Home \ hus
 

Mending av lerajord.

 

Loamy jordar har en mycket kompakt substans, vilket gör att växter har stora problem med vattenabsorption. Denna typ av jord är utbredd och begränsar husägare, trädgårdsmästare och bönder i de olika växter som de kan växa. Lerjord kan dock förbättras eller ändras för att ge dig en rikare och mer bördig jord för dina växter.

                

Förfarande .

    
   
 1.   1      Lär dig om markanalys på ditt lokala Green Space and Environmental Protection Office. Ta reda på om det finns möjlighet att göra en markanalys via kontoret. Det finns också olika leverantörer på internet som utför markanalyser. Du kommer att behöva skicka ett urval av din jord till respektive företag, som sedan gör en detaljerad analys av markens sammansättning och pH i laboratorierna, samt tips om vilka tillsatser du kan lägga till din jord för att göra den mer bördig.        
 2.  
 3.   2      Gräva den del av jorden som du vill plantera till ca 20 cm djup. Detta kommer att se till att rötterna har tillräckligt med utrymme att växa.     
 4.  
 5.   3      Sprid ett lager av organiskt material över denna del av golvet. Skiktet ska vara ca 5 cm tjockt. Gräva sedan hela ytan igen så att materialet blandas in.     
 6.  
 7.   4      Fyll i jorden, beroende på vad testet avslöjade. De vanligaste lerajordstillsatserna är grus, kompost, kompost och andra grova naturliga gödningsmedel. Som ett tillägg är grus och naturliga gödningsmedel en bra grund för en bördig jord. Grus ger bättre vattenbalans och ökar antalet luftkuddar i jorden genom att lossa jorden. Naturliga gödselmedel hjälper växter att absorbera viktiga näringsämnen och öka mängden humus i jorden, den mest näringsrika delen av jorden.     
 8.  
 9.   5      Om du har mycket tät lerajord sprinkla ett 5 cm tjockt lager grus över den grävda delen av jorden. Gräva den här delen av jorden tills den är väl blandad. Detta förbättrar växtförhållandena väsentligt för växterna, speciellt för växter med tjocka rötter (morötter, betor, tulpaner). Att förvandla lerajord till god humusrik mark tar tid och arbete, men det är möjligt. Om det inte finns någon bra kvalitet grus sand, bör du antingen lägga till greensand eller kalcit sulfat som ett alternativ till jorden. Dessa tillsatser är dyrare, men har samma effekt genom att lossa lerajorden och låta mer vatten och luft komma in i jorden.               
 10.  
             

Tips .

                  

Varningar .

             
Hus populär:
Winterizing ett sprinklersystem.

Eliminera färglukt.

Häng en spegel.

Skapa en ny gräsmatta.

Beskärning av ett körsbärsträd.

Placera mattan.

Installera ett belysningssystem.

Ta bort fläckar från kläder.

Håll orkidéer i huset.

Rädda en odlad växt.

Rengör silvermynt.

Ny kakel.

Få en sminkfläck från kläder utan att tvätta.

Håll sovrummet städat.

Ta bort gammal matta.

Reparera en wobbly takfläkt.

Rengör gummistövlar.

Transplantat påskliljor.

Ta bort cigarettstänk från kläder.

Att sköta om en kinesisk bonsai corkling.

Fördela ogräs med ättika.

ako woman