Home \ index
 

Utbilda barn effektivt.

 

Genom att effektivt höja ditt barn ser du inte bara ditt barn blir den bästa personen det kan vara, du gör dig också en gåva som ger dig mycket. När barnen är effektivt utbildade känner de sig bättre om sig själva och deras förmågor. De går till skolan och är redo och ser fram emot att lära sig. Men viktigast av allt lär de sig att älska och respektera andra - inklusive dig!

              

Förfarande .

    

  Del 1      Skapa ett kärleksfullt förhållande  ,

    
   
 1.            1      Var en bra förebild. Barn lär sig mycket om hur man beter sig genom att titta på sina föräldrar. Barn, särskilt unga, tror att deras föräldrar är mer eller mindre ofelbara. De ser sina föräldrar som super intelligenta och starka - kan inte fatta dåliga beslut. Gör ditt bästa för att uppfylla detta ideal. Innan du freaking ut framför ditt barn, tänk på den förebild som du är för henne. Lev de karaktärsdrag som du vill se i ditt barn: respekt, vänlighet, ärlighet, vänlighet, tolerans och många fler. Gör saker för andra människor utan att förvänta sig en belöning. Behandla ditt barn så som du vill att andra ska behandla dig.  
    
  • Barn letar också efter förebilder i skolan, mellan sina vänner och i media. Några av dessa saker du kan kontrollera, andra inte. Vet att även om ditt barn kan ha olika förebilder, har du ett unikt privilegium eftersom du ständigt är närvarande i ditt liv. Få det bästa av detta privilegium.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Ta tid för dina barn. Om du har ett barn, så är den viktigaste plikten du har att se till att du är fysiskt välmattad, klädd, bostad. Dessa och många andra ansvarsområden innebär att du måste arbeta för att kunna ta hand om ditt barn. Men när dessa saker är säkrade är det väldigt viktigt att investera resten av tiden hos dina barn. Glöm aldrig att din familj alltid ska komma först, även om du måste balansera arbete och familj.  
    
  • Med så många åtaganden är det ofta svårt för föräldrar och barn att träffas för att äta tillsammans eller spendera tid tillsammans. Barn som inte uppmärksammar sina föräldrar som vill ha dem kan uppträda dåligt eftersom negativ uppmärksamhet är bättre för dem än ingen alls. Många föräldrar tycker det är mycket tillfredsställande att schemalägga vanliga tider med sina barn. Planera en speciell kväll varje vecka för att vara tillsammans och låt ditt barn bestämma hur du ska spendera tiden.
  •  
  • Letar efter andra sätt att ansluta till ditt barn, även när du inte kan vara där. Lägg till en anteckning i hans smörrätt.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Gör kommunikationen en prioritet. Även om dina barn ska lyssna på dig, kan du inte förvänta dig att de gör vad de vill att de ska göra, bara för att du som förälder säger det. Barn vill ha och förtjänar förklaringar precis som vuxna gör. Föräldrar som tyst förklarar saker för sina barn ger dem en chans att se varför vissa regler är bra för dem. Gör dina förväntningar tydliga. Om det finns ett problem, beskriv det för ditt barn, uttrycka dina känslor om det och bjud in ditt barn för att diskutera lösningar med dig. Se till att ditt barn förstår konsekvenserna av hans handlingar.  
    
  • Vi behöver inte nämna att även i bästa fall kommer ditt barn ibland att vara oense med vissa regler och beslut. Ta inte tillbaka din åsikt - det är din plikt att förklara och diskutera regler, men låt dig inte bli nedsatt.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Var flexibel och villig att anpassa din föräldrastil. Om du ständigt är besviken över ditt barns beteende, justera sedan dina förväntningar. Förväntar du dig tillräckliga saker från ditt barn? Kan ditt barn göra det här? Kan ditt barn kanske förvänta sig mer än du? Med andra ord är det underutmanat? Var inte rädd för att ändra dina utbildningsmål, men håll dina värden konsekventa och förklara dina motiv för ditt barn.  
    
  • När ditt barn blir äldre ändras det. Med tiden måste du ändra din utbildningssätt - ibland lite för bitvis, ibland plötsligt. Var redo och villig att göra de förändringarna - bara för att ditt barn inte alltid är en söt baby betyder inte att det förtjänar mindre kärlek och respekt.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Var medveten om dina egna behov och gränser som en effektiv förälder. Låt oss vara ärliga - vi är alla ofullkomna föräldrar. Vi har styrkor och svagheter som familjeledare. Det är okej. Istället för att irritera dig själv om dina misstag, inser dina förmågor och förplikta dig att arbeta med dina misstag. Försök att få realistiska förväntningar på dig själv, din make och dina barn. Du behöver inte alltid ha alla svar - förlåt dig själv och ditt barn kommer också att lära sig att förlåta.  
    
