Home \ hus
 

Färga en trappa.

 

Trätrappor ser bäst ut när de är nymålade eller färgade. Dessutom är de så skyddade mot slitage. Om du vill fläcka en trappa behöver du åtminstone en helgtid och uppmärksamhet på detaljer.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Förbereda trappan  ,

    
   
 1.            1      Ta bort alla mattor eller matta löpare. Använd ett tång för att ta tag i ett hörn av mattan. Du kan också använda en kråka om den inte fungerar med tång.  
    
  • Ta bort mattan, ett eventuellt mattunderlägg och alla häften. Kassera allt på ett miljövänligt sätt.
  •  
  • Tänk på lämplig arbetssäkerhet och ha lämpliga handskar och arbetskläder.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Sätt ut alla möbler och dekorativa föremål nära trappan. I det följande kommer du att ge upp mycket damm. Se därför till att du täcker och skyddar så mycket som möjligt.        
 4.  
 5.             3      Skyttdörrar mm med plastfolie, som du fäster med maskeringstejp. Också täcka golvet i närheten med handdukar eller plastfolie.        
 6.  
 7.             4      Öppna alla fönster i närheten. Slipnings- och betningsarbeten kräver god ventilation.        
 8.  
 9.             5      Sök efter trappor för lösa eller utskjutande naglar. Slå dem med en hammare så att de bara låser med veden.        
 10.  
 11.             6      Tape det område där trappan möter väggen. Fäst masken på väggen så att du har full tillgång till trappan.                  
 12.  
             

  Del 2      Stripping av trappan  ,

    
   
 1.             1      Bestäm hur man tar bort den gamla färgen eller färgen från trappan. Tjocka färg- eller lackskikt måste avlägsnas med en (kemisk) färgdämpare. Använd den enligt förpackningsanvisningarna och se till att ventilationen är god.  
    
  • Kemiska färgdämpare appliceras vanligtvis på ytan med en trasa. Sedan kan färgen eller färgen avlägsnas med en spatel.
  •  
  • Om din trappa inte har en tjock färglack eller lack, fortsätt med nästa steg, slipningen.
  •  
  • Torka den slipade trappan med en ren trasa innan du fortsätter till nästa steg. Därefter måste du sätta trappan med ett fint kornat sandpapper för att ta bort eventuella rester från avtagaren.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Sörj försiktigt ner trappan med mediumkornigt sandpapper för att avlägsna det befintliga lacket och utjämna befintliga bucklar eller stötar. Naturligtvis kan du också använda en kvarn för det. Hjulen och andra svårtillgängliga platser men du måste slipa för hand.        
 4.  
 5.             3      Gå i trappan med finkornigt sandpapper. Om trappan har installerats nyligen är det troligen tillräckligt att sätta ner den med fin sandpapper. Målet är att helt avlägsna den befintliga färgen och inte ändra formen på trappan.        
 6.  
 7.             4      Sopa ihop dammet. Rengör sedan trapporna och omgivningen noggrant. Sedan torkar du trappan och alla trappor med en dammduk.        
 8.  
             

  Del 3      Pickling Trappor  ,

    
   
 1.             1      Köp olika färg- eller fläcktestare på hårdvaruaffären. Applicera det på ett otvetydigt ställe i två till tre lager tills du hittar den perfekta färgen.  
    
  • Se till att du testar rätt färg / fläck för dina ändamål.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Applicera en fläckfärg med en pensel eller en trasa. Vattenbaserad fläck appliceras vanligtvis med pensel, andra fläckar med en trasa. Läs noga igenom bruksanvisningen på förpackningen och håll dem fast.  
    
  • Börja på toppen av trappan och arbeta dig ned steg för steg. Se till att ingen måste använda trappan under hela tiden.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Låt det applicerade skiktet torka. Sedan lägger du på en sekund och kanske till och med ett tredje lager. Trappan ska se lite mörkare ut med varje lager som appliceras.        
 6.  
 7.             4      Lätt sand trappan med fint sandpapper. Torka sedan av med en dammduk. Den lätta slipningen säkerställer att den applicerade glasyren klibbar bättre.        
 8.  
 9.             5      Applicera en päls av polyuretanlack. Följ anvisningarna på förpackningen. Trappor används ofta, så det är viktigt att försegla dem med färgen.        
 10.  
 11.             6      Gå trappan igen med fint sandpapper. Torka sedan av med en dammduk.        
 12.  
 13.             7      Applicera en annan färgfärg. Låt trappan torka i minst 24 timmar innan du använder dem.        
 14.  
 15.             8      Ta bort bifogat maskeringstejp, plastplåt och fodrade trasor.        
 16.  
             

Tips .

                  

Vad du behöver .

                     
Hus populär:
Väx bioluminescerande alger hemma.

Att bry sig om en midnatt blå rosebush.

Skydda en damm från löv på hösten.

Ta bort tjära och asfalt från kläder.

Installera ditt eget badkar.

Beräkna volymen av en pool i gallon.

Skapa en regnträdgård.

Rengör en klocka.

Möbler växer.

Rengör ett hus med högtryckstvätten.

Slå samman underkläder.

Växa grönsaker på våren.

För att hypnotisera en kyckling.

Förbered dig på en torka.

Håll White Adidas Superstar Shoes Clean.

Rengör en klocka.

Klipp tulpaner magnolia.

Rensa det täppta avloppet.

Växtrosor.

Reparera ett droppande duschhuvud.

Plantera en stensträdgård utan ogräs.

ako woman