Home \ index
 

Lär dig en baby att krypa.

 

De flesta barn lär sig att krypa mellan 6 och 10 månader. Om din baby är äldre och inte har börjat, är det dock ingen anledning till oro. Vissa barn som är lite tyngre börjar krypa senare, eftersom de har problem med att stödja sin kropp. Andra bebisar hoppa helt över krypningsfasen och börja gå direkt. Om du vill lära dig att ditt barn ska krypa måste du se till att det är klart för det och visa tecken på att det kan hålla huvudet självständigt och rulla sin kropp från den ena sidan till den andra även sitter redan. Om du vill veta hur du ska lära din baby att krypa, fortsätt bara läsa.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Förbered din baby  ,

    
   
 1.            1      Ge din baby gott om tid på magen. Bebisar älskar att leka på magen. Att lägga det på magen och låta det utforska golvet är avgörande för att utveckla motoriska färdigheter och kontroll över huvud- och arm- och nackmusklerna. Du kan börja lägga ditt barn i magen så tidigt som du vill. Låt det först ligga i magen i bara en minut eller två. Det kommer säkert inte att känna sig så bekvämt i denna position i början. Om din bebis bara har blivit född kommer det säkert att känna sig obekväma i den här positionen, eftersom det kommer att känna lite kontroll över hans kropp. Det kan dock vara till hjälp för att barnets utveckling ligger i magen i några minuter varje dag. Så det kan lära sig att krypa snabbare.  
    
  • När ditt barn blir äldre - cirka 4 månader - kan det vara möjligt att lyfta och stödja huvudet på egen hand och få större kontroll över kroppen. Det betyder att det är på väg att lära sig att krypa.
  •  
  • Låt din baby ha roligt när det ligger på magen. Prata med honom i en lugnande ton, lek med leksaker och gå ner till samma höjd som din baby. Så det kommer att må bättre på magen.
  •  
  • Naturligtvis, när du lägger ditt barn i sömn, bör du alltid sätta det på ryggen så att han inte skadar sig eller i värsta fall suddas. Men när den är vaken och i gott humör kan det vara mycket fördelaktigt för barnet att någon tid på magen.
  •  
  • Se till att din bebis förbinder tiden på magen med något positivt. Lägg den på magen efter att den har ätit och är väl vilad och i gott humör. Du borde inte lägga det på magen om det redan är mage.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Skapar den tid din baby spenderar i vandrare, bilstolar eller barnstolar. Även om det är viktigt för din baby att sitta ett tag, se till att det är så stimulerat som möjligt under sin livstid. Annars kan walkeren - i motsats till hans namn - göra att barnet börjar gå långsammare eftersom han inte känner att man behöver göra det ensam. På den tid du spenderar med ditt barn, lägg det på magen eller uppmuntra det att flytta istället för att sitta i en stol och stirra i timmar i mobil eller leksak. 
    
  • Ju mer din bebis kan röra sig utan att tröttna, desto bättre. Du bör uppmuntra din bebis att flytta så mycket som möjligt så att den är väl förberedd för att krypa och springa när tiden kommer.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Hjälp din baby att bygga tillbaka musklerna. Innan ditt barn kan sitta ensam, behöver det din hjälp. När din baby försöker sitta, använd din hand för att stödja ryggen och huvudet så att huvudet inte viflar och din baby kan stå upprätt. Detta hjälper din bebis att utveckla de muskler som behövs för att hålla huvudet krypande. 
    
  • Ju mer tid din baby tillbringar på magen, ju tidigare kommer hon att kunna sitta ensam.
  •  
  • Du kan också uppmuntra ditt barn att se upp genom att krusa över huvudet med färgglada leksaker. Detta kommer att hjälpa ditt barn att stärka hans rygg-, nacke och axelmuskler.
  •  
  • Om ditt barn kan luta sig framåt och balansera med armarna, kan det vara klart att krypa.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Se till att din bebis är redo att krypa. Du bör inte tvinga ditt barn att krypa innan tiden kommer. Detta kan orsaka att det skadar eller bara känner sig avskräckt från ett steg det inte är klart för. I stället för att jämföra din bebis till andra barn, fokusera på att få barnet att utvecklas i sin egen takt. Bebisar är redo att krypa efter att de enkelt kan sitta utan hjälp och kan flytta sina huvuden runt och ha kontroll över sina armar och ben istället för att sparka. Barnet ska också kunna rulla över. Om din baby visar alla dessa tecken kan det inte vara långt ifrån att krypa. 
    
