Home \ hus
 

Ta bort spindlarna från huset utan att döda dem.

 

Spindlar kan vara oönskade husgäster. Även om du inte vill ha spindlar i ditt hus, behöver du inte nödvändigtvis döda dem. Lyckligtvis finns det några metoder du kan använda för att fånga spindlar och transportera dem utomhus. Även om du vanligtvis är rädd för spindlar, kommer dessa metoder bara att minimera din exponering för spindlarna. Innan du spinnar spindeln bör du se till att provet är giftfritt och att risken för giftig bit undviks.

              

Förfarande .

    

    1      Skjut spindeln in i det öppna  ,

    
   
 1.            1      Öppna dörren eller fönstret närmast spindeln. Om spindeln inte är giftig finns det ett antal sätt att få ut det från huset. Om spindeln i ditt hus redan sitter nära ett fönster eller dörr kan du hitta sätt att uppmuntra spindeln att lämna huset. Du bör först öppna dörren eller fönstret och visa spindeln ut.  
    
  • Försök att cirkulera spindeln noga och öppna långsamt dörren eller fönstret. Om du skrämmer spindeln kan hon fly och gömma någonstans. Du kan inte få ut dem så lätt längre.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Hitta ett objekt som blockerar spindlarna. Hitta en anteckningsbok, häftapparat eller bok som du kan flytta runt spindeln om den försöker springa i en annan riktning än det öppna fönstret. Allt som är stort och platt är väl lämpat.        
 4.  
 5.             3      Styr spindeln ute. Ta anteckningsboken och ge spindeln ett försiktigt tryck mot dörren. Spindeln blir skrynklig och börjar röra sig. Om spindeln rör sig bort från dörren kan du använda anteckningsboken och hålla den nära spindeln för att skapa en spärr som förhindrar att spindeln går i fel riktning. På så sätt börjar spindeln gå i rätt riktning. Fortsätt med detta tills spindeln går i rätt riktning.        
 6.  
 7.             4      Styr spindeln över tröskeln. Spindeln kan vara ovillig att klättra över tröskeln när hon går till dörren. Om spindeln tvekar på tröskeln kan du sopa ut den med din hand, anteckningsbok eller häftklammer. Du kan också vända det med ditt finger.       
 8.  
 9.             5      Kasta häftapparaten genom den öppna dörren om spindeln klättrar på den. Om du använder en häftapparat för att få spindeln ut genom dörren, kan hon klättra på häftapparaten istället för att fly från den. Kasta häftapparaten genom dörren så att både häftapparaten och spindeln landar ute. Spindeln kommer förmodligen att klättra upp från häftapparaten och du kan hämta den senare. 
    
  • Du kanske inte känner dig bekväm att kasta häftaren ut genom fönstret eller ut genom fönstret, speciellt om du bor i en gemensam anläggning, till exempel ett lägenhetshotell. Om spindeln klättrar på häftapparaten kan du använda häftapparaten för att bära den utåt, istället för att kasta häftapparaten, och antingen torka av den med ytan eller ta bort häftapparaten på en buske eller fönsterbrädan tills spindeln faller av ,
  •  
         
 10.  
 11.             6      Stäng dina fönster och dörrar. Efter att spindeln försvinner, vill du naturligtvis inte hindra den från att återvända. Se till att stänga alla fönster och dörrar så att spindeln eller andra skadedjur inte kan komma in i huset.                 
 12.  
             

    2      Använda pappers- och koppmetoden  ,

    
   
 1.             1      Lägg en kopp över spindeln. Denna metod fungerar bäst med spindlar som sitter på golvet. Långsamt närma sig spindeln så att hon inte rasar och rinner bort. Ta nu en liten kopp och lägg den direkt över spindeln och fånga den inuti.  
    
  • Muggen bör helst vara transparent så att du kan se spindeln efter att du har tagit den i muggen. Du kan också använda någon annan rån du har i huset.
  •  
  • Se till att du siktar ordentligt så att spindeln inte kommer att skadas. Du vill inte krossa spindens ben med kanten av koppen.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Skjut ett papper under koppen. Var noga med att placera papperet under kopparna. Detta kommer att se till att spindeln inte kan fly när du lyfter koppen.  
    
  • Papperet ska bara vara ett ark och inte en bok eller anteckningsbok. En fast bit papper, som ett indexkort eller kortlager, är bäst.
  •  
  • Om spindeln hänger i en spindelbana, kan du hålla bägaren under spindeln och antingen skära av spindelnätet med sax eller skära den med pappersbiten och mata in den i koppen. Spindelväven och spindeln kommer att hålla sig vid papperet. Du kan hålla koppen under papperet och fånga spindeln.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Plocka upp koppen och pappersbiten. Du kan hämta papper och kopp så att spindeln förblir fast inuti. Se till att kanten på koppen och papperet alltid möts, så att spindeln inte kommer undan.  
    
