Home \ hus
 

Växt Lucky Bamboo.

 

Lucky Bamboo är ett lättskött hushåll som växer bra även under låga och indirekta ljusförhållanden. Lucky Bamboo hör inte till bambu-familjen, men är en slags tropisk vattenlilja med latinska namnet "Dracaena sanderiana". Ursprungligen från Afrika, är det avsett att ge lycka och välstånd till de människor de planterar. Om du följer några enkla råd kommer din lyckliga bambu att växa och blomstra - och han kommer också att ge dig lycka till!

              

Förfarande .

    

  Del 1      Välj rätt växt och plantera den ordentligt  ,

    
   
 1.            1      Välj en växt som har ljusa gröna blad. Om bladen eller stjälkarna är gula eller bruna, är det en indikation på att växten inte är hälsosam. Mest sannolikt kommer växten från Kina eller Taiwan och togs med fartyg, så hon har en hel resa bakom henne.  
    
  • Professionella uppfödare flätar och lockar stjälkarna i utarbetade former. Ju större och mer komplicerat mönstret, ju mer en lycklig bambu kostar, och vissa når ett värde av hundratals dollar.
  •  
  • En lycklig bambu planterad i en blomkruka kan växa till en fot lång. Om du planterar Lucky Bamboo ute i marken, kan den nå en höjd på upp till 1,5 meter.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Först bör du bestämma om du vill plantera din lyckliga bambu i mark eller i sten eller expanderad lera (hydroponics). Användning av vatten och stenar som bas är troligen det enklaste och även lite renare, men jorden är också bra. När allt kommer omkring är det uppenbart och beror säkert på vilken typ av fartyg du har just nu.  
    
  • Om du väljer hydroponics, ska ditt fartyg kunna hålla tillräckligt med stenar eller expanderad lera för att stå stabilt. Den lyckliga bambu behöver minst 3 - 8 centimeter för att växa bra.
  •  
  • Om du föredrar att plantera din lyckliga bambu i jord, är det bäst att använda rik pottajord som dränerar väl. Jorden ska alltid vara fuktig men inte våt. Om din växt behöver gödsel, använd organiskt gödselmedel. Syntetisk gödningsmedel innehåller för många salter och en hög fosforkoncentration som kan skada växten. Några mindre stenar på botten av växtpotten hjälper till att tömma marken väl.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Använd ett lämpligt kärl. Du kan plantera din Lucky Bamboo i en stor glasvase eller keramisk kruka - inte plana kärl - eller lämna den bara i flaskan där du köpte den. Ett transparent kärl som en glasvase är perfekt om du planterar din lyckliga bambu i hydroponisk kultur. Med färgade stenar ser hela det ännu vackrare ut. Om du vill plantera din lyckliga bambu i jorden, är en vanlig blomkrukare bäst för den.  
    
  • Glöm inte att växten bör stabiliseras vid dess tips. Ditt fartyg ska vara minst 30 cm högt.
  •  
  • Användar du jorden? Fyll sedan din blomkruka nästan till kanten med humusrik jord och säkerställ god avlopp.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Välj en lämplig plats. Din lyckliga bambu växer bäst på ett ställe utsatt för ljus, filtrerad solljus. Föreställ dig solljus som faller genom trädplattor. Direkt solljus kan singe bladen. Dessutom bör du inte ställa in din anläggning direkt med en luftkonditionering eller en fläkt. Temperaturer mellan 18 och 30 ° C är bäst för din lyckliga bambu.  
    
  • Om du vill påverka växternas skarvar eller form kan du använda en låda med öppen sida. Växten kommer alltid att växa i den riktning från vilken ljuset kommer. När du roterar sidan växer din lyckliga bambu uppåt som en tippvagn.  
  •  
                   
 8.  
             

  Del 2      Stötta din växt när den växer  ,

    
   
 1.             1      Placera växten på ett ställe utsatt för direkt solljus. Observera hur mycket ljuset växten får; för lite ljus i detta fall är bättre än för mycket. När du lämnar huset, stäng av klimatanläggningen. Din växt gillar det lite varmare.  
    
  • Beroende på säsong kan du också flytta din anläggning till en annan plats. När det blir kallare kan du ta bort det från fönstret, i mitten av ett rum kommer det fortfarande att få tillräckligt med ljus.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Om du planterar Lucky Bamboo i Hydroponics, byt vattnet varje vecka. Var försiktig när du använder vatten som har behandlats med kemikalier som fluor eller klor; Använd endast kranvatten om det har stått i minst 24 timmar (under vilken tid kemikalierna avdunstar). Annars är dricksvatten i flaskor bäst.  
    
