Home \ hus
 

Ställ in kylfacken.

 

Har du vana att krossa ditt kylskåp lite? När du har kommit hem från livsmedelsbutiker i mataffären sätter du allt i kylskåpet där det är bekvämt. Att städa upp dina kylfack hjälper dig att komma ihåg vilka saker du har till hands och vad som inte längre finns där. Din mat kommer att vara längre om du sätter allt på rätt ställe och du behöver inte kasta bort bortskämd mat så ofta. Du sparar pengar och tid genom att hitta rätt plats för ditt kött, grönsaker, mejeri och kryddor. Smarta idéer hjälper dig att hålla saker städa och fräscha.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Facken organiserar  ,

    
   
 1.            1      Sätt din frukt i den nedre lådan med minsta mängd fukt. Frukten är bäst när den inte utsätts för så mycket fukt. De flesta kylskåp har ett speciellt fack för den frukt som har mindre fukt än de andra facken och lådorna. Ibland kallas dessa ämnen som "låg fuktighet" eller "färskt fack". Du bör lagra din frukt, till exempel äpplen, bananer och druvor i det här facket.  
    
  • Om du planerar att äta din frukt snabbt kan du lagra den i den övre hylla. Till exempel skämmer färska bär snabbare än äpplen, varför du kanske inte vill behålla dem i det fria facket. Håll lådan i mitten eller toppfacket. Där kommer du att se frukten och förmodligen konsumera den innan den börjar torka upp.
  •  
  • Färskvaror ska förvaras antingen i det fria facket eller i öppna plastpåsar. Håll inte frukten i tätt förseglade plastpåsar. Många typer av frukt förstörs snabbare.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Förvara grönsaker i lådan med hög luftfuktighet. De flesta grönsaker drar nytta av lite mer fuktighet, och du kan se dropparna som går från färskvarufacket till fukthuset. De flesta kylskåp har en låda som är märkt med "hög luftfuktighet". Vanligtvis ligger det bredvid den fuktiga låda. Lagra dina grönsaker antingen löst eller i öppna plastpåsar för att hålla dem färska.  
    
  • Om du lagrar sallad eller skivade grönsaker, kommer de att skämma bort snabbare än grönsaker i hela. Det är därför du borde hålla dem i mitten eller topputrymmet så att du kan se dem och använda dem snabbt.
  •  
  • För att hålla grönsakerna färska längre, tvätta inte dem innan du lagrar dem. Om grönsakerna är fuktiga ökar risken för att bakterier blomstrar och förstör produkten snabbare. Fukt är bra, men grönsakerna får inte flyta i vattnet. Om du inte behöver tvätta det, bör du torka det helt innan du lagrar det.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Förvara köttet i den kallaste delen av kylskåpet. Kycklingbröst, biffar, korv eller kalkon bör hållas i den kallaste delen av kylskåpet. I de flesta fall är det den bakre delen av underfacket. Vissa kylskåp har dock ett speciellt fack för lagring av kött. Om du håller köttet i övre facket kommer det att förstöra snabbare.  
    
  • Se till att ditt kött hålls skilt från resten av maten i ditt kylskåp. Den ska förpackas i plast och lagras så långt ner i kylskåpet som möjligt så att annan mat inte kommer att förorenas av den potentiellt läckande köttjuice.
  •  
  • Rengör de områden du har utsetts för att lagra kött oftare än du rengör resten av kylskåpet.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Håll mjölk och ägg i det kallaste facket också. De flesta lagrar mjölk och ägg i dörrfacken för enkel åtkomst. Kylskåpsdörren är dock den varmaste delen av kylskåpet. Om du lagrar dina mejeriprodukter där, kommer de att skämma bort snabbare. Håll din mjölk och ägg i kylskåpets nedre fack. Det är det kallaste facket i ditt kylskåp.  
    
  • Om du inte konsumerar dina ägg relativt snabbt, är det bättre att hålla dem i sin ursprungliga lådan istället för att placera dem i de angivna skålarna i kylfacket.
  •  
  • Krämer, kärnmjölk, yoghurt och liknande produkter bör också lagras i det kallaste facket.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Behåll delikatesser och ostar i platta puffar för kött. Om du har kalla kött, krämiga ostar och andra ostformer, bör du lagra dem i de platta puffarna som är avsedda för kött. De är vanligtvis anslutna till mitten eller övre facket. Det här är också ett bra ställe att lagra skinka, korv och andra köttiga kött. Dessa stötar är lite svalare än de andra områdena i kylskåpet, men de är inte så kalla som baksidan av underfacket. Rengör lådan så ofta som de andra områdena i kylskåpet som du har utsett för att lagra kött.        
 10.  
 11.             6      Lägg kryddor och drycker i dörren. Spice såser innehåller vanligtvis mycket salt, ättika och andra konserveringsmedel som förhindrar att de spjälkar snabbt. Därför kan dessa produkter förvaras i den varmaste delen av kylskåpet. Drycker brukar vara längre än mat. Använd nedre facket i kylskåpsdörren för större och tyngre fartyg, till exempel apelsinjuice, läsk och öl. Placera de söta kryddiga såserna som sylt och sirap i ett annat brickor och lagra kryddiga såser som senap och sojasaus i det sista facket.  
    
  • Även om smör är en mejeriprodukt kan du lagra det i kylskåpets smörfack. Smöret behöver inte lagras så kallt som mjölk.
  •  
  • Om du är en älskare av kryddiga såser, kan din kryddporslin snabbt bli överfylld med utgått såser. Kontrollera innehållet regelbundet och kasta bort allt som har gått ut eller är nästan uppe.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Förvara rester från mat och andra färdiga matar i övre och mellersta facket. De lagade matvarorna kan lagras i övre eller mittrummet. Använd det övre facket för att lagra saker som inte behöver lagras kallt: kokt barnmat, pizza, dips och såser, tortillor och så vidare.  
    
