Home \ hus
 

Gör din egen trädgård billig.

 

Här är en lista över alternativ som du kan behöva göra din trädgård så vacker som möjligt utan att spendera mycket pengar på den.

                 

Förfarande .

    
   
 1.            1      Tänk på dina alternativ:  
    
  • Fasta komponenter i trädgården, oavsett hur vackra, kommer att spränga din budget. Saker som verandor, terrasser, paviljonger eller arbours kostar alltid mer än du tror. Det finns dock många smarta sätt att göra vackra trädgårdar med återvunnet material. Gamla trä, tegelstenar och till och med bruten betong kan vara ett billigt alternativ till dyra flaggstensar och nya material.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Be vänner att ge dig "början" av dagslökor, iris och andra fleråriga växter.  
    
  • Tänk på vilka av dina växter du redan har kan dela och multiplicera. Det finns många växter som enkelt kan delas eller distribueras. Det kan till och med vara att du inte behöver köpa några nya växter.  
     
   • Om du behöver köpa växter, köp aldrig dem i början av säsongen. Hösten är vanligtvis den bästa tiden att plantera, och plantskolor kommer att ha många rabatterade växter. Dessa kommer antagligen inte att blomstra, och bladen kommer att se skarpa och tunna ut. Ta växten kort ur behållaren och kontrollera rötterna. Om de inte är leriga och växten ser bra ut på marknivå, kan du vara ganska säker på att du gör ett bra köp. Nästa vår, när växterna sprout och löv, kommer de att se och vara lika hälsosamma som växterna dina grannar betalat tre gånger så mycket för.  
   •  Markbeklädnader kan ofta skäras till dussintals enskilda växter och planteras flera meter från varandra. En 12 cm2 Quendel (Sandtym) kan täcka 1,2 m2 i din trädgård inom några månader med denna teknik.  
    
  •  
         
 4.  
 5.             3      Växter i stora mängder. Växter i grupper. Tänk inte bara på tre år. Tänk 20, eller ännu mer. Detta underlättar vården och motsvarar mer växttillväxten i sin naturliga miljö. Hitta två till tre gynnsamma växter som passar ihop mycket bra och plantera en hel säng med dem, plantera samma växter bredvid varandra. Om en av dina vänner tårar ut en stor klump av mogen stonecrop eller lilja, ta det av och klippa det i så många små växter som möjligt (se till att varje del har friska, sammanhängande rötter). Plantera varje sektion flera tums mellanrum (beroende på storlek) och inom ett år får du en trädgård som ser ut som om den är tio år gammal. Alltför ofta ensam planteras stora växter för 45 € eller mer, 1,5 m från varandra. Det tar år för att mellanrummen växer över.        
 6.  
 7.             4      Köp fleråriga växter. För att locka alla dessa vackra årtider på hyllorna i barnkammaren kan det se ut, tänka framåt. Du kommer att behöva byta ut dem varje år när de dör. Detta är ett av de snabbaste sätten att bränna en trädgårdsbudget. Om du vill odla ettåriga växter (eller någon växt) ur frön, gör det! Bara köpa dem inte i en kruka (eller i brickor etc.). Fleråriga växter blir istället större och vackrare varje år. En enda 12 cm2 för 2 euro kan bli en 1,6 m2 tuft på tre år. Den enåriga anläggningen blir lika stor som din kruka och kostar ungefär tre gånger så mycket.        
 8.  
 9.             5      Investera i stora krukor. Utrymmet i potten gör skillnaden vid plantering. Gå till det hela! Kom ihåg att en kruka lätt kostar $ 100 eller mer. Små krukor (alla under 35 cm) är svåra att behålla och ser hemskt ut i luften. De passar bäst på vindrutan eller på ett bord. Två till tre stora krukor med bara en eller två typer av växter passar varje trädgård. Ta en titt på vilken chic hem- och trädgårdsjournal som visar trädgårdar. Du kommer inte se 30 små krukor längs terrassen. De är alla stora. Terrakotta är utmärkt som färg (oavsett om det är äkta eller plast). Det finns dussintals stilar och alla kommer att passa. Av någon anledning är denna färg alltid mer diskret än andra. Låt växterna, inte krukorna, stjäla showen. Om du inte har en grön tumme, använd torktoleranta fleråriga växter om du glömmer att vattna oftare. Stonecrop, lila klocka, timjan, purjolök och Artemisia är alla bra val. Separata bitar av dina favoritplantor från din trädgård, det kostar ingenting. Om du är säker på att tummen är åtminstone ungefär grön, kan några år i valda krukor ge stänk av färg (plantera dem från frö om möjligt) under hela sommaren. En begränsad mängd tydliga årstider som ett stänk av färg kan motiveras i vilken budget som helst. Till exempel kan en enda kruka med petunia på uteplatsen ge en ordentlig wow-effekt.        
 10.  
 11.             6      Lägg till stenar i din trädgård. Är stenar naturligt förekommande i ditt område? Då borde du inte köpa dem. Se vad du kan göra för att få dem gratis. Ibland är det också möjligt på byggarbetsplatser. Naturligt förekommande stenar ser så mycket bättre ut än dyra bergarter som faktiskt inte har förlorat någonting i ditt landskap. Ta de största stenarna som du säkert kan bära och placera dem i små grupper i dina trädgårdssängar. Men överdriv det inte. Tre till fyra små "rocknoser" nära din trottoar eller terrasskant är mer än nog för att odla din trädgård.        
 12.  
 13.             7      Köp träd först. Om du måste spendera pengar på din trädgård, köpa träd först. Du bör alltid plantera träd först. Det är värt att spendera lite mer pengar på ett bra prydnadsträde. Det finns många dåliga träd som kommer att driva rotsåplingar, förstöra din gräsmatta, kräva timning av beskärning och dö när din trädgård når sin främsta del. Som skuggiga träd, lönn, ek och mulberry träd är nästan alltid en säker satsning. Undvik björkar, de flesta elmer, poplar och några aska som växer snabbt men är slutligen kortlivade. Köp små. Det är bättre att spendera pengar på ett litet kvalitetsträd än en stor dålig. Du kommer nog inte att kunna se storleksskillnaden om fem till sex år. Mindre träd tolererar transplantation bättre.                  
 14.  
            

Tips .

                     
Hus populär:
Ta bort tuggummi från trumman i en torktumlare.

Skapa en älvträdgård.

Rengör läderskor.

Rengör badrumsfogar.

Plantera bananpalmer.

Identifiera kvinnliga och manliga marihuana växter.

Installera ditt eget badkar.

Borra en brunn.

Smidig betong.

Lägg marmor golvplattor.

Ta bort alger från poolen.

Bygg en stor och billig växtbehållare.

Rengör bakelit.

Ta bort permanenta markörer från plast.

Anslut en tvättmaskin och torktumlare.

Bygg en carport själv.

Anslut en bärbar generator till ett hus.

Skär bänkskivorna.

Förhindra jorderosion.

Få gratis byggmaterial.

Håll dig varm på vintern.

ako woman