  • När din växt har rotat, måste de vara helt täckta med vatten. Återigen är 2,5 - 7,5 cm tillräckligt.
  •  
         
 4.  
 5.             3      När din växt växer i marken, ge den tillräckligt med vatten så att jorden är fuktig men inte sumpig. Se till att jorden alltid är fuktig. Lycklig bambu kan få svamp och ruttna om jorden är för våt. Du kan också spraya löven med vatten för att hålla växten fuktig. Återigen är det lämpligt att använda filtrerat eller flaskvatten, så att bladen inte attackeras av kemikalierna.  
    
  • Om du lägger mer vatten i flaskan, kommer fler rötter att växa. Eftersom din växt har fler rötter kommer den att växa mer och grönare blad. Ju djupare din växt är i vattnet desto mer rötter kommer det att växa.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Gödsa din växt cirka en gång i månaden. Om du använder mark, befrukta din växt cirka en gång i månaden med organiskt gödselmedel för att ge tillräckligt med näringsämnen (igen med hjälp av organiska gödningsmedel kan gödselmedel skada växten). Om du drar växten i hydroponisk kultur kan du lägga till flytande gödselmedel till vattnet.  
    
  • Lägg flytande gödselmedel när du ger växten färskt vatten ändå. Flytande gödningsmedel fungerar bäst i rent vatten.
  •  
         
 8.  
             

  Del 3      Skötseltips för sjukdomsfullt bambu  ,

    
   
 1.             1      Undvik solning av bladen genom att använda filtrerat eller flaskvatten. Bladen börjar vanligtvis bli bruna och torra på toppen. Detta händer ofta när vattnet blandas med kemikalier. Ibland räcker det inte att lämna kranvattnet i 24 timmar; Du kan behöva använda flaska dricksvatten för att göra din växt ser frisk ut igen.  
    
  • Om din växt har bruna blad först, är det väldigt svårt att ändra det igen. Även om du nu använder vatten utan kemikalier kan vissa kemikalier redan finnas i själva växten. Allt du kan göra är att vänta på att kemikalierna växer ut ur växten.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Klipp ut din växt. Med tiden blir spetsen av dessa växter större och tyngre. Därför är det viktigt att beskära växten för att säkerställa en hälsosam tillväxt. Klipp aldrig huvudstången, bara de mindre grenarna. Använd ett par sterila saxar för att trimma.  
    
  • Klipp av de mindre grenarna ca 2,5 - 5 cm över grenen. Nya skott kan växa och växten blir fylligare och friskare.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Observera bladenas färgning. Om bladen är torra och dör långsamt, är det på grund av fel vatten (se ovan). Men om bladen blir gula, beror det oftast på att växten har fått för mycket solljus eller för mycket gödsel. Om bladen är brunaktiga, gör luften lite våtare genom att spruta växten med vatten.  
    
  • Om bladen är mjuka kan det redan vara för sent för räddning. Ta bort de drabbade bladen omedelbart, byt vattnet och åter plantera Lucky Bamboo.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Om det behövs, klipp av växten. Om någon del av växten är död eller sjuk, kan du behöva klippa av den. Att trimma växten är också en fråga om du inte gillar den form som den växte i. Oavsett hur du skär växten, kasta inte bort de skära kvarlevorna, du kan plantera dem och få en andra eller tredje växt. Den nedre delen av växten kan driva ut igen, den övre delen du kan plantera i en ny kruka.  
    
  • Om din lyckliga bambu dör, måste du avbryta de drabbade delarna omedelbart. Replanta de återstående, friska stjälkarna eller kvistarna. Om det händer omedelbart finns det en chans att de kommer att växa igen.  
  •  
         
 8.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                  

Vad du behöver .

               Läs mer... (6)      
Hus populär:
Bestäm om du ska ta en mixer eller matberedare.

Oljeteaksmöbler.

Växa ett lock på en skorsten.

Förhindra sängbuggar.

Demontera en soptunnare.

Landskapsarkitektur en stor trädgård.

Välj tomater.

Rengör vitt guld.

Klipp tulpaner magnolia.

Skapa en trädgård.

Hur man planterar vitlök.

Bygg ett underjordiskt hus.

Spara elkostnader.

Eliminera voles eller fältmöss.

Rengör träet.

Bygg en uppfödd planter för grönsaker.

Måla husets invändiga väggar.

Förhindra en elektrisk chock.

Visa ditt hus till salu.

Polska guldet.

Känn igen en bedbug angrepp.

ako woman