Home \ hus
 

Få fluffiga handdukar.

 

Det är det onda som träffar alla som köper en uppsättning vackra handdukar: efter upprepad användning blir de så småningom lika grova och hårda som resten av handdukarna på badrummet. Medan det kan vara svårt att återvända handdukar till sin ursprungliga fluffighet, kan flera enkla knep göra det lättare att även ge de mest slitna handdukarna lite mer mjukhet. Bäst av allt är dessa tricks gratis - du behöver bara de vanliga tvättmaterialen (och några extra hushållsartiklar om du vill prova några av de mer extraordinära lösningarna).

              

Förfarande .

    

    1      Ändra dina tvättvanor  ,

    
   
 1.            1      Använd mindre tvättmedel. Det finns flera anledningar till att en fluffig handduk kan bli hård. Men en av de vanligaste orsakerna är användningen av för mycket tvättmedel. Med tiden kan kemikalierna från tvättmedlet samlas i handdukfibrerna, vilket gör dem styvare. de absorberar inte heller fukt så bra. Använd mindre tvättmedel än vad som anges för att undvika detta. Så din maskin kan skölja resten i sköljcyklerna bättre.  
    
  • Var inte rädd för att använda mindre diskmedel. Det finns ingen chans att du kommer att stanna på smutsiga kläder - studier har visat att de flesta amerikaner använder mer tvättmedel än vad som är nödvändigt för att rengöra sina kläder. En annan fördel med mindre tvättmedel är att du sparar pengar!
  •  
         
 2.  
 3.             2      Låt dina handdukar få utrymme att andas in i tvättmaskinen. Om du vill ha fluffiga handdukar, motstå uppmaningen att sätta all din tvätt i en enda tvättmaskinbelastning. För bästa resultat ska du lämna tillräckligt med utrymme i tvättmaskinen så att de kan sköljas ordentligt och vrids runt. Detta betyder: 
    
  • Använd små och medelstora tvättmaskiner. Din maskin ska vara ungefär hälften och lös fylld. Detta gäller även för torken.  
  •  
  • Tvätta dina handdukar ensam (utan andra kläder). Kläder med z. B. blixtlås och knappar kan bära tyget på handdukarna.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Tvätta handdukarna (och skölja av dem med kallt vatten). Om tvättmaskinen har möjlighet att ställa in olika tvätt- och sköljtemperaturer, tvätta handdukarna och skölja dem i kallt vatten. Många källor på internet rekommenderar det här. Varmt vatten löser fibrerna i handdukarna och hjälper till att ta bort smuts och tvättmedel som kan göra handdukarna stela. Sköljande kallt vatten leder till att handdukens fibrer sammandras, vilket minskar sannolikheten att de kommer att "klumpa ihop". 
    
  • Innan du tvättar, kolla på vårdmärket på färgglada handdukar. De flesta vita handdukar kan du säkert tvätta varmt, men varmt vatten kan blöda färgglada tyger.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Minska antalet torktider i torken. Torktumlare kan vara ett tvåsidigt svärd. Medan de gör handdukar flaskigt med kort varsel kan upprepad torkning i torken bära av handdukarna, vilket resulterar i färre långvariga handdukar på lång sikt. Lyckligtvis finns det flera sätt att du kan undvika detta problem:  
    
  • Använd en mildare inställning på din torktumlare - lägre temperatur och långsammare hastighet.
  •  
  • Växla mellan torkning på linjen och i torken.
  •  
  • Torra handdukar i en koppel och sedan "fräscha upp dem" genom att lägga dem kort i torken.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Lägg handdukarna i tvättmaskinen om möjligt efter att tvättmedlet har löst sig. Några källor på internet betonar vikten av att veta när man ska tvätta dina handdukar - inte bara hur du ska tvätta dem. Om du har en tvättmaskin som du fyller med tvätten från toppen, lägg det några diskmedel, låt kammaren fylla med vatten och lägg sedan dina handdukar i det. Undvik direkt kontakt mellan tvättmedlet och handdukarna. Detta bidrar till att minska ansamling av tvättmedel i handdukarna och håller fluffigheten i handdukarna.       
 10.  
 11.             6      Vik handdukarna och häng dem för maximal fluffighet. Glöm inte att tvätten inte slutar när handdukarna kommer ut ur torken. Hur du vikar och lagrar handdukarna kan också påverka deras struktur. Försök med trickarna nedan för att hålla dina handdukar fluffiga. 
    
  • Vikta dina handdukar för att förhindra styva rynkor i tyget. Alternativt rulla det loss. Det här är en bra metod att lägga ihop:  
    
    
    
   Håll dina handdukar långsamt (med den korta sidan mot golvet). Vik handduken i mitten till en lång, smal remsa.
     Vik handduken löst i en tredjedel. Vik åt sidan mot mitten. Vik sedan över den andra sidan och rikta sidorna så att de bildar en ordentlig bunt.
    
