Home \ hus
 

Rengör bronsen.

 

Bronsfigurer, statyer och smycken måste städas från tid till annan, speciellt om en staty stod utomhus eller ett smycke användes regelbundet. Lyckligtvis, några av de bästa rengöringsmedel för brons budgetmedel! Rengöringsbrons kan ta några minuter eller en hel natt. Med kokande vatten, ättika, citronsaft, salt, mjöl eller en kombination av dem kan du göra bronsen ren och felfri igen.

              

Förfarande .

    

    1      Gör en blandning av ättika, mjöl och salt  ,

    
   
 1.                    1      Blanda 2/3 av en kopp vitvinäger med 2/3 av en kopp mjöl i en skål. Använd en skål stor nog för att blanda de två ingredienserna utan att smälta mjölet. Rör tills de två är helt blandade.       
 2.  
 3.                  2      Lägg ½ kopp salt till blandningen och rör om. Blandningen borde nu ha blivit en pasta av ättika, mjöl och salt.        
 4.  
 5.                  3      Sprid pastaen på bronsen. Du kan lägga på en handske, doppa den i pastan och sprida den på bronsstycket. Du kan också använda en svamp. Om det är något litet, som ett smycke, lägg det i skålen. Se till att föremålet är helt täckt av pastan. Lämna den där i en till två timmar.        
 6.  
 7.                  4      Skölj bronsen med varmt vatten. Efter en till två timmar, ta varan i diskbänken och skölj den under varmt vatten. Om objektet är stort och inte kan flyttas, ta med en hink med varmt vatten där och häll över det för att skölja av pasta helt.        
 8.  
 9.                  5      Använd en mjuk trasa, t ex rengöring av läder, för att torka bronsen. Vid torkning torka duken över bronsen och ta bort fläckar. Se till att det är helt torrt och pastaen är helt borttagen.        
 10.  
 11.                  6      Gnid en flaska olivolja på bronsen. Lägg några droppar olivolja på en ren, mjuk trasa och gnugga över bronsens yta. Olivolja har använts sedan antiken för att rena och skydda brons.                  
 12.  
             

    2      Använd kokande vatten och tvål  ,

    
   
 1.                  1      Sätt objektet i en kruka med kokande vatten på spisen. Hitta en kruka som är tillräckligt stor för att hela objektet ska passa in. Låt vattnet koka först och lägg sedan bronsen i grytan. Låt det vara i det för några minuter tills det är varmt.  
    
  • Om föremålet är för stort för att passa i en kruka med kokande vatten, bör du överväga ett annat sätt att rengöra det.
  •  
         
 2.  
 3.                  2      Ta försiktigt bort föremålet från potten. Använd tång för att ta bort det från varmvattnet eller häll det i en kolv med vattnet. Placera silen i diskbänken och häll försiktigt vattnet från grytan i silen. Om bronsobjektet är känsligt, var försiktig så att du inte slipper det i kolven från alltför hög en höjd.        
 4.  
 5.                  3      Doppa en flanellduk i tvål och vatten. Flanellduken ska vara såpig och full av skum. Ta det varma bronsobjektet med det och gnugga det noga med duken över den. Ta bort eventuella fläckar eller missfärgning genom att försiktigt gnugga.  
    
  • Använd naturlig tvål utan dofter. Undvik att använda alkaliska tvålar som inte innehåller kaustisk soda. Om bronsen är målade, bör du också undvika att använda tvättmedel som innehåller pyrofosfater, t.ex. Tide- eller ammoniaklösningar. Du kan förstöra beläggningen på bronsen.
  •  
  • Se till att du inte brinner dig själv när bronsen fortfarande är väldigt het. Använd tyget som ett skyddande skikt mellan din hud och bronsen.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Torka bronsen med rent läder eller muddläder. Rengöringsläder är gjord av fårskinn eller lammskinnsleger och garvade med naturliga oljor. Det är känt att vara absorberande och icke-slipande, så bronsen kommer inte att skadas om du borstar den med den.        
 8.  
             

    3      Använd andra hemmetoder  ,

    
   
 1.                  1      Täck objektet med ketchup. Täck hela bronsens yta med en svamp, din hand (i en handske om du inte vill bli smutsig), eller bara i en skål med ketchup. Låt det täcka i ca 15 minuter med ketchup. Skölj med varmt vatten och torka sedan med en mjuk trasa.        
 2.  
 3.                  2      Applicera citronsaft i bronsvaran. Du kan spruta citronsaft på det eller suga det i citronsaft i 15-20 minuter. Ta bort föremålet, skölj det med varmt vatten och torka sedan ordentligt med en mjuk trasa.        
 4.  
 5.                  3      Blötlägg objektet över natten i vitvinäger och vatten. Häll lika delar vita vinäger och vatten i en stor skål och låt föremålet suga i lösningen över natten. Nästa morgon sköljer du objektet med varmt vatten och torkar det med en mjuk trasa.  
    
  • Om objektet är stort, till exempel en staty, är den här metoden ganska svår. Om du inte har en skål tillräckligt stor för att statyn ska passa in, överväg att använda en annan rengöringsmetod.  
  •  
         
 6.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                  

Vad du behöver .

                Läs mer... (9)      
Hus populär:
Växta morötter.

Rengör kakelfogar.

Odla gurkor.

Växa mirakelblommor.

Växtmallow.

Gör en whiteboard själv.

Skär gipsskivor.

Bli av med gräskörtor eller mördare vepsar på din egendom.

Känner igen chickweed.

Ta bort en kant.

Byt ut tvättmaskinens dörrtätning.

Rengör diamantörhängen.

Bli av med små myror.

Oaks Bestäm.

Dekorera en liten balkong.

Citronvinäger Gör isbitar som en deodorant för papperskorgen.

Rengör ett rakblad.

Rengör granitbänkar.

Häng en tung spegel.

Rengör en kristallkrona.

Bli av med kackerlackor, kackerlackor och andra skadedjur.

ako woman