Home \ index
 

Få ditt liv tillbaka i ordning.

 

Har du någonsin undrat hur du får ditt liv igång igen efter en kaotisk fas? Utan tvekan kommer många av oss att vara kvar i hörnet, istället för att återvinna vår energi för att återfå vår styrka och komma igång. Det är inte särskilt hälsosamt, men det är lättare att känna sig självmedlidande och inte göra någonting eller göra saken värre genom att fly i självförstörande beteende. Nyckeln till livet är dock som att cykla: hålla balans och fortsätta.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Få kontroll över tiden  ,

    
   
 1.            1      Betygsätt hur du spenderar din tid. Eventuell aktivitet utanför definierad ledig tid som inte resulterar i konkreta resultat eller framgång är sannolikt ett slöseri med tid. Detta inkluderar inte den tid du spenderar klokt att tänka på. För att det är viktigt att få ditt liv under kontroll igen. Tänk noga på vilka saker i ditt liv som är viktiga och vilka inte är. Skriv först en lista över de saker som du brukar göra dagligen eller veckovis och hur mycket tid du spenderar på var och en. Skär sedan ut de saker som är värdelösa i ditt liv och för vilka du behöver för mycket tid. Gör ett gör och en lista inte.        
 2.  
 3.             2      Gör mindre onödiga saker. Titta på de saker du har korsat men de finns fortfarande på din andra lista. Är de meningsfulla? Målet är att spendera mindre tid på saker som är värdelösa. Nu när du vet vad du inte ska göra längre, byt ut det med mer produktiva aktiviteter. 
    
  • Om du är t.ex. Att gå på bio halvt så ofta eller spendera halva tiden på datorn ger dig mer tid. Eller om du tittar på tv i fem timmar om dagen, slipper du definitivt din livstid.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Inkludera sociala sfärer. Många har så många fönster som möjligt när de är på datorn. De hävdar att de håller översikten och glöm inte viktiga uppgifter. Om det låter bekant, vet du säkert att det alltid finns några meddelanden som kommer upp. Och innan du vet det kommer du bli distraherad som tweets leder dig till nästa stora artikel, till middag uppdateringar och övertygande online debatter. Stäng dessa samhällsgrupper och återfå kontrollen.  
    
  • Planera tider för att se igen. Använd användbara verktyg för tidshantering för att planera när du ska leta efter något. På en kort tid blir du så produktiv att du inte ens märker att dina sociala medier, där du brukade vara så förlorade, inte finns längre.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Stå upp tidigt och använd den här dyrbara tiden att fokusera på. Använd energin som kommer med den stigande solen. Eftersom många människor ännu inte är vakna för att producera kaos, kan du använda tiden för att vara mycket produktiv. Håll sociala medier och personliga e-postmeddelanden för senare. Börja med en kort morgonmeditation som centrerar och fokuserar på dig. Skriv sedan en lista över de saker du vill uppnå. Börja arbeta omedelbart för att uppnå dina mål. Tänk dig att det här kommer att bli en bra dag.  
    
  • Du kan också använda en del av denna tid för meditation och sport. Meditation hjälper dig att rensa huvudet och få dig att känna sig frisk och avslappnad.
  •  
  • Om du gör det varje morgon från 5:30 till 7:30, har du två timmar för koncentrerat arbete. Det är otroligt vad du kan göra just nu.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Säg nej, om det behövs, och var inte arg. Det finns faser i livet när du bara inte kan göra allt. Det finns möten, middagar, fester, konferenser och alla möjliga tillfällen som kräver din närvaro. Det är bra att behöva, men till vilket pris? Försök att delta i evenemang kommer definitivt att ha en negativ inverkan på din produktivitet. Säg nej till saker som inte är absolut nödvändiga. Det här låter dig öppna nya dörrar så att viktiga saker blir din prioritering.  
    
  • Fråga dig själv: Hur skulle ett engagemang bidra till att göra viktiga områden i ditt liv bättre? Om så inte är fallet, säg nej.
  •  
                   
 10.  
             

  Del 2      Vanliga vanor återuppta  ,

    
   
