Home \ index
 

Känna igen tecken på anorexi hos unga tjejer.

 

Anorexi är en ätstörning som är särskilt vanlig hos ungdomar. Oftast påverkas unga flickor; Cirka 90 till 95 procent av alla anorexia drabbas är unga tjejer och kvinnor. Denna ätstörning kan ha olika utlösare, t.ex. det sociala trycket ser smalt ut eller har en viss kroppsvikt personliga faktorer, till exempel genetisk predisposition eller biologi; och personlighetsfaktorer, t.ex. Ångest, stress eller trauma. De vanligaste symptomen på anorexi är extrem luddighet eller extrem viktminskning. Det finns dock andra fysiska tecken och beteenden som du kanske vill se ut med din dotter eller en kvinnlig vän för att ta reda på om den här personen lider av anorexi. Om den andra personen har något av dessa symtom eller tecken, bör du föreslå att de överväger att ta en professionell behandling för att hjälpa dem att övervinna denna potentiellt livshotande sjukdom.

              

Förfarande .

    

  Del 1      De fysiska tecknen upptäcker  ,

    
   
 1.            1      Kontrollera om hon är underviktig och har framträdande ben och ett nedsänkt ansikte, eller ser generellt ut i händerna. En av de mest signifikanta symtomen på anorexi och extrem viktminskning är utskjutande ben, särskilt nyckelbenet eller höftbenen. Benen är framträdande eftersom kroppen har alltför lite kroppsfett, vilket är anledningen till att benen är tydligt synliga under huden.  
    Hennes ansikte kan också ha sunkats, med utskjutande kindben. Dessutom kan hon i allmänhet se blek, blek och underernärd.  
         
 2.  
 3.             2      Kontrollera om hon är trött och svag eller om hon har svimning. När en person inte äter tillräckligt länge, kan kroppen reagera med olika utmattningssignaler, såsom: yrsel, svimning och oförmåga att utföra fysisk aktivitet. En person som lider av anorexi kan också ha svårt att gå ur sängen på morgonen eller göra dagliga uppgifter eftersom de har lite energi på grund av undernäring eller brist på mat.        
 4.  
 5.             3      Se till att naglarna är sköra och spröda, och att hennes hår är trasigt eller till och med tappat. På grund av bristen på näringsämnen kan deras naglar avbryta snabbare eller se sköra ut. Dessutom kan hennes hår falla ut i stora klumpar eller påfallande starka eller avbrott ofta.  
    
  • Ett annat vanligt symptom på anorexi är utseendet på fint, fluffigt hår i ansiktet och kroppen. Detta klagomål är också känt som dun hår eller Lanugo. Denna fysiska reaktion uppstår som kroppen försöker desperat att hålla sig varm trots bristen på näringsämnen och brist på energi som orsakas av undernäring eller brist på mat.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Fråga henne om hennes period är mycket ojämn eller om hennes period är helt frånvarande. Många unga kvinnor som lider av anorexi har en mycket oregelbunden menstruationscykel eller får inte någon period alls. För fjorton till sextonåriga tjejer kallas detta klagomål också som amenorré eller frånvaro av menstruation.  
    
  • När en ung tjej lider av en ätstörning, t.ex. Anorexi, amenorré, ökar också risken för andra hälsoproblem, så det ska behandlas så snart som möjligt av en läkare.
  •  
                   
 8.  
             

  Del 2      Upptäck beteendemässiga problem  ,

    
   
 1.             1      Ta reda på om hon vägrar att äta eller om hon har en extremt restriktiv diet. Anorexi är en ätstörning där den sjuka vägrar att äta för att nå en viss kroppsvikt. Om en person lider av anorexi, kommer de ofta att vägra att ta mat eller ursäkta varför de inte kan äta just nu. Hon kunde också hoppa över måltider eller låtsas ha ätit, men det är inte sant. Även om hon verkar hungrig, kan hon förneka sin hunger och fortsätta att vägra att äta.  
    
  • Ett annat beteendeproblem är att hon utvecklar en extremt strikt diet för sig själv. Det kan t.ex. strikt räknar kalorier för att få dem att konsumera färre kalorier varje dag än vad deras kropp faktiskt behöver. Kanske äter hon bara mat med mycket få kalorier som hon tror inte kommer att öka. Livsmedel med lågt kaloriinnehåll betraktas som "säkra" livsmedel och kan användas som en ursäkt för att visa andra att de äter normalt, även om de äter mycket mindre än vad som behövs för att upprätthålla en hälsosam kost.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Var uppmärksam på några speciella ritualer som hon kan utvecklas i samband med mat. Många unga tjejer som lider av anorexi utvecklar speciella matritualer för att upprätthålla kontroll över när och vad de äter. Kanske hon pokes runt i maten utan att äta en enda bit, eller hon blandar maten på tallriken för att få det att hon åt lite av det. Kanske hon skär hennes mat i små bitar eller tuggar maten för en stund och spetsar den ut igen.  
    Kanske har hon också utvecklat en matritual där hon kräks omedelbart efter att ha ätit. Var noga med att hon går direkt till badrummet omedelbart efter varje måltid och om hon måste bekämpa tandförfall eller dålig andedräkt - båda symptomen utlöses av syrorna i kräkningar.  
         
