Home \ hus
 

Bli av med bambu i trädgården.

 

Även om bambu är känd för sin skönhet som utsmyckning och populärt centrum i landskapsarkitektur, hittar du att du behöver veta hur du ska bli av med bambu när det blir ett problem. Det finns mer än 1 200 bambuarter som säljs idag i plantskolor som ursprungligen köptes som ornament och blev en skadlig olägenhet för miljön och närliggande fastigheter. Att bli av med bambu kan ta flera år, beroende på hur stark bambuangreppet är, men det kan göras med några enkla trädgårdsredskap.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Ta bort bambu  ,

    
   
 1.            1      Separera bambu du vill bli av med. Bambu stjälkar eller stjälkar är anslutna under jord genom rhizomer som ligger strax under ytan. Genom att skära genom rhizomerna kan du skilja och täcka bambu. Det enklaste sättet att klippa rhizomerna är att skära dem med spetsen av en tung spade.  
    
  • Om du vill bli av med hela lageret av bambu, ska du arbeta från utsidan till insidan. Först, separera ytterringen på bambu så att bambu hålls i sitt område. Beroende på hur stor din bambufält är, kan det ta dagar, veckor, månader eller till och med år.
  •  
  • Denna teknik är också effektiv om du vill behålla en del av bambu. Skär rhizomer av bambu, som ska hållas på ett sådant sätt att det inte spridas längre, men kan fortsätta att växa på den avsedda platsen. Fortsätt sedan döda den oönskade sektionen samtidigt som du behåller önskad del. Du måste beskära resterande bambu med jämna mellanrum för att förhindra att det "springar" under ytan och sprider sig till andra områden.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Klipp av stjälkarna. När rhizomerna har klippts måste du klippa stjälkarna så nära marken som möjligt. För tunna stjälkar kan du använda en klippare eller pruner. För tjockare stjälkar kan en motorsåg vara till stor hjälp. Om du bryr dig om området över tiden kommer bambu inte ha någon chans att växa så stor.  
    
  • Du kan klippa bambu när som helst på året, men det är bäst på våren när du ser ny tillväxt. Bambu använder nu sin lagrade energi för tillväxt, och det är lättare att bli av med den än den gör när den är inaktiv.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Gräva ut rhizomerna. Ta en spade eller en spade för att gräva upp rhizomerna och kassera dem. Detta görs bäst på samma dag som du skär stenglarna. Bambu växer väldigt snabbt, och om du väntar, även om det bara är en dag eller två, kan du behöva klippa stjälkarna igen innan du kan avyttra rhizomerna.  
    
  • Om förrådet är för stort för att skära och gräva ut på en dag, kom ihåg att arbeta inåt från utsidan, och arbeta bit för bit för att bli av med den.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Klipp och gräva tills du inte längre kan se några skott. Du kommer att sakna vissa rhizomer i början, så du måste använda samma metod flera gånger för att bli av med bambu för gott. Om du arbetar på våren, under tillväxtfasen, kommer du att bli av med en stor mängd bambu inom några dagar. Vid andra tider på året är det nödvändigt att kontrollera området några veckor för att omedelbart avlägsna regrowing bambu.                  
 8.  
             

  Del 2      Förhindra att han kommer tillbaka  ,

    
   
 1.             1      Använd en rotspärr. Om din granne bambu ständigt smygar in i din trädgård, kan du stoppa den genom att installera en rotspärr. Du kommer att få rullar med plast för rodbarriären i nästan alla trädgårdscenter eller hårdvaruaffärer med trädgårdsavdelning. Metall- och betongbarriärer är också mycket effektiva.  
    
  • Du kan också skapa en gräv som fungerar som en barriär om du föredrar att inte begrava icke-porösa material i din trädgård.
  •  
  • Att skapa en damm eller ström kommer också att effektivt blockera bambuskottet.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Tänk på användningen av herbicider.. Att applicera en herbicid på löv av bambuskott kan bidra till att förhindra ny tillväxt. Men det kommer inte alltid vara lika effektivt som att ta bort knivar och rhizomer för hand. Det kan vara svårt att hitta en kemikalie för den särskilda bambuarten du vill bli av med. Även om du hittar en som fungerar kan du döda andra växter i din trädgård eller förstöra din granne älskade bambu.  
    
  • Om du vill prova en herbicid, använd en glyfosatherbicid. Använd en glyfosatherbicid eller en selektiv gräsherbicid genom att applicera den direkt på den nya tillväxten så snart den visas. En selektiv gräsherbicid är inte lika effektiv som glykosidherbiciden, men den kan användas i blomsterbäddar och runt prydnadsbuskar.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Köp en "träformande" bambu . Inte alla arter av bambu "går" över hela fastigheten. Vissa stanna bara där de planteras. Fråga en expert på en lokal plantskola för att hjälpa dig att hitta en bambu som inte tar över hela din egendom.        
 6.  
 7.             4      Plant bambu i en behållare. Det här är ett enkelt sätt att njuta av bambu och se till att det inte går ur hand. De flesta bambusarter trivs bra i en behållare som du kan placera på din uteplats eller på din egendom.        
 8.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                  

Vad du behöver .

      

<91112>                  

Hus populär:
Öka vattentrycket i huset.

Rita en plan för ett hus.

Bygg en lampa.

Glasträ.

Omsorg för fredsliljor.

Ta bort fläckar från papper.

Byt lampan på en mikrovågsugn.

Såg gjutjärn rör.

Återställ en möglig madrass.

Rengör och service diskmaskinen.

Skydda laminatgolv.

Ta bort tuggummi från mattan.

Måla en aluminiumfasad.

Bomulls textilier krymper.

Väx tomater i hydroponisk kultur.

Starta en grönsaks trädgård.

Göra kista sängar för grönsaker.

Ta bort lukten av katturin.

Bygg en pool.

Reparera en pipande takfläkt.

Förbered dig på en torka.

ako woman