Home \ hus
 

Tillförselväxter med näringsämnen.

 

Växter behöver en blandning av kväve (N), fosfor (P), kalium (K) och andra spårämnen för att hålla sig frisk och växa frodigt. Många av dessa näringsämnen är naturligt närvarande i jorden. Men genom åren är de utmattade genom att plantera nya blommor, liksom gräs eller grönsaker, och måste bytas ut. Läs mer om hur man använder olika metoder för att förse växter med näringsämnen.

              

Förfarande .

    

    1      Industriella gödselmedel  ,

    
   
 1.            1      Tillför gräs och trädgårdar med granuleringsgödsel. Gödselmedel som granulat kan enkelt spridas på gräsmattan och i trädgården. Eftersom granuler inte införlivas direkt i jorden, måste de appliceras om några månader. Använd en rake så att granulerna absorberas bättre av jorden. Detta kommer att hålla gödseln effektiv längre. 
    
  • Förpackningen av kommersiellt gödselmedel kommer att indikera N-P-K-koncentrationen, så att du kan se koncentrationen av dessa näringsämnen som den innehåller. Om du bara gödnar gräs, välj ett gödningsmedel som har en särskilt hög kvävehalt. Kväve är näringsämnet som hjälper växter att trivas och bli grön. Om du planterar blommande växter eller lök, välj ett gödselmedel som är rikt på fosfor, eftersom det hjälper blommorna att blomma.  
  •  
  • Granulär gödsel kommer att ge din gräsmatta en ljusgrön färg när den används kort efter sådd av nya gräsfrön. Du kan sprinkla det för hand eller använda en särskild spridare för att jämnt fördela den.
  •  
  • Långsiktigt granulärt gödningsmedel kan vara användbart om du har en stor gräsmatta som du bara vill befrukta om två gånger om året. Granulerna frigör näringsämnena långsamt och gradvis.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Använd flytande gödselmedel för krukväxter. Gödselmedel som finns som spray eller vätska är lämpliga för alla krukväxter. 
    
  • Häll eller sprut det rekommenderade beloppet till plantornas rötter. Planterna kommer omedelbart att plocka upp gödningsmedlet och du ska kunna se resultaten inom några dagar.
  •  
  • För mycket flytande gödsel kan vara skadligt för växterna. Använd inte mer än rekommenderat antal på flaskan.
  •  
         
 4.  
             

    2      Tillförselväxter med organiska material  ,

    
   
 1.             1      Använd flytande gödsel, bat guano eller fjäderfägödsel. Kogmissbruk har länge varit populär för gödselväxter. Du kan också köpa lådor av bat guano i många plantskolor eller varhelst det finns produkter för jordbruk. Den innehåller kväve, fosfor och kalium. Fjäderfägödsel är också ett populärt val bland bönder och trädgårdsmästare. Stänk skiten på rötterna av de växter du vill mata.       
 2.  
 3.             2      Använd benmjöl eller blodmjöl. Dessa ämnen är gjorda av markben och blod från djur. De innehåller stora mängder kväve och fosfor. De finns i trädgårdscentraler och i jordbruksföretag i påsar eller kartonger. Stänk mjölet på dina växters rötter.  
    
  • Du kan befrukta växter med dessa mjöl redan genom att plantera dem i hålen medan du gräver.
  •  
  • Försök att blanda mjöl i din grönsakspatch innan du fröer dina grönsaker eller planterar plantorna. Efter plantering, lägg till mer till jorden.
  •  
  • De flesta bönder och trädgårdsmästare finner att djurämnen ger den bästa maten till växter. Men om du inte gillar användningen av ben- eller blodmjöl kan du också prova bomullsfrö.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Förbättra marken med kompost. Lägg till kompost i din trädgårdsbädd eller pottenjord. Det är en stor hjälp och kommer att mata dina växter på lång sikt och hålla dem friska. Det är fortfarande en bra idé att befästa dem från tid till annan. Näringsämnena i komposten ger dock en bra grund för friska växter. 
    
  • Du kan också skapa din egen kompost genom att placera vegetabiliskt avfall, såsom grönsakskal och andra kvarvarande mat, i en komposter.
  •  
  • Du kan också köpa kompost i plantskolor.
  •  
         
 6.  
             

    3      När dina växter behöver mat  ,

    
   
 1.             1      Näringsplanter redan när du planterar dem. När du planterar en ny säng i trädgården eller pottar ett nytt husplanta, är det en bra idé att befrukta växterna så att de kan göra en bra start. Sätt kompost i marken, strö mjöl i de hål du gräver, eller strö över granulatgödsel över nyfräsad jord.  
    
  • Tänk på att kväve ger stammar och löv med en bas för att hjälpa dem att utvecklas bra, fosfor främjar ett hälsosamt rotsystem och kalium ger plantorna en hälsosam form med vackra blommor. Varje växt har olika behov. Så, gör förfrågningar eller konsultera en expert på din lokala plantskola om du inte är säker på vad dina växter behöver.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Foder dina växter med näringsämnen varje några månader. Vänta inte tills ett problem uppstår innan du ger dina växter näringsämnen. Håll ett öga på när du senast befruktade dem och planerar att befrukta dem varje några månader under växtsäsongen.       
 4.  
 5.             3      Ta hand om dina växter när de ser eländiga ut. Om dina växter har gula eller bruna fläckar, löviga löv eller andra problem kan det vara en brist. Du kan köpa spray för att befrukta, vilket bör återuppliva dina växter omedelbart, om de har bristsymptom.       
 6.  
            

Tips .

      

<91112>                  

Hus populär:
Kontrollera en säkring med en multimeter.

Old Ball Mason Mason Jars Date.

Odla majs.

Växa kaprifol.

Vita kläder blir vita igen.

Ta bort färska och gamla fettfläckar från plagg.

Växa fikon.

Rengör en innergård.

Polering av rostfritt stål.

Växta vinrankor.

Kontrollera en säkring.

Växa växter från frön.

Ta hand om en krukad fresia efter blomningen.

Rengör ett badrum.

Avlägsnande av oljefläckar i garaget.

Rengör illaluktande sneakers.

Isolera en fraktbehållare.

Måla en betongvägg.

Montera en gardindörr.

Ladda diskmaskinen ordentligt.

Växa växter från frön.

ako woman