Home \ hus
 

plantera ett palmer.

 

Palmer är populära växter i landskapsarkitektur i tropiska områden, särskilt i kustområden. De är stormbeständiga och skapar en tropisk atmosfär i deras läge. Plantering kan vara svårt, så den här artikeln kan hjälpa dig att förstå vad som behövs.

                 

Förfarande .

    
   
 1.            1      Välj vilken typ av palm du vill ha. Du kan behöva göra lite forskning här för att ta reda på krav på golvutrymme, klimatolerans och kostnader. Palmer varierar i storlek från små väderkvarnar och sago palmer till jättar som kungliga palmer och fläktpalmer, som kan växa som ett torn ca 20 meter högt. Palmer behöver en annan mängd sol beroende på arten, så du bör uppmärksamma denna punkt. Här är en lista över populära växter i landskapsdesign, och deras krav på solljus och kalltolerans:  
    
  • Sago palmer: (cicada) kalltolerant ned till -7ºC, filtrerat solljus till full sol
  •  
  • Kålpalmer: Kalltolerant till -11ºC, full sol.
  •  
  • Kubansk eller Florida royal palm: kalltolerant till -7 ° C, full sol till partiell nyans.
  •  
  • Fan Palm: Kalltolerant till -18 ° C, full sol.
  •  
  • Kinesisk vindmølle palm: kall tolerant till -13ºC, full sol.
  •  
  • Washingtonia Palm: Kallbeständig till 9ºC
  •  
  • Pindopalme: Kallbeständig mot -13ºC
  •  
  • Kanarieöarna Date Palm: -7ºC
  •  
         
 2.  
 3.             2      Välj plats för trädet. För mycket stora träd, kom ihåg att du förmodligen behöver tung utrustning för att plantera dem, eller spendera mycket fysisk ansträngning. Välj en lättillgänglig plats.        
 4.  
 5.             3      Kontrollera att det inte finns några underjordiska rör eller faror på den valda platsen. Om du är osäker, är det bäst att ringa till gemenskapen för att verifiera detta, eftersom det kan leda till allvarliga problem när du träffar en tunnelbana, gas, el eller telefonlinje.        
 6.  
 7.             4      Manövrera trädet nära planteringsplatsen. Detta gör det enkelt att gräva ett hål som är tillräckligt stort för att du kan mäta "roten" av trädet och jämföra det med hålet när du gräver. Vissa palmer kan begravas ovanför rotbollen. Till exempel kan en mexikansk fläktpalm (Washingtonia robusta) begravas 120-150 cm djupare än den ursprungliga rotbollrotten. Detta är särskilt fördelaktigt om du planterar flera träd och vill justera höjden. Det gör också stöd för onödigt. Men vissa palmer kan inte planteras djupare, så fråga på en plantskola innan de planteras.        
 8.  
 9.             5      Gräva hålet ca 30% djupare så att rotbollen är i lös mark och ingen kompakt jord gör det svårt att rota. Byt ut marken du fyller på med tvättat grus och sand. Torvmossa eller kompost kommer sannolikt att lagra för mycket vatten, eftersom de flesta växter föredrar en väldränerad mark.        
 10.  
 11.             6      Ta upp trädet om möjligt. I annat fall avlägsna rootballkåpan (vanligtvis jute eller plast) för att exponera rötterna. Skaka inte jorden mer än nödvändigt från rötterna, eftersom de annars kan torka ut och dö av de känsliga, håriga fjäderrötterna.        
 12.  
 13.             7      Placera trädet så att rotbollens topp inte ligger under jordens yta. Normalt borde rotkulans övre kant vara ca 5 till 7,5 cm över marken när man fyller på hålet.        
 14.  
 15.             8      Justera just trädet. Palmer har ofta krökta stammar, så växten kanske inte är "i vattnet" (vertikal) när du är klar, men den ska vara i en bra, rak position.        
 16.  
 17.             9      Fyll hålet igen. Fyll hålet med en tvättad grus-sandblandning, häll för att spola materialet runt rötterna och undvik luftbubblor och tomrum genom vilka rötterna kan torka ut. Fyllningen med sand garanterar bra dränering och stabilitet, så du behöver inte stödja trädet.        
 18.  
 19.             10      Stötta trädet så att det stannar. Palmer har inte stora stödjande rötter, så du måste tillfälligt stödja dem för att stoppa dem tills rötterna etableras, om du inte fyller med tvättat grus och sand. Det ger vanligtvis tillräckligt med stabilitet så att du kan undvika stöd.  
    
  • Skruva av bagaget åtminstone 1/4 av det med en 40 cm bred juttsats för att förhindra att skivorna skadar barken när trädet svävar i vinden.
  •  
  • På tre sidor skjut in stolparna jämnt runt trädet i marken, och säkra fyrkantiga virke (5 x 10 cm kvadratiska träkar är väl lämpade) till träblock som är fastsatta på bagageutrymmet med bindningstråd ovanför jutten.  
  •  
         
 20.  
 21.             11      Häll trädet noggrant. Du kan stapla upp en liten "damm" av jord runt rotbollen så att vattnet inte rinner från stammen när det vattnas, särskilt om trädet ligger i en sluttning eller i mark som inte absorberar vatten väl. Mauling runt trädet bidrar också till att hålla jorden fuktig. Ca 8 cm av icke-komprimerande mulch rekommenderas.        
 22.  
 23.             12      Vattna trädet efter behov tills det har blivit vuxet. Den tid det tar att växa beror på trädtypen, dess storlek och om det var en behållarplant eller ett prov med en inslagd rotboll. I grund och botten bör du hälla rötterna noggrant, men översväm inte. Det rekommenderas vanligtvis att vattna varje dag de första veckorna, sedan varje vecka under de närmaste månaderna, och sedan lite efter en liten tid.                  
 24.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                  

Vad du behöver .

             
Hus populär:
Bygg en rak betongformning.

Landskapsarkitektur en stor trädgård.

Växa gröna bönor.

Torka färgen.

Transplantor orientaliska Stargazer liljor utanför.

Bygg ett lagringssystem ur lådor.

Rengör smycken i rostfritt stål.

Rengör läderskor.

Metaller skyddar mot korrosion.

Förbered jorden för rosor.

Rensa ett badkaravlopp.

Rengör sammet.

Gör ditt eget tvättmedel.

Rengör smycken.

Välj en lämplig säkerhetskamera.

Använd solenergi för att värma poolen.

Bestäm om du ska ta en mixer eller matberedare.

Töm pannan.

Växter afrikanska violer.

Hur gröna tomater blir röda.

Förhindra möss i ditt hus.

ako woman