  • Försök att göra utbildning ett genomförbart jobb. Fokusera på de områden som behöver mest uppmärksamhet och försök inte ta itu med allt på en gång. Inse när det är utbränt. Hyr en babysitter och ta en paus från att vara förälder och gör saker för att göra dig lycklig som en person (eller som ett par). Om du fokuserar på dina behov gör det dig inte själviskt. Det betyder bara att du tar hand om ditt eget välbefinnande, vilket är ett viktigt värde som du borde visa dina barn.
  •  
         
 10.  
 11.   6      Undvik att gynna ett barn om du har flera barn. Om du har fler än ett barn, kommer deras behov och förmågor att avvika när de blir äldre. Äldre barn blir mer självständiga och behöver mindre observation, medan yngre barn behöver extra hjälp och observation. Det är normalt. Sträva efter att dela din kärlek samtidigt på alla barn. Även om ditt yngre barn behöver din tid och uppmärksamhet, låt dina äldre barn veta att du älskar och uppskattar dem lika mycket.  
    
  • Ge aldrig avsiktligt mer gåvor, kärlek eller straff mot ett barn än det andra. Barn kommer att känna igen mycket snabbt om du föredrar någon och kan vara avvikande mot dig eller ditt favoritbarn.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Visa att du absolut älskar dina barn. Som en effektiv förälder måste du rikta ditt barn med ett kärleksfullt och korrigerande inflytande. Precis som du inte är perfekt, så är ditt barn. Hur du uppfattar denna ofullkomlighet och övar korrigerande ledarskap gör en stor skillnad. Om du måste konfrontera ett barn för ett misstag, undviker att anklaga, kritisera och hitta misstag. Dessa förstör bara självförtroendet och kan leda till avslag. Istället försök att vara omtänksam och uppmuntra ditt barn, även om du måste disciplinera det. Använd varje misstag som ett sätt att lära ditt barn något nytt. Se till att det vet. Även om du förväntar dig bättre är din kärlek alltid tillgänglig.                  
 14.  
             

  Del 2      Uppmuntra god uppförande  ,

    
   
 1.             1      Sätta gränser och vara konsekventa när du diskuterar dina barn. Disciplin behövs i varje hushåll. Målet med disciplin är att hjälpa ditt barn att få respekt för andra och självkontroll. När du ställer in husregler kommer det att hjälpa ditt barn att förstå förväntningar och göra självkontroll. Du kanske vill ha ett system redo: en varning följt av konsekvenser som en paus eller förlust av privilegier. Använd dessa regler för att uppmuntra gott beteende och straffa dåliga.  
    
  • Var rättvis, men konsekvent. Låt inte dig vara knockad mjuk bara för att dina barn är söta eller göra en upplopp. Att göra så lär dem att de kan uppträda dåligt utan konsekvenser. Det är viktigt att straffa barn om de misshandlar, bara för att visa att de inte kan få vad de vill ha.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Fånga ditt barn om det beter sig bra. Att vara förälder handlar inte bara om att göra misstag ditt barn gör - det handlar om att hedra sina triumfer. Har du någonsin tänkt på hur många gånger om dagen du reagerar negativt? För många är det alltför ofta. Ta det med hjärtat varje dag för att hitta något du kan lova - även lite. Var generös med belöningar, men förstör inte ditt barn - din kärlek, kram och komplimanger kan göra underverk och är ofta belönade nog. Med positiva incitament ser du snabbt mer av beteendet du vill ha. & Lt; bar & gt;        
 4.  
 5.   3      Lär ditt barn en bra arbetsinställning. Ditt barn kommer inte att leva med dig någon gång. Det här är mycket lättare för ditt barn om det har en uppfattning om hur man arbetar. Det är viktigt att se till att ditt barn lär sig det. Från grundskolan till universitetet och till arbetslivet kommer framgång från att kunna lösa problem och vara självdisciplinerad. Genom att undervisa ditt barn så tidigt, kommer du att göra honom bra under lång tid.  
    
  • Du behöver hjälpa dina barn att lära sig att för att få de saker de vill ha, måste de jobba. Till exempel för att få pengar måste den göra uppgifter för att få en ny leksak, det måste vara bra i skolan och så vidare.
  •  
         
 6.  
 7.   4      Hjälp dina barn, men förstör inte dem. Det är lätt att glömma att barn inte har någon erfarenhet. De gör allting i livet för första gången. Men du har många års erfarenhet. Om dina barn är osäker på vad de ska göra, oavsett om de handlar med sin första kärlek eller ansöker till universitetet, var det för dem som källa och mentor. Ge ditt barn den hjälp det behöver för att göra svåra beslut i livet  
    
  • Gör aldrig svåra saker för ditt barn. Barn behöver lära sig att vara fast, vilket är nästan omöjligt för dem om deras föräldrar, till exempel, gör läxorna för dem.
  •  
         
 8.  
 9.   5      När det gäller disciplin, var överens med din partner. Ibland uppträder de bästa barnen dåligt och måste vara disciplinerade. När det är dags att disciplinera ditt barn, prata med din man, fru eller partner innan du fattar ett stort beslut. Bestäm tillsammans för en rättvis och lämplig bestraffning. Då håller du med om att du båda kommer att stå fast och utföra straffet. Om en av er är mjukare än den andra när det gäller straff, kommer ditt barn snabbt att lära sig att dra nytta av det.  
    
