Home \ index
 

Marinera en kalkon i saltlösning.

 

Har du någonsin beställt kalkonbröd på en riktigt bra restaurang? I så fall har du säkert undrat hur de får köttet så ömt och saftigt. Är det en hemlig ingrediens, eller kanske ett otroligt dyrt, professionellt köksinstrument? Det är faktiskt inte heller. Detta uppnås med en mycket enkel och billig metod, där fågeln sätts i en saltlösning med örter, kryddor, frukt och grönsaker. Koksalten penetrerar mycket djupt in i kalkon, vilket gör det mindre torkat i ugnen och förblir snyggt saftigt. Denna artikel visar hur man kan marinera en kalkon i saltlake.

                 

Ingredienser .

                  

Förfarande .

    
   
 1.                    1      Förbered saltlösningen två dagar före stekning. Lös upp saltet och brunt sockret i 475 ml kokande vatten. Låt vätskan svalna och lägg den i kylskåpet över natten.       
 2.  
 3.                  2      Lägg till kryddor och örter. Blanda saltlösningen, kallvattnet och andra ingredienser som du vill använda i en stor behållare. Du kan lägga till örter och kryddor till din smak. Du kan också ersätta det kalla vattnet med te, frukt och grönsaksjuice, buljong, cider, öl eller vin. Experimentera med saltlösningens vätska är en del av det roliga!        
 4.  
 5.                  3      Ta bort sladdar eller förpackningar. Vingarna och benen får inte röra vid kroppen, men borde vara fria att suga bra i saltlake.        
 6.  
 7.                  4      Tvätta fågeln inifrån och ut under kallt vatten. Tvätta noggrant.        
 8.  
 9.                  5      Doppa på kalkon. Doppa fågeln i vätskan, tillsätt mer vatten om det behövs så att det är helt nedsänkt. Om kalkon flyter tillbaka till ytan, till exempel, klaga med ett bricka eller annat tungt föremål.        
 10.  
 11.                  6      Prova detta som ett alternativ. Ta två rena, färska stekpåsar eller soptäckor av rullen:  
    
  • Sätt i den andra för att göra en dubbelpåse.
  •  
  • Sätt kalkon (utan slakt) i dubbelpåsen och häll i saltlösningen.
  •  
  • Tryck på påsen tillsammans så att det inte finns någon luft kvar i den.
  •  
  • Binda påsen så att den inte läcker ut.
  •  
  • Turkiet är nu alltid helt täckt med saltlösning. Du kan lagra det enkelt och oroa dig inte för att behöva vända det över mitt på natten. Var försiktig när du lyfter den.
  •  
         
 12.  
 13.                  7      Förvara på en sval plats. Placera fågeln i saltlake i kylskåpet eller på annat kallt ställe (högst 4,4 ° C) och låt det marinera i minst tio timmar.  
    
  • Kalkon bör bäst marinera i kylskåpet. Om detta inte är möjligt, placera behållaren på en sval plats, till exempel i källaren.
  •  
  • Du kan använda isförpackningar eller återanvändbara gelpaket för att hålla temperaturen sval, men lägg aldrig is direkt till saltlösningen, vilket spädar lösningen. Kalkon och saltlösning måste ligga under 4 ° C.
  •  
         
 14.  
 15.                  8      Vänd fågeln över. Vänd fågeln ungefär halvvägs genom marinesäsongen så att den marinerar jämnt.        
 16.  
 17.                  9      Ta kalkon ur saltlake. Tvätta in och ut med kallt vatten och torka ordentligt med köksrull. Låt det värmas vid rumstemperatur i en timme innan du lägger den i ugnen för stekning. Detta garanterar en säker värmeinträngning.        
 18.  
 19.                  10      Klar.                  
 20.  
             

Tips .

                    

Varningar .

                  

Vad du behöver .

             
Index populär:
Sväng från marken till ett upprätt läge.

Växa eukalyptus.

Lär goda sätt till ditt barn.

Att göra måltider för småbarn trevlig.

Spara äktenskap.

Uppmuntra ditt barn att leka med andra barn.

Imitera ett busshjul.

Spara och förbättra ett äktenskap.

Kontakta din pappa du aldrig träffat.

Övervinna postpartum depression och ångest.

Lär dig en baby att krypa.

Känn igen de tidiga symptomen på graviditet.

Ställa in ett barnhem.

Skissning.

Reagera på en blöderklädd tonåring.

En duschplatta.

Håll dig över med semestern med hans svärföräldrar.

Klä som James Bond.

Gör ett engagemang med fredskorpsen.

Sova bra under graviditeten.

Börja det nya året på nytt.

ako woman