Home \ hus
 

Hantera andningssvårigheter hos en häst.

 

Din favorithäst började hosta under och efter utfodring. Istället för att försvinna verkar hostan bli värre. Tyvärr är andningssvårigheter vanliga hos hästar, men när orsaken till problemet finns kan du arbeta eller förhindra det. En av de vanligaste orsakerna till andningssvårigheter (hosta) är en allergi som kan orsakas av inandning av damm- eller halm-, ammoniak-, pollen- eller mögelsporer.

                 

Förfarande .

     Håll en häst med andningsproblem  
   
 1.             1      Om problemet kvarstår ska veterinären kontaktas. Din veterinär kommer att göra en grundlig undersökning och eventuellt ett blodprov för att se till att det inte finns någon infektion / inflammation och att bedöma tillståndet hos de inre organen. 
    
  • Om veterinären misstänker att en allergi är problemet, kan han föreslå ett allergitest. Detta kan vara något mycket enkelt, såsom ett blodprov eller ett hudtest. Under ett hudtest injicerar veterinären små mängder av de antagna allergenerna under huden och observerar reaktionen. Ett hudtest görs vanligen i en speciell klinik eller träningshall.            
  •  
         
 2.  
 3.             2      Börja behandlingen om din häst har diagnostiserats med en vanlig allergi eller lider av en känd form. Mögel och allergener uppträder ofta i damm, hö och resten av hästens miljö, så en sådan diagnos är inte ovanlig. Låt veterinären föreslå behandling eller åtgärder som kan förbättra hästens tillstånd, som de som anges nedan.       
 4.  
 5.             3      Försök med andningsskydd som rekommenderas av din veterinär. I vissa fall kan en andningsbehandling vara till hjälp. En sådan produkt är Tri-Hist. Det är en receptbelagd antihistamin.                 
 6.  
            

     Förhindra andningsbesvär hos hästar  ,

    
   
 1.            1      Håll ut hästen så ofta som möjligt, speciellt om den spenderar större delen av dagen i ladan eller ladugården. Frisk luft är bra för andning. Ett djur som fastnar i ladan hela dagen och alltid inhalerar samma inaktuella luft är mer mottaglig för andningsbesvär.        
 2.  
 3.             2      Töm ladan helt en eller två gånger i veckan. Rengöring och förse dina hästar med en ren livsmiljö är en välsignelse både psykologiskt och hälsoförhållande.       
 4.  
 5.             3      Använd dammfri förvaringsaffär. Gummimattor är bäst, men de måste kompletteras med lite absorberande material som träspån. Ett annat användbart lagringsmaterial för allergier är sönderbruten kartong i små bitar. Det är mycket absorberande och lätt att hantera.       
 6.  
 7.             4      Foder hästen med gethög eller mjukhö i några minuter. Detta minskar den normala mängden damm / pollen som finns i torrt hö. Bara mjukna höet tillräckligt länge för att det blir våt, eftersom långvarig blötläggning kan minska majsstärkelsen och sockret som normalt finns i hö som behövs för god näring. 
    
  • Om hästen är överviktig eller har laminit, bör höet vara kvar i vattnet längre, eftersom mindre majsmjöl och socker kan vara fördelaktigt.            
  •  
         
 8.  
 9.             5      Kontrollera att maten är mögelfri. En kort bedömning av höet före utfodring ska vara tillräckligt för att se om det är rent.       
 10.  
 11.             6      Mata hästen på marknivå. Förhindra att hästen inhalerar damm eller andra irriterande när du äter.       
 12.  
 13.             7      Kontrollera att ladan är väl ventilerad. Du kan lämna stalldörren öppen och fäst en kedja till stalldörren istället.       
 14.  
 15.             8      Du borde dammsuga regelbundet på spjällen, väggarna och fönsterkarmarna i stallet. Rum som cirkulerar samma luft som i stallet (till exempel, där sadlar och hylsor hålls) bör inkluderas vid dammsugning.       
 16.  
 17.             9      Dunghögen och det område där hö hålls bör vara nedåt. Förpackad förvaringsaffär och Gärheu kan förvaras säkert nära hästarna.       
 18.  
 19.             10      Vattna betet i mycket torrt väder för att hålla det fri från damm.        
 20.  
 21.             11      Använd ett medel som kan minska eller absorbera ammoniak. Flera sådana produkter är tillgängliga där hästmat kan köpas.       
 22.  
 23.             12      Mata din häst med hö eller sparkub, eftersom de innehåller mindre damm än matblandningar. Det finns också många "kompletta" matpellets idag, som dock dyrt är helt dammfria. Om du väljer en av dessa färdiga livsmedel, se till att det inte innehåller någon av de allergener som din häst är utsatt för.       
 24.  
             

Tips .

                  

Varningar .

             
Hus populär:
Att göra bogsering svår.

Rengör obehandlat trä.

Trimning av träd ordentligt.

Använd en tvättmaskin.

Ta bort blodfläckar från kläder.

Gör en whiteboard själv.

Förbered jorden för tomatplantor.

Flyga i huset pågår.

Bevara korgmöbler.

Ta bort en fettbrand.

Ta bort fläckar från läckande batterier.

Rengör en byråslåda.

Rengör en bokhylla.

Ta bort hårfärg från en vägg.

Tvätta en yllefracka.

Ta bort smaklös lukt.

Erkänn att du ska använda oljebaserad färg istället för latexbaserad färg.

Använd lavendel.

Hur man bygger en generator.

Bli av med mjölmor.

Beräkna volymen av en pool i gallon.

ako woman