Home \ index
 

Självförsörjande sjungande karaoke.

 

Gör tanken på att sjunga offentligt, sjunka ditt hjärta? Om ordet "karaoke" orsakar terror i dig kan du behöva lite "förberedande arbete" innan du går på scenen.

              

Förfarande .

    

    1      Öva din karaoke stil  ,

    
   
 1.            1      Välj en otvetydlig sång. I Japan kallar de det "juhachiban", i Sydkorea "# 18" och i Hong Kong "bankettsång", men du kan bara kalla det "låten där du är helt fantastisk". Kanske är du frestad att välja en okänd sång du är passionerade för, men försök det till en början med en sång som många människor känner och älskar. Publiken har roligare att lyssna och jubla för dig, vilket gör det enklare!  
    
  • Välj välkända låtar som finns i ditt vokalområde. Räcker du till de höga tonerna utan att skrika? Kommer du till låga sedlar? Se till att melodin är lätt att humma och att du lätt kan känna rytmen. Lär dig melodin och studera den så noggrant som du skulle med något annat ämne. Ta upp och lyssna på det. Med tiden att skriva ner hela texten kommer du att hjälpa dig att komma ihåg det snabbt.
  •  
  • Lyckliga låtar tenderar att behaga folk bättre än långsamt. Det borde fortfarande vara en där du gillar att sjunga med. Och se till att det är i din röst. "Twist and Shout" av The Beatles är en säker satsning; Om du har en kvinnlig röst väljer du ABBA, Gloria Gaynor eller Madonna; Killar bör ta en titt på Sinatra och Tom Jones. Om du får förtroende kan du välja mer utmanande eller mindre kända låtar.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Öva hemma. Om du kan få händerna på en karaoke maskin, dra nytta av det! Annars kan du vanligtvis gräva upp karaokeversionen av en populär sång på internet och texten är lätt att hitta. Spela sången ofta och sjunga den hela tiden. Sjung, medan du rengör, under kommersiella raster, när du tvättar disken... Praktiken gör perfekt. Du vill komma till den punkt där du kan memorera låten. 
    
  • Försök få den instrumentala versionen på tejp eller CD så att du kan sjunga utan att lyssna på den andra sångaren. Om du alltid övar någon annans röst lär du dig inte att leda med din röst. Du kommer vanligtvis att få bakgrundsversioner av de mest populära låtarna i skivaffären och i medierna. Gå till Internet om det inte finns något sådant i din stad.
  •  
  • Öva medan du håller en mikro (eller en hårborste) i handen som du kommer att göra just det under din prestation.
  •  
  • För att förbättra din karaoke, lyssna på sången med hörlurar och spela in dig själv när du sjunger med dig. Hur låter du när du lyssnar på inspelningen?
  •  
  • Om du har en stor spegel - eller ännu bättre en videokamera - använd den!
  •  
         
 4.  
 5.             3      Arbeta med din röst. Sjungande är en mycket fysisk aktivitet och kräver en kraftkälla. Stötta din röst som du skulle stödja din kropp när du lyfter något tungt. Ställ bara på benen, i linje med dina höfter och använd kraften från din kropps underdel - som om du lyfte något. Tryck din boll av foten fast i marken. Lyft inte hakan om möjligt. Håll i stället ditt huvud över mikrofonen med hakan nedåt. Så låter ljudet varmt och resonans.       
 6.  
 7.             4      Sjung orden. Slutligen, tänk på vad orden betyder. Det är förvånande hur mycket bättre vi låter när vi verkligen menar vad vi säger. Välj ålderspassade låtar så att du inte försöker övertyga med en sång som handlar om dina sex barn och tre skilsmässor.       
 8.  
 9.             5      Lugna dina rädslor. Försök skriva ner alla saker som du tror att du kanske saknar, t.ex. att du glömmer texten, faller ner, vad du än är mest rädd för. Sång så och gör alla dessa misstag - bara ta en dålig prestanda. Det här är inte så enkelt som det låter. Du kommer att upptäcka att det är nästan lika svårt att vara hemskt att vara perfekt, men när du har gjort det några gånger kommer du att upptäcka att denna övning hjälper till att lugna dina rädslor.                 
 10.  
             

