Home \ index
 

Förklara för en pojke menstruationen.

 

I varje pojks liv kommer det ögonblick när han hör av sin mamma, sin syster, klasskamrater eller media i den kvinnliga menstruationscykeln och menstruationsperioden. Eftersom prata om detta ämne kan vara lite pinsamt, bör du förbereda dig i förväg. Att förstå den kvinnliga månadscykeln kan hjälpa pojkar, söner, vänner och fäder ha mer förståelse för sina kvinnliga medmänniskor.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Förklara månadscykeln  ,

    
   
 1.            1      Lär dig mer om menstruation själv. Det är svårt att förklara för barn om du inte är mycket bekant med ämnet själv. Därför bör du noggrant informeras om den kvinnliga menstruationscykeln innan du pratar om detta ämne med barn av alla åldrar. Ta den bästa läsningen speciellt för barn. Du kan också titta på en bild av det kvinnliga reproduktionssystemet och använda det i din förklaring. Ju säkrare du är desto lättare kommer förklaringen att vara. 
    
  • Du kan få en bok på den kvinnliga menstruationscykeln och visa den till din pojke ibland.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Förklara funktionen av livmodern. Den här delen är lätt när pojken du pratar med vet redan vart barn kommer ifrån. Om han inte vet det kan det vara ett långt samtal. Förklara för honom att varje kvinna har ett "babyrum" som kallas livmodern där en baby kan växa upp. Varje månad förbereder sig hennes kropp till en ny bebis. För att uppnå detta måste livmodern bli särskilt stark, så att ett slemhinnor växer runt hennes inre väggar. 
    
  • Till exempel kan en mamma säga till hennes barns son, "Varje kvinna har ett livmoder där barnen växer tills de är stora nog att födas. Varje månad förbereder sig hennes kropp att ha en bebis. För detta blir livmoderns inre vägg, slemhinnan ganska tjock så att den kan fånga och hålla ett ägg. När det är dags att få en baby växer den i livmodern. "
  •  
  • Om han finner det svårt att förstå konceptet, kan man jämföra livmodern i magen på en kvinna med en ballong. Vid fem års ålder är det okej för barn att kännas de officiella namnen på könsorganen.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Förklara att blödning uppstår när det inte finns någon baby i livmodern. Om det inte finns någon baby i kvinnans mage, behöver livmodern inte längre det tjocka slemhinnan som utvecklats under månaden. Slimhinnan löser sig därför och utvisas av vagina som en blödning.  
    
  • Som en moder kan du förklara detta på följande sätt: "Om en kvinna inte vill ha en annan bebis, går det tjocka skiktet i livmodern bort, eftersom det inte behövs. Detta skikt - slemhinnan - lämnar sedan sin kropp via slidan. Detta kallas menstruationsblödning. "
  •  
         
 6.  
 7.             4      Prata om menstruationsartiklar. Nämna också att kvinnor använder tamponger, hygienbindor och menstruationskoppar för att fånga det utgående blodet. Var noga med att förklara att detta är det slimhinna som kroppen skulle ha behövt för en ny bebis, och att blodet inte kommer från en skada. 
    
  • Du kan säga följande: "Varje kvinna bestämmer sig för att fånga blodet som strömmar från hennes livmoder och sedan från hennes vagina. Det finns många metoder för detta. Kvinnor gör det på så sätt, håller sina kläder rena. "
  •  
  • Om pojken är äldre kan du prata om någon av dessa toalettartiklar och du kan berätta för honom precis hur de fungerar.
  •  
                   
 8.  
             

  Del 2      Förvirra information från världen  ,

    
   
 1.             1      Var positiv om menstruationen. Innan du börjar förklara menstruationen, gör ett medvetet försök att uttrycka dig självt eller positivt. Det är viktigt för pojkar och tjejer att betrakta menstruation som en vanlig och hälsosam process snarare än något som är pinsamt och pinsamt. Undvik nedsättande termer som kan få ditt barn att känna att deras menstruationer är negativa, smutsiga eller obekväma. 
    
