Home \ index
 

Hantera svåra anhöriga.

 

Att kunna hantera svåra anhöriga kan väl vara svårt. Att vara lugn är nyckeln till stämningar, taunter och attacker som gör att vissa människor trivs. Genom att inte engagera sig i liknande beteenden tar du bort bränslet som bränner dem och lämnar ditt eget sinne intakt.

                 

Förfarande .

    
   
 1.            1      Bestäm dina gränser. Ibland är det svårt att bekräfta detta, du är den som ställer gränserna i dina relationer. Tänk på de som inte verkar tryckas - du inser omedelbart att dessa människor har pekat på dig deras gränser som du vet att du inte kan korsa. Och oavsett hur mycket du är irriterad att dessa människor inte frestas av dig, kommer du alltid att ha respekt för dessa människor. Det här är något du kan introducera genom att först sätta gränserna för dig själv och sedan hävda dig själv när någon inte förstår tipset och försöker korsa dina gränser. På så sätt kan du återställa balans och hantera svåra personligheter. Om du tror att du har kontroll, rånar du manipulatorn, domaren, klagaren eller offret för kraften att trycka på rätt knappar. Erkänner att du inte kan ändra människor, men ändrar alltid hur du svarar på dem, gör dig stark. 
    
  • Inse att att tillgodose dina egna behov och ta hand om ditt eget välbefinnande är helt bra. Ett förhållande som får dig att känna dig skadad kan aldrig vara hälsosam och förtjänar inte att ge dig det.
  •  
  • Skapa gränser som du känner som den lägsta gränsen som inte bör överskridas som får dig att känna dig skadad. Om du till exempel Lägg till värde för din integritet och en släkting visas regelbundet oanmälda, det kan vara den lägsta gränsen för dig.
  •  
  • Kom ihåg att du inte är ensam. Över hela världen städar människor ständigt sina relationer med andra människor som tar och aldrig ger. Tyvärr är beteendemönstren i sten när vi ger in till dessa människor, och i många fall överförs detta mönster av beteende inom familjen och därmed lindrar oförtjänt respekt från släktingar som aldrig lärt sig att sätta gränser som en börda. Du kan bryta den här cykeln och medan det här kan störa vissa människor är denna irriterande resultatet av deras erkännande att du varnar dem för deras manipulativa beteende.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Sätt dina gränser i ord. Saker som lämnas osynliga ses vanligen som överenskommelse med den andras beteende och förväntningar. Du måste uttrycka din åsikt och oroa dig inte det är en färdighet som alla kan lära sig. Det kan vara till stor hjälp att använda den icke-våldsamma kommunikationstekniken för att titta på situationen, bekräfta dina känslor, bestämma dina behov (t.ex. behovet av avstånd, inte att förolämpas etc.) och be om det Beteende ändras eller stannar. 
    
  • Förvänta sig överraskning eller spotta okunnighet i vissa fall. Många människor har inte uttryckt sin smärta, missnöje eller irritation till en annan person i flera år. Irriteringen är inuti, simmering och kan så småningom få dig att klaga på fel person (tänk på alla gånger du klagade till dina barn om den bossiga moster Maria, men du har aldrig riktigt Be Tante Mary att bli medveten om konsekvenserna av hennes kommentarer eller hennes handlingar mot dig och din familj). Den andra personen kanske inte tar dig allvarligt när du börjar trycka dina gränser.
  •  
  • I vissa fall kan det vara en "chockad" reaktion (vanligtvis spelad) på grund av den bara tanken att du vågar försöka stoppa den. Låt bara personen reagera på detta sätt, men står fortfarande utmaningarna. En bestämd repetition kommer att behövas för att visa den personen som du har förändrat och är allvarlig.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Ange dina gränser. Försök vänlighet och medkänsla - Chance är trots allt bra att du har accepterat detta beteende i åratal, vilket gör dig lite skyldig att din släkting inte har lärt sig att uppföra det sätt du gillar honom hade. Men om det misslyckas och din släkting inte svarar på vänliga minnen, hittar du en förnuftig inställning för att driva dina gränser: 
    