    2      Förbered och utför  ,

    
   
 1.             1      Välj ditt stadium. Gå till några olika karaoke barer och klubbar och var uppmärksam på följande: 
    
  • Finns det en stödjande publik? Några karaoke platser har vänliga mecenater glädje åt dig. Det är det du letar efter - inte en plats med mycket förändring och brist på sportsmanship, där du klagar över dåliga sångare.
  •  
  • Måste sångaren titta på publiken? Se hur skärmarna är ordnade. Du kanske vill ha möjlighet att vända sig bort från publiken, så du kan titta på en skärm som inte tvingar dig att titta på publiken när du blir för nervös.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Hitta en karaoke box. I östra Asien är karaoke ofta uppskattad i en mer privat miljö än i barer och klubbar. Du kan hyra ett rum med karaokeutrustning per timme eller halvtimme och dela kostnaderna med några vänner. Detta är ett utmärkt sätt att enkelt komma in i karaoke eftersom du själv kan välja din publik. Karaokeboxar är inte lika vanliga i andra delar av världen som de är i östra Asien, men det lönar sig definitivt att leta efter dem. De är mycket populära i New York City och San Francisco Bay Area och kan hittas överallt där det finns många asiater. Du kan också undersöka hur mycket det kostar för att hyra en plats med karaoke utrustning privat; Om du får tillräckligt med människor tillsammans kan det fungera.       
 4.  
 5.             3      Skriv in partnerskap. Innan du vågar och sjunger ensam, hitta en angenäm sångare att sjunga med dig. Det borde vara någon som redan känner sig bra om att sjunga offentligt, och vem kan vinna lite jubel och klappa. Du kan vara nervös hela tiden, men när det är över kommer du att må bra att du har utfört, och nästa gång du inte är så skrämmande.       
 6.  
 7.             4      överdriv det. Att bli sjungande är ett tillfälle att leva ut dina "stjärniga" fantasier. Dra det igenom. Hitta den dåliga skådespelaren i dig som överdriver. Bär glittrande kläder, gör rock'n'roll-rörelser, sjung ditt hjärta ut. Faktum är att folk hellre ser din framgång än ditt misslyckande och att få full prestanda är alltid bättre än att hålla dig tillbaka. Lita på oss. Det blir inte bättre om du låter som om du ber om ursäkt för att leverera en sådan elak prestation.       
 8.  
 9.             5      Var en bra medlem av publiken. Om du har valt en plats, gå regelbundet och visa sportsmänskap. Lycka till alla. Klap efter varje låt. Undvik att flinka när någons röst bryts. Det är bra karaoke karma, för att de kommer att känna igen dig när du äntligen går upp och sjunger, och då kommer de att heja dig. Dessutom kommer du att känna igen dem och de känner inte längre som främlingar.       
 10.  
 11.             6      Ha kul! Detta är förstås den viktigaste delen. Smile, flytta till musiken och njut av din tid i rampljuset. Du är inte där för att imponera på människor - du är där för att ha det bra, och publiken vill ha det bra med dig, var så djärv och sjunga ditt hjärta ut ,       
 12.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                Läs mer... (3)      
Index populär:
Välj en gudfader.

Byta kläder till en orolig baby.

Avbryt ett äktenskap i Kalifornien.

Börja födelsen.

Planera en fest.

Förhindra kräkningar hos barn.

Konvertera RTF filer till Word.

Skapa en tornado i en flaska.

Köp eterisk olja.

Stanna en blödning.

Förbered friterad degpajer.

Titta på en solnedgång.

Få älvor i glaset.

Framgångsrikt besöka veterinären.

Skriv ett företagsuppdrag.

Hantera mormors död.

Undervisning ett barn att äta självständigt.

Stötta partnern i depression.

Främja ungdomars sociala utveckling.

Ta reda på om någon är i fängelse.

Bli en nederländsk medborgare.

ako woman