Home \ hus
 

Rengör läderskor.

 

Håll dina läderskor rena genom att regelbundet avlägsna smuts och sand med rätt verktyg. Normalt läder ska rengöras med en mjuk borste, medan mocka kräver en speciell borste som skyddar texturen. Förutom specialtillverkade läderrengöringsmedel, använd dagliga föremål som barnservetter, gummin och majsstärkelse för att borsta dina skor.

              

Förfarande .

    

    1      Rengöring läderskor  ,

    
   
 1.                    1      Ta bort smuts eller sand med en mjuk skoborste. Gnid försiktigt skinnets yta med borsten för att ta bort eventuell envis sand. Gnugga inte för hårt eftersom det kan skada läder. Gå längs sömmarna och sålarna på dina skor med borsten för att vara noggrann.       
 2.  
 3.                  2      Ta ut dina skosnören. Om dina läderskor har skosnören, dra försiktigt ut dem och lägg dem åt sidan. Detta sparar dem från att få fläckar från rengörings- eller poleringsprodukter. Om de är smutsiga, sätt dem i en nätpåse i tvättmaskinen för att rengöra dem eller tvätta dem för hand.        
 4.  
 5.                  3      Torka av skor med en fuktig trasa och lite tvål. Våt en ren trasa och vrid den ut. Tillsätt några droppar mild flytande tvål eller läderrenare till duken. Gnid försiktigt skinnets skinn över ytan av skorna.        
 6.  
 7.                  4      Torka tillbaka skor med en fuktig trasa och låt dem torka. Ta bort överflödigt tvål från dina läderskor. Torka dina skor genom att lämna dem i ett coolt rum. Undvik att sätta dina skor nära en värmare eftersom värmen kan orsaka missfärgning eller sprickbildning.        
 8.  
 9.                  5      Rengör individuella delar av dina skor med babydukar. Om du är på resande fot och dina läderskor är prickiga eller smutsiga, använd ett barntork för att rengöra dem. Barnservetter är mjuka nog att de inte skadar läder. De fuktgivande egenskaperna hos babydukar hjälper också till att ta hand om ditt läder.        
 10.  
 11.                  6      Ta bort saltfläckar med en blandning av vatten och ättika. Blanda vit vinäger i lika delar med vatten. Doppa en ren trasa i vätskan och gnid försiktigt av ytan på dina skor. Torka av den med en annan ren, fuktig trasa.        
 12.  
 13.                  7      Behandla fläckar och fläckar med talkpulver. Om du har envis fett eller smet på dina läderskor, täck det med ett absorberande pulver som talkum. Låt det fungera i två till tre timmar för att absorbera fettet. Ta försiktigt bort pulvret med en mjuk borste.  
    
  • Du kan också använda majsstärkelse för att absorbera fettfläckar, men du bör lämna dem i sju till åtta timmar för fullt absorption av fettet.
  •  
         
 14.  
 15.                  8      Använd skokräm på läder. Häll några droppar skinnpudse på en ren trasa. Gnugga ytan på dina skor i små, cirkulära rörelser. Torka av överflödet med en annan ren trasa.  
    
  • Undvik att applicera polska på de delar av dina skor som inte är läder.
  •  
                   
 16.  
             

    2      Rengör mocka skor  ,

    
   
 1.                  1      Borsta dina mocka skor med en speciell pensel. Handla i en skoaffär eller online för en borste speciellt utformad för att behandla mocka. Torka försiktigt mocka i en fram och tillbaka rörelse. Borsta av hela ytan på varje sko för att avlägsna tecken på slitage och fläckar.        
 2.  
 3.                  2      Ta bort repor och fläckar med en suddgummi. Rubera suddgummi över ytan på slit- eller smutsbanan. Flytta den i samma riktning så att det inte skadar mocka. Torka suddgumminrester med din mocka borste.        
 4.  
 5.                  3      Applicera majsstärkelse på smuts. Mala en liten mängd majsstärkelse direkt i fläckarna, tillräckligt djup för att sjunka i mocka. Låt pulvret arbeta i två till tre timmar. Borsta med en mocka borste för att ta bort dopet.        
 6.  
 7.                  4      Applicera en silikonbaserad spray till väderbeständiga mocka skor. Spruta dina skor med en skyddande spray för skor direkt efter inköp. Behandla dem varje gång efter att du har rengjort dem. Håll burken en armlängd borta från skorna och sprut skyddet jämnt över det.        
 8.  
             

    3      Rengöring av lackläderskor  ,

    
   
 1.                  1      Borsta dina skor med en blandning av vatten och mild tvål. Ta ut dina skosnören och tvätta dem om det behövs. Vatt en ren trasa och lägg till en droppe mild flytande tvål. Gnid försiktigt hela ytan på skorna. Torka det rent med en annan våt, ren trasa.        
 2.  
 3.                  2      Ta bort spår av slitage med handavfettningsmedel. Doppa en bomullspinne i desinfektionsmedlet. Gnid försiktigt på spåren av slitage på dina läderskor. Torka av överskott handtvättmedel med en ren trasa.  
    
  • Vid behov kan du också polera dina skor med vaselin.
  •  
         
 4.  
 5.                  3      Polska dina skor med mineralolja. Mineralolja är huvudämnet i de flesta skinnrengöringsmedel. Den kan användas ensam för samma effekt. Lägg fyra till fem droppar på en ren trasa och gnugga den på ytan på dina skor. Polera dina skor med en andra ren trasa tills de lyser perfekt.        
 6.  
             

Tips .

                  

Vad du behöver .

    

     Rengöring läderskor  ,

   

     Rengör mocka skor  ,

   

     Rengöring av lackläderskor  ,

              Läs mer... (10)      
Hus populär:
Ta bort mögel från trämöbler.

Växtfrön.

Växa ett golv.

Ta bort blodfläckar i mattan.

Eliminera bruna fläckar med hemreparationer.

Ta bort mögelfläckar från trägolv.

Tvätta en baseballlock.

Hänga gardinstänger.

Ta bort torkade blodfläckar från tyg.

Håll dig varm på vintern.

Reagera på ett inbrott i din lägenhet korrekt.

Rengör grillen efter grillning.

Skapa en örtträdgård.

Gör smyckets renare själv.

Bänkskivor i Paint Formica.

Behandling av alger i en pool.

Trävitt.

Bli av med en täppt avloppsrör.

Hitta en fyrklöver.

Hitta övergivna hus.

Sänk klorivån i en pool.

ako woman