 1.             1      Gör en hälsosam matplan med tonvikt på hela korn, frukt och grönsaker och protein. En hälsosam diet kan på allvar påverka din totala energinivå och humör. Även om du bara äter hälsosam för en dag eller två, kan du känna att du har ditt liv tillbaka under kontroll. Samtidigt återställer du en fysisk balans i kroppen.       
 2.  
 3.             2      Ät mer vitaminer dagligen. Vissa vitamintillskott kan avsevärt minska den stress du har upplevt under de senaste hektiska tiderna. Oavsett hur hälsosam din kost är, kan du fortfarande vara brist på grund av stress och ångest. De bästa vitaminerna för att lindra stress är B-vitaminer och vitamin C. Omega-fiskoljor är också bra för balans mellan kropp och själ.       
 4.  
 5.             3      Meditera eller andas övningar. Som nämnts ovan kan stress påverka personens produktivitet negativt. Om du känner att du har för mycket av ett öra, glömmer du lätt att andas förnuftigt. Ta därför djupa, långa andetag för att omedelbart förbättra syreflödet till hjärnan.       
 6.  
 7.             4      Tillbringa mer tid i naturen. Detta är aldrig slöseri med tid. Naturen kan rensa huvudet och lugna ett plågat sinne. När du klättrar på ett berg eller går en promenad i valen inser du vad som är viktigt och du kan känna dig ansluten till universum igen. Uppskatta din naturliga miljö för att omforma dig själv och bygga positiv energi.        
 8.  
 9.             5      Ta dig tid att sträcka dina muskler. Planera en massage för att förbättra blodcirkulationen och muskeltonen och ta bort skadliga toxiner. Gå till en yogaklass - det finns så många olika klasser och lärare, jag. du kommer säkert hitta en lämplig. Du kanske måste besöka några som du inte gillar så mycket - det är bra. För om du hittar rätt för dig är det värt det.       
 10.  
 11.             6      Rök mindre, drick mindre alkohol och undvik andra dåliga vanor. Det är uppenbart att dessa saker kan dölja din bedömning och beslut på allvar. Pengarna du sparar på att ge upp en eller flera av dessa vanor kan vara mer lönsamt investerade av Gå med i en vandringsklubb eller få en veckovisbiljett till spaet. Precis som med den fas som du just har gått igenom, finns det tillfällen då allt verkar ur kontroll. Nu när dammet har avgjort, fokusera igen på din kropp som ditt tempel. Dessutom tillåter självförstörande beteende andra i din miljö att göra detsamma. Detta kan leda till att du lockar de felaktiga personerna och om du verkligen vill göra sakerna igen.       
 12.  
             

  Del 3      Omorganiseras  ,

    
   
 1.             1      Först organisera och handla sedan. Ett vanligt problem: tidskrifter ligger omkring i månader. Du vill göra något, så spring och köp ett dussin tidningsägare. Det är dock bättre att först veta vilka du verkligen vill behålla och vilka inte. Kom ihåg: ibland är mindre mer.        
 2.  
 3.             2      Gå till loppmarknader. Ofta hittar du sanna skatter där. Ofta säljer människor saker för nästan ingenting eftersom de flyttar eller inte behöver sakerna i sitt hem längre. Bokhyllorna som var perfekta i den gamla lägenheten kan vara för breda i det nya hemmet. Din förlust kan bli din vinst så att du kan organisera dig själv till en bråkdel av kostnaden. Vänd dig till din gemenskap och skörda något för dig själv!        
 4.  
 5.             3      Sätt bort det. Det enklaste du kan göra för att hålla dig snyggt är att städa upp borstar, påsar, kläder eller andra saker när du slutar använda dem. Du borde veta var allt är, så du slösar inte bort tiden som söker. Fråga dig själv: Kan du berätta för en främling där allt är i ditt hem? Om inte, måste du förmodligen hålla saker organiserade.        
 6.  
 7.             4      Använd skräp / återvinningspinnar. Det är slöseri med tid som sorterar saker du inte behöver längre. Du kommer att känna dig så mycket bättre när du slipper av gamla artiklar som du någonsin ville läsa eller sidor med relevanta anteckningar om saker du redan har tagit hand om. Många av oss samlar saker eftersom vi inte vill titta på dem. Men det här är en odlad vana som du kan ändra. 
    
  • För många saker hittar du att du bara kan kasta bort den. Var därför inte rädd för ackumulerade saker. Du kommer att känna dig mer energiserad och mycket snällare när du gör det.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Få en papperskalender, en bit papper och ett bräde. Skriv din att göra-lista för dagen på papperet. Håll dem hela dagen. Vad du inte gjorde i slutet av dagen, överför till kalendern. På tavlan kan du när som helst anteckna anteckningar.        
 10.  
 11.             6      Skriv ner de tre viktigaste uppgifterna. Det blir ofta för mycket när du tänker på vad du måste göra. Tänk dock på vilka viktiga och inte så viktiga uppgifter, för inte allt är nödvändigt. Ibland tycker vi att vi är produktiva eftersom vi dansar som galen dervishes hela tiden. Men vanligtvis är motsatsen sant. 
    
  • När du fokuserar på de tre viktigaste uppgifterna blir banan klarare och målet mer uppnåeligt.
  •  
         
 12.  
             

Tips .

                  

Varningar .

      

<91112>             Läs mer... (5)      

Index populär:
För att dilatera livmoderhalsen.

Gör en trepartskonferens med din Blackberry.

Gör en blomhuvudbonad.

Få dina föräldrar att tycka om din vän.

Bekämpa vilt.

Koppla av.

Ljus en gasbrännare.

Kost till ammande mödrar.

Hantera en övertygande partner.

Bygg en billig hydroponisk kultur.

Överraska din mamma på mors dag.

Ignorera dina känslor för någon som inte återger sig.

Undvik kontakt med giftig murgröna eller giftig ek.

Bestäm om genetisk rådgivning är rätt för dig.

Hitta balans mellan arbete och familj.

Hantera släktingar som du inte gillar.

Titta mörkt.

För att få ett tvåårigt barn att sova.

Att vara farfar.

Hantera en nervös uppdelning av barn med autism eller Asperger.

Börja födelsen.

ako woman