  • Om din bebis kan sitta blir det mer bekvämt med tanken att flytta på alla fyra medan du flyttar huvudet och kommer att upptäcka att det inte är så illa att se vad rör sig runt det eller bara för att rocka fram och tillbaka.
  •  
  • Din baby kanske redan är på väg att vara på alla fyra, rör sig försiktigt fram och tillbaka och försöker gå framåt. Detta är ett tecken på att det är nästan redo att krypa!
  •  
  • Om din bebis flyttar benen jämnt på båda sidor och har bra samordning, bör du inte oroa dig om din baby redan har nått 10 månader och det är bara inte möjligt. Självklart, om du är orolig för andra saker som är relaterade till din bebis utveckling, bör du konsultera en läkare.
  •  
  • Vissa barn visar att de är redo att krypa när de börjar krypa i kors. Det här är när barnet använder en motsatt arm och motsatt ben att flytta framåt istället för att använda samma sida av arm och ben. Det finns många olika sätt för en baby att börja krypa. Så oroa dig inte om din baby inte gör allt som du förväntade dig.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Tänk på din babys ålder. Om din baby är 6 månader eller äldre kan du vara redo att börja krypa. Tänk på att den genomsnittliga startåldern för krypning är mellan 6 och 10 månader, även om många barn börjar mycket tidigare eller mycket senare. Om din baby är bara tre månader gammal bör du inte försöka få det att krypa om det inte visar tecken på att det redan är klart, till exempel en bebis. för att hålla hans huvud oberoende, att rulla över sig ensam, att slänga sig på marken och så vidare.       
 10.  
 11.             6      Hitta en bekväm plats. Din baby ska lära sig att krypa på en bekväm, mjuk plats. Men det ska inte vara så mjukt att det är svårt för din bebis att röra sig. En filt på en vanlig matta eller bara en bekväm matta gör. Om du har hårda trägolv borde du bara lägga en fin mjuk filt på den. Detta kommer att göra din baby bättre och minska risken för skada om din baby plötsligt faller. 
    
  • Vissa föräldrar rekommenderar också att du lägger din bebis på marken endast i en romper eller blöja så att den kan göra direkt kontakt med marken. Detta ger honom en starkare koppling till marken. Om din baby bär för mycket kläder, kan det begränsa barnets rörelsefrihet.
  •  
  • Kontrollera att lampan är tillräckligt ljus. Om ljuset är för dim, är det mer sannolikt att bli dåsig.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Lägg försiktigt ditt barn på ryggen på golvet. Titta på ditt barn, det känns mer kopplat till dig. Så barnet kan vänja sig på golvet och vara säker på att du är där. Se till att minst 10 till 15 minuter har gått sedan det hade ätit, så det var dags att smälta maten. Det ska vara tyst och nöjd när du lägger det på marken.       
 14.  
 15.             8      Spinna din baby på magen. Om din bebis redan kan rulla över, kan den göra det själv. Du kan behöva hjälpa honom att komma på magen. Den ska kunna stödja huvudet med händerna och flytta huvudet bekvämt när det hålls uppe. Det ska ha kontroll över hans armar och ben när han flyttar till denna position. Om det gråter eller känns synligt obekväma, bör du prova det vid en annan tidpunkt. Men om det känns att det är klart för mer, se nästa avsnitt för tekniker som hjälper dig att gå vidare.                 
 16.  
             

