Home \ hus
 

odla vin.

 

Druvor är verkligen en mångsidig frukt som används för vin, bageri, sylt och mat. Med sin förmåga att växa på många ställen runt om i världen är de ett bra tillskott till någon trädgård.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Förberedelser för plantering  ,

    
   
 1.            1      Välj en vinstyp. Som med alla växter växer vissa sorter bättre i olika områden och erbjuder olika smaker och smaker. Det finns tre huvudtyper av druvor: amerikanska, europeiska och muskadinruvor. Amerikanska druvor växer bäst på soliga, södra platser. Europeiska druvor är utbredd i Europa och norra områden i USA, och muscatin druvor finns också i södra regioner.  
    
  • Inom varje huvudtyp finns det flera sorter att välja mellan, med egen smak, struktur, färg och storlek. I ett lokalt plantskola hittar du sorter som växer bra i ditt klimat och jord.
  •  
  • Välj hälsosamma, starka, årliga växter. Om möjligt, ta certifierade virusfria sorter för att säkerställa en hälsosam tillväxt.
  •  
  • Sök efter växter med jämn rotfördelning och symmetriska grenar.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Gör sticklingar själv. Om du har en druv du vill dra, kan du klippa och plantera en sticka. För att använda dina egna sticklingar: klipp av sektionen direkt från den pinne som just har klippts. Klonen ska vara 3 knop lång (knutarna är små ryggar). Klipp skäret i en vinkel längst ner. Denna snitt ska göras i 45 graders vinkel, 5 mm till 2,5 cm över knuten.  
    
  • När du gör sticklingar, plantera så många som möjligt - på så många ställen som möjligt för att få en bättre chans att lyckas. Du kan ge bort överflödiga växter.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Välj en lämplig plats. Druvor är fleråriga växter som kan leva i 50 till 100 år. Därför bör den valda platsen vara permanent och ge gott om plats för dina framtida vinrankor. Druvor trivs på backar med gott om sol och dränering. Om möjligt, plantera dina vinduvor på en sluttning, på en plats utan träd och andra stora växter.  
    
  • I kalla områden bör druvorna planteras soligt, helst i söder. En syd riktning kan förhindra frostskador på plantorna.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Förbered marken. Druvor är lite kräsen om jorden, så förbered dem därefter före plantering. Marken ska vara lite stenig eller sandig, med ett pH på drygt 7. Starkare marken, så det är väl avlopp, om det behövs, eftersom druvorna inte växer bra under vattentäta förhållanden.  
    
  • Kontrollera pH-värdet med ett testkit för att avgöra om du behöver lägga till eller ta bort allt från jorden för att plantera.
  •  Även om det verkar ologiskt, gillar druvor inte alltför näringsrik jord. Om möjligt, undvik starkt befruktad jord och be om detaljerade tips i en plantskola  
         
 8.  
 9.             5      Förbered en klättra ram för dina druvor. Druvor är klättringsväxter som grenar upp längs en kolonn. Om du inte planterar dina druvor på ett staket eller byggnad behöver du en byggnadsställning. Detta är vanligtvis en träram av sammankopplade brädor, där druvorna kan linda sig och hitta ett fast grepp.  
    
  • Du kan köpa och fästa träplattor och tråd till staketstolpar för att göra en enkel klättring själv om du inte eller inte vill köpa en.
  •  
  • Använd inte en enda pinne (till exempel för tomater) eftersom det inte kommer att ge tillräckligt stöd för tillväxten av dina druvor.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Växt vid rätt tidpunkt. Vänta att plantera dina vinrankor till en frostig dag på vintern eller på våren. Under de följande åren ska du skära tillbaka vinet runt den här tiden.                  
 12.  
             

  Del 2      plantera vinrankorna  ,

    
   
 1.             1      plantera dina vinrankor. Beroende på sorten måste du differentiera vinrankorna på olika sätt. Amerikanska och europeiska sorter du delar 2-3m från varandra. Muscadin druvor behöver mycket mer utrymme, dessa bör planteras ca 4m från varandra. Plantera sticklingar i en takrännan, medan botten och mittnoden bör täckas av marken. Toppnoden borde vara precis ovanför marken. Pressa jorden fast runt de nyplanterade vinstenarna.  
    
  • Hur djupt du behöver ställa växterna beror på åldern och storleken på varje växt. Gräva inte vinstocken högre än den första knuten, men rötterna ska vara helt täckta av marken.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Tvätta plantorna noggrant. Druvor gillar inte tungt regn eller häller vatten. Efter det första vattnet bör du därför hålla vattnet till ett minimum. Vatten nära rötterna så att det mesta av vattnet kan absorberas istället för avdunstning. Om det inte finns mycket regn i ditt område, installera ett droppsystem direkt vid rötterna så att druvorna regelbundet får lite vatten.        
 4.  
 5.             3      Skär druvorna. Under det första året bör druvorna inte producera fullt utvecklade frukter eftersom de kan skada den unga vinstocken efter deras vikt. Skär alla frukter och skott ner till de starkaste. På senare år kommer du att klippa vinstocken som du skulle i ditt område, men äldre vinrankor ska alltid skära ner 90% av träet.        
 6.  
 7.             4      Klipp vinrankor när de vilar. Klipp vinrankor när de vilar. Annars förlorar du juice - och därmed styrka. Detta händer ofta på sen vintern när det inte fryser ute.        
 8.  
 9.             5      Använd insekticider efter behov. Det tar bara några bekämpningsmedel eftersom druvor är resistenta. Ogräs bör regelbundet blåsas för hand, och druvorna bör täckas med fågelnät för att hålla ut fåglar, om det behövs. En av de farligaste insekterna för druvor är vinmot. Informera dig i plantskolor hur man bekämpar dem.  
    
  • Plantera druvorna så att de är tillräckligt luftiga för att förhindra mögel.
  •  
  • Bladlöss kan vara ett problem för druvor; Nyckelpiga är en naturlig rovdjur och skadar inte dina vindruvor.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Skörda dina druvor när de är mogna. Starka, ätbara frukter förekommer normalt inte 1-3 år sedan. Kontrollera modningen av frukterna genom att plocka några druvor på olika ställen och smaka på dem. När druvorna är söta, plocka dem eftersom de är redo att skördas och redo att äta.  
    
  • Druvor mognar inte efter att ha plockats (som andra frukter), så välj inte dem för tidigt.
  •  
  • Färg och storlek är inte nödvändigtvis en bra indikator på fruktens mognahet. Välj bara dem efter att du har provat dem och du är säker på att de är mogna.
  •  
         
 12.  
             

Tips .

             
Hus populär:
Odla en kaktus.

Hur man målar en vägg.

Byt batterierna i din rökdetektor.

Ta bort lukt från mikrovågsugnen.

Bli av med giftmagasin.

Reclaim en stol.

Avlägsna en långsam sänk.

Bli av med en täppt avloppsrör.

Slå samman en tröja.

Ta bort blodfläckar i mattan.

Rengör gula smycken.

Ta bort urinlukt och urinfläckar permanent.

Måla ett grovt gipsloft.

Ta bort lindsåp från plattor.

Njut av våren.

Ta bort curryfläckar.

Färg läder möbler.

Rengör kräkningar från mattor.

Bli av med sniglar i trädgården.

Vattenrosor ordentligt.

Hydrangea växter.

ako woman