Home \ hus
 

Cantaloup odlar meloner.

 

En nymognad cantaloupe melon direkt från din egen trädgård är en av sommarens största nöjen. Det finns hundratals sorter att välja mellan, men den klassiska "Hale's Best", en populär melon med långa odlare, är en av de bästa. Oavsett vilken sort du väljer kan du lära dig att förbereda jorden för plantering, ta hand om dina spirande meloner och identifiera vanliga problem under tillväxtprocessen för bästa chans att lyckas. Läs steg 1 för mer information.

              

Förfarande .

    

    1      Förbered och plantera jorden  ,

    
   
 1.            1      Välj en vintertät stam som passar ditt klimat. Cantaloupemeloner, även kända som söta meloner, finns i dussintals odlade och åldrade sorter, och de växer bäst under varmt väder med minst två till tre månaders konsekvent värme. Cantaloupe meloner älskar mycket sandiga, lummiga jordar med bra dränering och ett pH runt 6. 
    
  • För kallare klimat är goda sorter Hale's Best, Sarah's Choice och Eden's Gem. De sorter som är kända för deras doft är hjärtor av guld, Ambrosia, Athena och honungssoppa.
  •  
  • Var särskilt uppmärksam på den tid till mognad som anges på paketet med fröerna. För det mesta köper du inte plantor av cantaloupe meloner, men du kommer att odla dina egna fröer. Var noga med att plantera instruktionerna och informationen om hur du håller dem säkra på förpackningen med fröna och var noga med att de är mogna.
  •  
  • Om du vill bevara frön från en särskilt utsökt cantaloupe melon, ta bort dem från köttet, dra dem i svalt vatten i två dagar och torka dem ordentligt på en pappershandduk. Förvara i rent glas eller på en sval, mörk plats tills du är redo att dra dina meloner. Medan de är användbara i ungefär två år är det vanligtvis bäst att plantera frön inom året.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Välj en lämplig plats för cantaloupe meloner. Det viktigaste vid plantering och dragning av Cantaloupe meloner är varm mark och tillräckligt med utrymme. Vinrankorna behöver utrymme att sprida, oavsett om du vill dra dem till trellises eller mogna meloner på marken, så du behöver en ganska bred säng beroende på hur mycket du vill växa. 
    
  • Det är en vanlig missuppfattning och en vanlig rädsla att cantaloupe meloner korsar med medlemmar av samma familj, inklusive gurkor, andra meloner och pumpor. Det är inte sant. Oroa dig inte om att plantera din klättringsfrukt i samma område i din trädgård. Mest roliga eller intetsägande cantaloupe meloner är inte resultatet av oavsiktlig korsning men av miljöfaktorer eller andra problem.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Förbered jorden. Placera kompost eller välruttad gödsel jämnt på din växtbädd för att skapa en rik mark för cantaloupe melon. 15 till 20 cm välbeställd mark är lämplig, plus ditt gödningsmedel. 
    
  • Börja odla jorden genom att beställa jorden minst 30 cm djup, försörja den med luft och grundligt blanda den grova jorden, avlägsna alla stenar, kvistar och andra hårda grejer. Blanda ett tjockt lager av gödselmedel och sätt ett mindre lager kompost på den och byt ut den utgrävda marken. Cantaloupe meloner odlas bäst på små kullar som ligger något över den omgivande marken, så oroa dig inte om du har orsakat en stor camber på marken.
  •  
  • Om du vill kan du täcka golvet med plastfolie eller en gräsmatta innan du börjar plantera för att påskynda uppvärmningen av jorden. Detta görs ofta. Det är viktigt att placera plantor för cantaloupe meloner i varm mark för att främja en hälsosam tillväxt.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Tänk på att föredra cantaloupe meloner inomhus. Om du visste det exakta datumet för årets sista frost skulle det vara enkelt att plantera en Cantaloupe melon. Idealiskt sås cantaloupe meloner direkt ungefär tio dagar före den sista frosten, i heta klimat tidigare. Eftersom datumet blir allt svårare att bestämma, gör det att klä på din cantaloupe melon inomhus gör det lite av en odlarvänlig metod.  
    
