Home \ index
 

Anpassa till kultur och livsstil i Brasilien.

 

Brasilien är ett land som de flesta människor har en bild i sina sinnen. Ofta förenar vi Brasilien med karneval, kvinnor, fotboll och natur, men om du tar dig tid att läsa den här artikeln kan du utforska, upptäcka och förstå den unika brasilianska kulturen. Du kan till och med bli förvånad över hur rik och vänlig den brasilianska kulturen är.

              

Förfarande .

    

    1      Mastering Everyday Life  ,

    
   
 1.            1      Lär dig portugisiska. Visa respekt för brasiliansk kultur genom att lära sig några portugisiska. Engelska talas också i de större städerna, men eftersom Brasilien som helhet är så mångsidigt, är portugisiska det språk de flesta talar.  
    
  • Det finns ett antal appar, YouTube-videor och webbplatser (inklusive wikiHow) som låter dig lära dig språket snabbt, utan att betala dyra kursavgifter eller köpa cd-skivor. Gör en snabbsökning på internet och lär dig bara om du inte vill spendera pengar.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Lär dig rätt hälsning. För att passa in i kulturen är det viktigt att veta hur man hälsar andra människor. "Air Kiss" är stereotyp: en ibland, två på andra. Det är mer av en beröring med kinden än en kyss. Försök inte att kyssa en lokal på kinden!  
    
  • En liten varning: Paulistanos (folk från São Paulo) kyssar bara rätt kind. Cariocas (invånarna i Rio de Janeiro) hälsar varandra med två kyssar (beijos), en på varje sida. Om du inte vet hur många kyssar det finns, sluta sedan efter den första kyssen. Den andra personen kommer då att - eller inte - initiera den andra kyssen.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Anpassa till livets rytm. De flesta utlänningar som kommer till Brasilien är chockade över hur sent det är middag - 8:00 är en vanlig tid att sitta ner för en lång middag. Att ha en siesta eller spendera timmar med mat är helt acceptabelt, normalt och viktigt för livet i Brasilien.  
    
  • Detta återspeglas hela livet i Brasilien. Allt hanteras väldigt avslappnat och gjort långsamt. Till att börja med kan det tyckas konstigt, men när du väl är van vid det, kommer du aldrig att vilja gå tillbaka till västvärldens hastiga liv.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Försök med maten! "Feijoada" (svartbönor och fläskspott) och "churrasco" (grillat så mycket du kan äta) är säkra alternativ. I staten Minas Gerais, prova de olika ostarna med doce-de-leite (custardliknande pasta) och hemlagad sylt.  
    
  • Vill du ha något välbekant hemifrån? Du beställde pizza? Medan pizzaen i Brasilien är väldigt bra, är det också väldigt annorlunda. Hon kommer med olivolja på pizza och mayo och ketchup för doppning.
  •  
  • Köp inte alltid mellanmålen på stranden, med några kan du fånga matförgiftning. Å andra sidan är det helt okej att dricka på stranden offentligt.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Välj rätt kläder. I Rio ser du många stora färger som bäras av både kvinnor och män (men särskilt kvinnor). Men i södra och inlandet klär folk lite mer konservativt.  
    
  • Om du är i en affärsinställning, ha en full kostym om du är en man eller en kvinna (kjolar är också acceptabla för kvinnor). Detta är alltid sant, även om det är extremt varmt 43 ° C. Använd inte shorts, kepsar, flip-flops eller minikjol i kyrkor och offentliga byggnader - du kommer inte att släppas in. Men överallt kan du bära nästan vad som helst.
  •  
  • Låt din kropp acklimatisera. Slå inte alltid på luftkonditioneringsapparaten (om du har en). Ju mer din kropp känner värmen desto snabbare kommer den att anpassa sig. Extrem värme och fuktighet kan snabbt göra en person trött. Att ge din kroppstid att anpassa sig till det andra klimatet är viktigt om du vill trivas i Brasilien.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Gå inte bara över gatan! Fotgängare har ingen rätt till vägen, särskilt i storstäderna. Tvärgatorna och skyltarna som du ser? De anses vara en dekoration för bilister. Titta alltid, var uppmärksam, för det kan hända att en bil inte slutar.  
    