  • Pojkar kan anta att blödning gör ont som ett snitt. Se till att blodet inte är skadat och inte skadar. Du kan dock förklara att vissa kvinnor lider av kramper. Dessa är muskelspasmer, men smärtan är inte från själva blödningen.
  •  
  • När man pratar om menstruation, bör det vara tydligt att för tjejer är det en vanlig och hälsosam del av att växa upp. Precis som en pojkes skägg och röstbrott, så gör en flickas kropp.
  •  
  • Säg, "Innan en flicka har blödning för första gången, kan hon inte ha barn. När blödningen kommer så är det ett tecken för flickan att hennes kropp är redo att ha barn. Detta är en spännande förmåga. Oavsett om tjejen är villig att få ett barn är det en annan sak! "
  •  
         
 2.  
 3.             2      Prata om hur kroppen rengör sig själv. Du kan förklara för små barn hur kroppen rengör sig själv. Till exempel, säg Följande: "Flickans kropp är annorlunda än en pojks kropp. Mycket av kroppen rensar sig från insidan, som om du kissar eller aa eller rengör näsan. Ibland använder flickor speciella saker för att hjälpa sina kroppar att städa upp. "       
 4.  
 5.             3      Prata om kroppsdelarna och deras funktioner. Tjejer har andra kroppsdelar än pojkar. Du bör därför förklara termer som "livmoder", "vagina / vagina" och "graviditet". Du kan göra så här: "Det här är alla kroppsdelar och säger att tjejer har och pojkar gör det inte. Uterus är ett komplicerat ord som beskriver ett organ där barn växer upp. Skeden eller slidan är platsen på en kvinnas kropp genom vilken barn lämnar sina kroppar, eller genom vilka blodet flyter ut när de inte har någon baby i magen. Graviditet betyder att en baby växer upp i en kvinnas mage. "  
    
  • Du kan också säga: "Kvinnor och tjejer har olika kroppsdelar än pojkar. Detta beror på att kvinnor kan växa barn i kvinnor, men inte hos män. Detta är något som kvinnor har framför männen. "
  •  
         
 6.  
 7.             4      Förklara nya villkor. För äldre pojkar kan du inkludera några vanliga termer relaterade till den kvinnliga menstruationscykeln. Förklara nya villkor exakt. De termer som du bör förklara ibland innehåller "period" eller "menstruationscykel". Du kan också nämna vanliga parafraser som "har dagarna", "mosterrosa kommer att besöka" eller "månatligt flöde" eftersom de kanske hör dessa etiketter i skolan eller genom sociala medier. 
    
  • Håll dina svar enkla. När du förklarar perioden, säg något så här: "En period beskriver en viss tidsperiod. Detta ord används också för att hänvisa till den tid i månaden där kvinnans kropp rensar sig från insidan. Det är ett ord som står för en process som äger rum i en kvinnas kropp. "
  •  
         
 8.  
 9.             5      Lär killar att behandla menstruation med respekt. Gör det mycket klart för dig att menstruationsblödning inte är "dålig". Hon är varken pinsamt eller äckligt eller skamligt. Flickor är inte "smutsiga" på grund av henne. Om dina pojkar vet att en tjej bara har en dag, lär dem att behandla honom med respekt. Du får inte irritera tjejen eller ge honom en dålig känsla för det. 
    
  • Säg det här: "Det är viktigt att du möter en tjej med respekt när du inser att det har sin period eller blödning. Att irritera tjejen eller göra det roligt är fel. Säg inte något som kan skada tjejen eller andra. Glöm aldrig att perioden är något helt naturligt. "
  •  
  • Se till att dina pojkar vet att menstruationen är helt normal och hälsosam.
  •  
         
 10.  
             