  •   Om du bor i ett kallare klimat växer plantorna inom ungefär en månad innan de sätts in, genom att plantera dem i biologiskt nedbrytbara krukor fyllda med rik pottajord. Du kan inte störa det fina rotsystemet som produceras genom spiring, så det är viktigt att du använder en biologiskt nedbrytbar kruka istället för en terrakotta. Fukt jorden generöst, men utan stillastående vatten. Växterna bör ha några stora löv innan de flyttas.  
  •  
  •   Om du bor i ett varmare klimat kan du såsa fröna direkt om jordens temperatur har värmts upp till minst 18 ° C för att förhindra att det härdar.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Gör planteringar i ditt planteringsområde. Cantaloupe meloner bör planteras i rader på kullar, med varje kulle ca 30 cm från närmaste. Raderna ska vara minst 1,2 m från varandra. 
    
  • Vissa bönder föredrar att spendera cantaloupe meloner och odla vinstockarna på en trellis eller tråd för att hålla melonerna borta från marken. Detta brukar bara fungera med mindre meloner. Om du vill öka din belastning, se till att du lämnar tillräckligt med utrymme för trellis, som visas ovan.
  •  
         
 10.  
 11.             6      plantera dina cantaloupe meloner. Vänta till marken att värma till minst 21 ° C efter den senaste frosten för säsongen. Beroende på var du bor, kan detta vara förr eller senare under planteringssäsongen. 
    
  • När du har ditt cantaloup in där, plantera den biologiskt nedbrytbara kruken i mitten av kullen. Fuktade jorden generöst under plantering.
  •  
  • Om du fröer fröet direkt, sätt fem fröer ca 2,5 cm djupt och 45 cm från varandra i kullarna (avståndet mellan kullarna ca 1 meter).
  •  
                   
 12.  
             

    2      Vård av Cantaloupe Melon  ,

    
   
 1.             1      Häll cantaloupemelonen djupt och försiktigt. Håll jorden runt cantaloupplantorna fuktig men inte stående i vatten. Du borde få cirka 2,5 till 5 tum vatten per vecka. Cantaloupe meloner är mycket känsliga under torra stavgångar och kan kräva ytterligare vattning, så döm själv och håll ögonen på plantorna så att de ser ut och växer friska. 
    
  • Meloner tar ett tag att bosätta sig på vinstocken, men det mesta av den söta doften av en melon kan bestämmas genom bladen. Bara för att du fortfarande inte ser några meloner betyder inte att du inte vet hur de ska smaka. Var uppmärksam på bladets kvalitet och kraft: de borde vara mörkgröna, ha en styv konsistens och en hälsosam färg. Gulaktiga eller fläckiga löv kan vara ett tecken på torrhet eller sjukdom.
  •  
  • Det är vanligt att löv av meloner väter betydligt på mitten av dagen under extremt varmt väder och att blekna fram till kvällen. Detta är inte nödvändigtvis ett tecken på att du behöver vattna cantaloupe meloner, så titta på bladets kvalitet, inte deras slakhet.  
  •  
  • Så kallat dropptejp kan vara ganska effektivt vid gjutning av melonerna, men du kan också hälla eller göra det för hand, oavsett storlek på din säng och andra planteringsprojekt. Häll runt vinerna och försök att inte låta frukterna bli våta.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Skydda frukterna när de börjar växa. Om du planterar nya växter eller transplanterar dina plantor, är det en bra idé att täcka dina rader med en lämplig folie för att hålla dem varma och skyddade mot insekter. Du kan skapa en tunnel med kycklingstråd och dra sedan ut nätet över raderna. 
    
