Home \ hus
 

Bli av med pollenfläckar.

 

Färska blommor är något väldigt vackra, men när de skärs, arrangeras och transporteras, kan pollen komma ut och lämna fläckar vart det landar. Pollen orsakad av bi pollen kan vara svår att ta bort; det är fortfarande möjligt om man fortsätter med försiktighet. Först skaka av den lösa pollen. För små fläckar kan du hänga tyget i några timmar till solen. Om fläckarna är starkare bör materialet förbehandlas och tvättas sedan. Om allt det inte hjälper, kan du prova det med en rengöringsvätska.

              

Förfarande .

    

    1      Lätt fläck med solljusblekning  ,

    
   
 1.            1      Ta bort löst pollen. Skaka det färgade klädesplagget och binda klisterremsor med klistersidan på de drabbade områdena och använd den för att lossa resten av pollen. På samma sätt kan lösa pollenkorn också extraheras noggrant från materialet med en dammsugare. Detta förhindrar att pollenkornen pressas djupare in i plagget och gör fläcken större.       
 2.  
 3.             2      Utsätt plagget för direkt solljus. Häng de drabbade kläderna direkt i solen i två till tre timmar. Titta på fläcken efter några timmar; solen bör ha helt (eller nästan helt) blekt pollen fläcken. Men om det är en stark plats, kommer det nog inte vara tillräckligt för att bli av med det.       
 4.  
 5.             3      Blötlägg fläcken i kallt vatten i 30 minuter. Om solljuset är otillräckligt, lägg tyget i kallt vatten och mjuka det. Låt plagget torka i solen efter blötläggning.                  
 6.  
             

    2      Förbehandla och tvätta fläcken  ,

    
   
 1.             1      Skölj fläcken med kallt vatten. Använd kallt vatten för att skölja bort missfärgning. Många pigment som ingår i pollen består av fetter och avlägsnas därför bäst med kallt vatten. Innan du har förbehandlat fläcken, bör du därför undvika hett vatten, annars kan färgerna fortsätta att sätta och göra det svårt att bli av med dem senare.        
 2.  
 3.             2      Applicera en förbehandlingsvätska och låt handla i 20 minuter. Du kan använda en enzymrengörare, vanlig fläckborttagare eller en liten mängd diskmedel. Var och en av dessa förbehandlingsmedel bör vara tillräcklig för fläckborttagning. Arbeta fläcken försiktigt med förbehandlingen efter eget val och låt det fungera i minst 20 minuter före tvätt.  
    
  • Innan du börjar förbehandling, gör ett test med den valda vätskan på en osynlig plats för att kontrollera färgens snabbhet.
  •  
  • Effekten av enzymrenare är baserad på det faktum att de bryts ner biologiska ämnen (som fettet i pollenpigmentet); därför är de vanligtvis bäst lämpade för denna typ av plåster.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Tvätta plagget i tvättmaskinen. Använd ditt vanliga tvättmedel och högsta tvättnivå kan tåla (kontrollera tvättinstruktionerna). För envisa fläckar, använd ett enzymhaltigt rengöringsmedel och varmt vatten; Denna typ av tvättmedel är effektivare i varmt vatten än i varmt vatten.        
 6.  
             

    3      Rengör materialet  ,

    
   
 1.             1      Köp en kemtvättutrustning som är tillämplig hemma. Denna metod är bäst för plagg som endast kan rengöras eller för fläckar på mattor, stoppade möbler eller andra ytor som inte kan blötläggas. Rengöringspaketet ska innehålla en återanvändbar väska, torkduk och en fläckborttagare.        
 2.  
 3.             2      Ta bort fläcken. Använd en liten mängd av fläckborttagaren och en ren trasa för att försiktigt ta bort fläcken; Fortsätt att avlägsna utan att tillsätta mer vätska tills fläcken är torr. Om fläcken inte har försvunnit, upprepa proceduren med mer fläckborttagare och en frisk, ren trasa.        
 4.  
 5.             3      Rengör plagget torrt enligt bruksanvisningen. Generellt måste du placera plagget i den medföljande väskan med en tidigare fuktad rengöringsduk och torka den på medellång nivå i 30 minuter.        
 6.  
             

Vad du behöver .

                  

Tips .

                  

Varningar .

                Läs mer... (7)      
Hus populär:
Döda mögel med ättika.

Rengör prydnadssten i trädgården.

Bygg ett dammfilter system.

Växtrosmarin.

Gör en Didgeridoo av PVC rör.

Ta bort lukten av cigaretter på ett effektivt sätt.

Spara elkostnader.

Testa en potentiometer.

Rengör köksskåp.

Plantera och odla azaleor.

Kassera ett häckar.

Installera en dörr.

Ta bort vinfläckar.

Tvätta silkeskläder.

Rengör duschdörrar.

Rengör luftfuktare.

Rengör kylskåpet i rostfritt stål.

Bor i en yurt.

Rengör smycken i rostfritt stål.

Använd en matberedare.

Använd löv till mulchlövverk.

ako woman