Home \ hus
 

Plantera fruktträd.

 

Det är överraskande lätt att plantera fruktträd i trädgården. De erbjuder dig en vacker vårblomma och mycket frukt. Apple, persika, plommon och päronträd trivs fantastiskt i en mängd olika klimat. När du gör ditt val, bekräfta plantskolan att det valda fruktträdet är kompatibelt med den miljö du har valt för det som ditt hem. Se steg 1 och lär dig att plantera fruktträd att trivas under de kommande åren.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Välj träd och plantskola  ,

    
   
 1.            1      Köp ett rotbärbart fruktträd. Söta äpplen, plommon, päron och andra frukter kommer från träd som har pollinerats för att producera de bästa och godaste frukterna. Trots att fruktträd kan dras från frön, kommer dessa träd inte nödvändigtvis att producera frukter som är goda för konsumtion. För att försäkra dig om att det plantade trädet producerar frukter som du också vill äta, är det bästa att köpa ett rotbart ungt träd som redan har blivit oocelled.  
    
  • Du kan hitta ett urval av barrträd i plantskolor under de senaste vintermånaderna.
  •  
  • Det säkraste är att köpa ett träd på det lokala plantskolan, eftersom det erbjuder träd som trivs bra i ditt område.
  •  
  • Röda träd bör planteras så snart som möjligt efter köpet.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Välj en öppen, solig plats i din trädgård. Fruktträd behöver vanligen 6 timmar fullt solljus för att växa bra och producera friska frukter. Hitta en plats där trädet inte är skuggat av ditt hus eller andra stora träd. Du bör också leta efter en plats utan stark annan vegetation, så att trädet inte behöver konkurrera med andra växter för näringsämnen och vatten.  
    
  • Du borde också välja platsen för ditt fruktträd under aspekten av sin fullvuxna storlek. Tänk på dess bredd och förstå att ditt träds rötter kommer att nå så långt som dess grenar. Det betyder att du inte vill ha den för nära huset eller uppfarten.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Kontrollera avloppet i ditt planteringsområde. Bortsett från full sol är korrekt markdränering en annan viktig aspekt för tillväxten av fruktträd. Marken bör inte lagra för mycket vatten eller det kommer att göra rötterna i markrotten. Kontrollera golvavloppet genom att gräva ett 30 cm djupt hål och fylla det med vatten. Om vattnet sönder sig snabbt, är platsen lämplig för plantering av fruktträdet. Hitta en annan plats när vattnet är i hålet.  
    
  • Om jorden i din trädgård är väldigt lera och marken dränerar dåligt, har du fortfarande alternativ. Du kan plantera ditt fruktträd på en upphöjd säng eller blanda jorden med kompost för att göra det lösare och förbättra dräneringen.
  •  
                   
 6.  
             

  Del 2      Gräva ett hål och förbered marken  ,

    
   
 1.             1      Förbered dig för plantering på våren. Fruktträd kan planteras under alla årstider, men i områden med en kall vinter är det bättre att vänta till våren. På så sätt kan träden omedelbart anpassa sig till jorden och utveckla rötterna. Det är också den bästa tiden på året att gräva upp jorden eftersom marken tinas och lätt att arbeta.        
 2.  
 3.             2      Lägg till kompost vid behov. Om du har en tung, lummig jord eller om jorden är fast och tät, kan det vara en bra idé att gräva upp jorden minst 60 cm djup och ha lite kompost. Detta lösgör golvet. Dräneringen är förbättrad och utrymme skapad för rötterna, som börjar växa. Använd en trädgårdsspade eller en fräsmaskin. Gräva och lossa jorden med den. Blanda komposten med marken.        
 4.  
 5.             3      Gräva ett stort hål. Använd en spade och gräva ett hål två gånger storleken på omkretsen av de trädrötter du planerar att plantera. Trädrötterna tenderar att växa utåt och på så sätt har de mycket utrymme. Se till att rötterna är omgivna av lös jord så att de inte hindras av den komprimerade jorden.  
    
  • Samtidigt är det viktigt att inte gräva hålet för djupt. Eftersom du planterar ett ympat, naket träd, är det viktigt att ympningen vid stammen är över marken.
  •  
  • Om du planterar mer än ett träd, plantera minst 45 cm från varandra. Ju mer utrymme du erbjuder, desto bättre.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Följ anvisningarna för markförbättring under plantering. Beroende på trädtyp och markkvalitet bör du fylla organiska näringsämnen i planteringshålet. I vissa fall kommer någon kompost att nå botten av hålet.  
    
