Home \ hus
 

Gör en bonsai ur ett normalt träd.

 

Den gamla arten av bonsai är över tusen år gammal. Även om det för det mesta är associerat med Japan, har bonsai konst sitt ursprung i Kina, där det genom århundradena har kopplats till Zen Buddhisms religion. Idag fungerar bonsais som en dekoration och hobby utöver deras traditionella funktion. Omsorg för en bonsai ger uppfödaren möjlighet att ta på sig både en tankeväckande och kreativ roll i tillväxten av denna symbol för naturlig skönhet. Gå till steg 1 för att lära dig hur du skapar din egen bonsai.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Välj rätt bonsai för dig  ,

    
   
 1.            1      Välj en trädart som passar ditt klimat. Inte alla bonsai är lika. Många fleråriga buskar och även några tropiska växter kan odlas till en bonsai, men inte alla arter är lämpliga för din plats. När man väljer arter är det viktigt att överväga det klimat där trädet kommer att växa. Till exempel går vissa trädarter i frost, medan andra behöver denna temperaturminskning så att de kan komma in i vilande fas och förbereda sig för våren. Innan du drar en bonsai, se till att dina valda växtarter kan leva i ditt område, speciellt om du vill växa som en trädgårdsm Plant. Om du har några frågor kan trädgårdspersonalen hjälpa dig i ditt lokala barnkammare. 
    
  • En växtart som är speciellt nybörjarevänlig är krypbenet. Dessa vintergröna träd är vanliga i hela norra halvklotet och kan överleva även i de tempererade klimat på södra halvklotet. Dessutom är Kriechwacholder också lätt i uppfödningen: Det kan enkelt beskäras och svarar också bra på andra träningsinsatser, eftersom det är vintergröna och aldrig förlorar sina löv.
  •  
  • Andra barrträd som vanligen odlas till bonsai inkluderar tall, gran och många cederarter. Lövträd är också ett alternativ: japansk lönn är särskilt vacker, men också magnolias, elm och ekar är bra. Sist men inte minst, bör några tropiska örtväxter, som pengaträdet och den rostade alpina rosen, nämnas som goda inomhusplantor i kallare eller tempererade klimat.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Tänk på att få din bonsai inomhus eller utomhus. Behovet av en bonsai, insidan och en som hålls ute kan variera drastiskt. I allmänhet är förhållandena inuti torrare och mindre ljus än utomhus: Som en hembiträde bör du därför välja en trädslag som kräver mindre ljus och fukt. Här är några av de vanligaste bonsaiarterna, grupperade enligt deras lämplighet för inomhus och utomhusbruk:  
    
  •   Inne: Birkenfeige (även kallad Benjamini), Großblättrige Schefflera, Junischnee, Gardenia, Kamelia, Japanska Boxwood
  •  
  •   Utanför: Juniper, Cypress, Cedar, Lönn, Björk, Bok, Ginkgo, Lärk, Elm.
  •  
  • Det bör noteras att några av de mer robusta arterna, som junipers, kan hållas både inomhus och utomhus så länge de får ordentlig vård.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Välj storlek på din bonsai. Bonsai finns i alla storlekar. Beroende på deras art kan vuxen bonsai vara så kort som 15 cm, men också upp till 90 cm i storlek. Om du bestämmer dig för att dra din bonsai ut ur en fröplantage eller avskalning av en annan bonsai, kan den vara ännu mindre. Större växter behöver mer vatten, substrat och solljus. Var därför säker innan du köper att du kan uppfylla alla villkor. 
    
  • Några saker att tänka på när du väljer din bonsai storlek:  
     
   • Planteringsens storlek ska du använda
   •  
   • Den plats du kan få hemma eller arbeta
   •  
   • Hur mycket solljus är i ditt hem eller på arbetsplatsen
   •  
   • Hur mycket tid du kan spendera på att ta hand om din bonsai (beskärning av större träd tar längre tid)
   •  
    
  •  
         
 6.  
 7.             4      Föreställ dig hur du ska se ut som en fullvuxen bonsai när du väljer en växt. När du väl har bestämt vilken art du vill ha och hur stor din bonsai ska vara, kan du gå till en plantskola eller en speciell bonsaiaffär och välja växten som blir din bonsai. När du väljer en växt, se till att bladen eller nålarna är starka och ser hälsosamma ut för att säkerställa att växten är frisk (men kom ihåg att lövverkens löv kan ändra sin färg under hösten) , När du har begränsat din sökning till de friskaste och vackraste plantorna, bör du äntligen föreställa dig hur de kommer att se ut efter beskärning. En del av glädjen att odla en bonsai är att beskära och skulpta det tills det ser ut precis som du vill ha det - och det kan ta år. Välj så ett träd vars naturliga form passar din omskärelse och utformning av planer. 
    
