Home \ index
 

Bygg ett picknickbord.

 

En av livets nöjen äter en enkel måltid utomhus när vädret är trevligt, oavsett om du lagar mat på grillen eller förbereder smörgåsar och en sallad för en lätt lunch. Här är stegen för att bygga upp ditt eget stabila, funktionella picknickbord där du kan äta dina måltider och vara bra för fester.

                 

Förfarande .

    
   
 1.                    1      Skaffa varaktigt trä som är lämpligt för projektet. Projektet i bilderna är gjord av tryckimpregnerad södra gult tall, återvunnet från en gammal uteplats. Om du har råd med ett bättre premium-trä eller till och med ett syntetiskt material gjord av återvunnet plast, kommer det färdiga projektet att vara av högre kvalitet. Bordet för denna artikel är 72 tum (183 cm) lång, 32 tum (81,3 cm) bred och 32 tum (81,3 cm) hög och kräver följande material:  
    
  • 14 - 2x6 brädor 183 cm långa.
  •  
  • 5 - 2X4 brädor 76,2 cm långa.
  •  
  • 3 kg. 12d (3 1/2 tum) varmförzinkade naglar. (Byt ut 3 1/2 "yttre (däckskruvar för högre styrka)
  •  
         
 2.  
 3.                  2      Klippa ned följande plankor med hjälp av en flak eller snäppvinkel, rita de rätta vinklarna:  
    
  • Klipp 12 2X6 brädor 183 cm långa. 6 för bordsskivan. 2 för sätesskenan. 4 för platserna.
  •  
  • Klipp 3 2X4 brädor, 76,2 cm från den långa änden till den långa änden, med en 45 graders vinkel i varje ände.
  •  
  • Klipp 4 2X6 brädor 88,9 cm lång från kort ände till kort ände, med 25 graders vinkel i varje ände.
  •  
  • Observera att du också måste skära diagonalerna under bordsskivan, men det är bäst att såga det här kortet senast efter att resten av delarna är sammanfogade.
  •  
         
 4.  
 5.       3      Placera bordsskivorna på bockarna och skruva ner den bästa sidan (minst knotholes, sprickor, etc. ) eftersom detta kommer att vara toppen av bordet.                 
 6.  
 7.                  4      Nail 2X4-korten i 45 graders vinklar till undersidan av bordsskivan, 10 cm från båda ändarna och den tredje centrerad mellan ändarna. Nail den från sidan för att hålla den på plats tills bordet vänds över. När du är klar kan du spika ovanifrån.        
 8.  
 9.                  5      Placera 88.9cm 2X6 så att de centreras över den korta sidan av bordsskivorna som bilden visar och spikar dem säkert på skenorna.        
 10.  
 11.                  6      Mät uppåt (från topp till botten vid lutning av bordet) 43,2 cm. Slå en nagel i benet vid detta märke, halvvägs till slutet. Det här är de räcken som du ska installera nästa.        
 12.  
 13.                  7      Centrera sätesskenorna (även 2x6 183 cm långa), mellan de inverterade bordbenen och vila på naglarna, som du har halva slagen vid 17 tum. Nail dessa i benen.        
 14.  
 15.                  8      Markera centra för både mittenskenan på bordsskivan och sitsskenorna. Rita ett 2 x 4 bräda för att passa diagonalt mellan dessa markörer som visas på bilden. Klipp den och spika ner den.        
 16.  
 17.                  9      Vänd bordet så att det står nu på benen. Placera sitsbrädorna (2X6s, 183 cm långa igen) på sitsskenorna som skjuter ut under bordet på varje sida. Du bör försöka dem för rätt höjd och avstånd. Flytta dem längs spåret tills de är bekväma för dig. Med dessa skenor i önskad position markera placeringen av de yttre sittbrädorna, ta bort dem och såg skenan i 45 graders vinkel så att inget utskjuter under sätena.        
 18.  
 19.                  10      Placera stolen och placera dem ordentligt. Sätt in naglar genom bordplattorna i skenorna och säkra dem till änden.        
 20.  
 21.                  11      Skär bordsskivans hörn i en 45 graders vinkel på ca 5 cm från hörnen så att de är rundade och mindre benägna att träffa någon.        
 22.  
 23.                  12      Sand och måla bordet om du vill. Du kan försegla det med silikonimpregnering och polerad polyuretan (många så kallade polyuretanprodukter är skadade av UV-ljus) eller en halvtransparent träfläck för utsidan.        
 24.  
 25.                  13      Sätt ditt bord på en skuggig plats och njut av det.                  
 26.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                  

Vad du behöver .

             
Index populär:
Bygg ett trädhus.

Montera julljus utomhus.

Skapa en stamtavla.

Reparera en iPod skärm som hängde upp.

Hantera småbarn som säger nej.

Gör fetaost.

Sätt på ett hållbälte.

Lever enligt YOLO principen.

Planera ett äktenskap.

Gör din egen deodorantspray.

Gör ett bambu vindspel.

Metoder för att höja din baby att mata.

Avbryt hyresavtalet för din lägenhet.

Förbered dig på en kejsarsnitt.

Bli känd på internet.

Att uppträda ordentligt under en jordbävning.

Förstå varför länder använder mjuklagstiftning.

Lär goda sätt till ditt barn.

Lindra smärta av mastit.

Öka mängden fostervätska.

Göra ljus från vinflaskor.

ako woman