Home \ index
 

Få barn att ta medicinen.

 

De flesta barn tar sina läkemedel utan motstånd om de i allmänhet anser medicinen som normalt. Som sådan bör du titta på mediciner. Men så snart barn har tanken att läkemedel är äckligt eller de måste vara rädda för det är det mycket svårt att övertyga dem annars. Lyckligtvis finns det några knep på hur föräldrar kan få sina barn att ta medicinen.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Motivera barnet  ,

    
   
 1.            1      Var positiv. Ditt barn plockar upp på ditt humör eller attityd mot droger. Om det får intrycket att medicinen är dålig, kommer det att tänka så bra. Om ditt barn behöver ta ett (nytt) läkemedel för första gången, håll det bara och säg "Ta det här med din medicin." Om ditt barn vägrar kan du säga "superdroppar" eller "kraftpiller" istället för medicin , 
    
  • Du kan berätta för yngre barn att deras favoritkaraktär från TV eller en bok har tagit detta läkemedel också. Det är därför han är så smart, stark, hälsosam, snabb, etc.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Berätta för ditt barn vad medicinerna är bra för. Förklara varför medicinen i allmänhet är en bra sak. Ta reda på speciell förberedelse och använd bilder för att höja ditt barns intresse. 
    
  • Detta alternativ är mer lämpligt för äldre barn. Men det finns definitivt yngre barn som tycker mycket rationellt och logiskt att använda den här metoden.
  •  
         
 4.  
 5.             3      agera som om du gillar drogen Stick skeden i munnen och låtsas att du tar medicinen. Säg, "Yummy!" Och le. Denna metod är inte lika effektiv, men yngre barn är ibland övertygade. 
    
  • Du kan också "administrera" läkemedlet till en nalle eller fylld djur.
  •  
  • För äldre barn kan du ta en sked av "medicin". I själva verket dricker du fruktjuice som liknar.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Erbjud en belöning. Tänk på vad barnet tycker om. Detta kan ge dig ett starkt incitament för ditt barn att ta medicinen utan en grunt. Prova ett godis eller klistermärke för belöningsbrädet så att barnet får det utlovade priset snabbare. Vissa barn är nöjda med ett enkelt beröm. 
    
  • Äldre barn kan försöka hävda en större belöning varje gång.
  •  
  • Du kan också krama eller ge en kyss till ditt barn. Men säg inte ditt barn att du kommer att krama eller kyssa efter att du har lyckats med det. Om ditt barn vägrar vägrar att ta hans medicin och du förnekar honom kyss eller kram kan det leda till dåliga känslor. Det kan känna sig övergiven och inte älskad.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Endast straffa ditt barn om det inte finns något annat sätt. Varje straff leder till ytterligare maktkampar. Till sist blir ditt barn helt rakt. Bara straffa ditt barn om det var extremt styggt eller drogen är avgörande för livet. Meddela straffet på förhand så att ditt barn vet vad det är. Berätta för exempel att du bara utför en planerad utflykt när han tar hans medicin.                 
 10.  
             

  Del 2      Förbättra smaken av läkemedel  ,

    
   
 1.             1      Blanda läkemedlet med kall juice eller en smoothie. Ju kallare och sötare drycken desto mer smaken av läkemedlet är överlagd. Du kan röra flytande medicin direkt i fruktjuicen. Tabletter ska först placeras i munnen och sedan tvättas med juice. 
    
  • Läs först bipacksedeln för att se om det finns några ämnen som inte ska tas tillsammans. Den aktiva ingrediensen är kanske inte helt effektiv. Normalt bör läkemedel inte tas med grapefruktjuice. Mjölk har en negativ effekt på vissa antibiotika.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Dölj drogen i maten. Mash tabletten och blanda den med äppelmos eller potatismos. Ditt barn kan inte klaga om han inte vet att medicinen tar det. Om ditt barn märker, erkänna att du har gömt förberedelsen i maten så det smakar bättre. 
    
  • Läs bipacksedeln och se till att läkemedlet tas under måltiden.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Blanda flytande medicin med en söt doft. En, två droppar är tillräckliga för att täcka den bittra smaken. Låt ditt barn bestämma vilken smak det skulle vilja ha.       
 6.  
 7.             4      Håll näsan stängd när du tar droppar eller juice. Detta gör det lättare att svälja smaksatt läkemedel.       
 8.  
 9.             5      Försök med en annan smak. Barnmedicin finns ofta i flera smaker. Fråga i apoteket. Med receptfria läkemedel behöver du inte ens recept. 
    
  • Vissa barn föredrar läkemedel utan speciell fruktsmak. Vissa läkemedel är dock endast tillgängliga för vuxna eller barn över 12 år. Om du använder sådana preparat, var noga med att justera dosen.
  •  
  • Fråga på apoteket om receptbelagda produkter i olika smaker finns tillgängliga.
  •  
         
 10.  
             

  Del 3      Ge medicin till ett kämpande barn  ,

    
   
 1.             1      Denna metod bör endast användas om alla tidigare försök har misslyckats. Ibland är barn bara för unga för att förstå att de behöver ta medicin, även om det inte smaker gott. Använd endast den här metoden om du inte har någon annan väg och ditt barn vägrar att ta drogen. Det beror också på om preparatets intag är absolut nödvändigt, t.ex. i antibiotika.       
 2.  
 3.             2      Berätta för ditt barn vad du ska göra nu. Berätta för honom att du håller den och fyller med läkemedlet. Förklara för ditt barn varför det är viktigt att du gör det här nu. Ge honom en sista chans att ta medicinen frivilligt.       
 4.  
 5.             3      Be en annan person att hålla barnet. En familjemedlem eller vän borde försiktigt hålla barnets armar.       
 6.  
 7.             4      Ge läkemedlet långsamt. Du kan behöva hålla näsan för barnet för att öppna munnen. Långsamt administrera läkemedlet så att barnet inte sväljer. 
    
  • För yngre barn kan du administrera flytande läkemedel med en plastspruta. Injicera medicinen i kinden, så att barnet inte sväljer.
  •  
         
 8.  
             

Tips .

                  

Varningar .

      

<91112>  

<91112>         

Index populär:
Få ditt barn att använda en barnvän.

Berätta mannen om skilsmässa.

Hantera ett drunknande monster korrekt.

Känsla druckit utan att dricka.

Främja ungdomars sociala utveckling.

Bli en nederländsk medborgare.

Somna till en baby med öronvärk.

Känna igen graviditet under oregelbunden tid.

Lugna en baby med kolik.

Vik ett pappersark i tredjedelar.

Fågeldukar av plastrullar.

Förbered gelatinvätska från vattenmeloner.

Att vara farfar.

Köp gravida kläder under graviditeten.

Leda livet för en författare.

Minska ödem under graviditeten.

Packa en nödsäck.

Discipline ett autistiskt barn.

Låt ett sovande barn göra en liten burp.

Behandla symptom på urinvägsinfektion hos barn och ungdomar.

Klassificera trianglar.

ako woman