  • Det är viktigt att ta bort mattorna när det inte finns risk för frost och blommor har bildats, så att insekter kan pollinera blommorna.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Gräva området i området innan vinstockarna börjar växa. Det är utmanande att gå runt den tjocka väven av vinstockar, än mindre ta bort ogräset. För att ge dina vinstankar de bästa tillväxtmöjligheterna, försök att gräva extremt under de första veckorna av tillväxten, låt dem växa tillräckligt stora för att ge dem ett försprång över ogräset och besegra dem när de växer. 
    
  • En av de knepiga sakerna om att dra raka cantaloupe meloner från frön är att den spirande cantaloupplanten ser ut som förkloppad som klöver, en ogräs som du vill välja ut. Eftersom det skulle vara en tragedi att dra ut din spirande växt, försök markera din planta med ett växtkort eller vänta på att lyfta upp sig ur klöver tills du börjar dra ut ogräs.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Tänk på odling av cantaloupe meloner. Beroende på hur du ställer in planteringsplatsen kan det vara lämpligt att binda upp dina meloner så att de kan växa bort från marken. En staketliknande trellis låg på marken är mest effektiv för odling av cantaloupe meloner. 
    
  •   För att göra vinstockarna , börja med att lägga 1,2 till 1,8 m höga barer i varje kulle av din melonrad. Du kan använda metalltråd, träbalkar, tjock tråd eller något annat tillgängligt för att gå med i staplarna och ge melonerna något att hålla fast vid. Tie upp vinstockarna längs raden.
  •  
  •   För att stödja frukten , ge dem något att lägga på eller lägga sig i för att minska belastningen på vinstockarna. Lägg frukten på höjda sängar av mulch eller stå som upp och ner skopor eller krukor. Du kan täcka frukterna när de ätas av djur som Hedgehogs attackeras.
  •  
  •   När dina vinstockar börjar bära frukt tenderar meloner som sitter direkt på marken att vara ruttna och ätas av reptiler. Om vädret blir lite fuktigt, är det ett bra sätt att hålla dina meloner säkra på skador, speciellt under senare år av växtsäsongen, men det är inte obligatoriskt. Men överväga att lyfta melonerna från marken för att skydda dem.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Gödda växterna regelbundet. Under tillväxt är det relativt vanligt att använda ett kvävegödselmedel för växter som inte har blommat eller som verkar växa långsammare än andra växter. Att ge kaffegrund runt rotsystemet kan vara ett effektivt sätt att väcka växten. 
    
  • Det är också vanligt att cantaloupe melon befrukas med ett gödselmedel med högre kalium och fosforhalt efter blommans öppnande, med långvarig administrering av fosforgödselmedel som är potentiellt farliga för miljön. Försök att undvika weedmördare och andra kemiska tillsatser och laga organiskt material som kompost eller gödsel runt rotsystemet när det ligger bakom.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Lossa lite vatten innan cantaloupe melonen når full mognad. För mycket vattning kan späda sockerhalten i melonen under mogning och påverka fruktens smak. Det är vanligt att människor avstår från att vattna i den sista veckan innan de hämtade melonerna. 
    
  • När en cantaloupe är klar att plockas, bryts stjälken lätt vid den punkt där den är fäst vid vinstocken. Det är overripet när det helt faller. Det är också vanligt att du luktar den distinkta, muskiska doften av en mogen melon när du är nära sängen. Om du kan lukta cantaloupe meloner är de redo att skörda.
  •  
  • De flesta cantaloupe sorterna mognar på vinstocken inom fyra veckor efter framväxten, men noggrant uppmärksamma ledtrådarna till den odlare du odlar.
  •  
         
 12.  
             

    3      Felsökning  ,

    
   
 1.             1      Lär dig att upptäcka vanliga insektsskadedjur. Eftersom de ligger på marken är melonvinstockar särskilt känsliga för insekter, kvalster och bladminerare. Så du behöver inte oroa dig, du kan lära dig att upptäcka vanliga problem och ta reda på om du har ett allvarligt problem eller inte. 
    