  Del 3      Berätta lite barn om fysisk utveckling  ,

    
   
 1.             1      Ta med detta ämne tidigt. Flytta inte detta ämne till puberteten, men introducera det tidigt, bit för bit. Förutom att andra beteenden kan få dina barn att överväga detta ämne tabu, skulle du också sakna möjligheten att klargöra missförstånd och felaktigt tänkande tidigt. Det kan vara tillrådligt att inleda en konversation om den fysiska utvecklingen av pojkar och flickor så tidigt som barnlöshet i stället för att vänta tills puberteten.  
    
  • Se till att dina pojkar vet att de kan fråga dig något. Å ena sidan är detta viktigt för dem att lära sig att lita på dig och å andra sidan för att du ska kunna leda sin förståelse för fysisk utveckling på ett positivt sätt.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Svar nyfiken frågor från små barn. Småbarn är väldigt nyfiken och uppmärksam. En pojke kan märka en sanitetsbinda i facket eller han kan se dig köpa tamponger i snabbköpet. Även om du inte behöver gå in på för mycket detalj med mycket små barn (3 till 6 år), bör du naturligt svara på deras generella nyfikenhet så att de inte skäms över sina frågor.  
    
  • Om en pojke frågar dig om ett menstruationsartiklar, ge honom namnet på produkten (tampong, hygienbinda, menstruationsbägare etc.). Du kan sedan förklara att kvinnor använder det för att hålla sina kroppar rena.
  •  
  • Som pojkar blir äldre, kan deras frågor om menstruation och barnets inkomna bli djupare. Lita på informationen du ger dem, så att du inte överbelastar dem med kunskaper som de inte ens behöver eller vill ta emot.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Undvik mjuka frågor. Barn har möjlighet att fråga personliga eller lite obehagliga frågor offentligt eller, från vuxenperspektiv, i de mest oupphörliga tiderna. Om du ställs en fråga om menstruation, säg inte att du pratar om det senare eller hemma eftersom det gör ditt barn så generad. Svara honom enkelt, även om det finns andra människor runt. Försök att svara frågan så mycket som möjligt just nu. 
    
  • Om frågan tog dig på fel fot eller om ditt svar inte var till hjälp, överväg att gå in på det senare på dagen.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Ge åldersanpassade svar. Anpassa dina svar på ditt barns utvecklingsnivå och emotionell mognad. Tänk på vilka begrepp ditt barn redan förstår och hur du kan dela förklaringen i mindre avsnitt. Inse att att prata om menstruation är en del av ett större problem: fysisk utveckling och sexuell utbildning. Att bryta dessa samtal till ett smältbart mellanmål under en pojkens utveckling gör att du kan bygga på din befintliga kunskap när ditt barn växer i förståelse och mognad.  
    
  • Se till att dina svar inte är för komplicerade. Använd enkla ord och undvik komplicerade metaforer, speciellt för unga barn (till exempel, "Auntie Rosa kommer att besöka" eller "Att ha målaren i källaren").
  •  
  • Ge ditt barn så mycket information som behövs för att tillfredsställa hans nyfikenhet. Komplicera inte saker genom att ge ditt barn mer information än vad den behöver just nu.  
  •  
         
 8.  
           Läs mer... (9)      
Index populär:
Spara äktenskap.

Gör tvålbubblor för dina barn.

Skapa en matkooperativ.

Använd promescent.

Se om en rubin är riktig.

Veta när du inte ska volontär för frivilligt arbete.

Få en baby att ta nappet istället för att suga på tummen.

Skär en ananas.

Förhindra inbrott.

Framgångsrikt besöka veterinären.

Sova säkert i en säng med din baby.

Skapa ett Pivat tabell i Excel.

Led ett bra familjeliv.

Utsläpp barn från droger.

Behaga ordentligt hos föräldrar till hans flickvän.

Fånga möss.

Återställ raderade bilder till SD kort.

Lär dina föräldrar att du är en tonåring.

Kör hemifrån.

Gå ordentligt.

Ta hand om ett nyfött barn.

ako woman