Home \ hus
 

Installera en gipsmur.

 

Installera gips, även känd som gipsskivor eller gipsskivor, är en viktig del av att bygga ett hem. I motsats till den utbredda användningen av gips, skulle det ta lång tid att bygga en grund för att hålla färg eller tapeter. Du kan enkelt installera din egen gips på några timmar beroende på storleken på rummet.

              

Förfarande .

    

    1      Välj din gipsmur  ,

    
   
 1.            1      Du måste veta att gipsmurarna vanligtvis består av 1,20 mx 2,40 m paneler. Paneler på 1,20 mx 3,60 m finns också, men det är svårare att arbeta med dem. De brukar användas av yrkesverksamma som har några extrahjälpmedel. De större paneler tenderar att bryta under transport till byggarbetsplatsen. De gör faktiskt mindre arbete, eftersom de större områdena kräver färre leder som måste limas över. 
    
  • Gipsmurarna är vanligtvis inställda horisontellt, men de kan också ställas in vertikalt, om så önskas.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Du bör veta att tjockleken på panelerna sträcker sig från 0,6 cm till 1,6 cm, med tjockleken 1,27 cm som den vanligaste. Kontrollera byggnadskoder för ditt område för att ta reda på vilka krav som ställs.       
 4.  
 5.             3      Var uppmärksam på sammansättningen av din gips. När du väljer en gips, väljer du en komposition som passar miljön där den är installerad. Till exempel finns det olika fuktresistenta produkter som vanligtvis kallas Ecorock gipsskiva. De är konstruerade för installation i mycket fuktiga områden som garage eller badrum. Titta på erbjudandet hos din lokala hårdvaruhandel innan du begår dig själv. 
    
  • Arbeta med Ecorock gipsskivor i hela ditt hem kan vara lite över toppen men det kommer definitivt att hjälpa till på de mycket fuktiga områden som badrummet, så länge som panelerna inte används för att placera badet eller duschen direkt mot dem , En gipsmur av Ecorock är inte lämpligt material i områden där det kan bli riktigt vått. I duschen användes en glasfiberförstärkt cement eller täcker områdena med badrumsplattor.
  •  
                   
 6.  
             

    2      Inspektion av installationsområdet  ,

    
   
 1.             1      Förbered väggområdet så att det kommer att hålla din gips. Ta bort alla gamla gipsskivor, naglar, skruvar och allt annat som hindrar den nya gipsplattan att ligga platt på bulten.       
 2.  
 3.             2      Leta efter dolda skador och förbättra det här. Kontrollera att lossa murverk, fukt, termiter eller andra problem inte gör installationen ett problem. Bli inte förvånad om du hittar stålbultar istället för träbultar. Stålbultarna är i grunden bättre eftersom de ger extra förstärkning. De är också säkra från termiter och inte brandfarliga. Om stålbultar används, är den enda skillnaden att du behöver använda gipsskruvar istället för spikar för att säkra gipset.       
 4.  
 5.             3      Kontrollera isoleringen som är fastskruvad på bultarna. Använd starkt tejp för att reparera sprickor i papperet och optimera energieffektiviteten.       
 6.  
 7.             4      Använd skum med tre skikt för att reparera sprickorna och hålen på ytterväggarna. Välj ett skum som är hållbart, fjädrande, icke-krympande och vattentåligt. Använd inte skum runt fönstren och dörrarna.       
 8.  
             

    3      Mätning och skärning av gipsmurar i taket  ,

    
   
 1.             1      Genom att mäta från ett hörn kan du mäta din gips så att slutet hamnar på en fixtur eller fog. Lämna aldrig en svans från en gips utan stöd. Änden på en gips bör alltid vara bultad till en fixtur eller fog. 
    
  • Om din gipsmur inte slutar i ett fästelement eller kontakt, kan du prova följande:
     
   • Rätt till mitten av den längsta fästet som gipset passerar och överför dessa mätningar till gipsmuren.
   •  
   • Sätt en T-stycke på din gipsrörs linje och dra ett rakblad längs den raka linjen som ges av T-stycket.
   •  
   • Ta av svansen vid den sneda linjen.
   •  
   • Kontrollera två gånger att gipsskivans ändar är upp till mitten av en fixtur eller kontakt.
   •  
    
  •  
         
 2.  
 3.             2      Applicera en limningslinje på varje fäste eller fog som gipset är fastsatt på. Gör detta steg strax innan du försöker hänga gipset.       
 4.  
 5.             3      Lyft panelen till taket, börjar i ett hörn. Kontrollera att hörnen är vinkelräta mot fästena eller anslutningarna och rikta dem med väggen.       
 6.  
 7.             4      Rotera fem skruvar i en linje genom mitten av panelen och fäst den på ett enda fästelement eller kontakt. Upprepa den här processen för eventuella fixturer eller fogar som är dolda under gipset. 
    