   Vik bunten en gång till i mitten och håll den på.
    
        
  •  
  • Förvara handdukar sida vid sida (som böcker) istället för i staplar. Detta hjälper till att förhindra att de nedre handdukarna pressas platt av dem.
  •  
  • Om du låter handdukarna hänga från ett rack, häng inte flera handdukar ovanpå varandra - detta kan också göra den nedre handduken stifferare.
  •  
                   
 12.  
             

    2      Okonventionella lösningar  ,

    
   
 1.             1      Prova bollar i torken. Om dina handdukar redan är lite styva, är det ett sätt att mjuka dem att sätta en eller två torktäta bollar i torken. Den upprepade verkan av bollen som cirkulerar med handdukarna kommer långsamt "träna" ut alla de styva fläckarna, så att du får mjukare handdukar. Du kan köpa sådana bollar till rimliga priser på Internet eller i många stora stormarknader. En boll kostar vanligtvis inte mer än 5 €. 
    
  • Om du vill spara pengar kastar du en tennisboll med handdukarna i torktumlaren istället. Dessa brukar fungera lika bra.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Försök att tillsätta ättika till tvätten. Vanlig vit hushållsättika kan hjälpa dig att få mjukare handdukar. Om du vill göra detta, lägg till ca en halv kopp till den första sköljningen (använd mer för en full belastning, mindre för en liten belastning). Detta bidrar till att extrahera tvättmedelsbassängen och hårdvatten från handdukarnas fibrer. Du bör märka efter några tvättar att dina handdukar är mjukare. 
    
  • Använd endast vitvinäger. Andra vineger som äppelcidervinäger och särskilt balsamik kan orsaka fläckar.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Soda. Detta är ett annat bra tillägg för att göra dina handdukar mjuka och fluffiga. Liksom vinäger drar det smutsen och en kemisk ackumulering från handdukarna. Som en extra fördel hjälper soda också bort lukt från äldre handdukar. Observera dock att läsk kan göra djärva färger blekna. 
    
  • Många onlinekällor är emot samtidig användning av läsk och vitvinäger. Dessa kemikalier reagerar med varandra och neutraliserar varandra.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Prova borax eller vattenmjukmedelstabletter. "Hårdvatten" innehåller mycket höga halter av upplösta mineraler. Om du tvättar tvätten med hårt vatten kan dessa mineraler samlas och leda till stelare fibrer i tyget och därmed i dina handdukar. Vissa mjukmedel kan dock vända om denna effekt. Borax (natriumborat) är z. Till exempel, ett säkert, prisvärt tvätttillägg som kan hjälpa till att minska mineralinnehållet i hårt vatten och ge dig mjukare handdukar.  
    
  • Borax är billigt på internet och i de flesta större varuhus i tvättmedelsavdelningen kostar ett litet paket sällan mer än $ 5.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Fysiskt avlägsna hårt vatten från handdukar före torkning. Har du inte Borax redo? Försök att skaffa hårt vatten ur handdukarna själv. Vrid den försiktigt över en diskbänk eller gå utåt eller virvla runt handdukarna där. Ju mindre hårt vatten i dina handdukar när de kommer in i torken desto lägre ackumulering av mineraler.       
 10.  
 11.             6      Lita inte på mjukmedel och torkdukar. Medan du kanske tror att tvättvårdsmedel inte är ett problem, rekommenderar många källor att de använder inte för handdukar. Medan de kan resultera i en mjuk, fluffig finish på kort sikt kan kemikalierna från dessa produkter samlas över tiden i de täta, sammanvävda tygerna hos de flesta handdukar (som många tvättmedel). Med tiden gör dessa handdukarna styvare och mindre fluffiga. Detta problem förvärras av alltför fulla tvättbelastningar och användningen av för mycket produkt.       
 12.  
             

Tips .

                Läs mer... (8)      
Hus populär:
Blanda väggmortel.

Limm ut ur mattan.

Håll huset utan värme varmt.

Odla ätliga svampar.

Polska guldet.

Skörda en hibiskus.

Olja en takfläkt.

Att göra bogsering svår.

Såg solrosor.

Måla ett hus.

Rengör ett slips.

Röda rödbetor.

Väx selleri.

Tvätta en T shirt i tvättmaskinen.

Orange kärnor groddar.

Använd brandsläckare.

Installera glasfönster.

Expelled Woodpeckers.

Rengör läderstol.

Plantering av potatis.

Dekorera ett litet vardagsrum.

ako woman