Home \ index
 

Lös gåtan med vattenkärlet från Die Hard 3.

 

Du måste defibrera en bomb genom att placera exakt fyra liter vatten på en sensor. Problemet är att du bara har en 5-liters kanna och en 3-liters kanna! Detta klassiska pussel, känt i Die Hard 3, verkar omöjligt utan en mätkopp, men det är faktiskt anmärkningsvärt enkelt.

              

Förfarande .

    

    1      Hitta svaret (anmärkningarna)  ,

    
   
 1.   1      Förenkla frågan och dina alternativ. Lämna filmen åt sidan för nu och föreställ dig pusslet i sina enklaste termer. Vad vet du, vad är ditt mål, och vilka är dina alternativ? Ett enklare sätt att titta på detta pussel kan vara:
    Du har två tomma vattenkranar i dina händer. Man håller tre liter vatten och de andra fem liter. Du måste använda dessa två krukor för att mäta exakt fyra liter vatten. Du har obegränsad mängd vatten tillgängligt. "         
         
 2.  
 3.             2      Bestäm var du lämnar de fyra liter vatten. För att mäta dina fyra liter måste du lämna dem någonstans. Som John McClane korrekt avdrag, är de omöjliga att passa in i 3-liters krukan. Det innebär att ha rätt svar kräver att du får rätt mängd vatten i 5-liters kannen.       
 4.  
 5.             3      Du måste veta att, som med alla bra pussel, har du allt du behöver för att lösa det. Lösningen är inte att ta med en annan kanna, för att uppskatta vattennivåerna perfekt, eller att leta efter fragment av kanna. Du har två krukor och ett obegränsat utbud av vatten. Hur kan du bara använda dessa saker för att komma till fyra liter? Mer specifikt, hur kan du använda 3 och 5 för att komma till 4? 
    
  • Obegränsat vatten innebär att du kan använda eller kasta bort så mycket du vill.
  •  
  • Du kan inte exakt uppskatta hur mycket vatten finns i burken, om du inte fyller den helt.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Var medveten om att detta i grund och botten är ett enkelt matematiskt problem. Ignorera vattnet och kannen en stund om du fortfarande är fast. Hur kan du lägga till eller subtrahera 3s och 5s för att få 4? Det är verkligen allt du gör. Siffrorna representerar endast slumpmässigt liter. Att lägga till eller kasta bort vatten är egentligen bara tillsättning och subtraktion.                 
 8.  
 

<91112>             

    2      Ta lösningen ut (korrekta svar)  ,

     Lösning 1  
   
 1.             1      Fyll fullständigt 5-liters kannan. Det finns självklart fem liter i 5-liters kannen. Du måste fylla den i brädan, annars vet du inte exakt hur mycket du har.       
 2.  
 3.             2      Fyll 3-liters kanna med vattnet från 5-liters kannen. Du kommer att ha tre liter och två liter i 5-litersburken kvar i 3-liters kannan.       
 4.  
 5.             3      Häll ut 3-liters krukan. Nu har du ingenting i 3-liters kanna och 2 liter i 5-liters kanna.       
 6.  
 7.             4      Överför vattnet från 5-liters kannan till 3-liters kannan. Nu har du två liter vatten i 3-liters kanna och ingenting i 5-liters kannen.       
 8.  
 9.             5      Fyll på 5 liter krukan helt. Nu har du två liter i 3-liters kannan och fem i 5-liters kannen. Det betyder att det finns en liter utrymme i 3-liters krukan.       
 10.  
 11.             6      Använd vattnet från 5-liters kannen för att fylla på 3-liters kannen. Fyll den sista literutrymmet i 3-liters kannan med vattnet från 5-liters kannen. Så du har tre liter i en 3-liters kanna och fyra liter i en 5-liters kanna .        
 12.  
  Lösning 2  
   
 1.             1      Fyll helt i 3-liters kannan med vatten. Nu har du tre liter vatten.       
 2.  
 3.             2      Överför detta vatten till 5-liters kannen. Nu har du ingenting i 3-liters kanna och 3 liter i 5-liters kanna.       
 4.  
 5.             3      Fyll 3 liter-burken med vatten igen. Nu har du tre liter i 3-liters kanna och tre liter i 5-liters kannen.       
 6.  
 7.             4      Fyll 5-liters kanna med vatten från din 3-liters kanna. Nu har du en liter i 3-liters kanna och fem liter i 5-liters kannen. Det beror på att du i sista steget bara hade två liter utrymme kvar. Så du kan bara flaska två liter.       
 8.  
 9.             5      Häll ut 5-liters kanna och tillsätt 1 liter till den. Nu har du ingenting i 3-liters kanna och en liter i 5-liters kannen.       
 10.  
 11.             6      Fyll på 3-liters krukor. Nu har du tre liter i 3-liters kanna och en i 5-liters kannen.       
 12.  
 13.             7      Överför de tre liter vatten till 5-liters kannan för att göra fyra liter. Häll bara dina tre liter i 5-liters kannan, som tidigare bara innehöll en liter. 1 + 3 = 4 och en framgångsrikt defused bomb.        
 14.  
                
Index populär:
Gör möblerolsk från olivolja.

Ta med småbarn i sängen.

Meddela om graviditeten.

Ljus en gasbrännare.

Skapa iPhone ringsignal från YouTube video.

Hantera en envis tonåring.

Reser i bilen med en bebis.

Fry fisk som i södra staterna.

Övertyga föräldrarna till en hamster.

Förhindra att telefonen hackas.

Smält aluminium.

Känn igen om Jade är riktig.

Toup ditt hår.

Gör en vas från en plastflaska.

Motivera ditt barn att äta mer.

Att bli gravid snabbt.

Meddela sitt engagemang.

Behandla en urinvägsinfektion under graviditeten.

Amning under graviditeten.

Spåra en person.

Förbered dig på en kejsarsnitt.

ako woman