Home \ hus
 

Säkert packa och skicka porslin och glas.

 

Om du vill flytta med ditt ärftliga porslin eller skicka en vacker te tjänst som en present, vill du definitivt se till att allt når sin destination bra och intakt. Den här guiden visar hur du gör det.

                 

Förfarande .

    
   
 1.            1      Du behöver en kartong konstruerad för högst 5 kg. I förpackningsindustrin kallas lämpliga kartonger ofta som en "matlåda", "matkartong" eller engl. Kallad "dishpack fat".  
    
  • Var noga med att inte ta för stor en låda. Annars riskerar du att packa för många delar i lådan, vilket gör det för tungt efteråt. Dessutom kan movers komma upp med tanken att stapla andra stora lådor ovanpå dem så att ditt bra porslin kommer att bryta under lasten.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Lägg golvet först med skum eller fyllnadsflis (även kallad styrofoam chips eller klädsel).        
 4.  
 5.             3      Vik varje stycke individuellt i tidning eller bubbla. Om du vill lägga in flera delar i ett och samma lager av tidningspapper, se till att disken inte kolliderar direkt. Se till att varje del är försiktigt förpackad - det är säkert inte dags att spara på förpackningsmaterial.        
 6.  
 7.             4      Lägg de inslagna bitarna i lådan. Fyll i mellanslag mellan varje porslin med skum eller krämad tidning. Se till att du håller minst 2,5 cm mellan kartongväggen och disken. Vissa delar kräver ytterligare försiktighetsåtgärder:  
    
  • Plåt: Packplattor upprätt i lådan. På det sättet kommer de inte att bryta så fort. Lägg först ut kartongens botten med krämad tidning. De enskilda plattorna du separerar med wellpapp, bubbla wrap eller skum från varandra. Det rekommenderas att du förpackar varje platta individuellt i flera lager papper. Plattorna får inte röra varandra.       
  •  
  • Sockerskålar, tekannor, grytor med lock: Locket och skålen måste alltid vara separerade med lite vaddering, men kan sedan förpackas som en enhet i papper.       
  •  
  • Glasögon: Hantverk eller gör kartongskivor att separera glasögon inuti lådan. Detta är en extra åtgärd så att de inte bryts. Tunga glasögon ska alltid packas i botten av lådan. Lätta, tunna glasögon kan du sedan packa på den.       
  •  
         
 8.  
 9.             5      Fyll i alla luckor med skum, skrynkligt papper eller fyllmedel. Detta förhindrar att disken flyttas i lådan.  
    
  • Kontrollera att allt är säkert förpackat. Om något rör sig ska du fylla i mer fyllnadsmaterial.
  •  
  • Om du vill använda en pakettjänst, ska du skicka dina rätter i två rutor. Placera den färdiga matkartongen i en större och fyll i luckorna med fyllnadsmaterial.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Tätning eller limma lådan. Även om kartongen kan stängas utan band, borde du fortfarande klistra fast det. Detta förhindrar att du oavsiktligt öppnar / öppnar under transporten. Skriv "FRAGILE" och "THIS PAGE UP" på sidorna och på toppen av lådan. Dessutom ska du märka rutan med en synopsis (till exempel "porslinskiva" eller "tumblers").  
    
  • Kontrollera kartongen för tryckhållfasthet. Har du packat lådan så full att den böjde utåt? Detta kan orsaka något att bryta. Om du kan trycka in locket måste du fylla i mer fyllnadsmaterial.
  •  
                   
 12.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                  

Vad du behöver .

      

<91112>                  

Hus populär:
Planterar blommor.

Växa vinylrännor.

Rengör en soffa.

Skapa en grönsakspatch.

Rengör trägolvet.

Rengör en Glock.

Dampklädda möbler.

Ta bort de uttorkade blommorna av iris.

Färga en trappa.

Bekämpa sängbuggar.

Rengör matta utan mattrengöringsmedel.

Rengör avloppet.

Reparera en köksavfallshanterare.

Kiwisras.

Testa en potentiometer.

Rengör en mixer.

Skaffa en soffa med soffkåpa.

Gör kompostt själv själv.

Få lukten av bränt mat ut ur huset.

Lägg kakel över kakel.

Håll vit tvätt vit vit.

ako woman