Home \ hus
 

Bli av med lukten av mothballs.

 

Mothballs kan lämna en obehaglig lukt i rum, kläder och händer. Läckabsorberande produkter som ättika kan dock ta bort mothball lukten från plagg. För att bli av med lukten av dina händer kan du bland annat använda den. tvätta med tandkräm eller citronsaft. Lyckligtvis, när du har eliminerat mothball lukten finns det några tidskrävda tekniker som du kan använda för att undvika problemet i framtiden.

              

Förfarande .

    

    1      Ta bort lukten av mothballs från kläder och rum  ,

    
   
 1.            1      Använd kol (aktivt kol). När kläder hålls i ett slutet rum under en längre tid kan luktet av mothballs avgöra både i rummet och i plagg. I det här fallet kan du använda aktiverade koltabletter för att avlägsna lukten. Placera en skål med aktivt kol i det stängda rummet med kläderna. Detta kol bör absorbera lukten från både kläderna och rummet.  
    
  • Aktiverade koltabletter finns vanligtvis i sällskapsdjur och i varuhuset i pelletsform.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Behandla tvättbara kläder med vinäger. Om kläderna får tvättas, tvätta dem med ättika för att ta bort mothball lukten. Du kan antingen tvätta dem för hand i en liknande blandning av ättika och vatten eller placera dem i tvättmaskinen med ättika och ditt vanliga rengöringsmedel.  
    
  • Båda metoderna bör ta bort mothball lukten från dina kläder. Men du bör hellre tvätta känsliga bitar för hand. Läs etiketten på varje plagg för att hjälpa dig att bestämma om du ska tvätta det med hand eller i tvättmaskinen.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Placera skålar av ättika i skåp och rum. Om lukten av mothballs kvarstår i ett rum eller ett tvättfritt plagg, kan du sprida skålar med vinäger. Placera skålarna i de starkaste luktområdena i rummet. Detta bör ta bort lukten från både rummet och plagget.  
    
  • Om du varken har ättika eller utspädd ättiksyra kan du använda kaffegods istället.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Ventilera området. En frisk, sval bris kan naturligtvis hjälpa till att ta bort mothball lukten från kläder. För kläder i ett slutet rum som vinden, kan du öppna fönstren på en blåsig natt. Ta bort kläderna från sitt slutna förvaringsutrymme (t.ex. lådor eller kistor) och häng eller häng dem upp. Utsätt kläderna för det naturliga utkastet och efter en stund är mothball lukten borta.  
    
  • Detta kan även ta bort mothball lukten från rum.
  •  
  • Var uppmärksam på väderprognosen när du använder den här metoden. Lämna inte dina fönster öppna om det är regn eller andra nederbördsprognoser.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Testa cederträskivor. Lägg cederträpaneler i lådor, byråar eller garderober med kläder som lukter som mothballs. Förutom att avlägsna mothball lukt kan det också slåss mot smaklös lukt. Cedar trä absorberar snabbt lukter.  
    
  • Cedarwood-fönster finns i de flesta hårdvaruaffärer.
  •  
                   
 10.  
             

    2      Ta bort mothball lukten från dina händer  ,

    
   
 1.             1      Tvätta händerna med ett citronspannat diskmedel. Doften av citroner är stark nog att maskera och avlägsna lukt, men du kan också bli av med oönskade luktar med de fettlösliga ingredienserna i diskmedel. Använd ett citronspannat diskmedel efter att ha rört mothballs för att ta bort lukten från dina händer.  
    
  • Om du har en mycket stark mothball lukt kan du sprinkla babypulver på dina händer efter att ha tvättat och masserat i huden. Detta bidrar också till att bli av med mothball lukten.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Använd tandkräm. Gnugga händerna med vanlig tandkräm (inte i gelform) och tvätta sedan dem som om du tvättade dem med tvål. En valnötmängd mängd tandkräm ska räcka för att bli av med mothball lukten.        
 4.  
 5.             3      Försök med Nitron. House Hydrant (Natriumvätekarbonat, även känd som bakpulver eller Bullrichs salt) är utmärkt för att plocka upp och ta bort oönskade lukt. För att ta bort mothball lukten med hus natron, lägg till hus natron och vatten i en skål till en fin pasta. Sedan fördela denna pasta på dina händer. Låt det fungera i tre minuter innan det sköljs bort.        
 6.  
 7.             4      Försök med tomatjuice. Tomatjuice kan effektivt avlägsna oönskade lukt. Sätt tomatsaften i en skål för att använda det här. Bada sedan händerna i vätskan i fem minuter innan du sköljer dem. Om den här metoden fungerar för dig, bör mothball lukten på dina händer ha minskat.        
 8.  
 9.             5      Använd apelsiner. Citrus dofter kan ta bort oönskade lukt från dina händer. Skala en orange och gnugga skålen över dina händer. Detta borde bidra till att minska mothball lukten.        
 10.  
             

    3      Förvara plagg utan mothballs  ,

    
   
 1.             1      Tvätta och torka kläderna innan du tar dem bort. För att undvika att hantera mothball lukt i framtiden, lagra dina kläder utan dem. För att göra detta bör du tvätta och torka noggrant före förvaring. Detta hjälper mot moths som du tar bort luktarna som lockar dem.        
 2.  
 3.             2      Förvara plagg i en sluten behållare. För att undvika att använda mothballs, kan du lagra dina kläder i en tätt sluten behållare. Detta skyddar dem mot moths utan att behöva använda mothballs. Vakuumpåsar är särskilt effektiva mot moths.  
    
  • Du kan köpa vakuumpåsar över internet.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Använd naturliga repellenter istället för mothballs. Behåll dina plagg tillsammans med skålar av naturliga antimotika. Kryddor och medicinalväxter som rosmarin, kanelpinnar och eukalyptusblad är bra som ett naturligt botemedel mot malar och de lämnar inte för starka lukt. Du kan också använda naturliga medel som malurt och pepparkorn.        
 6.  
           Läs mer... (10)      
Hus populär:
Måla en fasad.

Tätnings och parkettgolv.

Ta bort permanent markör från dina skor.

Sortera tvätt.

Tätningslister.

Bygg en fontän i trädgården.

Gräva posthål.

Torka ved.

Pumpa frön torr.

Rikta in ditt sovrum med Feng Shui.

Reparera en lös träskruvgänga för gångjärn.

Montera en inre dörr.

Borrbetong.

Transplanterade blomlökar.

Sage pull.

En dörr är inställd.

Placera huggar.

Eliminera en trädrots.

Rengör kaklade golv med ättika.

Väx vitlök inuti i en kruka.

Döda sockermyror.

ako woman