Home \ hus
 

Ta bort bruna spetsar från bladen på krukväxter.

 

Att ta och vårda friska inomhusplantor är en generellt enkel process. Inomhus växer för sin förmåga att trivas under en mängd olika förhållanden. Till skillnad från trädgårdsplantor behöver de inte klara av insekter eller andra djur. Men de flesta är överens om att deras främsta mål är att ha attraktiva krukväxter i stället för bara friska. Även friska växter utvecklar några fula symptom, som bruna fläckar eller särskilt bruna tips på bladen. Att lära sig att ta bort bruna tips från löv på krukväxter är en enkel process. Det hjälper dig att göra dina krukväxter så bra som möjligt.

                 

Förfarande .

    
   
 1.            1      Bestäm om arket ska avlägsnas helt. Löv med små bruna områden längs kanterna eller topparna är ganska vanliga även på friska krukväxter. Eftersom en stor del av bladet fortfarande är grönt, producerar det fortfarande energi för växten genom fotosyntes. Om bladet är nästan helt brunt och torrt, är det dock bättre att ta bort det helt genom att plocka eller klippa av det.        
 2.  
 3.             2      Få ett skarpt sax. Bruna tips kan enkelt klippas av med regelbunden sax. För bästa resultat, använd så skarpa ett sax som möjligt. Mycket skarpa blad minskar skadan på växtens celler. Detta minskar i sin tur den mängd energi som behöver användas för att läka såret.       
 4.  
 5.             3      Klipp av de bruna spetsarna på bladen. Klipp av brunt lövtopp med sax. Det är bäst att lämna ett mycket tunt silver eller brunt område på bladet. Detta förhindrar att du öppnar ett nytt sår i växtens löv. Det skulle stressa växten och kan så småningom få den att bli mycket brun.       
 6.  
 7.             4      Kompostera de bruna bladspetsarna. Om du har komposthopp eller komposteringsprogram för byar, kan du lägga spikarna i din kompost. För att undvika eventuell förorening av din kompost, om du upptäcker att krukväxten är sjuk, och släng bladets spetsar i hushållsavfallet.       
 8.  
 9.             5      Lös problemet som orsakar brunt bladspetsar. Naturligtvis kan du förhindra att de utvecklar missfärgade löv i första hand om du vidtar åtgärder för att förbättra växtens hälsa. Bruna löv kan vara en indikation på både för mycket, för lite vattning, olämpligt ljus eller överskott av salt i marken hos växten. Ta åtgärder för att ta itu med dessa potentiella problem och titta på förändringar i bladets färg.       
 10.  
 11.             6      Många växter, som de flesta palmsorter, skjuter regelbundet sina nedre löv som en del av deras naturliga tillväxt. Det finns inget sätt att hålla dessa kasserade blad från att bli bruna. De kan skäras om de är grundfärgade och torra.       
 12.  
 13.             7      Små bruna prickar eller hål i bladen på dina krukväxter kan vara ett tecken på insektsinfestation. Kontrollera potten och undersidan av löv för insekter. Detta hjälper dig att diagnostisera problemet innan det blir värre.                 
 14.  
             

Vad du behöver .

                  
Hus populär:
Växa spenaten.

Kakelgolv.

Bli av med nötkreatur.

Instruktioner för gödning av gräs.

Fri betong från färg.

Dra mint i en kruka.

Underhåll trädgårdsmedel.

Bli av med gräskörtor eller mördare vepsar på din egendom.

Rengör en friterare.

Stryka ordentligt.

Plantera en spår av körande bambu.

Kontrollera vita flugor.

Ta bort en kant.

Blanda quikrete.

Möbler av färgat trä.

Montera ett badkar.

Ta bort mögel från en diskmaskin.

Lägg en stenterrass.

Fast.

Rengör täppt avlopp med ättika.

Väx marijuana för medicinska ändamål.

ako woman