  •   Noder vid rötter och svullnad medelvärden av nematoder . Detta är ett viktigt problem som du inte bryr dig om den här säsongen. Dra ut dina växter och såg råg i jorden för att rensa den.
  •  
  •   Klibbighet och förlust betyder bladlus , som kan åtgärdas med Theodan eller annan biologisk insekticid, såsom blandningar av eterisk olja / olivolja.
  •  
  •   Tunnlar och spår i bladet betyder Minier Moths , så du behöver inte oroa dig. De bör inte påverka frukterna väsentligt.
  •  
  •   Gula vävda löv innebär spindelmider , vilket innebär att plantorna måste tas bort om de små röda kvalsterna är tillräckligt klara.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Känna igen symtomen på mögel. Drags och hälls ordentligt, din cantaloupe melon ska vara bra det mesta. Ibland kan fruktodling på marken vara utsatt för mögel och sjukdomar som kan förstöra växten om det inte behandlas omedelbart. Du kan lära dig att känna igen de vanligaste typerna av skadliga influenser så att du kan dra ut växterna och rädda resten av skörden eller, beroende på allvaret, applicera en fungicid. 
    
  •   Gula fläckar med fluffig undergrowth show downy mildew på . Detta behandlas ibland med klortalonil eller annan biologisk bredspektrumsmedicid, även om det inte behövs i de flesta trädgårdar. Korrekt bindning av vinstockarna bör förbättra luftcirkulationen och eliminera risken för mögel.  
  •  
  •   Brutna stammar som avger en gulfärgad vätska är en form av pulverformig mögel . Problemet ligger i marken, vilket innebär att grödan sannolikt kommer att dö av den här säsongen, men du kan behandla den med roterande sorter i din säng och eventuellt med en selektiv fungicid.
  •  
  •   Fruktrot efter regn betyder en annan form av mögel. I områden med tyngre jord är det ett vanligt problem. Undvik för mycket vattning och mulching mellan växterna och jorden för att undvika råtta.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Lär dig varför vinet ibland inte bär någon frukt. När du har gjort allt för att förbereda marken och ta fram dina cantaloupe meloner, finns det inget mer frustrerande än en röra av vinstockar som aldrig bär några meloner. Att lära av denna erfarenhet kan dock bidra till att du i framtiden har fruktbärande vinstockar. De flesta problem av detta slag är resultatet av två saker: 
    
  • Brist på insektsinspirerande insekter kan leda till snygga vinstockar som aldrig får frukt. Cantaloupe vines producerar manliga och kvinnliga blommor och pollinering mellan dem är nödvändig för produktion av frukt. Om du drar cantaloupe meloner i ett växthus eller bor någonstans där bin är sällsynta, kan du behöva pollinera blommorna för hand.
  •  
  • En felaktig marktemperatur tvingar växten att producera enbart manliga blommor, vilket gör det svårt att skörda även om det finns insekter som pollinerar. Se till att du väntar på att transplantera plantorna tills marken är ca 18 ° C.
  •  
  • Om dina melonväxter har problem med att producera frukter, men du gör allt via bok, försök att odla fälten med råg ungefär en månad innan plantorna planteras i marken, där du kommer att växa råg nästa säsong ändå vill.            
  •  
         
 6.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                  

Vad du behöver .

                Läs mer... (6)      
Hus populär:
Skapa en örtträdgård.

Bor i ett litet hus.

Invändiga betongytor.

Ta bort ludd från kläder.

Växt petunia.

Rengör diamantörhängen.

Köp Memory Foam Madrasser.

Underhålla trägolv.

Ta bort vinfläckar.

Reparera gips.

Håll larver ur trädgården.

Öka pH i en pool.

Håll gnagare borta från ditt hus.

Design köket tydligt.

Väx timjan.

Använd en sugkopp för tvättstället.

Odla oregano.

Reparera en köksavfallshanterare.

Måla en ytterdörr.

Rengör trämöbler med ättika.

ako woman