Home \ index
 

Sluta övervinna ett barn för mycket.

 

Få föräldrar planerar att förstöra sitt barn. Det händer steg för steg: du svarar på plågor, går igenom oavslutade hushållsuppgifter eller köper för många leksaker och sötsaker tills ditt barn är långsamt en bortskämd tormentor. Lyckligtvis kan du hjälpa till. Börja med steg 1 för att få reda på mer.

 

<91112>              

Förfarande .

    

    1      Del 1: Identifiera orsakerna  ,

    
   
 1.            1      Inse att ditt barn är bortskämt. Det första steget i att lösa ett problem är att känna igen att du har en. Sluta göra ursäkter för ditt barns beteende och erkänna att han / hon är bortskämd.       
 2.  
 3.             2      Identifiera orsakerna. Som förälder spelar du en nyckelroll när du utformar ditt barns beteende. Dina handlingar är extremt viktiga. Föräldrar behandlar sina barn av olika orsaker, men de flesta faller i en eller flera av dessa kategorier:  
    
  • Lusten att göra barnet lyckligt. Föräldrar vill vanligtvis se sina söner och döttrar glada och veta att de njuter av sin barndom. Därför kan de låta dem gå för långt. Denna risk är särskilt hög om din egen barndom var svår eller inte så glad.
  •  
  • Lusten att skydda barnets självförtroende. Vissa föräldrar är oroliga, för det mesta utan anledning, att sänka självförtroendet för sina barn om de inte uppfyller sina önskningar eller om de mäter dem. Denna goda avsikt kan få dem att gå för långt.
  •  
  • Gå på enklare sätt. Du kan få det lättare att ge in istället för att lyssna på ditt barns lur och plågor i timmar. På samma sätt kan det vara lättare att göra ett jobb i hushållet, istället för att barnet ska göra det ordentligt. Men om du gör det för ofta blir ditt barn överdrivet över tiden.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Håll en pedagogisk dagbok. Det kan vara till hjälp att du skriver ner både dina föräldrabeslut (inklusive de som du tycker är fela, till exempel att ge dig in i krigskriget) och ditt barns beteende. Så du kan identifiera vissa orsaker till negativt beteende och kunna utveckla möjliga lösningar.        
 6.  
 7.             4      Föreställ dig ditt barn i en andras hem. Du vänder dig snabbt till ditt barns dåliga beteende, så du märker inte ens eller vet vilket problem du ska ta itu med först. Försök att föreställa dig ditt barns beteende i ett konstigt hus eller på en allmän plats. Vad skulle oroa dig? Vilket beteende skulle vara obekväma för dig? Börja med dessa beteenden.                  
 8.  
             

    2      Del 2: Förvandla ditt barn  ,

    
   
 1.             1      Ta beslutet att omvandla ditt barn. Bestäm vilken typ av beteende som är acceptabelt och vilka metoder du ska använda för att genomdriva det. Börja omedelbart och ha förtroende för dina beslut.        
 2.  
 3.             2      Ställ in reglerna. Skapa klara, enkla regler som eliminerar överdriven eftergivenhet, men är inte heller riktade till perfektion. Ditt barn behöver veta exakt vad som förväntas av honom. Gör straffbara straff vid regelbrytning.  
    
  • Om ditt barn är ung eller är en visuell lärare, notera reglerna och häng upp dem tydligt.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Var konsekvent. När du har ställt in regler, håll fast vid det. Om du inte gör det kommer ditt barn snabbt att lära sig att regnet kan utmanas genom att utmana dig, ignorera dig eller förhandla.        
 6.  
 7.             4      Straffet rättvist. Förklara dina regler en gång och då inte mer. Om ditt barn bryter mot en etablerad regel, införa det förutbestämda straffet konsekvent och utan onödig diskussion. Till exempel, om ditt barn inte rengjorde garderoben, trots att den var utformad för att göra det, och du gav en varning, använd straffet - TV-förbudet i en vecka. Skölj inte ditt barn igen eller skrika det ilsket.  
    
  • Tomma hot kommer bara att förvärra situationen. Straff inte ditt barn eller ge flera varningar. Var konsekvent och uppför sig auktoritär.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Lås inte av plågor, gnällning eller annat dåligt beteende. När du har sagt "nej" till någonting eller har infört straff ska du inte ångra ditt beslut. Håll dig lugn, även om ditt barn är värd för en scen. Förutom att vara stark och inte ge in, kommer ditt barn att förstå att dessa taktik inte fungerar.  
    
  • På offentliga platser kan detta vara pinsamt och stressigt, men det är bättre att ge in än dåligt beteende. Lämna om möjligt scenen med ditt barn och gå hem, men ångra inte ditt beslut.
  •  
         
 10.  
             