  • Kontrollera att de fem skruvarna är jämnt fördelade längs fästet eller kontakten.
  •  
  • Fritt en centimeter från kanterna som buffertzon. Skruva inte för nära gipsskivans kant.
  •  
  • Vrid skruvarna i panelen, men inte så djupa att de bryter igenom ytan på andra sidan.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Fortsätt med limning, lyft till taket och skruva på gipsskivan på detta sätt tills en rad av taket är helt täckt. Börja med nästa rad vid kanten av väggen bredvid föregående rad, men se till att gipsens anslutningar är motverkade med minst 15 cm från första raden.       
 10.  
             

    4      Mätning och skärning av väggens torra vägg  ,

    
   
 1.             1      Använd en bultsökare för att markera alla punkter där bultar är närvarande. Lita inte på att dina bultar kommer att vara 40cm eller 60cm från varandra enligt vad som är tänkt. Vissa bultar skiftas med en centimeter i ena riktningen eller den andra på grund av snickarens något felaktiga arbete. Det är en bra idé att lossa bultarnas placering på golvet så länge bultarna utsätts. Så du kan markera mittlinjen på varje stud med en synlig markör.       
 2.  
 3.             2      Mäta väggen och delen av gipset för att avgöra om svansen passar centrum på en bult. Återigen är det troligt att du måste skära av några delar av gipset för att justera ändstyckena för bultarna. 
    
  • Vid klippning av gipsskivan, använd en tee och rakhyvel för att skära en linje på ena sidan av gipsskivan. Placera ditt knä på motsatt sida och dra panelen mot dig snabbt, samtidigt trycka knäet utåt och bryt panelen i en ren linje. Skär utstående papper rakt på den nya kanten med rakhyveln.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Applicera en remsa av lim på vilken anslutning eller bilaga som panelen är ansluten till. Utför detta steg strax före montering av panelen.       
 6.  
 7.             4      Använd en hjälpare genom att lyft panelen mot väggen och använd en skruvmejsel för att skruva de fem skruvarna in i mitten av panelen. Börja i mitten och arbeta dig utåt. Vrid in fem skruvar för varje bult. 
    
  • Extra skruvar kan vara till hjälp i vissa situationer, men i de flesta fall är de överst. De måste dessutom fyllas och slipas, vilket kan påverka väggens slutförande.
  •  
  • Överväg att använda en fjäderbelastad skruvmejsel för gipsskivans konstruktion. De är konstruerade för att sjunka varje skruv exakt till samma djup innan skruvmejseln tar den och skruvmejseln kan tas bort.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Använd en gipssåg för att göra skär längs oregelbundna öppningar, såsom bågar. Fortsätt installera gipset över fönstren och dörrarna. Du kommer att kunna klippa bort de utskjutande delarna av gipset senare. Samtidigt bör du vara försiktig så att inga sömmar på väggen eller fönsterramen är färdiga och du får inte fästa paneler i öppningsramen. 
    
  • En bra övning när du installerar gipsskivan över utskjutande rör är att luta panelen mot röret och lätt slå den med ett plant träblock för att trycka på baksidan. I nästa steg tar du av gipset och skär med en cirkelkniv eller ett hål såg ett perfekt hål längs kanterna på denten. Denna procedur är mycket lättare än att göra ett stort hål som du senare måste försegla med kitt.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Fortsätt klistra, fästa och skruva på gipsskivan på detta sätt tills en del av väggen är helt täckt. Börja med nästa rad i hörnet av väggen bredvid föregående rad.       
 12.  
 13.             7      Klipp ut de paneler som håller fast vid fönstren eller dörrarna. Fixa gipset runt fönstret och dörren och skär sedan supernatanten ut med en roterande borr eller en gips såg.       
 14.  
             

    5      Fyllning och tätning av gipsskivan  ,

    
   
 1.             1      Blanda din bindemedel för gips eller kitt med vatten tills du har en konsistens som gräddfil. Det första lagret av kitt som du applicerar direkt på sömmen ska vara något jämnare än normalt för att låta kanterna binda bra med kittet.       
 2.  
 3.             2      Använd en gipsskruv för att applicera en generös mängd kitt till sömmen. Det är inte nödvändigt för jobbet att fungera perfekt första gången. Du kan torka bort överskottet efter att du har lagt på tejpen. Se till att du helt täcker hela höljet.       
 4.  
 5.             3      Sätt maskeringsbandet över hela höljet där du applicerade putten. Ta din 15 cm långa eller 20 cm långa spatel för att limma maskeringstejpen på, starta i ena änden och dra den mot dig i en jämn rörelse. 
    
