Home \ hus
 

Ta bort silikon tätningsmedel från händerna.

 

Silikon tätningsmedel är ett bra verktyg för många hemförbättringsprojekt. Det kan användas för att fylla sprickor i husets vägg eller för att försegla ett skur i trädgården. Dess klibbiga och fyllningsegenskaper gör det till ett utmärkt tätningsmedel. Tyvärr kan samma egenskaper orsaka allvarlig smärta när du försöker hämta massan ur dina händer när du har avslutat arbetet. Ofta verkar det lättast och snabbast att sprida silikon tätningsmedlet med fingrarna. Detta kan vara ett allvarligt problem, särskilt för större projekt. Börja med steg ett och lär dig hur du klipper den klibbiga substansen av dina fingrar med ett minimum av tid och ansträngning.

              

Förfarande .

    

    1      Ta bort fuktigt tätningsmedel med plast  ,

    
   
 1.            1      Ta bort så mycket tätningsmedel som möjligt före torkning. Kiseltätningsmedlet kan bli mycket styvt. Ju mer material du kan ta bort från dina händer i början, desto lättare blir det på sikt att få händerna rena. Så snart du märker att du har tätningsmedel på händerna, ska du omedelbart torka av det. Ta omedelbart av trasan så att du inte spridar tätningsmedlet av misstag.  
    
  • Använd inte en tygduk (och särskilt ingen som har något värde för dig). När silikon är torr kan det vara mycket svårt att ta bort det. Dessutom är det vattentätt, och medan det inte förstör utseendet på din handduk, kommer handduken vara mindre användbar.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Gnugga händerna på en plastpåse. När du torkar överflödigt tätningsmedel från dina händer kan du gnugga dina händer på en billig plastpåse (från mataffären). Gnugga händerna med påsen på samma sätt som du skulle rengöra dem med en tvättduk. Om silikon inte redan är torr, kommer den att hålla sig fast i påsen istället för dina händer. Du kan få mycket av det återstående silikon tätningsmedlet från dina händer på det här sättet. Även om det här tricket är lite okonventionellt, rekommenderas det att vissa hemförbättringskällor är lika effektiva.  
    
  • Om du inte har en matkasse handy kan du också använda en billig sopkasse.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Handfat med vatten. Om tätningsmedlet på händerna inte har torkat kan du ta bort mycket av det med en pappershandduk eller en plastpåse. För att bli av med den sista återstoden kan du skölja med vatten. Du bör gnugga dina händer jämnt med en svamp, en pappershandduk eller ett mildt slipmedel. Som nämnts ovan bör du undvika att använda dina bra handdukar för detta ändamål.  
    
  • Du kan använda tvål om du vill. Det är inte säkert om tvålen har en signifikant effekt eller ej.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Torka dina händer och upprepa proceduren om det behövs. Nästa bör du torka dina händer med en trasa eller pappershandduk. Undersök dem noggrant och kontrollera om någon tätningsmedel sitter fast vid dem. Var noggrann. Även en liten plats kan orsaka mycket problem så snart det har torkat. Om du hittar någon kvarvarande silikon på händerna, kan du upprepa ovanstående steg tills du tar bort det eller det blir uppenbart att det är meningslöst.        
 8.  
 9.             5      Rör snabbt. Om tätningsmedlet används för det avsedda ändamålet, tar det lite tid innan det torkar ut helt. Normalt antas 24 timmar för en normal remsa. Om tätningsmedlet appliceras tunt eller pinnar i händerna i små droppar, kan det torka mycket snabbare. Därför är tiden så viktig om du vill få tätningsmedlet från dina händer. Ju tidigare du börjar ta bort dem, desto mindre arbete kommer du att ha om du försöker avlägsna torrtätningsmedlet, vilket är mycket "svårare" att ta bort.  
    
  • Eftersom händerna är rena beror mycket på att dina händer är rengjorda omedelbart, det kan vara till stor hjälp att använda tvättmedel tillsammans med dina förseglingsmaterial. Håll en plastpåse och några pappershanddukar i närheten när du arbetar. Detta kan göra skillnaden mellan helt rena händer i slutet av ditt projekt och besväret med händerna smutsiga med silikon.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Du kan använda ett hemhjälpmedel om den torra silikon inte kan tas bort från dina händer. Om du har försökt alla ovanstående tips och inte lyckats få tätningsmedel från händerna, är det möjligt att det redan är torkat. Tyvärr har det torra tätningsmedlet en mycket stark vidhäftning. Det är också vattentätt och pappershanddukar, plastpåsar eller vatten hjälper dig inte mycket att ta bort dem. I det här fallet kan du prova en av de många hemmetoder som rekommenderas för att ta bort torkat tätningsmedel. Även om dessa metoder inte är definitivt testade, rekommenderas de online av många källor till information.                  
 12.  
             

    2      Ta bort torkat tätningsmedel med hemmetoder  ,

    
   
 1.             1      Försök aceton. En av de vanligaste rekommendationerna du kan hitta online är att ta bort det torkade silikonet med aceton från dina händer. Aceton är en organisk kemikalie som vanligen används i nagellackfjernare. Det kan enkelt lösa några plastföreningar (som akryl i nagellack). Egenskapen att mjukgöra eller försvaga en silikon tätningsmedel är mindre uttalad. Det rekommenderas dock i online-rekommendationerna.  
    