    3      Del 3: Maximera dina chanser att lyckas  ,

    
   
 1.             1      Undvik att äta ditt barn. Barn behöver lära sig att ta hand om sig själva och hjälpa andra. Du måste utveckla en solid arbetsetik och ansvarsansvar. Om du skyddar dem från alla besvikelser, lär de inte vad de ska lära sig.        
 2.  
 3.             2      Betona husreglerna för hela familjen. När barnen är unga är det normalt att vara efter dem. Men lära dem så snart som möjligt att de kan ta hand om saker på egen hand och att varje familjemedlem måste göra sin del i hushållet.  
    
  • Börja lära ditt barn hur du tar bort leksaken efter användning. Under åren bör förväntningarna stiga.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Var en förebild. Du kan inte förvänta dig att ditt barn arbetar hårt om du inte gör ett handslag. Se till att ditt barn ser hur du gör saker. Se också till att du vet att du gör hushållssysslor, även om du kanske vill göra något annat just nu.        
 6.  
 7.             4      Uppgifterna fungerar tillsammans. Större hushållsarbeten - städning av barnkammaren eller diskmaskinen - kan vara överväldigande för barn. Så börja jobba med dem i början. På så sätt lär ditt barn hur man utför dessa uppgifter korrekt. Det hjälper också ditt barn att känna sig bättre och säkrare.        
 8.  
 9.             5      Följ ett schema. Du kommer troligen att bli mer framgångsrik om barnets uppgifter och förväntningar är knutna till en tidtabell. Barn tenderar att klaga mindre, som de inser, till exempel att de alltid måste städa sitt rum på söndagar.        
 10.  
 11.             6      Involver andra myndighetsuppgifter. Se till att din partner är på din sida och involverad. Låt också din farföräldrar, barnpassare och andra vårdgivare veta hur de ska bete sig. Det är mer effektivt när du alla drar ihop än när vissa människor ger sig till bävan, förbiser det dåliga beteendet hos ditt barn eller överväldigar ditt barn med gåvor.        
 12.  
 13.             7      Var tålmodig med ditt barn. Barn är ofta otåliga. Men de kommer att bli mer framgångsrika i livet om de förstår att de måste jobba och vänta på sina belöningar. Förklara för ditt barn att han / hon inte alltid kan få vad han / hon vill ha.  
    
  • Det kan hjälpa till att involvera ditt barn i planeringen av en önskvärd aktivitet, som en resa. Förklara att du måste spara en viss summa pengar och de övriga villkoren (vädret, semesterperioden etc.) måste också vara korrekta. Betona hur mycket trevligare resan kommer att vara, eftersom du vill åka dit och planera det noggrant.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Lägg mindre vikt på materiella saker. Oavsett vad du har råd med är det bättre att inte köpa allt ditt barn vill ha. Se till att du inte alltid belönar gott beteende med materiella gåvor. Ta istället något bra med ditt barn och spendera tid tillsammans.  
    
  • Om ditt barn är särskilt intresserad av ett visst objekt, ta tillfället i akt att lära honom värdet av en Euro. Hjälp ditt barn att tjäna och spara pengar. För dyrare saker kan du be ditt barn att spara och kontrollera bara en del av det.
  •  
         
 16.  
 17.             9      Ignorera klagomål om vad andra barn har och gör. Om ditt barn säger "men de andra barnen har..." eller "mina vänner behöver...", lär honom / henne att det finns regler i ditt hem. Betona det faktum att du gör det du tycker är bäst.        
 18.  
 19.             10      Acceptera att ditt barn kommer att bli besviken från tid till annan. Skynda inte varje gång ditt barn är besviken. Det finns ingen anledning att be om ursäkt, att ålägga en straff eller inte ha köpt en gåva om ditt barn inte förtjänar det. Besvikelse är en del av livet och det här är ett sätt att lära sig.        
 20.  
            

Tips .

             Läs mer... (4)      
Index populär:
Bad ett spädbarn.

Stanna en blödning.

Rädda ett förhållande.

Se vid andra graviditeten om du är i arbete.

Förbered friterad degpajer.

Undvik fosterskador.

Använd en borste.

Byt från bröstmjölk till mjölk.

Förstå politiken.

Hjälpa din fru i födseln.

Meddela om graviditeten.

Packa en målning för transport.

Samla DNS.

Installera GTA V på Xbox 360.

Var en bra student.

Ring Saudiarabien.

Gör en skulptur från kanaltape.

Känn en tjur igen.

Ha på sig en vigselring.

Överlev ditt första möte med anonyma alkoholister.

Vet vad du borde ha i din väska.

ako woman