  • Obs! Om du väljer att odla din bonsai från ett frö, har du möjlighet att påverka tillväxten under de tidiga utvecklingsstadierna. Det kan emellertid ta upp till fem år (beroende på trädslag) att odla en fullvuxen bonsai från fröet. Det är därför du borde välja en fullvuxen bonsaiväxt om du är intresserad av (nästan) omedelbart trimning eller skulpterar din bonsai.
  •  
  • Ett annat alternativ skulle vara att dra din bonsai ur en offshoot. Offshoots är grenar som har klippts ut ur ett växande träd och placerat i marken för att erhålla en ny (genetiskt identisk) växt. Offshoots är en bra kompromiss: de tar inte så länge som plantor växer och du har fortfarande mycket kontroll över deras tillväxt.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Välj en kruka. En särskild egenskap hos bonsai är att de planteras i krukor som begränsar deras tillväxt. Den viktigaste punkten i valet av potten är att säkerställa att den är tillräckligt stor för att täcka växtens rötter med jord. För när du häller din bonsai absorberar den fukten från jorden via rötterna. Därför är det inte i ditt intresse att få så lite jord i potten att rötterna inte kan lagra fukt. För att förhindra rotrot bör du se till att det finns ett eller flera avloppshål i botten av potten. Om det inte finns någon där, kan du också borra dem själv. 
    
  • Även om din kruka måste vara tillräckligt stor för att hålla din bonsai, vill du också behålla det rena och välskötta utseendet på din bonsai. Alltför stora krukor kan göra att trädet verkar dwarfish, så kruk och träd tillsammans ger en groteskt, olämplig bild. Köp en kruka som är tillräckligt stor för ditt dvärgträds rötter, men inte mycket större än nödvändigt. Krukan har till uppgift att komplettera bonsaien på ett estetiskt sätt, men det borde vara relativt obetydligt.
  •  
  • Vissa föredrar att dra sin bonsai i enkla, praktiska behållare och lägg dem i en finare behållare när de är fullvuxna. Detta är särskilt användbart om ditt träd är mycket känsligt, eftersom det ger dig möjlighet att skjuta upp köp av en "söt" kruka tills din bonsai är frisk och vacker.
  •  
                   
 10.  
             

  Del 2      Repotting dvärgsträd  ,

    
   
 1.             1      Förbered dvärgträdet. Om du just har fått en bonsai i butiken och den har sålts i en otålig plastbehållare eller om du har höjt din egen bonsai och du vill sätta den i den perfekta potten måste du bonsa den framför dig Repot förbereder sig för det. Först bör du se till att dvärgträet har klippts till önskad form. Om du vill att din bonsai ska växa på ett visst sätt efter repottning, linda en fast växtvirke runt stammen eller grenen för att försiktigt styra tillväxten. Ditt dvärgträd borde vara i toppform innan du lägger den i en ny kruka, för att repottningen fyller mycket. 
    
  • Du bör veta att träd vars livscykler är inställda på årstiderna (som många lövträd) bör repotted bäst på våren. De stigande temperaturerna på våren gör att många växter ökar tillväxten, vilket innebär att de kommer att återhämta sig mycket snabbare från skott och rotbeskärning.
  •  
  • Du kan också vilja minska kasta lite innan repotting. Torr, lös pottajord är mycket lättare att arbeta med än vått.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Ta ut trädet och rengör rötterna. Ta försiktigt bort växten från sin nuvarande behållare så att huvudstammen inte går sönder eller sönder. Du kanske vill använda en trädgårdsskovel för att hjälpa till att få växten säkert ur behållaren. Även om de flesta rötterna är avskurna innan du sätter din bonsai i sin speciella kruka, är det vanligtvis nödvändigt att borsta av marken som håller fast vid rötterna för att få en tydlig bild av dem. Så rengör rötterna och ta bort eventuella klumpar av jord som påverkar din syn. Rotklor, ätpinnar, pincett och liknande verktyg är mycket användbara i denna process. 
    
