Home \ hus
 

Rengör en vadderad mikrofiber soffa.

 

En stor fördel med mikrofiber soffor är att de är ganska fläckresistenta. Det betyder inte att de är helt resistenta mot smuts och fläckar. Din soffa behöver rengöras då och då, särskilt om en fläck händer. Det första du bör göra är att läsa möbelmärket med rengöringsanvisningarna och se om vatten kan användas för rengöring. Härifrån kan du prova olika metoder för att uppnå en ren soffa.

              

Förfarande .

    

    1      Bestämning av hur du rengör din soffa  ,

    
   
 1.            1      Leta efter vårdinstruktionerna på soffbordet. Mörkfibermöbler märks vanligtvis med en av fyra koder som anger vad som kan användas för att rengöra det: W står för en vattenbaserad rengöringslösning, S står för ett vattenfritt lösningsmedel, S / W står för både, och X står för varken (dvs. endast dammsugning).       
 2.  
 3.             2      Anta inte att vatten kan användas säkert. Anta inte att vatten kan användas för att rengöra soffan om den inte innehåller en sköld eller en som är otydlig. Anta istället att du inte ska använda vatten. I det här fallet bör du hålla ögonen vakuum, skrubba den med en torr borste eller använd en produkt som inte innehåller vatten.        
 4.  
 5.             3      Hitta en lämplig rengöringslösning. Bestäm vilken lösning du vill använda innan du börjar städa din soffa. Bra vattenbaserade rengöringslösningar inkluderar mild tvål, mildt diskmedel, mattrengöringsmedel och klädselshampo. Vattenfria lösningsmedel innefattar, men är inte begränsade till, rengöringsalkohol, klar alkohol, såsom gin eller vodka, lösningsmedel för rengöring av rengöringsmedel, lätta vätskor, babydukar och oxiderande lösningar som inte innehåller blekmedel.                  
 6.  
             

    2      Utför generell rengöring  ,

    
   
 1.             1      Vakuum i soffan. Ta bort damm och lös smuts. Du bör använda den mjuka borsteanslutningen till vakuum. Använd inte högpresterande dammsugare tillbehör. Dessa kan dra på tyget och orsaka rynkor.  
    
  • Du ska dammsuga din soffa en gång i veckan.
  •  
  • För att undvika strimmor bör du suga upp sugkraften. Du kan också dra en fin strumpbyxa över sugmunstycket för att arbeta mycket försiktigt.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Skrubbe fläckar med en ren, torr borste. Börja med att skrubbas med en torr borste, eftersom det är bättre att undvika vätskor när det är möjligt. Detta bidrar till att ta bort korkade klumpar från tyget. Skruva noggrant så att du inte drar för mycket på tyget.        
 4.  
 5.             3      Ta ner kuddarna. Specifikt ta ner sittkuddarna, ryggkuddarna och lösa kuddarna. Vakuum och borsta de nu upptäckta områdena. Vid behov, använd dammsugarefästet för att avlägsna svårtillgängliga smulor eller damm.        
 6.  
 7.             4      Testa lösningen på ett opartiskt ställe. Häll en liten mängd av lösningen på en ren tvättduk. Skruvas försiktigt på en liten del av tyget som inte är synligt. Vänta på att tyget torkar innan du bedömer om det är skadat eller inte.        
 8.  
 9.             5      Rengör soffan med lösningen. Om lösningen inte har skett, kan du börja rengöra soffan. Använd en ren tvättduk eller svamp och skrubba försiktigt. Drick inte soffan med lösningen. Använd i stället bara några droppar och applicera mer lösning om det behövs.        
 10.  
 11.             6      Torka de våta fläckarna. Även om din lösning inte ska göra något lur, är det bättre att använda en hårtork på den våta delen omedelbart efter att du har slutat rengöra. Använd den coolaste inställningen på hårtorken. Håll torken ca 15 cm från platsen tills vätskan helt har avdunstat.        
 12.  
 13.             7      Borsta de behandlade områdena med en ren, torr borste. Mikrofibrer tenderar att bli styva efter att den har rengjorts. Den kan återställas till sin normala struktur med lite borstning. Var noga med att använda en borste med mjuka borstar.        
 14.  
 15.             8      Sätt tillbaka din soffa. När du har rengjort alla kuddar kan du sätta soffan ihop igen. Det ska se ut och känna sig som nytt. Du kan borsta och damma lite mer om du inte är helt nöjd med resultatet.       
 16.  
             

    3      Ta bort fläckar från din soffa  ,

    
   
 1.             1      Applicera Lysol®. Använd en sprayburk med original Lysol®. Spruta en liten mängd av produkten på fläcken. Doppa den med en ren trasa tills den går av. Borsta sedan och använd en pensel med mjuka borstar för att återställa texturen.        
 2.  
 3.             2      Applicera läsk och vatten. Blanda läsk i en skål med vatten. Det bör ge en tjock pasta. Applicera pastaen på fläcken och vänta några minuter. Torka sedan bort städet.        
 4.  
 5.             3      Ta bort fettfläckar med WD-40. Om du inte har WD-40, kan du också använda diskmedel. Applicera en liten mängd på fläcken och dab den med en handduk eller svamp. Skölj med vatten tills fläcken är borttagen. Undvik att använda denna metod om du inte kan använda vatten på soffan.        
 6.  
 7.             4      Ta bort tuggummi med is. Använd inte den här metoden om du inte kan använda vatten på soffan. Gnid en isbit på gummit tills det blir svårt. Dra sedan av den. Skynda inte, eller du kan skada tyget.  
    
  • Applicera en blandning av varmt vatten och flytande rengöringsmedel till tyget om det finns någon fläck kvar. Gnid försiktigt tills fläcken kommer av.
  •  
  • Ring en professionell om du är i tvivel om hur du tar bort en fläck eller rengör soffan. Kontinuerliga försök att ta bort fläcken kan skada soffan. Kontrollera online för klädselrengöring i ditt område.  
  •  
         
 8.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                  

Vad du behöver .

                Läs mer... (15)      
Hus populär:
Sand ett sax.

Kakelgolv.

Dra frangipani ur sticklingar.

Eliminera obehagliga lukt från ditt kylskåp.

Skapa en komposthack.

Plantera och bibehålla begravningar i din trädgård.

Tvätta en T shirt i tvättmaskinen.

Få friska växter.

Rötade stekarna av krysantemum.

Repotera en kaktus.

Rengör badrumsfogar.

Underhålla liljor.

Dra pampasgräs.

Bygga kolonner av tegelstenar.

Fyll upp ett skafferi.

Plantering av drakefrukter.

Ta bort urinfläckar från din hund i mattan.

Polskt sterlingsilver.

Färg läder möbler.

Pickle träytor.

Deodorize en matta med läsk.

ako woman