Home \ index
 

Uppmuntra ditt barn att leka med andra barn.

 

Vissa barn börjar socialisera sig själva, men andra har svårt att vara vän med eller delta i gruppaktiviteter. Om ditt barn faller i denna andra grupp, oroa dig inte! Att leka med andra barn är en färdighet som kan utvecklas över tiden. Om ditt barn behöver hjälp att lära sig att leka med andra finns det åtgärder som du kan vidta för att underlätta för honom.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Bygga ditt barns sociala färdigheter  ,

    
   
 1.            1      Koncentrera dig på att stärka ditt barns självförtroende. Om ditt barn är självsäker och känner sig trygg, börjar den vara sällskaplig i en tidig ålder. Ge din pjokk din kärlek, kärlek, stöd och uppmärksamhet och beröm det för nya prestationer och gott beteende.  
    
  • Låt din barn veta att det är ett bra, snällt barn i dina ögon. Redan som små barn oroade barn att andra barn kanske inte gillar dem. Att bygga upp ditt barns självförtroende och prisa sin förmåga hjälper till med detta problem.
  •  
  • Undvik att straffa ett barn med svårigheter; I stället försöker du förlita dig på naturliga konsekvenser och berätta för ditt barn vilken typ av beteende du förväntar dig.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Undervisa generositet. Barn kan lära sig att vara generösa i en tidig ålder. Hjälp din småbarn att göra en gåva till någon och prata om resultaten: "Se hur glad din syster är! Hon älskar bilden du målade så vackert! Det var så snällt och generöst att du gav henne det ge. "        
 4.  
 5.             3      Lär dig att dela. Spädbarn tycker ofta att det är svårt att lära sig att dela. Det är ganska normalt i utvecklingsstadiet av barn under två år att vägra att dela. Och även efter det är det en lärandeprocess att dela, vilket kommer att vara frustrerande för dig och ditt barn. Med lite uppmärksamhet kan du dock lätta denna fas en liten bit.  
    
  • Om du har andra barn, främja delning mellan syskon. Be ditt barn att låna ut leksak eller att ge del av sin behandling till en bror eller syster. Beröm det för alla försök att dela; Vänligen också äldre barn att dela med barnen. Då peka på hur trevligt det är att dela.
  •  
  • Om ditt barn inte har syskon kan du själv dela med dem. Öva utbyte av mat, leksaker eller andra saker. Här beröm också varje försök ditt barn gör för att dela något.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Läs bildböcker om vänskap. Du kan också köpa eller låna några barnböcker som handlar om delning eller samarbete och vänskap. Läs det tillsammans med ditt barn. Ta tid att prata med ditt barn om böckerna och jämföra innehållet i boken till situationer som ditt barn kommer att möta i verkligheten.        
 8.  
 9.             5      Öva sociala situationer. Om ditt barn har syskon kan de ordna "lekdatum" för att träna. Även om ditt barn är ett enda barn kan du och din partner tjäna som spelpartner. Demonstrera lämpligt beteende och interagera med ditt barn som andra barn skulle.        
 10.  
 11.             6      Understräva samarbete. Även om du inte har någon partner och är ensam med ditt barn kan du lära dig grunderna i att arbeta tillsammans. Visa ditt barn att du värdesätter hans bidrag. Denna process hjälper ett barn att utveckla sociala färdigheter.  
    
  • Till exempel kan ditt barn hjälpa dig att ställa in bordet. Fråga vilka rätter och bestick att använda och visa honom att du värdesätter hans åsikt. Påpeka det faktum att du båda arbetade tillsammans på den färdiga produkten - den snyggt ordnade bordet.
  •  
  • Fråga även ditt barn om du har hjälp med att sortera den smutsiga tvätten när du tar hand om tvätten. Eller hjälp med att lägga och ta bort tvätten från ditt barn. Se till att du tackar ditt barn för hjälp.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Ange ett bra exempel. Du är en förebild för ditt barn. Att leka med andra barn gör ditt barn mer naturligt när de ser dig sällskaplig med vänner och släktingar och behandlar andra bra.                  
 14.  
             

  Del 2      Arranger möte att spela  ,

    
   
 1.             1      Börja hemma. Ditt barn kommer att känna sig mest bekväma i en välbekant miljö. Ordna de första mötena att spela hemma hos dig.  
    
