Home \ hus
 

Förbered en citronsyralösning.

 

Citronsyra är en svag syra som finns naturligt i citrusfrukter som citroner och apelsiner. Dess sura och kryddiga smak och neutraliserande och bevarande egenskaper gör den till en populär ingrediens i ett brett utbud av produkter, inklusive mat, drycker, läkemedel, kosmetika och tvättmedel. Även om citronsyra är lättillgänglig i fast form som ett kristallint pulver, finns applikationer där vätskeformen är att föredra.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Förbered lösningen  ,

    
   
 1.                    1      Köp citronsyra i form av kristallpulver. Du hittar denna produkt i många livsmedelsbutiker, affärer som säljer orientaliska eller kosherprodukter, hälsokostaffärer och apotek. Ibland hittar du dem i det område där köksredskap och konserveringsmedel erbjuds. För att få en tillräcklig mängd citronsyra lösning, bör du köpa minst 500 g.       
 2.  
 3.   2      Köp (eller gör) destillerat vatten. Destillerat vatten produceras genom kokning och kondensering, avlägsnande av många mineraler och föroreningar.     
 4.  
 5.   3      Använd icke-metalliska redskap eller icke-reaktiva metallföremål för tillverkning (se listan nedan). Citronsyra reagerar med vissa metaller. Därför kan den användas som metallrengörare. (Detta förklarar också varför apelsinjuice som lagras i en obestruket kolv snabbt blir en obehaglig metallisk smak).  
    
  • Kontrollera att de använda föremålen rengörs noggrant före användning för att förhindra eventuell förorening av lösningen och svamptillväxten.
  •  
         
 6.  
 7.   4      Bestäm hur mycket citronsyrapulver och vatten du behöver för att göra lösningen. Lösningar med högre och lägre koncentrationer av citronsyra skiljer sig åt i styrka, hållbarhet och kostnad.  
    
  • En högre koncentrerad citronsyra lösning kommer att hålla bättre än en lägre koncentrerad. Ett bra mått är 500 g citronsyrapulver i 500 ml vatten.
  •  En lägre koncentrationslösning av 500 g citronsyra per 1 liter vatten är emellertid också effektiv, billigare och baserat på det praktiska förhållandet 30 ml lösning till ca 15 g torrt pulver.             
         
 8.  
 9.                  5      Väg av pulvret. Häll 500 g citronsyrapulver i en icke-metallisk behållare och sätt den åt sidan.        
 10.  
 11.   6      Koka vattnet. Ta ½ liter eller 1 liter vatten till koka i en icke-metallisk kastrull, efter önskemål.  
    
  • Du kan även använda ett mikrovågsugnsäkert kärl för detta ändamål; Men matlagning i en mikrovågsugn ska alltid ske med försiktighet. Det kan överhettas och koka sedan snabbt om det störs. Kontrollera ofta vattnet och använd en potthandske om du tar ut det. Nudge burken försiktigt för att försäkra dig om att det inte kommer att överkokas. Innan du värmer, placera en träpinnar eller liknande föremål i vattnet (det här lockar bubblorna så att de inte bildas på en gång).           
  •  
         
 12.  
 13.                  7      Häll kokande vatten över pulvret och ständigt rör om med en icke-metallisk sked tills hela pulvret har löst sig. Var försiktig med kokande vatten! Användning av en icke-reaktiv tepanna kan också vara ett alternativ.                  
 14.  
             

  Del 2      Håll lösningen  ,

    
   
 1.                  1      Filtrera lösningen. Dra lösningen genom filterpapper eller fin bomullstyg i en annan icke-metallisk kruk eller skål för att ta bort eventuella olösta komponenter.        
 2.  
 3.                  2      Låt lösningen svalna till rumstemperatur. Detta gör att dumpning i en förvaringsbehållare säkrare och förhindrar att en tät förseglad plastflaska krossas (implanteras) medan den heta vätskan kyler inuti.        
 4.  
 5.                  3      Avleda lösningen. Häll lösningen i ett lufttätt, icke-metalliskt kärl. Se till att den är helt ren (glasburkar eller tåliga plastburkar kan kokas i 5 till 10 minuter). Välj ett kärl med ett väl tillslutbart lock. Använd en tratt för att tömma lösningen i burken.        
 6.  
 7.                  4      Förvara lösningen på en sval, mörk plats. B. i ett skåp eller i ett skafferi. Om den lagras ordentligt kommer lösningen att vara i upp till två år.        
 8.  
             

Varningar .

                  

Vad du behöver .

                Läs mer... (2)      
Hus populär:
Växa pinto bönor.

Tvätta med ättika.

Bygg en pool.

Fånga kackerlackor.

Bevara korgmöbler.

Rengör gummistövlar.

Rengör en brödrost.

Dra morötter i krukor.

Stänkskåp.

Bli av med kvalster.

Dra grönsakerna i det heta huset.

Ta bort mörkt slitage från skor.

Plocka ut blöjade petunia blommor.

Odling av ogräs.

Känn igen en bedbug angrepp.

Håll läder möbler.

Ta bort brännmärken.

Koppla bort ett kedjelänk staket.

Odla ett apelsinträd.

Få oljefläckar från kläder.

Växta björnbär.

ako woman