  Del 2      Crawling Your Baby  ,

    
   
 1.             1      Sätt din bebis favoritleksak framför honom så att han inte kan nå den. Du kan prata med honom och uppmuntra honom att ta det eller säga något som "Gå på, ta din leksak..." för att få barnet att gå framåt. Din bebis ska börja rocka fram och tillbaka, skjuta sin kropp framåt mot leksaken eller bara försöka flytta närmare objektet. Se till att det inte frustrerar ditt barn eller gör det irriterande för att det inte kan komma på leksaken.       
 2.  
 3.             2      Låt din baby krypa mot dig. Du kan flytta dig från barnet några inches, gå upp och säg "Kom hit! Kom till mamma / pappa! "När det är frustrerat igen, gå till det så det gråter inte. Detta kan hjälpa din baby att komma till dig och inse att krypa och gå ner på alla fyra behöver inte vara skrämmande. Det kommer att vilja se dig och komma närmare dig. Detta är ett annat bra sätt att motivera ditt barn att gå vidare. 
    
  • När den börjar röra sig (inte krypa) håller den sin överkropp när den rör sig runt.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Sätt en spegel framför barnet. Håll eller placera en spegel 20 - 30 cm från din bebis, i en position där den lätt kan se sin reflektion. Barnet vill se själv och försöka krypa framåt för att göra det. Om du redan har fått ditt barn brukade leka med speglar, kan den här metoden bli ännu effektivare.       
 6.  
 7.             4      Scramble till din bebis sida. I stället för att låta ditt barn krypa på dig kan du krypa till din bebis sida. Du och din baby kan samtidigt krypa på leksaken, spegeln eller den andra föräldern. Detta uppmuntrar barnet att göra vad du gör och det kommer att känna sig mindre ensamt. Det kommer att känna sig mer som att spela ett spel och vill vilja göra vad mamma och pappa eller syskon gör. 
    
  • En äldre bror eller syster kan också krypa till barnets sida och uppmuntra honom att krypa framåt.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Känn gränserna för din bebis. När barnet börjar gråta och blir frustrerat, tvinga inte det att fortsätta försöka. I stället vänta en dag och försök igen. Om du försöker tvinga ditt barn att krypa när det inte är dags kan du sakta ner processen och ditt barn kommer att associera krypning med något negativt. Istället bör din baby se sig som en rolig och bemyndigande aktivitet. 
    
  • Ge inte upp. Även om din baby bara kan stå på marken i några sekunder, försök igen senare eller nästa dag.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Animera ditt barn efter att kryptiden är slut. När du är klar med din dagliga krypningssession, se till att du ger din baby mycket kärlek och animerar det. Var inte frustrerad om din baby inte har fått det väldigt långt. I stället visar din bebis fysiska kärlek och kärlek, ge honom en varm flaska när den behöver den, en leksak eller en belöning när den är gammal nog. Din bebis ska kombinera något positivt med kryptid och ser fram emot att fortsätta. 
    
  • Naturligtvis, efter att ditt barn har flyttat mot leksaken, bör du ge det leksaken i slutet av träningen, även om det inte gick att nå det själv. Det ska vara glatt och inte frustrerat att lära sig krypa. Så din bebis blir ännu mer upphetsad och motiverad vid nästa kryptid!
  •  
  • Om ditt barn äntligen kan krypa och utforska ditt hem, har du något att fira! Då måste du förbereda dig och göra ditt barn tryggt!
  •  
         
 12.  
             

Vad du behöver .

      

<91112>  

<91112>  

<91112>             Läs mer... (2)      

Index populär:
Förhindra kräkningar hos barn.

Hantera en graviditet på jobbet.

Gör en regnpinne.

Fransar för stickning och virka.

Eldstadsbelysning görs enkelt.

Föräldrar bevisar barnförlängning.

Gråt på kommando.

Fake ett graviditetstest.

Gör en enkel väderbarometer.

Reser i bilen med en bebis.

Mobilspion mSpy installera på din telefon.

Lugna ett arg eller arg barn.

Kom ihåg ett tidigare liv.

Kontrollera källor för trovärdighet.

Vad en Twilight Vampire ser ut.

Gör dina ögonfransar tjockare med tightlining.

Vik en baby.

Välj ett barnnamn.

Klätt händerna.

Håll lugnet med dina syskon.

Gå ut med en man som har ett barn, om du inte har en.

ako woman