  • Det här är också en utmärkt möjlighet att lära ditt barn om en värds roll. Förklara att det är viktigt att vara vänlig och generös för gästerna.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Låt ditt barn arbeta med planeringen. Prata med ditt barn om ett datum att leka med en vän. Fråga vem det skulle vilja bjuda in och vad det skulle vilja göra. Diskutera eventuella situationer som kan uppstå. Det kan till exempel vara ett argument eller det andra barnet kan vägra att spela. Prata om möjliga lösningar.        
 4.  
 5.             3      Håll dig till en speciell vän. I början kan grupper vara överväldigande. Bjud in en vän, helst någon som ditt barn redan känner till. Främja att de två spelar tillsammans. Om ditt barn känner sig bättre i dessa situationer kan du expandera sin sociala cirkel.        
 6.  
 7.             4      Välj leksaken i förväg. Välj aktiviteter som behaga både barn och se till att det finns tillräckligt med leksaker. Om barnen exempelvis leker med bilar ska du försöka få flera bilar tillgängliga. Det skulle vara ännu bättre om några av dessa bilar är mycket lika eller ens identiska. En debatt om leksaker är ett vanligt problem bland småbarn.  
    
  • Överväg att ta bort ditt barns favoriter innan du spelar. Det kan bara vara för mycket att förvänta sig av ett litet barn att det med artighet kommer att dela sin favoritleksak med andra.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Uppmuntra sociala spel. De flesta småbarn spelar "parallell" med varandra - de sitter och spelar ensamma, även i närvaro av andra barn. Direkt hjälp och uppmuntran kan behövas för småbarn att spela tillsammans. Föreslå brädspel som är avsedda för mycket små barn eller sociala, imaginära spel.        
 10.  
 11.             6      Bli involverad. Låt inte småbarn spela ensam, särskilt om ett barn verkar ha problem. Spel med barnen. Din närvaro kommer att göra ditt barn mer självsäker, och du kan lära barn lämpliga former av socialiserande och kooperativ lek.        
 12.  
 13.             7      Schemalagda matchdatum ofta. Så snart ditt barn börjar vänja sig med idén att umgås med andra barn, försök att schemalägga speldatum så ofta som möjligt. Med tiden kan du vara mindre benägna att delta i dem själv och låta ditt barn leka ensam med sina vänner.        
 14.  
             

  Del 3      Hjälp ditt barn att umgås i vardagen  ,

    
   
 1.             1      Öva prestationen. Ditt barn kan ha svårigheter i vardagen eftersom de andra barnen är främmande. Lär honom att presentera sig själv: "Hej, jag heter [....]. Vill du leka med mig?" Det skulle vara en bra start.        
 2.  
 3.             2      Gå med ditt barn till platser där andra barn kan hittas. När ditt barn har blivit vana vid att spela hemma och känner sig bekväm kan du börja umgås på platser som parker och lekplatser. Detta kan vara lite mer stressigt för vissa barn. Din småbarn bör närma sig grupper av barn i sin egen takt.        
 4.  
 5.             3      Uppmuntra ditt barn att leka och leka med andra barn, men tvinga inte det. Föreslå att ditt barn leker med andra barn som är närvarande. Betona det faktum att leka i en grupp är mycket roligare än att bara sitta bredvid dig. Men om ditt barn vägrar, tvinga inte det.        
 6.  
 7.             4      Låt ditt barn förhandla om spel i parken och på lekplatsen utan hjälp. Om ditt barn är redo att gå med i en grupp barn ska du tillåta det. Håll alltid ett öga på ditt barn, men försök att inte engagera dig om det inte är nödvändigt.        
 8.  
 9.             5      Ge ditt barn frihet att lämna ett spel på begäran. Om ditt barn har ett argument, blir arg, eller är trött och humör, är det dags att bryta upp och gå hem.        
 10.  
 11.             6      Beröm ditt barns ansträngningar att delta i gruppaktiviteter. Försök att upptäcka om ditt barn vill vara sällskapligt, även om det är blygt och kortlivat i början. Det kommer att bli mer självsäker med tiden och utveckla sociala färdigheter.        
 12.  
 13.             7      Prata med andra föräldrar. När du är offentligt med ditt barn kan du vara en bra social förebild genom att prata med andra föräldrar. Låt ditt barn se att det är möjligt att göra nya bekanta.        
 14.  
 15.             8      Planera nya sociala utflykter. När ditt barn börjar skapa nya vänner, svara med entusiasm. Planera nya, roliga resor till olika platser och börja expandera den sociala miljön.        
 16.  
             

Tips .

      

<91112>         

Index populär:
Fyll billiga vattenbomber från ballonger.

Badar en bebis när du reser.

Klipp aluminium.

Hämta YouTube spellistor i MP3.

Titta mörkt.

Köp rätt katt.

Stöd efter dina naglar efter akrylnaglar.

Behandla narcissuslökar för omplantning.

Att vara en bra man.

Uppfinna ord.

Få gratis barnmat.

Gör din egen deodorantspray.

Utveckla en bra sångröst.

Gör en man speciell.

Vad man ska prata om med en vän.

Berätta mannen om skilsmässa.

Ange en Timex Expedition.

Sluta amma.

Passa ett polygraptest.

Baka förmögenhetskakor.

Vänd dig till en pojkens potta.

ako woman