 4.  
 5.             3      Ta reda på om hon gör en oproportionerlig mängd motion eller har utvecklat extremsporter och träningsrutiner. Dessa vanor är troligen ett uttryck för deras behov att effektivt kontrollera deras vikt. Kanske tycker hon också att hon fortsätter att gå ner i vikt genom sport. Många som har anorexi har ett starkt fokus på deras träningsprogram och ibland gör sport dagligen eller till och med flera gånger om dagen för att hålla ner sig ner eller till och med lägre.  
    Också vara uppmärksam på huruvida hon tränar mer och mer, men har inte större aptit eller ens ens äter inte ens. Detta kan indikera att hennes anoreksi förvärras eller att hon försöker strängt kontrollera sitt träningsprogram för att bättre kontrollera hennes vikt.  
         
 6.  
 7.             4      Se till att hon klagar över sin vikt eller förstör hennes utseende. Anorexi är en sjukdom som också påverkar en psykologisk nivå. Därför klagar patienterna t.ex. ständigt över sin vikt eller är missnöjda med sitt utseende. Kanske är detta symptom också ganska obetydligt och uppenbarligen normalt, t.ex. när hon ser i spegeln. Kanske är hon osäker på hennes utseende, handla ihop eller vara offentligt. Kanske talar hon också om hur överviktig och oattraktiv hon ser ut och hur mycket hon vill bli tunnare - även om hon redan är mager.  
    
  • Hon kan också obsessivt kontrollera sin egen kropp, t.ex. genom att väga sig ofta, mäta hennes midja eller titta kritiskt på sin kropp i spegeln. Många människor som lider av anorexi bär ofta stora, baggiga kläder för att dölja sina kroppar under tyget eller för att undvika deras vikt.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Fråga dem om de tar kostpiller eller kosttillskott som är konstruerade för att orsaka viktminskning. I sitt försök att förlora så mycket vikt som möjligt så snabbt som möjligt kan hon frestas att tillgripa dietpiller eller näringstillskott för effektivare viktminskning för att påskynda processen. Intag av dessa ämnen är ofta en integrerad del av försöket att kontrollera viktökning och viktminskning.  
    Hon får också ta laxermedel och diuretika. Dessa mediciner är utformade för att avlägsna vätskor från kroppen. Droger av denna typ påverkar emellertid vanligtvis inte hur många kalorier de äter. Därför har de ingen direkt inverkan på deras vikt.  
         
 10.  
 11.             6      Se till att hon dra sig ur vänner och familjemedlemmar och undviker sociala situationer. Ofta går anorexi hand i hand med depression, ångest och låg självkänsla - särskilt bland unga tjejer. En person med anorexi kan isolera sig från vänner och familj och försöka undvika sociala situationer och aktiviteter. Kanske vägrar hon plötsligt att delta i aktiviteter som hon brukade njuta av mycket, eller hon drar sig tillbaka från vänner och familj med vilka hon brukade spendera tid.  
    
  • Eventuellt påverkar hennes anorexi också hennes akademiska prestanda, t.ex. förmågan att bygga relationer med klasskamrater eller att slutföra uppgifter och ansvar i skolan eller hemma. Dessa förändrade beteenden kan också indikera att hon lider av anorexi och omedelbart behöver hjälp och stöd för att påbörja professionell behandling.
  •  
         
 12.  
           Läs mer... (11)      
Index populär:
Veta när du ska säga nej.

Använd toaletten som står upp.

Läppar för kyssning.

Kontrollera vätskenivån i bilen.

Friges från husarrest.

Beräkna vinst.

Dölj din dagbok.

Tjäna pengar med din smartphone.

Beräkna konsumentpensionen.

Vad du behöver göra för att få ett förslag från din vän.

Fråga en tjej för ett datum.

Använd antioxidanten Ecklonia Cava Seanol.

Gå till en intervju med Kater.

Rita en hamburgare i Adobe Illustrator.

Justera en barometer.

Övertyga dina föräldrar om ett kärleksäktenskap.

Tvätta tygblöjor.

Amning under graviditeten.

Vik en handdukssvan.

Så tycker din kusin på dig.

Spåra en person.

ako woman