  • Undvik rusningstrafik när du kan, oavsett om du går, kör i bilen eller med kollektivtrafik. Tänk dig LA eller New York klockan 17, Brasilien är vanligtvis bara så. Om du måste vara någonstans vid en viss tid planerar du mycket tid för trafiken.
  •  
  • Det betyder också att du måste hantera mycket luftförorening, åtminstone i storstäderna. Planera resor till landsbygden för att andas frisk luft när du behöver det.
  •  
                   
 12.  
             

    2      Förstå kulturen  ,

    
   
 1.             1      Bli involverad i fotboll, dans och kristendom. Den genomsnittliga brasilianen har tre religioner: fotboll, dans och kristendom. Frist på jobbet? Han kan vänta tills fotbollsmatchen är klar. Fredag ​​kväll? Alla kommer att dansa i sin favoritklubb. När det gäller religion vänder 88% av brasilianerna till den kristna guden. Om du verkligen vill förstå brasilianer, försök dessa tre saker. Ta dig tid att gå till ett fotbollsmatch, dansa och gå på Mass i kyrkan. Då passar du bra in!  
    
  • I siffror: 73% av brasilianerna är katoliker och 15% är protestanter. "Katolska" inkluderar också regionala religioner som Umbanda och Candomble.  
  •  
  • De har egentligen inte dessa tre religioner - men dessa tre saker är de som brasilianer verkligen, verkligen, verkligen tar till sig. Brasilien skulle inte vara Brasilien utan dessa tre viktiga sätt att leva.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Om du är inbjuden att besöka ett brasilianskt hushåll, följ sedan den brasilianska etiketten. Det är traditionellt att ta med blommor eller en liten present till värdinnan. Orkidéer är en mycket trevlig present, men var noga med att inte köpa lila. Som en gåva, undvik allt som är lila eller svart - det här är sorgsfärger.  
    
  • Ge inte bort några näsdukar - de är förknippade med begravningar och gör inte en bra present.
  •  
  • Det är vanligt att packa upp gåvorna när de levereras, precis i din närvaro.  
  •  
  • Kom minst en halvtimme sen! Om någon berättar att du kommer till middag klockan 7:30, menar han inte på det sättet. Även en timme senare är okej. Maten är inte redo då!
  •  
         
 4.  
 5.             3      Känner inte att du behöver oroa dig eller planera någonting, oavsett vad det är. Brasilianer är notoriskt avslappnade. Har du en deadline på jobbet? Inte en dålig sak, om du behöver längre. Två timmar sent till middag? Inget problem (det är normalt). Du måste göra något? Vänta tills sista minuten och lita på din lycka - brasilianer gör det och de kallar det "jogo de cintura". De tror fast att sakerna kommer sluta bra i slutet.  
    
  • Den svåraste delen av det är inte den del du gör det själv, men det faktum att alla andra gör det. Om du gör planer med vänner, då måste du tänka på det, då kommer ingen att komma i tid. Det kan vara frustrerande först. Men du kommer äntligen vänja sig till "brasiliansk tid".
  •  
         
 6.  
 7.             4      Könsrollerna i Brasilien är ganska traditionella. Utländska kvinnor tycker att det är svårare att anpassa sig till brasiliansk kultur än män. Det finns en stor machokultur i Brasilien som de flesta män lätt kan anpassa sig till. Kvinnor förväntas vanligtvis spela en traditionell mindre roll. Brasilien kan definitivt ta ytterligare steg mot jämställdhet.  
    
  • Om du är kvinna, tänk på det. Är det något du kan hantera? Det är inte Mellanöstern, men det kommer att bli något du behöver "komma överens om" om du är van vid en mer rättvis livsstil.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Var förberedd för mycket pappersarbete och byråkrati. Du måste förnya ditt visum? Planera i några veckor och bli inte förvånad om det kan vara svårt att få det. Det finns generellt mycket byråkrati när det gäller officiella handlingar, och som du har sett har brasilianerna inte mycket "brådskande" kvar.  
    
  • Det är en annan aspekt av "oroa dig inte" mentaliteten. Detta gäller också för regeringen! Så länge du spenderar mycket tid på allt, borde du inte ha några problem med byråkratin. Bara acceptera att allt tar längre tid.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Hantering av pengar kommer att vara annorlunda i Brasilien. Många utlänningar tjänar bra pengar i Brasilien, har råd med hemhjälp och många resor, ofta utomlands. Men det finns några skillnader i brasiliansk kultur och, tro det eller inte, vissa saker är "dyrare".  
    