  • Om du är ensamstående förälder är du den enda källan till auktoritet för ditt barn, så det är särskilt viktigt att vara förenlig med dina regler och straff. Stanna med dina straff och låt ditt barn aldrig bli mjuk.
  •  
         
 10.  
             

  Del 3      Främja självförtroende  ,

    
   
 1.   1      Ge dina barnmöjligheter att lyckas. Du kan älska, uppmuntra och lova ditt barn så mycket du vill, men som namnet antyder kommer sann självförtroende ut sig själv. För att självkänsla ska utvecklas måste ett barn vinna respekt. Det måste känna att det kan göra vissa saker bra, vare sig det är sport, skola, musik, teater eller något annat - och att denna förmåga har kommit ut ur det genom talang och övning. Ge ditt barn möjlighet att lyckas med sina talanger. Om han har en talang för musik, hjälp honom att köpa ett instrument, till exempel. Om det är bra i sporten, låt honom välja ett lag. Varje barn förtjänar möjligheten att göra något bra.     
 2.  
 3.             2      Se till att ditt barn känner sig stolt. Dina ord och gärningar som förälder påverkar ditt barns utvecklande självkänsla mer än någonting annat. Att lova ditt barns prestationer oavsett hur lite de är kommer att få dem att känna sig stolta Om du låter ditt barn göra saker ensamma, så kommer det att känna sig starkt. Men om du gör förödmjukande kommentarer eller jämför ditt barn med en annan, så kommer det att känna sig värdelöst. Använd dina ord och handlingar för att lära ditt barn att gott beteende och prestationer är en källa till goda och positiva känslor.        
 4.  
 5.   3      Visa ditt barn som du uppskattar det. När det gäller ditt barns självförtroende talar handlingar mer än ord. Se till att dina åtgärder visar hur mycket du älskar det. Om du till exempel berömde ditt barn för sitt mod att ta en ledande roll i skolteatern, men då gick inte, så visade du att du inte värderar ditt barn så mycket som du sa. Att vara förälder handlar lika mycket om att älska ditt barn som att visa det. Det betyder inte att du måste göra extravaganta gåvor - enkla gester är bättre än dyra leksaker.  
    
  • Vuxna är upptagna människor. Från tid till annan är det oundvikligt att du kommer att sakna ett av ditt barns konserter, spel eller spel. Så länge du uttrycker hur mycket du är ledsen och försöker göra det nästa gång, visar du fortfarande ditt barn som du älskar det.
  •  
         
 6.  
 7.   4      Ge ditt barn en chans att älska. Den franska författaren George Sand (riktigt namn Lucille Aurore Dupin) sa, "Det finns bara lycka i livet att älska och bli älskad." Anvisningarna ovan har fokuserat på att visa hur du kan älska ditt barn. Barn kan visa sin kärlek från en ung ålder - välkommen och uppskatta denna kärlek. Men låt det älska bli djupare med tiden. Det innebär att du måste vara närvarande i ditt liv och känslomässigt där för det. Om du spenderar tid med ditt barn och kommunicerar öppet med honom, kommer barnets kärlek naturligtvis att växa för dig. Det lär dig att stödja dig när du känner dig dålig och ger kärlek till dig när du behöver det. Att utbilda ett barn är den allvarligaste investeringen du någonsin kommer att göra, för ditt barn kommer alltid att älska dig, det är också den bästa belöningen.     
 8.  
             

Tips .

      

<91112>  

<91112>  

<91112>         

Index populär:
Kasta ut en rumskompis.

Gå och fiska.

Straffet sitt barn korrekt.

Klipp aluminium.

Mat som ska undvikas när du vilar din baby.

Berätta för dina föräldrar att du är gravid.

Bli av med lösslucka.

Skriv ett inlärningsmål.

Berätta för din mamma hur mycket du älskar henne.

Inled en födelse.

Belysa släckta glödstift igen.

Använd en offentlig toalett.

Lär dina föräldrar att du är en tonåring.

Spärra ett kombinationslås.

Hitta presenter som passar.

Hantera en fängelsestraff.

Gör kaféer på tavlan.

Köp nötkreatur.

Gör ett speciellt pappersplan.

Multiplicera växter.

Återvinna julkort.

ako woman