  • Ett sätt att lyfta bägaren och papperet är att hålla papperet med vänster hand medan du griper botten av bägaren med höger hand.
  •  
  • Lyft kanten på papperet medan du håller koppen över papperet. Skjut fingrarna på din vänstra hand under papperet så att din hand håller den del av papperet som ligger strax under koppen.
  •  
  • Du kan nu lyfta din fälla med din andra hand under mallen och bära den till dörren.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Låt spindeln fly från koppen. Bär spindeln till dörren. Öppna dörren och gå utåt. Placera fällan på golvet och lyft koppen över spindeln. Spindeln kommer att springa bort. Om hon inte rör sig kan du försöka blåsa henne försiktigt. Du kan också torka spindeln ur papperet med handen om du känner dig modig.        
 8.  
             

    3      Använda en dammsugare eller dammsugare  ,

    
   
 1.             1      Sopa spindeln på pannan. Om spindeln sitter på golvet kan du helt enkelt sopa den på pannan. Du kan också svepa dem från väggen till dammpanelen, men du bör vara försiktig så att du inte sveper spindeln på din kropp.        
 2.  
 3.             2      Tryck försiktigt på undersidan av dammpanelen. Flytta spindeln till dörren. Tryck försiktigt på kvasten eller naglarna på undersidan av pannan medan du går. Bullret och vibrationen som orsakas av att knacka skrämmer spindeln. Hon kommer att uppträda lugnt och kommer inte att klättra upp från pannan.        
 4.  
 5.             3      Släpp spindeln. Placera pannan utomhus på marken. Spindeln kommer att springa bort. Om hon inte rinner, kan du lämna dammsugaren tills spindeln försvinner. Du kan också ta kvasten och sopa den av pannan.       
 6.  
 7.             4      Använd en dammsugare. Om kontakten med spindeln är för smal och personlig för att du ska kunna använda dammpanelen, kan du dammsuga spindeln med dammsugaren på lägsta nivå. Rensa filtret utanför huset. 
    
  • Du kan använda en vanlig dammsugare, men du bör veta att du kanske kan döda spindeln. En dammsugare är en något bättre lösning.  
  •  
  • Du kan också köpa speciella dammsugare för borttagning av insekter och skalbaggar. De är tillgängliga från Amazon.
  •  
         
 8.  
             

    4      Använda en plastpåse  ,

    
   
 1.             1      Få en plastpåse. Använd en plastpåse som enkelt kan vridas inuti. Du bör också se till att väskan är tillräckligt stor för din hand. Se till att väskan inte har några sprickor eller hål.        
 2.  
 3.             2      Sätt din hand i väskan. Se till att du kan röra fingrarna i väskan. Du kommer att ta tag i spindeln med påsen och du bör se till att påsen är tillräckligt flexibel för detta ändamål. Flytta påsen över din hand till spindeln.        
 4.  
 5.             3      Attack spindeln. Ta tag i djuret med din hand i en plastpåse. Försök att vara försiktig, tryck inte, annars skulle du kunna döda spindeln. Försök ta tag i spindeln så att den omges av påsen och inte krossas av fingrarna.       
 6.  
 7.             4      Vänd påsen runt. Vänd påsen snabbt innan spindeln kan fly från insidan ut. På detta sätt kommer spindeln att fångas inuti väskan. Låsa på toppen av påsen så att spindeln inte kan fly.        
 8.  
 9.             5      Släpp spindeln. Ta spindeln ut och skaka ut påsen. Spindeln kommer att falla ut. Du kan också lämna påsen utanför och återvända senare, men se till att du inte glömmer den. Du vill inte förorena din miljö.       
 10.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                  

Vad du behöver .

      

<91112>             Läs mer... (12)      

Hus populär:
Förvara en baby från att drunkna.

Ta bort envisa kanter på skjortkrage.

Rengöringstips för rullgardiner.

Få en röd vinfläck från en vit linneskjorta.

Bli av med silverfisk.

Dra upp liljor.

Rengör köksavfallshanteraren.

Sammanslagning av plagg för en resa.

Kakel ett bord.

Rengör garaget.

Ansluta flera datorer till en KVM switch.

Fick vit vit.

Lägg matta på betong.

Plantera ett palmer.

Ta bort tjära och asfalt från kläder.

Rengör ullmattor.

Forma en trädgård.

Rengör mattor.

Bli av med boxwood beetle utomhus.

Installera glasblock.

Bygg en kollektionskälla.

ako woman