Home \ index
 

Kom ihåg namn.

 

Har du problem med att komma ihåg folks namn? Det händer allt från tid till annan, men när det blir kvasekroniskt är det nödvändigt att göra allt för att övervinna problemet. Bara för att du är blyg, nervös eller uttråkad, eller träffar människor du inte vill möta, det är ingen ursäkt för att du inte kommer ihåg deras namn. Med följande tips tar du med dig minnet på bakbrännaren och behåller den sociala välsignelsen - eftersom namnet på en person är nyckeln till sin identitet och ett ömsesidigt harmoniskt förhållande. Låt oss gå!

                

Förfarande .

    
   
 1.      1      Förstå vikten av en andras namn. Ibland bidrar det till att föreställa sig hur det är att använda namnet istället för att ensamma komma ihåg det. Om detta är väldigt betungande eller du saknar bara koncentrationen - lyssna på Shakespeare: "Det finns inget sötare ljud än ditt eget namn." Under är rätt: Att skapa ett namn skapar omedvetet en anslutning och bekräftar respekten för den berörda personens identitet och värde. Sammandrabbningen mellan man och du blir också viktig, och det är en trevlig känsla att bli erkänd. Det ger också ett bra intryck av dig, det vittnar om din medvetenhet och allvar när det gäller interpersonella frågor.  
    
  • Föreställ dig att någon glömmer ditt namn - inte bra heller, eller hur?
  •  
         
 2.  
 3.      2      Var medveten om att inte minnas namn har en mycket enkel anledning. Eftersom du ofta inte lyssnar ordentligt eller inte är tillräckligt uppmärksam. Anledningen till detta beror på nerverna, inte minst för att du oroar dig för hur du anländer till den andra personen. Svaret: Ge personen maximal uppmärksamhet när du presenteras för dem - och inte dig själv. Om bara din nervositet eller en meningslös sökning efter ett ämne av konversation sätter stopp för räkningen, så är det värt det att komma ihåg Lär dig hur man gör Smalltalk. Detta kan göra att du förlorar möjligheter att snapa personens namn.     
 4.  
 5.      3      Fråga igen om namnet om du inte förstod det första gången. Eftersom ingen förväntar dig att låtsas ha märkt sina namn om du inte har hört dem. Ändå ta tillfället i akt och åtta att säga att han inte hörde honom korrekt. Men lyssna också! Ett bra knep, förresten, när du blir trött på nerverna, tumla och bli överväldigad av ljud.  
    
  • Om du inte vet hur man säger en persons namn, fråga henne om hon kan upprepa det.
  •  
  • Om namnet är ovanligt, fråga personen att stava den, och kanske var namnet kommer ifrån. Förvänta dig också, om ditt eget namn är lite exotiskt.
  •  
  • Om så är lämpligt byt visitkort med personen - och kolla namnet noga.
  •  
         
 6.  
 7.      4      Upprepa namnet ofta. Om du föreställer dig varandra. Till exempel, "Trevligt att träffa dig, Daisy." Men var lite långsammare än för hektisk. Ta en paus när du pratar, lägg på ett leende och säg att du var väldigt glad. Använd personens namn relativt tidigt i din konversation, till exempel, precis som i slutet av uttalanden och frågor: Ett annat exempel: "Jag undrade vad ditt intryck av middagen var igår, Daisy." Upprepningar (använd namnet minst tre gånger) stöder besparingen, samt att memorera ljudet och utseendet respektive stavningen av namnet.  
    
  • Tala om det nya namnet i åtanke minst tio gånger.
  •  
  • Andra exempel, inklusive namn för att komma ihåg: "Vad planerade du för nästa år, Daisy?", "Vad var din känsla, Tim?", "Jag var glad att träffa dig, Daniela!" Att nämna namnet igen när du säger adjö är idealiskt att mejla det i din hjärna, speciellt vid framtida återförening!
  •  
         
 8.  
 9.   5      Gör anslutningar till andra personer eller den person som använder det nya namnet. Skapa i sinnet en bild av personen som står bredvid en person som har samma eller ett liknande namn - kändisar är också möjliga! När du träffar personen igen, ring upp den här bilden igen, tillsammans med informationen, som "Mark är vänner med Mathias." eller "Tina ser ut som Jennifer aniston!"  
    
