Home \ hus
 

Växter rosmarin.

 

Spicy-luktande och utsökt rosmarin är en underbar ört som du kan växa på egen hand, vare sig den är inne i huset i en blomkruka eller ute i trädgården. I allmänhet är det inte svårt att odla rosmarin, och när den har tagit rot, kommer denna fleråriga skogsbruka att trivas i åratal. Här kan du lära dig hur man planterar, odlar och skördar rosmarin.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Växtrosmarin  ,

    
   
 1.            1      Få en skärning (flera sticklingar) av rosmarin. Rosemary är lättast att dra ut ur en klippt gren, det här är lättare än sådd. Ta några snitt av rosmarin från ditt lokala barnkammare eller, hittills, hitta en växt som du gillar och avskurna några 10 cm långa grenar att multiplicera. Den bästa tiden att göra detta är sen vår, men om du bor i ett varmare klimat kan du göra det i början av hösten. De växter du växer från dessa sticklingar kommer att vara av samma kvalitet som den ursprungliga busken. 
    
  • Om du föredrar att välja en mängd olika växter som du inte har sett i ditt område än, kan du beställa sticklingar på Internet eller fråga din plantskola om de kan få dem. Det finns många typer av rosmarin, var och en med lite olika egenskaper. Vissa växer väldigt buskiga och långa, medan andra tenderar att tendera på marken; vissa har violett eller blå blommor, andra har vita blommor.
  •  
  • Du kan också köpa plantor om du inte vill använda sticklingar.
  •  
         
 2.  
 3.             2      multiplicera rosmarin. Placera alla sticklingar i en liten blomkruka som är två tredjedelar full av grov sand och en tredjedel torv. Placera potten på en solig plats, men inte i direkt solljus. Vattna stekarna regelbundet och håll dem på ett varmt ställe tills rötterna bildar, vilket ska ta ungefär tre veckor. 
    
  • För att hjälpa stammarna växa kan du lägga krukan i en plastpåse som du perforerar på ovanstående ställen. Detta hjälper till att reglera temperaturen och hålla allt gott och varmt.
  •  
  • Du kan också dyka gräsklipparens gränssnitt i ett rotpulver för att ge växten en tillväxtfördel.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Växtplantor. När rötterna har bildats kan du transplantera rosmarin antingen i blomkrukor eller i trädgården. Rosemary kommer att anpassa sig till de flesta odlingsförhållandena och är mycket fjädrande. Han fortsätter snö, kalksten, höga temperaturer, havsluft och alla typer av jord. Men det kommer att trivas bäst i ett varmt till varmt och ganska torrt klimat. Välj en solig plats som är ganska torr. 
    
  • Bestäm om du vill plantera rosmarin i en kruka eller som en busk i trädgården. Han kan också dras till en underbart doftande häck. I svalare klimat kan det vara lämpligt att plantera det i behållare så att du kan ta det till en varmare plats om det behövs.
  •  
  • Om du växer rosmarin i trädgården, se till att du har mark med bra dränering. Rosmarinrötterna kan lätt ruttna om de fastnar i för fuktig mark. Ju mer alkaliska jorden, desto mer kommer din rosmarin att lukta. Gräva lite lime om din jord är för sur.
  •  
                   
 6.  
             

  Del 2      Vård av rosmarin  ,

    
   
 1.             1      Vattna inte rosmarin för ofta. Rosemary föredrar en torr jord, så överdriv det inte. Det räcker för normal gjutning, som vanligt i trädgården. Regnvatten är hans favorit.       
 2.  
 3.             2      Oroa dig inte om fertilisering. Detta är inte en ört som behöver gödsel. Men se till att jorden är lite kalkaktig.       
 4.  
 5.             3      Om du bor i ett kallt utrymme, ta med krukorna inomhus på vintern. Även om rosmarin är fjädrande, kan den fortfarande påverkas av mycket kallt väder och dess grenar är skadade under en tung snötäcke. Så för att se till att växten överlever vintern är det bäst att ta det in i huset.       
 6.  
 7.             4      Prun rosmarin om det behövs. För växtens hälsa är det inte absolut nödvändigt att klippa dem regelbundet, men rosmarin buskar tenderar att växa ganska stora och ta upp mycket utrymme i trädgården. Klipp grenarna några inches varje vår för att hålla busken i form.       
 8.  
             

  Del 3      Skörda och använda Rosemary  ,

    
   
 1.             1      Harvest Rosemary. Bryt av små grenar med rosmarinnålar när du behöver dem. Busken fortsätter att växa utan svårighet. Eftersom rosmarin är en vintergrön växt, kan du skörda året runt.       
 2.  
 3.             2      Förvara grenarna på ett svalt torrt ställe. Du kan också frysa rosmarin genom att lägga den i fryspåsar och lagra den i frysen. Alternativt kan du också ta bort löv / nålar från stammarna och lagra i lufttät burkar. Så lagrad rosmarin torkar långsamt och varar i flera månader.       
 4.  
 5.             3      Esse rosmarin. Rosemary är ett underbart tillskott till både söta och salta rätter. Använd den för att ge kött och fjäderfä, bröd, smör och jämn glass en fullare smak. Följande läckra recept använder rosmarin: 
    
  • Spice Bread
  •  
  • Marinerad fläsk
  •  
  • Rosemary Syrup
  •  
  • Citronsorbet med rosmarin
  •  
         
 6.  
 7.             4      Använd rosmarin genom hela huset. Rosemary kan torkas och användas i en påse, som en del av en hemlagad tvål, eller i toalettvatten, vilket gör håret glänsande och mjukt, och till mycket annat. Du kan också helt enkelt köra handen över rosmarinplanten för att uppleva den stimulerande, friska doften av växten.       
 8.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                  

Saker du behöver .

             
Hus populär:
Bli av med boxwood beetle.

Rengör diskbänken i rostfritt stål.

Sänk markens pH.

Dekorera en spegel.

Bygg en luftkonditionering för 15 euro.

Växla purjolök.

Polsk tenn.

Rengör gula smycken.

Slå samman underkläder.

Tvätta en trumpet.

Rengör mocka skor.

Väx bönor och ärter.

Förhindra inhemska bränder.

Reparera en läckande toalett.

Dra pälsband själv.

Tätnings och parkettgolv.

Ta bort tuggummi från kläder.

Plantera ett mango frö.

Ljusa pansies igen.

Att göra falska naturstenar till trädgårdsdamm.

Klipp persienner.

ako woman