Home \ hus
 

Tips om vård och information om inomhusplantor.

 

Inomhus växlar försköna din miljö, rena in luften och skapa ett naturalistiskt element i ofta sterilt kontorsutrymme. När de växer och förändras, anser vissa människor även växter som följeslagare. De kan vara mycket lätta att ta hand om och här är några tips som hjälper dem att hålla sig frisk.

                

Förfarande .

    
   
 1.            1      Se till att dina växter får tillräckligt med ljus. Växter behöver ljus! Ta reda på hur mycket naturligt ljus som är tillgängligt (och nödvändigt) för dina växter, eller om det är möjligt att ge växten artificiellt ljus. Ett fönster är en idealisk plats. Se dock till att en tallrik eller skal under plantorna fångar dropparna genom att vattna och kondensera, vilket ofta uppstår på bladen på natten.       
 2.  
 3.             2      Ge dem vatten efter behov. Växter behöver vatten, men inte för mycket eller för lite. När du häller dem häller du tills du ser vattnet som kommer ut ur potten. Placera aldrig växter i krukor som inte har minst ett hål i marken! Var realistisk om hur mycket tid du har för dina krukväxter och planera därefter. Större växter i stora krukor kräver mindre vatten än växter i mycket små krukor, som kan torkas om några dagar. Kaktusar och succulenter kräver mindre vatten än växter med tunna löv eller blommande växter. (Kaktusar som blommar behöver dock lite mer vatten än vanligt). Gå till ett anseddat växthus och lär dig mer om olika växter. Gå till ett anseddat växthus och lär dig mer om de olika växterna. Ta reda på hur mycket ljus och utrymme de behöver, vilken temperatur de är lämpliga för och välj en anläggning som du gillar och det passar rummet och det har tillräckligt med tid att ta hand om dem        
 4.  
 5.             3      Håll ögonen öppna för växtskadegörare. Ibland växer växter skadedjur - insekter som äter växten och förlorar kraften. Vissa växter är mindre mottagliga för sådana insekter än andra. Växter med tunna löv är benägna att spindelgruvor och fruktflugor, andra får skalainsekter eller mögel. Lär dig hur man identifierar och behandlar dessa skadedjur (vanligtvis kommer en insektsmedel att hjälpa systemet att skadas genom potten, men inte alltid så det är viktigt att lära sig dessa saker.) Mögel och virus kan infektera växter, men de är mindre vanligt. Det finns mycket information på internet om hur man behandlar dessa sjukdomar.        
 6.  
 7.             4      Använd en fin kruka. En dekorativ kruka eller plantering som matchar inredningen kan förbättra plantans skönhet ännu mer. Det hjälper växten väldigt mycket om potten eller planteringen är ett bricka med ca 2,5 cm akvariumgrus. Om du ger växtvattnet går vattnet i pannan och avdunstar runt växten, vilket gör luften lite mer fuktig. Detta är särskilt användbart på vintern för växten. Se till att vattnet inte rinner på potten, för om potten sitter i vattnet, roterar växtens rötter och växten kan dö. Placera växten på en pall med dalbana och grus så att den inte sitter direkt på en trä eller målad yta. Fukthalten i behållaren leder till kondens som kan skada träet eller målade ytor. Om du häller, spolas spillt vatten snabbt.        
 8.  
 9.             5      Vattna växten när potten är signifikant lättare än den var när den senast hälldes. Vattenbehovet inomhusplantor varierar mycket. Vissa växter kan vara torra i några dagar, medan andra, särskilt blommande växter, behöver en kortare torrhetstid. Bara några få växter, som akvariumväxter och papyrus, gillar våta fötter i mer än en dag! Att hitta rätt balans mellan fuktig och torr är en utmaning att hålla gula och hälsosamma krukväxter.        
 10.  
 11.             6      Läs vad som fungerar bäst för dig. Några bra inomhusväxter är: Dracaena Marginata (drake), Ficus (både stora och småbladiga sorter), Sansevieria (häftad plåt), Spathiphyllum (singelblad), Zypergras / Cyperngräs. Undvik Paradisfågeln, bambu, palmer och bärnsten, om du inte kan ge mycket bra ljusförhållanden och extra fukt under hela året. Gör dina läxor och lita inte alltid på floristen eller DIY-personerna eftersom de är mer intresserade av att sälja än att se till att plantorna är väl inrymda i det nya hemmet.  
    
  • Fönster och bordsväxter: Kalanchoe, begonier, afrikanska violor, orkidéer (Moth orkidéer är relativt enkla, men bara blomma en eller två gånger om året, kompletterad med attraktiva gröna växter i området). Philodendron (Pothos eller Epipremnum pinnatum), Maranta (Persilja), Syngonim Podophyllum (Lila), Crassula (Geldbaum), Zamioculcas och Beaucarnea Recurvata (Elephant-footed Palm). Försök inte ta in växter som normalt växer utomhus året runt, t.ex. B. Fuschias eller vaxbegonia eller till och med stickande nässla. De är inte bra hemma efter att ha varit ute hela sommaren och kan vara en källa till skadedjur som kan skada andra krukväxter. Det finns många olika typer av växter, och vissa människor blir galen samlare av växter från en eller flera växtfamiljer. Om du vill vara väldigt samvetsgrann, se till att växterna du köper odlas i växthuset och inte är vilda eller utrotningshotade arter. :)
  •  
                   
 12.  
             

Tips .

                  

Varningar .

             
Hus populär:
Bygg en solpanel själv.

Laking gör gräset frodig och grön.

Håll hundar borta från din gräsmatta.

Döda sängbuggar med ånga.

Minska ditt miljöpåverkan.

Att lägga frukt i krukor.

Beräkna den önskade mängden färg för ett rum.

Ta bort fläckar från en bilsits.

Färg läder möbler.

Cut Resopal.

Förbered marken i trädgården.

Tvätta blöjor.

Bygg en integritet staket.

Rengör glaset på din vedspis.

Förvara bordsdukar utan rynkor.

Plantera och odla azaleor.

Spara uppvärmningskostnader.

Ta bort färska och gamla fettfläckar från plagg.

Låt tvätten lukta bra.

Eliminera blockeringar i en septiktank.

Måla nya terrakottakrukor.

ako woman