  • Rötterna behöver inte vara obefläckade. De borde bara vara så rena att du kan se vad du gör i rotskärningen.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Beskär rötterna. När deras tillväxt inte regleras tillräckligt, växer bonsais snabbt ut ur behållarna. När du repottar, trimma rötterna på din bonsai för att säkerställa att den är kontrollerbar och städad. Skär av alla de stora, tjocka rötterna och de som pekar uppåt, lämnar ett nätverk av långa, smala rötter nära jordens yta. Vatten absorberas av rotspetsarna. I en liten behållare är därför många tunna rotsträngar i allmänhet bättre än en enda stor, djupgående rot.       
 6.  
 7.             4      Förbered potten. Innan du lägger ditt dvärgträd i potten måste du se till att det finns färsk ny pottajord på ditt golv som ger din bonsai den önskade höjden. Lägg så ett lager av grov pottajord som en bas på botten av den tomma potten. Lägg sedan till ett medium eller substrat som är finare och lösare. Använd ett substrat eller näringsmedium som dränerar väl. Det kan vara att den vanliga trädgårdsjorden rymmer för mycket vatten och kan dränka dvärgträet. Lämna lite utrymme på toppen av potten så att du kan täcka rötterna på din bonsai med jord.       
 8.  
 9.             5      Sätt dvärgen i potten. Radera din bonsai i din nya kruka som du vill. Slutligen lägg till det fina, väldränerade substratet eller näringsmediet, var försiktig för att täcka rötterna på din bonsai. Om du vill kan du också avsluta med att lägga ett lager av moss eller grus. Förutom att vara estetiskt tilltalande kan det hjälpa till att fixa bonsai. 
    
  • Om ditt dvärgträd inte är upprätt i sin nya kruka, torka en tjock tråd genom dräneringshålen längst ner på potten, fäst den och linda den runt rotsystemet för att fixa din bonsai.
  •  
  • Du kanske också vill täcka avloppsrören med ett finmaskigt galler för att förhindra att de spolar ut näringsmediet tillsammans med vattnet.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Ta hand om din nya bonsai. Ditt nya dvärgträd måste genomgå en radikal och till viss del traumatisk intervention. Låt honom stå i två till tre veckor efter repottning på en plats med partiell nyans, där det skyddas mot vind och starkt direkt solljus. Häll det, men göd det inte tills rötterna har förankrats igen. Genom att ge din bonsai en paus efter repotting ger du möjligheten att vänja sig till sitt nya hem och att trivas igen. 
    
  • Som tidigare nämnts, lövträd med årliga cykler får en tillväxtspurt på våren. På grund av detta är det bäst att repot lövträd på våren efter slutet av deras viloläge. Om ditt lövträd är ett husplanta, överväg att placera det ute efter att ha blivit van vid sin nya kruka, eftersom stigande temperaturer och ökat solljus kan stimulera sin naturliga tillväxt.
  •  
  • När din bonsai har bosatt sig, kan du försöka sätta andra små växter i potten. När de är ordentligt ordnade och väl underhållna (som ditt dvärgsträd), kan dessa tillägg göra dig perfekt för att bilda skönheten. Försök att välja växter som är infödda i samma områden som din bonsai, så att samma gjutnings- och ljushytmen kan tillämpas på alla växter.
  •  
         
 12.  
             

  Del 3      Ta bort en bonsai från ett frö  ,

    
   
 1.             1      Köp frön. Att ta en bonsai från ett enda frö är en extremt långsam och långsam process. Beroende på trädslaget du växer kan det ta upp till fyra eller till och med fem år för trädstammen att nå en diameter på 2,5 cm. Vissa frön kräver också exakt kontrollerade förhållanden att groa. Denna metod kan dock också vara den ultimata bonsai-upplevelsen genom att den ger dig fullständig kontroll över växtens tillväxt från det ögonblick som den går genom jorden. För att komma igång får du frön av dina önskade trädslag i ett trädgårdscenter eller samlar dem i naturen. 
    
  • Många lövträd, som ekar, björk och lönn, har omedelbart igenkännliga fröplattor (ekollon, etc.) som växer på träden en gång per år. Eftersom det är väldigt enkelt att få dessa frön, är dessa trädslag ett bra val om ditt mål är att få dig en fröbonsai.
  •  
  • Försök få färska frön. Tidsfönstret där trädfrön kan groda är ofta kortare än det för blommor eller grönsaker. Till exempel är fröskalorna av ekar ("acorns") de "färskaste" när de samlas i början av hösten och fortfarande delvis grön.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Låt fröet groda. När du har samlat in lämpliga frön för din bonsai, se till att de grobar. I icke-tropiska områden med väldefinierade årstider faller frön vanligtvis från träden på hösten, vilar sedan under vintern och spjuter på våren. Frö av inhemska träd är vanligtvis genmodifierade att groa först efter att ha upplevt vinterkylan och de ständigt ökande vårtemperaturerna. I det här fallet är det nödvändigt att antingen utsätta dina frön under dessa förhållanden eller imitera dem med ditt kylskåp för att stimulera dem. 
    
  • Om du befinner dig i ett tempererat klimat med väldefinierade årstider, kan du plantera frön från ditt träd i en liten kruka jord och lämna dem ute på vintern till våren. Om du bor i en annan klimatzon kan du hålla dina frön i kylskåpet för vintern. Sätt dem i en tätbar plastpåse tillsammans med ett lös, fuktigt tillväxtmedium (som vermikulit) och ta bort dem på våren för att groa.  
     
