Home \ hus
 

Förhindra frysning av vattenrör.

 

Frosna vattenrör är obehagliga och orsakar dyra reparationer. Här är några sätt att både förebygga frysning av rör och tina frusen redan igen.

                 

Förfarande .

    
   
 1.            1      Isolera alla vattenledningar från kall luft och håll dem torra. Ta reda på var huvudvattenavloppsventilen är om du behöver göra det. När rör tinas uppstår läckage ofta.        
 2.  
 3.             2      I ett torrt, slutet rum, använd antingen bandvärmare och linda dem runt rören eller en värmelampa med reflektor. Värmekablarna arbetar med en inbyggd termostat. För att vara effektiva måste de vikas runt röret under värmeisoleringen. Men några av dessa band fungerar inte under isoleringen. Var därför uppmärksam på tillverkarens anvisningar.       
 4.  
 5.             3      Om ingen ström är tillgänglig eller om den misslyckas, lämna kranen öppet något så att vattnet går mycket långsamt och droppar ut ur kranen. Detta är billigare än någon nödvändig reparation. Börja med att sakta droppa varmvattenröret och accelerera sedan droppen genom att öppna kallvattenröret. Det är inte nödvändigt att springa mycket vatten. Badrummen kan förbli kalla så länge det inte fryser.       
 6.  
 7.             4      Glöm inte att isolera avloppsledningarna i kryphallar under huset eller i kalla källare. Här kan också en värmeförseglad ficklampa förhindra frysning när den skyddas från cirkulerande luft genom en låda som du kan bygga dig själv.       
 8.  
 9.             5      För att tina ett fruset vattenrör, kontrollera röret endast i det område där det är fryst. Vissa plast- eller kopparrör kan spränga och orsaka översvämning under upptining. Om röret ser ut som det är skadat eller har en spricka, ring en rörmokare. Om röret är tillverkat helt av metall kan det tinas genom att fästa en svetsare på vardera sidan av det frusna området. Efter ett tag strömmar vattnet igen. Det är som att ansluta en startkabel till ett batteri, men med mycket längre kablar.       
 10.  
 11.             6      Det är mycket bättre att värma upp hela området runt det frusna området med en liten värmare, hårtork eller värmelampa med reflektor för att undvika brand. Var alltid försiktig när du installerar värmare. De genererar alla höga temperaturer, vilket kan leda till tändning av vissa material. Lämna aldrig dessa apparater obevakad under långa perioder när du använder dem. Om det här är problematiskt, ring en rörmokare. Vanligtvis bry sig de inte om du tittar på dem, så länge du inte stör dem eller kommer i vägen.       
 12.  
 13.             7      På vintern kopplar alltid trädsslangen ur kranen, åtminstone innan temperaturen i ditt område faller under frysning. Vattnet i röret kan frysa och frysa fortsätter genom kranen i vattenledningarna. Om du har PVC-rör som leder till kranen, kommer de att brista.       
 14.  
 15.             8      Använd en temperaturstyrd ventil (det behöver ingen ström) för att ständigt cirkulera varmt vatten genom heta och kalla vattenledningarna vid en viss inställd temperatur. Den konstanta cirkulationen av vatten förhindrar att kristaller bildar, i. att vattnet fryser, oavsett var rören går. Värmeband, å andra sidan, värmer bara rören. Tänk på att med den här metoden är det nödvändigt att installera ventilen på en högre punkt än varmvattenanordningen, såsom första eller andra våningen. Fortsatt cirkulerande vatten genom ditt system leder emellertid till en högre el- eller gasräkning. I vissa fall då cirkulation är oönskade ska ventilen avlägsnas.       
 16.  
 17.             9      Använd en produkt som heter ICE LOC som förhindrar att vattenrör spricker genom att fånga det frusna vattnet. Detta är en elastomer som passar inuti rören i frostiga områden.       
 18.  
 19.             10      Det finns också varmvattenpumpar ( "RedyTemp" på den amerikanska marknaden) som periodiskt cirkulerar vid en förinställd temperatur på vattnet i rören. Detta händer i ca 5 minuter per timme. Denna apparat kan installeras av en handyman på cirka 20 minuter under diskbänken. Fråga om det finns liknande enheter på den tyska marknaden.                 
 20.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                  

Saker du behöver .

             
Hus populär:
Tvättläder.

Håll läder möbler.

Kök skåp trim till gammal.

Råttor och möss blir av med.

Ta omsorg om växter.

Rengör och reparera dina TOMS skor.

En bänkbeläggning.

Odla alger.

Ta bort sprayfärgen.

Plantflox i trädgården.

Ta av sig bed bugs naturligt.

Torka färgen.

Överlev en snöstorm.

Kämpa loppor naturligt.

Spärra ett hänglås.

Rengör läderstol.

Ta bort tuggummi från en bilstol.

Rengör gula smycken.

Packa säkert och skicka porslin och glas.

Hydrangea växter.

Installera ett belysningssystem.

ako woman