  • Låt den andra personen veta att du inom de närmaste 30 dagarna kommer att strikt tillämpa de angivna gränserna.
  •  
  • Se till att om denna person bryter mot dina gränser även en gång under dessa 30 dagar kommer ett 30-dagars kommunikationsfel att inträffa. Du kommer helt enkelt inte ha kontakt med den här personen i 30 dagar. Inga snabba besök (om han / hon dyker upp, borde du säga på ett rakt sätt: "Tyvärr, vi är inte fokuserade på besökare just nu, och vi är inte i kontakt med dig just nu, kom ihåg?" Så du lär dig våra nya regler. "), Inga samtal, inga e-postmeddelanden, ingenting - förutom att det är verkligen nödvändigt.
  •  
  • Efter 30 dagarna kan du återuppta den ursprungliga 30 dagars regeln för att tillämpa dina gränser och upprepa processen.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Var helt öppen om vad du gör när du strävar efter att skapa nya grunder för framtida interaktioner. Låt den andra personen veta att du följer denna process eftersom det inte gav dig något val; påminna henne om att du ofta har försökt att klargöra hur seriöst du är, men ignorerade dessa försök. Säg att du vill ha en ny start så att ett nytt förhållande som du kan njuta av "båda" kan uppstå och att du hoppas att du kan få en ny start med en 30-dagars paus, där båda respekterar varandra. 
    
  • Det första försöket om ett 30-dagars kommunikationsavbrott kommer troligen att vara fullt av försök att kontakta dig. Du kommer att avvisa dessa försök genom att inte svara på dem. Förhoppningsvis kommer dessa försök att torka upp och du kommer vila vila resten av tiden.
  •  
  • Om din släkting är obeveklig och inte respekterar din begäran om 30 dagar måste du informera honom eller henne om att du behöver vidta strängare åtgärder. Återställ dina kalendrar för den första dagen. Från och med nu kommer 30 dagar att läggas upp om personen försöker kontakta dig under 30-dagars kommunikationsfördelning. Se till att din släkting förstår reglerna för detta spel, gör det inte utan att låta honom veta vad du förväntar dig och vad konsekvenserna kommer att bli om han ignorerar din begäran.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Avsluta när det inte finns några utsikter för förbättrade framtida interaktioner. Om reglerna har brutits mer än några gånger och du har nått den punkt där du inser att den andra personen inte har för avsikt att respektera dina gränser, oavsett vilka försök du gör för att genomdriva dem, är du klar , Relationen kan inte fortsättas i sin nuvarande form. Om personen inte ens kan respektera dina gränser i 30 dagar, vilken framtid har du? Det skulle innebära att dina gränser kommer att trampas ner så länge du tillåter relationen att fortsätta i sin nuvarande form. 
    
  • Det kanske låter lite hård, men du bör komma ihåg att innan du kom fram till denna punkt uttryckte du tydligt dina behov för den andra personen och de trampades. Du är skyldig dig ett steg tillbaka och bör överväga om du verkligen vill fortsätta detta förhållande. 30-dagars kommunikationsfel ger dig både möjlighet att döma förhållandet långt. Det stör också allvarligt beteendet, så att den andra personen säkert vet att den har överskridit en gräns som inte kan överskridas, och tillräckligt är nog.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Dölj någon skuld. Om den andra personen försöker använda skuld som ett manipulationsverktyg (vilket händer ganska ofta) är det ganska lätt att hantera det. När du känner att den andra personen försöker manipulera dina känslor genom att göra dig skyldig, borde du medvetet uppleva det hela genom att fråga, "Du försöker inte få mig att känna mig skyldig?" , Den andra personen kommer antagligen att vägra, men mönstret återkommer snart. Fortsätt att avstå från att känna sig skyldig genom att rikta uppmärksamheten på personens känslomässiga manipulativa taktik. Håll bara frågor som "Varför anser du att det är nödvändigt att använda skuld som ett manipulationsverktyg?" Eller "Du måste vara ganska upprörd om du finner det nödvändigt att övertyga mig om skuld för att få det du vill ha. Kan vi försöka göra det på ett mer moget sätt? "Du behöver inte slå den personen upp och ner, men se till att du använder en skuld som ett vapen en gång för alla. Om du vägrar att tillåta skuldkänslor, kommer du att kunna vara mer objektiv och vara mer medkänsla när du ser att den andra personen sannolikt kommer att använda skuld som ett vapen, eftersom han plötsligt känner sig maktlös. Genom att ta itu med denna maktlöshet har du möjlighet att ändra det förhållandet för alltid.       
 12.  
 13.             7      Döma om förhållandet. Om personen vägrar att ändra hur de interagerar med dig, bör du noga överväga om det är vettigt att fortsätta detta förhållande. Det kan hända att du har en eller flera övertygelser som bibehåller problemet. Om du tror att familjen är här för alltid, och du måste vara lojal mot alla släktingar och spendera mycket tid med dem, så är det ditt beslut, gärna acceptera dem - eller lämna dem ensamma. Om du har familjeförhållanden som är oförenliga med att du uppnår det bästa av dig själv, kan överdriven familjeloyalitet göra dig avskräckande. Tänk noggrant på din egen tro, familj och lojalitet och överväga följande: 
    