  • Det övre eller mellersta facket kan också vara rätt plats för en vattenkanna, medicin som behöver hållas sval och andra saker som behöver förvaras kallt, men förstör inte snabbt.
  •  
                   
 14.  
             

  Del 2      Håll kylskåpet rent  ,

    
   
 1.             1      Försök använda speciella korgar för kylskåp. Använda korgar för att organisera mat är ett bra sätt att hålla din mat åtskild och lättillgänglig. Du kan köpa korgarna till dina fans och använda varje korg för en viss typ av mat. Märk korgarna så att du vet vad du lagrar i dem. Om du till exempel köper mycket ost kan du ha en separat korg för varje sort.  
    
  • Det finns också korgar som passar i kylskåpsdörrarna. Att använda korgarna är ett mycket användbart sätt att sortera dina kryddor och ingredienser så att de inte blir förvirrade. Om något blir sönder kan du bara ta ut korgen och rengöra den.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Använd en skivspelare i kylskåpet. Det här tricket är mycket användbart och det är konstigt att kylskåp inte redan är utrustade med det. Köp en plastskivspelare (en rund skivspelare) och placera den i mitten eller överdelen av ditt kylskåp. Sätt saker (som rester) i risk att bli glömda på skivspelaren. Detta undviker det vanliga scenariot att hitta de månaderiga kvarvarande på baksidan av kylskåpet.  
    
  • Det är också ett bra sätt att hålla sallader, skivade grönsaker, frukter och andra lättfördärvliga livsmedel tydligt organiserade. Du kan boka en skivspelare för den mat du vill konsumera direkt.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Du kan ställa upp dina fans för att rengöra dem snabbare. Med en skyddsfilm kan du förhindra att maten förorenas i kylskåpet. Dessutom är rengöringen enklare. Om du behöver förvara köttet i ett fack över din färskvaror, bör du lägga en skyddande plastfolie under köttet så att vätskan inte kan droppa på den andra maten.        
 6.  
 7.             4      Rengör ditt kylskåp ofta. Lämna inte saker eller mögliga rester i kylskåpet där de kan hämta. Slutligen sätter du den färska maten i kylskåpet där den passar. På så sätt glömmer du snabbt vilken mat du har tillgänglig. Du ska skura ditt kylskåp varje vecka och sortera ut allt du inte behöver.        
 8.  
 9.             5      Förvara inte mat i kylskåp som inte kräver kylning. Använd ditt kylskåp för att kyla lättfördärvliga varor och förvara i stället för flaskor eller burkdrycker, förseglade och obehagliga ingredienser i skåpet. På så sätt får du utrymme för de varor som behöver lagras kallt. Placera inte dina oönskade i kylskåpet tills du använder dem i kylskåp.        
 10.  
             

  Del 3      Ordna kylskåp  ,

    
   
 1.             1      Märk alla varor innan de lagras i kylskåpet. Om du är en av de praktiska personerna som lagar en stor gryta eller flera portioner av soppa för att frysa portioner för senare måltider, se till att du märker dem med namn och datum. På så sätt kommer din mat inte att hamna som en namnlös frysboxskyddspåse i frysen som månader senare kan du inte komma ihåg att lagra den där. Organisera ditt kylskåp med märkt mat. Detta hjälper dig att konsumera all mat du har lagrat där.        
 2.  
 3.             2      Placera de livsmedel som du längst håller längst ner i kylskåpets baksida eller botten. De saker du kommer att konsumera snabbare bör hållas på framsidan så att du kan se och konsumera dem.  
    
  • Frysta grönsaker, frukt, kött och så vidare kan lagras i några månader eller längre, till exempel. De bör lagras bakom andra livsmedel så att de inte värmer upp varje gång du öppnar dörren.
  •  
  • Glass, glass, iskubbrickor och andra saker som konsumeras snabbare kan lagras närmare dörren.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Förvara din mat ordentligt för att förhindra att en frys brinner. Frysta livsmedel kommer inte att skämma bort, men deras smak och struktur kan fortfarande äventyras av frusning och göra dem oätliga. Förutom att ha den rätta organisationen i frysfacket, lägger du maten som du vill lagra längst, bör du också uppmärksamma rätt lagringsmetoder för att skydda din mat från luft och fukt. Använd lufttäta fryspåsar eller behållare för förvaring. Förvara varor som är lagrade i frysen i mer än några veckor i en dubbelpåse.  
    
  • Förvaring i tunna säckar skyddar inte mat från frysbränna. Använd tjocka fryspåsar.
  •  
         
 6.  
            

Tips .

                  

Varningar .

                Läs mer... (3)      
Hus populär:
Eliminera en trädrots.

Frigör köksflugan.

Dra pampasgräs.

Gör lavendelvatten.

Förhindra att vievils kommer in i ditt skafferi.

Rengör utsidan av ett hus.

Måla över färgen.

Eliminera färglukt.

Häng bilder utan naglar.

Fäst en krok i taket.

Få en levande mus ur en limfälla.

Ta bort bläckfläckar från läder.

Dra en ingefära växt.

Måla din bottenvåning.

Hantera bedbugs.

Rengör ett slips.

Tät köksfacket med silikon.

Byt ut värmeelementet på en torktumlare.

Anslut en tvättmaskin och torktumlare.

Ta bort fett och oljefläckar från kläder.

Odla mandlar.

ako woman