   • För att simulera den naturliga cykeln av stadigt sjunkande och sedan stigande temperaturer som råder under senhösten till våren, placera påsen fröer direkt längst ner på botten av kylskåps grönsaksutrymme. Placera det stadigt de närmaste två veckorna i kylskåpsmassorna med minskande temperatur (övre, sedan mittrummet) tills det äntligen ligger på glasplattan ovanför grönsakskammaren. Vid slutet av vintern, vänd om denna process genom att gradvis placera påsen i de varmare utrymmena (medium, sedan övre och slutligen grönsakskammaren).  
   •  
    
  •  
         
 4.  
 5.             3      Sätt dina plantor i en frölåda eller kruka. När dina frön har börjat groda, är det dags att sätta dem i en liten behållare av ditt val och ta hand om dem. Om du naturligt fröer dina frön utomhus kan de förblir i potten för tillfället, så att de kan gro. Men om du inte har gjort det, sätta dina friska plantor ur kylskåpet i en kruka eller frölåda som redan är fylld med jordjord. Gör ett litet hål för dina plantor och gräva dem in så att huvudskottet pekar upp och dess knopprot ner. Häll sedan ditt fröna frö. Över tiden försöker du hålla jorden runt ditt utsäde fuktig, men inte blötläggning våt eller fuktig, annars skulle växten ruttna i potten. 
    
  • Använd inte gödselmedel förrän cirka fem till sex veckor efter att växten har vuxit till sin nya behållare. Gödsel först i mycket små mängder - plantans unga rötter kan "brinna" om de är för utsatta för kemikalierna i gödningsmedlet.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Håll dina plantor i ett område där temperaturen är rätt för dem. När dina plantor fortsätter att växa är det viktigt att de inte utsätts för kallt väder, annars kan de kunna mata dig. Om du bor i ett varmt vårtemperaturområde kanske du vill placera dina nya plantor försiktigt på ett varmt och skyddat läge utomhus. Men du måste se till att dina träd inte utsätts för stark vind eller konstant solljus - förutsatt att dina trädslag kan överleva i din geografiska plats i naturen. Men om du drar tropiska växter eller groddar dina frön under lågsäsong, är det bättre att hålla dina växter inomhus eller i en vithus där det är varmare. 
    
  • Oavsett var du håller dina unga plantor, är det viktigt att se till att de hälls ofta men inte överdrivet. Håll ytskiktet fuktigt men inte blött.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Ta hand om dina unga plantor. Behåll din gjutrutin över tiden och fortsätt att noga plantera dina plantor i solen. I lövträd kallas små löv, cotyledoner eller cotyledoner groddar direkt från fröet innan äkta blad bildas och växer. När ditt träd växer (en process som, som tidigare nämnts, vanligtvis tar flera år), kan du stadigt omvandla den till stadig växande behållare för att hjälpa till att uppnå tillväxten tills den når den storlek du vill ha den att vara vill ha din bonsai 
    
  • När ditt träd har blivit ganska bra kan du placera det ute till en plats där det blir morgonsol och har skugga på eftermiddagen (förutsatt att dina trädarter kan överleva på din geografiska plats i naturen). Tropiska växter och andra känsliga bonsaiarter måste ibland hållas inomhus om ditt klimat inte passar dem.
  •  
         
 10.  
             

Tips .

    
   
 • Trimming av rötterna hjälper ofta trädet att anpassa sig till sin begränsade miljö.
 •  
 • Du kan också skapa bonsai från andra trädslag.
 •  
 • Försök att begränsa dig till de grundläggande stilarna av bonsai, till exempel strikt upprätt, fri upprätt och kaskadform.
 •  
 • Plantera ditt träd i en stor behållare och låt den växa i ett år eller två för att göra sin stam tjockare.
 •  
 • Låt ditt dvärgträ växa fram till nästa säsong innan du försöker att skulpta eller trimma det.
 •  
 • Låt honom inte gå och ta hand om honom.
 •  
 • Inomhusplanterar ska utformas med små stenar eller stenar för att undvika förorening.
 •  
        
Hus populär:
Ta bort väggplattorna ordentligt.

Förfinna soffbord.

Skapa ett Tumblr rum.

Överlev en snöstorm.

Rengör beläggningsstenar.

Reparera brännskador och hål i mattan.

Ta bort limet från fönstret.

Bomulls textilier krymper.

Kassera bränt ved och ask säkert.

Arbeta med glasfibermaterial.

Plantkorjander.

Håll kanin bort från din trädgård med organiska föreningar.

Ta bort mögel från trämöbler.

Dörrsläckningsstopp.

Rengör dina skor.

Växa rädisa.

Häll orkidéer.

Oljeteaksmöbler.

Sänk markens pH.

Rengör en spis med natron.

Hitta en fyrklöver.

ako woman