  • Fråga på din plantskola för deras åsikt om en markförbättrande jord. I vissa fall behöver du inte förbättra jorden eftersom jorden innehåller tillräckligt med näringsämnen.
  •  
  • Lägg inte till kompost eller andra näringsämnen om det inte rekommenderas. När rötterna har vuxit ut ur den förbättrade jorden måste de klara de näringsämnen som är naturligt förekommande i jorden och därför kommer det inte på lång sikt att vara till stor hjälp om du erbjuder dem en väldigt näringsrik jord ,
  •  
         
 8.  
 9.             5      Sätt trädet i hålet. Sätt ett finger upp i hålet, vilket gör en ihålig. Placera roten från ditt fruktträd i mitten av tråget. Förlänga rötterna och se till att sömmen på målningen vid basens botten är högre än golvnivån. Ge mer av grävjorden i hålet. Se till att rötterna inte exponeras.  
    
  • Om rötter växer på ytan eller över, klippa av dem och kontrollera igen att ytan är över marken. Om rötterna kan nå botten från målets sömmar kommer trädet att få rotskott igen och igen att växa ut ur trädets hals. Det kommer att försvaga trädet.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Tryck på jorden runt rötterna. Fyll hålet som omger trädet med din näringsrika jord och se till att du helt täcker alla rötterna. Ta ett steg tillbaka och kontrollera att det plantade fruktträdet är exakt vertikalt. Tryck försiktigt på jorden.        
 12.  
 13.             7      Vatten rötterna. Vattna området runt rötterna noggrant, se till att jorden sätter sig runt rötterna. Lägg lite mer jord, tryck försiktigt och vattnet igen. Fortsätt med denna process tills den fyllda jorden har nått den aktuella marknivån.  
    
  • Var försiktig så att du inte övervattar ditt träd. Om rötterna är i backwater kan de ruttna.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Slå ditt träd till en insats om det behövs. Om du bor i en stark vindregion, knyta ditt träd till en stolpe med en generös trasa eller gummiband. Se till att tejpen är lös och hindrar inte trädstammen från att växa. Piling hjälper också trädet att växa rakt och långt.        
 16.  
 17.             9      Täck jorden runt trädet med ett lager av mulch. Detta håller fukten i marken och skyddar rötterna. Mossan hindrar gräs och ogräs från att extrahera näringsämnen och vatten från jorden. Se till att finishen inte är täckt av mulch. Han måste vara synligt över marknivå.        
 18.  
             

  Del 3      Vård av fruktträd  ,

    
   
 1.             1      Bestäm om du måste klippa trädet. Om du vill att trädet ska utveckla fruktbärande grenar nära marken, kan du klippa det tillbaka till knähöjden och skära sidoförgrenarna ner till en eller två knoppar. Detta kommer att leda trädets energi för att bilda låga grenar vid gränsytorna. Du kan också klippa nedre grenarna om du föredrar att inte ha grenar nära botten.        
 2.  
 3.             2      Skydda trädet från att bli bränt av solen. Många fruktträdodlare använder en utspädning av hälften av varje latexfärg och vatten. De använder den för att måla stammen för skydd mot solen. Om du bor i en region med höga nivåer av solljus, kommer den här metoden att skydda ditt träd mot solskador.        
 4.  
 5.             3      Kontrollera ogräset. Det är viktigt att hålla området kring det växande trädet fritt från ogräs för att skydda rötterna så att trädet kan frodas starkt och friskt. Ta bort rötterna för hand istället för att använda en herbicid.        
 6.  
 7.             4      Vatten inte för mycket. Om du håller jorden konstant onödigt våt kan den orsaka rotrot. Låt regnet vattna ditt träd. Häll trädet efter en vecka utan regn och låt det torka ut igen.        
 8.  
            Läs mer... (3)      
Hus populär:
Rengör duschdörrar.

Skydda mat från försämring vid strömavbrott.

Glatt en matta.

Spara pengar med organiskt ljus.

Ulltvätt.

Gör linspiror.

Minska husdammmiderna i lägenheten.

Rengör avlopp med salt och ättika.

Skörda tranbär.

Ta bort en tvättmaskin.

Färga träet.

Fäst plintar.

Ändra den gemensamma färgen eller rengör lederna.

Bänkskivor av granit.

Ta bort en fläck från en mikrofiber soffa.

Rengör injekteringen.

Lägg laminatgolv på trappan.

Bli av med nötkreatur.

Byt ut en stabiliseringslänk.

Göra glas.

Ta bort fläckar från mattan.

ako woman