Home \ index
 

Göra svampost.

 

Stärkad svampost kännetecknas av den blå eller blågröna mögel (tack vare de penicillin kulturer som lagts till under produktionen) och en skarp, lätt salt smak. Svamposten, som kan tillverkas enligt följande instruktioner, liknar den som finns i USA Edelpilzkäse som heter "Saga Blue".

                 

Ingredienser .

                  

Förfarande .

    
   
 1.            1      Fånga med dekanterad stallost från stuga ost som tillverkats av 7,5 liter mjölk, hälls i kylskåpet. Neufchâtel bör också vara bra som startkvark.        
 2.  
 3.             2      Stänk 2 teskedar salt överst och blanda för att göra kakor med torvstorlek.        
 4.  
 5.             3      Ta en mixer för att göra 1 tsk ren svampost som "Saga Blue" med ¼ kopp kallt vatten för att göra en smidig massa ost (inokulum).        
 6.  
 7.             4      Giese inokulatet över de salta smulorna och kasta dem ihop för att blanda.        
 8.  
 9.             5      Lägg ut pressen med en steril trasa och fyll i smulorna. Tryck lätt så att smulorna inte pressas ihop, men det finns fortfarande lite utrymme kvar i osten. Låt honom stå över natten.       
 10.  
 11.             6      Ta kvarken på morgonen från pressen och gör hål genom att placera en steril stång, ca 6mm i diameter, ca 2,5cm i osten. Detta lämnar luft i osten, vilket är nödvändigt för tillväxt av mögel. Oavsett vilken stång du sätter i, måste den vara steril (eller åtminstone doppad i vodka, som den illustrerade skruvmejseln). Se till att du inte sätter bakterier i lufthålen.       
 12.  
 13.             7      Rista ytan lätt med salt och sätt den luftade osten på en torr, steril duk. Vik tyget över det för att täcka det lätt.       
 14.  
 15.             8      Placera osten på en rostfri bricka för att ytterligare lufta osten och placera den i en "kylare" (t.ex. kylskåp) som håller temperaturen vid 10 ° C.       
 16.  
 17.             9      Övervak ​​temperatur och luftfuktighet . Temperaturen ska vara cirka 10 C och luftfuktigheten vid 70%. Öka luftfuktigheten med en kruka med vatten, som du placerar i "kylväskan". Eftersom osten mognar oväxad är den höga fuktigheten viktig så att osten inte torkar ut. Å andra sidan, om det är "droppande våt" så att osten "gråter", spenderar osten.       
 18.  
 19.             10      Vänd osten dagligen, byt ut tyget med en torr, steril trasa när den är våt.        
 20.  
 21.             11      Vänta på en vit "blomma" på ytan av osten efter en vecka eller 10 dagar. Om hålen du gjorde är stängda med blomman, så nästa gång du kan göra dem större, eftersom de ska låta luften in i ostens insida. Vänta ytterligare två veckor eller tills den karakteristiska färgen syns både inifrån och ut.       
 22.  
 23.             12      Ta ut den färdiga svamposten efter två månader. Var uppmärksam på penicillins marmorpatron. Du kan också låta det mogna längre, men det är super gott som det är.                  
 24.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                  

Vad du behöver .

             
Index populär:
Se vid andra graviditeten om du är i arbete.

Ta hand om ett barn.

Bestäm amerikanska arméns ledning.

Har långvarig läppstift.

Förhandla en högre lön.

Tjäna pengar med fotbollsbetting.

Gör en skulptur från kanaltape.

Berätta för din make att han blir tjock.

Få barnen bort från TV: n.

Berätta för din make att han blir tjock.

Sätt att bli gravid.

Ett ettårigt barn underhålles.

Gör en låda med gåvor från hälsningskort.

Berätta för din mamma hur mycket du älskar henne.

Ha bebisar begravda.

Blir USA: s president.

Använd akupressur för att inducera arbete.

Främja en uppfattning med tryckmassage.

Var en kvinnlig spion.

Transportmjölk.

Kommunicera för att rädda ett äktenskap.

ako woman