  • Du skulle förmodligen aldrig tolerera samma beteende som en familjemedlem med en främling. Att störa en familjemedlem kan orsaka skuldkänslor eller orsaka bakslag i andra familjemedlemmar. Men du borde allvarligt fråga, "Varför tolererar jag detta beteende med en familjemedlem om jag inte skulle tolerera det på något sätt med en främling?"
  •  
  • Identifiera karaktären av en extern konflikt som du upplever och omvandla den till den interna motsvarigheten. Om t.ex. Om en familjemedlem kontrollerar dig för mycket, bör du göra problemet till din egen interna version: Du tror att ditt förhållande med den här familjemedlemmen är för "utom din kontroll". Om du identifierar problemet som externt, kan dina försök att lösa det ta form av att försöka styra andra människor, och du får givetvis stark motstånd. Men om du identifierar problemet som internt är det mycket lättare att lösa. Om en annan person kontrollerar dig, kan du förmodligen inte ändra det. Men om du känner att du behöver mer kontroll i ditt liv kan du verkligen göra något om dina reaktioner utan att behöva kontrollera de andra.
  •  
  • Familjeledningar kan vara komplexa och respektlöst att någon kan få dig att förlora någon du verkligen vill ha ett närmare förhållande till. Bestäm vad som verkligen är värt det, med andra ord, om du bara behöver se den här svåra personen två eller tre gånger om året, bör du överväga att bara låta det vara bra. Även om du vill vara kapten i ditt eget öde, kommer det inte att skada att uthärda personen i några timmar och kompromissen kommer att vara värt om dina andra släktingar blir glada genom det.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Beslut att älska och låt det vila. Du kan älska dina släktingar utan att ha en mycket nära relation med dem. Kanske har dina personliga värderingar och din personliga livsstil gått så långt ifrån deras att det inte finns någon grundläggande kompatibilitet för att skapa ett allmänt starkt band. Medan detta förmodligen är familjen du växte upp med och delade många minnen, är dina kärnvärden så annorlunda nu att det inte känns som ett meningsfullt familjeförhållande längre. Oavsett dessa skillnader kan du fortfarande klara dig bra och klara dig bra med varandra, men skillnaderna har skapat ett gap så stort att du måste vara nöjd med att du inte är en bra kompis. Det är okej, det händer och du kan vara stark och bekräfta vad som är viktigt för dig genom de nära relationer du väljer att vara en del av.                 
 16.  
            

Tips .

                  

Varningar .

      

<91112>               

Index populär:
Tjäna pengar med din smartphone.

Gör en växtbaserad tinktur.

Glöm svärm.

Använd ett gult halsband som ett tänderhjälpmedel.

Undvik att bli skott.

Kasta en boomerang.

Smygar som en ninja.

Skär en T Rex vattenmelon.

Bestäm de fertila dagarna.

Kontakta din pappa du aldrig träffat.

Överlev som en ensamstående mamma.

Känna igen en graviditet i bukhålan.

Känner igen Waterford kristaller.

Använd Facebook Messenger på Android utan app.

Få din förälder att dricka mindre.

Gör ägg i en korg.

För att hedra din mamma på mors dag.

Hysa ett barn när du har kul.

Sova med karpaltunnelsyndrom under graviditeten.

Spara extra när du beställer online.

Gå och fiska.

ako woman