  • Köp leksaker till dina barn "utomlands". I allmänhet är leksaker fyra gånger dyrare i Brasilien på grund av tullar och efterfrågan.  
  •  
  • Har alltid lite pengar till hands för "parkeringsvakterna" eller Flanelinha. Det var killen som viftade bilen till en parkeringsplats, om så. Kanske han bara dyker upp bredvid ditt fönster och du har aldrig sett honom förut. Men alla ger honom fortfarande lite pengar - det hjälper ekonomin!
  •  
         
 12.  
 13.             7      Var beredd att se många kosmetiska operationer. Tror du att Amerika är dåligt? Brasilien har fått kosmetisk kirurgi med öppna armar. Och ingen skäms! Tvärtom kommer du ofta att få veta vad du ska göra med operation.  
    Brasilianerna är väldigt öppna med sin vikt, hår och utseende. Om du tycker att du har en bra idé om hur du ser mer attraktiv ut, låt dem veta. Försök att inte ta det personligt - på egen väg menar du det bra med dig.  
         
 14.  
             

    3      Anpassa  ,

    
   
 1.             1      Ta upp vad du vill med öppna armar. Assimilering i kulturen är mycket viktigt för att du ska kunna anpassa dig och känna dig som hemma. Behåll traditionerna och etiketten för att få en känsla för livet och verkligen uppleva landet. Men om något inte är meningslöst för dig, gör det inte! Du är fortfarande själv. Ingen kultur är bättre än en annan och inte alla sätt att leva måste tas över.  
    
  • Ta exempelvis trafikreglerna. Om du ser en gågata som passerar gatan noga, bör du motstå brasilianen i dig och låta honom korsa gatan. Gör aldrig kompromisser när det gäller säkerhet eller lycka, bara för att rymma dig.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Leta efter andra utvandrare som du kan gå med. Att gå till Brasilien ensam kan vara mycket skrämmande i början. För att göra övergången lättare, hitta några andra utlänningar som bor där för att dämpa kulturchocken lite. Andra går igenom samma sak som du, eller har redan gått igenom den.  
    
  • Dessa människor kan påminna dig om de små sakerna som de hittade. Brasilien är enormt och mångkulturellt - du kan hitta välkända saker hemifrån (varumärken, specifik mat, etc.) om du vet var du ska titta.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Gör vänner med lokalbefolkningen. Förutom andra utlänningar behöver du också lokala vänner som kan hjälpa dig på marken. De vet var i staden något händer, där det finns god mat och kan visa dig den sida av landet som utlänningar inte ser. Och de kommer att kunna berätta för dig de mest intressanta historierna.  
    
  • Du vet inte vart du ska börja? Du kan träffa människor i kaféer, klubbar, fotboll eller studenter om du lär dig ditt modersmål. Och mer, vissa familjer gillar att acceptera utlänningar. Nästa gång en vänlig äldre dam logar på dig, starta en konversation genom att säga hej och fråga hennes namn. Du kan bara vara några minuter från en hemlagad måltid!
  •  
         
 6.  
 7.             4      Ta en semester om du behöver det. Många utlänningar tar ofta semester hem eller tar tillfället i akt att resa runt. Föroreningen i en storstad kan göra dig orolig, så du behöver frisk luft och fritt andetag!  
    
  • Lyssna på din kropp och sinne - när börjar saker att irritera dig? Då är det dags att ta en paus från ditt liv så att du kan komma tillbaka bra igen.
  •  
  • Om Brasilien är för mycket för dig, gå och lägg dig. Skriv inte av det direkt. Ibland tycks hemlighet inte försvinna, men du kan komma över det. Belöningen i form av berättelser och minnen, kommer att känna till några gränser, om du stannar!
  •  
         
 8.  
            

Tips .

                  

Varningar .

                Läs mer... (3)      
Index populär:
Få gratis videospel.

Gör ett engagemang med fredskorpsen.

Vinn en förvaringsstrid.

Köp ett graviditetstest.

Överlev ditt barns död.

Erkänner rasism med dig.

Hantera en nagande kvinna.

Få älvor i glaset.

Gör en bandkrans.

Använd fenugreekfrön för att öka mjölkproduktionen.

Skörda svarta valnötter.

Hitta en man att gifta sig med.

Smälta naturligt gummi igen.

Behave like Sasuke.

Lämna din egen familj.

Leda livet för en författare.

Gör en kinesisk glidknut.

Läka sårnipplar från amning.

Komma in i politiken.

Ta reda på om ditt barn utsätts för sexuella övergrepp.

Gråt på kommando.

ako woman