  • Förbered maskeringsbandet genom att klippa det till lämplig längd och lätta fukt med vatten. Du behöver inte suga det för mycket.
  •  
  • Vissa byggföretag undviker att använda perforerat eller fibröst maskband eftersom det inte är felfri att klara av dessa material. Användningen av mer kitt kommer att krävas och kanterna måste slipas för att få jobbet korrekt. Bestäm det material som fungerar bäst för dig och passar din budget.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Avlägsna överskottet av kittet bredvid maskeringstejpen med din gipsskivor. Arbeta så att ytan är jämn och platt.       
 8.  
 9.             5      Kontrollera dina nyligen avslutade anslutningar för bubblor. Fukt bubblan och pressa ut den efter behov genom att torka över den igen.       
 10.  
 11.             6      För hörnen i yttre hörnen kan du använda ett specialverktyg för hörn som är tillgängliga för både inre och yttre hörn. Detta kommer att ge ditt arbete en professionell examen. 
    
  • Applicera kitt och tejp på liknande sätt. Först applicera en generös mängd kitt. Böj maskeringsbandet i mitten och förstärka kinken några gånger. Fäst maskeringsbandet så att mittböjningen passar direkt i väggens hörn. Skala av överskottet med din kniv.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Applicera minst två eller tre ytterligare lager med en något bredare spatel för varje ytterligare lager. Låt kittet torka mellan lagans applicering. Hon blåsar om du arbetar för fort. 
    
  • Många tunna lager av kitt ger bättre resultat, men du behöver tålamod för att låta dem torka.
  •  
  • Applicera inte kitt på färskt täckta leder. Låt det torka noggrant för en dag mellan lagren, om du inte använder hett fyllmedel som torkar om en timme. En bra idé är att använda rosa kitt som blir vit när den torkar, vilket indikerar att torkprocessen är klar och en annan kapp kan appliceras.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Glöm inte att applicera ett lager av kitt över varje skruv. Du bör inte märka några kanter efter appliceringen av kittet på bindningslinjerna eller skruvarna. Se till att du håller bladet platt mot gipset och dra ut det i mjuka men fasta slag. Öva på ett gammalt gipsskivor för att förbättra din teknik. 
    
  • Sprid lite kitt över några små stötar, till exempel glömda nagelhål eller skruvhål, som skapades under montering.
  •  
         
 16.  
 17.             9      Upprepa denna process för alla sömmar tills alla anslutningar är täckta.        
 18.  
             

    6      Slipning och efterbehandling  ,

    
   
 1.             1      Använd en barslipmaskin, med speciellt sandpapper för gips, för att mala de svåråtkomliga lederna efter det att det sista lagret har torkat. Överdriv inte det och framför allt sand inte tills papperet syns under fyllmedlet. Detta steg är snabbt att utföra eftersom kittet lätt kan slipas.       
 2.  
 3.             2      Använd en gipsskivor med fint sandpapper för att sanda allt annat. Även här krävs försiktighet. Allt du behöver göra är att skynda över anslutningarna några gånger.       
 4.  
 5.             3      Använd ett bärbart ljus och en penna, undersök ytorna på vilka fyllmedlet har applicerats och inspektera för defekter. Lampan hjälper dig att se stötarna. Ringa om de problematiska områdena med din penna. Använd en svampkvarn eller en handkvarn för att arbeta de defekta ytorna noggrant.       
 6.  
 7.             4      Impregnera väggarna och sanden igen. Applicera ett lager av impregneringsmedel på väggarna och sanda hela området med en barskärm. Även om de flesta nybörjare undviker detta steg är det avgörande för en vacker, jämn finish och hjälper också till att undvika lösa papper och ludd kvar från den första slipningen.       
 8.  
 9.             5      Kör inte för mycket. Slipning kan vara en tillfredsställande aktivitet och roligt, men ibland är det för mycket och du drar unødigt i papperet. När det händer, applicera lite kitt och sanda det igen när det är torrt.       
 10.  
             

Varningar .

                  

Vad du behöver .

             
Hus populär:
Bygg en bokhylla för en dold dörr.

Väx vitlök inuti i en kruka.

Rengör en byråslåda.

Rengör en svamp.

Bli av med mjöl och undvik.

Rengör grumlig plast.

Gräsmattor (Aerate).

Välj en lämplig säkerhetskamera.

Venetian gips.

Rengör jägare stövlar.

Kassera tamponger.

Växtbasil inuti.

Ansök Formica.

Rengör diamantörhängen.

Ta bort silikon tätningsmedel från händerna.

Tvätta en bh.

Byt ut ett täcke.

Bygg en fontän i trädgården.

Stryka silken.

Känn igen giftigt gift.

Klipp och skör lavendel.

ako woman