Home \ hus
 

Bygg en igloo.

 

Även om termen "iglo" på Inuit-språket kan hänvisa till många typer av bostäder i snön beskriver den här artikeln vad folk tycker om som en igloo: en kupolformad byggnad av snöblock (kallas också ett snöhus). En korrekt konstruerad igloo håller temperaturen mellan -7 ° C och 16 ° C, även om utetemperaturen sjunker till -45 ° C.

                 

Förfarande .

    
   
 1.            1      Hitta en lätt lutning (tillval). Bygga en iglo på en sluttning sparar tid, energi och tung lyftning. Om du bygger en iglo för skojs skull och vill uppnå det klassiska igloo-utseendet, är en platt plats ok, men i en verklig överlevnadssituation är tid och resurser mycket viktiga. 
    
  •   Undvik friläggande kullar, eftersom det ofta är trunkar eller stubbar begravda under snön. När du är i tvivel, kolla med en lång pinne för att se till att du inte rensar någon oanvändbar plats för din igloo.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Förbered isblocken. Det enklaste sättet att tillverka snöblock är att gräva en lång, rak dike (så djupt som blocken ska gå) och skära sedan blocken på vardera sidan av diket med en handsåg (eller en såg om du har en) Om du bygger gymmet för gyckel kan du också använda köpta eller hemlagade snöformar. 
    
  • Eftersom snöspinnar och designen av en iglo är väldigt varierande, borde du gräva gräset i förväg, men klippa ut snöblocken efter behov. På så sätt kan du bättre kontrollera hur bra delarna passar ihop.
  •  
  • För att skapa din egen form för blocken, spik fyra brädor i rät vinkel (det vill säga det ser ut som en låda utan botten och lock). Även rektangulära behållare som papperskorgen fungerar.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Gräva ingångsgraven. Ingången är alltid den lägsta delen av igloo, så att kall luft, som sänker, skjuts utåt och varm luft, som stiger, är instängd inuti. Skytten bör vara minst 60 cm bred för att passa din kropp bekvämt. 
    
  •   Om du arbetar på en kulle , gräver du bara en horisontell grävning rakt in i backen, under den plats där igloen ska stå .
  •  
  •   Grunt snö , gräva en grävning ner och sedan i en vinkel till där huvudgloppet i igloen ligger senare. Gräva i en mild vinkel (för att göra det lättare att komma in och ut ur igloen), men djupt; ju djupare i den redan staplade snön du börjar din iglo, desto högre är de utgrävda väggarna (och ju mindre snöbollar du måste laga över det).
  •  
  • Gräva inte så djupt att du träffar jorden. Snön är underbart isolerad och bör täcka hela interiören.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Gräva ner till sovande områdena. De sovande områdena bör grävas så djupt som möjligt i snön, men högre än ingången för att hålla dig varm (sidorna på detta utgrävda område ska vara minst 15 cm bredare än du på alla sidor för att du ska sova bekvämt; Kom ihåg dock att ju större du placerar på insidan av igloen, ju högre och bredare kupolen måste vara, om du bygger en sovplattform, placera den vinkelrätt mot ingången, och om du bygger två, placera dem parallellt med ingången Om du inte vill bygga en jätte igloo, rekommenderas inte tre sovplattformar, vilket ger ett gap mellan ingången till iglo och plattformarna, så att du enkelt kan komma in och ut. 
    
  • Om igloen har grävts tillräckligt djupt i snön och huvudet ligger fortfarande långt under snöytan när du sover (ignorerar Iglooens väggar) kan du göra plattformen kortare än den behöver vara och då när igloo Igloo är klar, hål ut mer snö för att förlänga plattformen.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Rikta upp toppen av de utgrävda iglooväggarna vid behov. Detta förenklar läggning och läggning av isblock. Om toppen av snön är väldigt brant, raka den i flera steg (för att lämna så mycket vägg som möjligt); De L-formade utklippen är lätta att fylla med snöbollar när tiden kommer.       
 10.  
 11.             6      Blockera (tillfälligt) entrén med snöblock. Detta låter dig stapla snöbollar över entrén utan att riskera en kollaps. Övre kanten ska ha en höjd där din första rad snöblock är jämn. 
    
  • Om du arbetar med en partner måste du låsa honom under tiden.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Sätt den första ringen ur blocken. Eftersom du sätter rektangulära block i en cirkel, finns det trekantiga luckor runt kanterna; gör det snävt med snö. Som ett resultat passar bitarna inte bara bättre, men strukturen blir också mer stabil.       
 14.  
 15.             8      Häfta en andra ring av block över den första. Stapla blocken som tegel och fortsätt att fylla i luckorna.       
 16.  
 17.             9      Stapla fler lager på varandra och ordna stenarna lite längre inåt varje gång så att väggarna bildar en kupol.  
    
  • Om du fortsätter att komma upp behöver du mindre stenar.
  •  
  • Vinklarna kan mätas bättre när en person arbetar inuti och en ute.
  •  
         
 18.  
 19.             10      Sätt på "första blocket". Klipp en åssten något större än den övre öppningen på igloo. Om möjligt borde två personer hämta det och lägga det på igloo. Personen i igloen bör justera blocket så att det passar snyggt i öppningen (om du arbetar helt själv, spara justeringen för senare om du kan komma in i igloo igen). 
    
  • Om endast en person är utanför igloo, måste de luta sig mot iglooväggarna för att ställa in den sista stenen. Även om väggarna bör tåla, är det åsen som stabiliserar igloen, och det finns alltid möjlighet att igloen bryter ner under din vikt utan det.
  •  
         
 20.  
 21.             11      Skjut in en ingång i blocken i diket. Ta inte ut blocken, men skär en båge i blocken för att göra strukturen så stabil som möjligt.       
 22.  
 23.             12      Avsluta innerväggarna. Lätt kupolen inifrån så gott som möjligt och skär långa inskärningar för att smältsnömen ska rinna bort utan att droppa på dig. Om det behövs, justera åsstenen och dra ut sovplattformen genom att gräva in i snön under snöstenarna.       
 24.  
 25.             13      Om du vill, bygga fler rum. Upprepa denna process och bygga nya strukturer till de gamla för att ansluta rum.       
 26.  
 27.             14      Förhindra sömn innan du lägger dig för att förhindra kvävning. Placera en ryggsäck (eller till och med en stor påse med snö fylld med snö) i dörren och lämna luft på alla sidor om flera inches för att hålla snö från att fylla diket medan du sover och skär av syre. Du kan också borra ett litet lufthål ovanpå eller i sidan av igloen, men det fylls snabbt i en snöstorm.                 
 28.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                  

Vad du behöver .

             
Hus populär:
Röda rödbetor.

Färg läder möbler.

Krympa kläder.

Reparera brännskador och hål i mattan.

Tvätta.

Skölj vattenvärmare.

Växter pepparkorn inuti.

Ställa in ett hus.

Planterar blommor.

Häng upp byxor.

Ordna blommor.

Köp Memory Foam Madrasser.

Ta bort de uttorkade blommorna av iris.

Rengör smidesjärn.

Uppskatta takmaterial.

Dekorera en spegel.

Känn igen en bedbug angrepp.

Dra citronträd från frön.

Rengör laminatgolv.

Ta bort fläckar från papper.

Bli av med kackerlackor i lägenheten.

ako woman