  • För denna metod kan du fukta hörnet av en pappershandduk med ren aceton eller nagellackfjernare som innehåller aceton och smuts försiktigt de smutsiga områdena i händerna med acetonen. Häll inte acetonen över hela handen. Detta är slöseri och det kan skapa skadliga rök. Om du använder nagellackfjernare bör du studera ingrediensetiketten för att se till att aceton faktiskt ingår.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Försök (försiktigt) att använda en hårtork. Liksom många andra syntetiska komponenter kan silikon mjukna vid upphettning. På grund av denna funktion rekommenderar vissa källor en hårtork för att släppa tätningsmedlet på dina händer. Sätt på hårtorken och värm långsamt de drabbade områdena på dina händer. Så snart du märker att silikonet har värmt upp, kan du försöka smita av det med en svamp eller ett liknande mildt slipmedel.  
    
  • Om du vill prova den här metoden bör du börja med den lägsta nivån på håret. Öka temperaturen gradvis efter behov tills värmen blir intensiv och smärtsam. Du bör inte bränna dig själv på grund av silikon. Det kommer förmodligen att falla av sig själv.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Prova ett skurobjekt. Ett annat sätt att bli av med silikon är att bara gnugga (och gnugga och gnida) tills ingenting är kvar. Med denna metod måste det varnas att silikonet är ganska fast och ibland fastare än din hud. Därför måste du vara mycket försiktig när du använder ett scouring-objekt för att undvika att skölja din hud. Använd endast milda rengöringsmedel och inte grov stålull. Sluta gnugga innan du tror att du gnuggar dig själv. Kom ihåg att silikonet kommer att falla av sig själv. Det finns ingen anledning att skada dig själv för att ta bort det. Några av de få skurmedel du kan försöka är:  
    
  • Köksvamp
  •  
  • Fin sandpapper (om du är försiktig)
  •  
  • pimpsten
  •  
         
 6.  
 7.             4      Försök med minerallösningsmedel. Som aceton rekommenderas ibland mineraloljor (som terpentin-substitut) för mjukgöring av envis silikon. Liksom med aceton är den verkliga användbarheten tveksam, även om den ofta rekommenderas på hemsidor för förbättring. Om du har ett minerallösningsmedel passande kan du prova att gnugga lite av det med en pappershandduk på händerna. Behandla platsen med ett gnidningsobjekt så snart lösningsmedlet mjukar silikon. Om du inte har några lösningsmedel i lösningen hemma kan du köpa dem till en relativt låg kostnad (vanligtvis inte mer än 2 euro per liter).  
    
  • Även om minerallösningsmedel vanligen inte är farliga, bör du tvätta dem bort efter att ha kontaktat dem. Direkt exponering för minerallösningsmedel i flera timmar eller mer kan leda till allvarliga och allvarliga brännskador.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Om alla resurser misslyckas, kan du bara vänta. Vissa särskilt envisa fläckar kan hålla fast vid dina händer trots att du upprepade ansträngningar. I dessa fall är ditt bästa alternativ helt enkelt att vänta på att silikonet faller av sig själv, istället för att gnugga händerna rött så det går av. Din kropp repellerar de döda hudcellerna nästan hela tiden. Så snart huden dör under det torkade silikonskiktet kommer smutsen att falla av.  
    
  • Människokroppen tar normalt 27 dagar att avvisa och ersätta ett helt skikt av huden. Silikon gel som har torkat på händerna kan ta mindre tid att falla av (ungefär en vecka).
  •  
         
 10.  
 11.             6      Använd inte aggressiva lösningsmedel. För att få silikon ut ur händerna, följ de säkra metoder som beskrivs i denna artikel. Riskera inte att du skadar dig själv eller använder något som är skadligt för dig. Aceton- och minerallösningsmedel är relativt säkra för dina händer, men andra mer aggressiva kemikalier kan orsaka allvarliga problem. Många skadliga eller frätande produkter är inte säkra för dina händer och kan orsaka allvarliga problem om de berörs, inandas eller sväljas och du bör hålla sig borta från dem. Nedan finns några andra typer av kemikalier som du definitivt inte bör använda för att få tätningsmedel från händerna:  
    
  • blekmedel
  •  
  • Avloppsrengöringsmedel
  •  
  • Färg tunnare
  •  
  • Lye
  •  
  • Starka syror eller baser
  •  
         
 12.  
 13.             7      Skrapa inte av tätningsmedlet. Använd aldrig ett skarpt verktyg eller ett grovt slipmedel för att skrubba silikonet från dina händer. Medan det kan vara frestande att skrapa en kniv eller en handfull stålull och skrapa de irriterande torkade skräp från dina händer, medför denna metod en stor risk att skada dig. Dessutom har du ingen garanti för att metoden är effektiv mot den tuffa, klibbiga gummiblandningen. Även om detta råd är självklart för många, bör det sägas för andra av säkerhetsskäl.        
 14.  
            

Tips .

                  

Varningar .

                  

Vad du behöver .

                Läs mer... (2)      
Hus populär:
Demontera en toalett.

Rengör jägare stövlar.

Underhålla trägolv.

Dra pälsband själv.

Spärra ett hänglås.

Rengör Teflon.

Installera en dörr.

Rengör spegeln.

Växtgranträd.

Ta bort oljefläckar från en matta.

Måla plintar.

Förhindra frysning av vattenrör.

Välj rätt belysning för varje rum.

Håll ögonen på dina nycklar.

Råttor fånga.

Bli av med giftmagasin.

Reparation av laminatgolv.

Reparera ett droppande duschhuvud.

Knockout roser skärs.

Bli av med lukten av katturin.

Eliminera röklukt i ett rum.

ako woman