  • Det är lättare om en ny person redan känner till några av dina vänner. Så du kan fråga dina vänner igen för namnet på personen. Dessutom finns det ett associativt sätt, du kan ansluta personen med bekant.
  •  
         
 10.  
 11.      6      Anslut namnet med objekt eller djur. Det finns många möjligheter här. Beroende på situation och typ är följande tips ibland mer, ibland mindre:  
    
  • Ta ett djur eller objekt som börjar med samma namn som namnet, till exempel "Cat Kathrin" eller "Flower Barbel".
  •  
  • Om ett (förmodligen) efternamn också beskriver ett existerande objekt samtidigt, föreställ dig det här när du kommer ihåg namnet.
  •  
  • Använd rimmor att komma ihåg, till exempel "Peter Meter" eller "Laura Aura"
  •  
  • Använd relaterade ord som "House - Home"
  •  
  • Gör upp små meningar eller absurda bilder. Till exempel "
  •  
  • Men var försiktig så att du inte öppnar din åsna-brygga, annars kan din motpart känna sig förolämpad.
  •  
         
 12.  
 13.      7      Notera speciella externa egenskaper hos den berörda personen. Men var diskret och stirra inte vid din motsvarighet medan du pratar. Kom ihåg något i ansiktet, såsom spetsiga tänder eller mycket krökta ögonbryn, rynkor eller andra påtagliga funktioner. Anslut sedan namnet med den här funktionen och namnge personen, till exempel "Kristina with the dimples."  
    
  • Välj den mest framträdande funktionen och associera namnet med den.
  •  
         
 14.  
 15.      8      Fråga vänner om hjälp. Om du inte vill komma ihåg ett namn, fråga din partner eller en bra vän om de kan ge dig en tips för att komma ihåg. Förklara för dem att du kämpar med namn och att de måste komma till räddning, till exempel, genom att ange ett hemligt ord för att ge dig rätt namn. Till exempel kan din hjälpreda hoppa till din sida och presentera dig själv för din motsvarighet eller bygga namnet direkt i en mening. Och lyssna sedan!  
    
  • Även under en konversation (i en grupp med fler än två personer) kan du diskret fråga någon för det saknade namnet. Det är bättre att få namnet före ett möte, från en partner eller vänner.
  •  
         
 16.  
 17.      9      Lita på dig själv. Det är lätt att acceptera att du är dålig när du kommer ihåg ditt namn. Men skyll dig inte alltid för denna skada. Du är inte "Vem kan inte komma ihåg namn." Och du borde inte berätta för alla, annars kommer tankarna bara att manifestera sig mer i dig och din miljö - vilket också kan påverka mänskliga relationer negativt. Berätta för dig själv att kunna förbättra, att du även kan vara mycket bra på att memorera ditt namn!  
    
  • Tänk på hur förolämpande det kan vara när någon står inför dig som säger att han är dålig för att komma ihåg namn - kanske även om det trodde sig var på din tunga. Är det inte obehagligt att detta först och främst nämner hans brist på intresse i namnet? Detta borde vara ett väckarklocka för er båda, att ni båda inte stör i dessa frågor. Ta det första steget och gör ditt namn!
  •  
         
 18.  
 19.      10      Skriv namnet. Medan du arbetar med att komma ihåg namn kan du hålla en liten anteckningsbok med dig eller använda telefonen för att skapa nya namn för dig. Helst efter att ha pratat med en ny person, eventuellt tillsammans med information om deras utseende och karaktär, etc. Titta på informationen för några dagar och försök att komma ihåg varje ingång. Exempel: "Maik, träffade i april på en avslappnad kille, glasögon, lite påträngande."  
    
  • Skriv inte ner något medan du pratar med personen. Vänta tills dess och hitta ett lugnt ställe för snabba anteckningar. Det kan också ge dig ett bra intryck eftersom du aktivt försöker få ditt namnproblem under kontroll.
  •  
         
 20.  
 21.      11      Tänk bara fråga! Om allt annat misslyckas, var ärligt och säg artigt att du har glömt hennes namn: "Jag är så ledsen, men jag glömde ditt namn, kan du berätta för mig igen? Bara le det och bli inte intrasslad i onödiga extravaganta ursäkter Fördelen här: Du kommer nog inte att glömma namnet på den här personen!               
 22.  
             

Tips .

                  

Varningar .

             
Index populär:
Komma överens med en föräldrars affär.

Var en bra svärmor.

Ta reda på om du är övervakad.

Gör baby showerinbjudningar själv.

Sluta amma.

Packböcker för frakt.

Transport ett biljardbord.

Sluta amma på natten.

Spela in videospel utan digitalkort.

Barnmassage.

Eliminera skunk lukt.

Gå till en intervju med Kater.

Bli av med streckmärken med kaffe.

Beräkna en nettoreaktionsekvation.

Gör kaliumnitrat.

Skicka ditt barn till ett daghem.

Håll cykeln i god form.

Konvertera tidsformat från 24 till 12 timmar.

Minska illamående under graviditeten.

Lär goda sätt till ditt barn.

Att fadera en pojke.

ako woman