Home \ index
 

Applicera en värmepanna under graviditeten.

 

Graviditet är ofta en glad livserfarenhet full av förväntningar och hopp om en lycklig framtid. Det orsakar emellertid obehag och smärta som kan påverka dina leder och muskler, särskilt i nedre delen. Användningen av en värmepanna är en av de vanligaste råden för avlastning av de flesta graviditetsproblem, men speciellt smärta i ryggen, som ibland drabbar 50 till 70 procent av alla gravida kvinnor. Värmebatterier kan hjälpa vissa kvinnor med smärta och lindra inflammation. De kan vara särskilt användbara för rygg eller knäsmärta. Om du följer vissa riktlinjer är användningen av en värmepanna under graviditeten helt säker.

              

Förfarande .

    

    1      Använd värmekunskap under graviditet  ,

    
   
 1.            1      Använd endast värmepuden under en kort stund. Det viktigaste att tänka på som en gravid kvinna är att kroppens kärntemperatur ska ligga under 39ºC. Se därför till att du inte använder värmekuddar under lång tid. 
    
  • Den normala maximala användartiden för en värmepanna är 20 minuter. Detta bör också vara rätt tid för en ansökan till dig. Se till att du tillåter tillräckligt med tid mellan behandlingar för att din kropp ska svalna igen.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Använd värmeplattan på lägsta möjliga nivå. Överdriven användning av värmepanna eller användning av överdriven värme kan orsaka hudbrännskador och överdriven kroppstemperatur. Därför ska du sova inte och använda den på lägsta nivå som ger dig lättnad när du använder en värmepanna. 
    
  • Du bör i allmänhet alltid börja med den lägsta nivån och sakta höja upp värmeplattan endast vid behov. Du bör dock aldrig använda värmeplattan under graviditeten på högsta nivå.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Använd den endast lokalt begränsad. En värmepanna ska inte användas för att värma din kropp över ett stort område. Det här är bra för varken din hud eller din kroppstemperatur. Ju större ytan på din kropp som är täckt av värmepuden, desto mer kommer din kroppstemperatur att stiga. 
    
  • Använd endast värmepuden för rygg, knä eller axel - bara ett område i taget.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Använd endast värmeskyddet när du är vaken. Var noga med att endast använda uppvärmningsplattan när den är vaken. Att använda den medan du sover kan orsaka allvarliga problem. Du kan oavsiktligt lämna den på för länge och bränna din hud, eller din kroppstemperatur kan stiga för högt. 
    
  • Se till att du har stängt av värmeplattan innan du lägger dig och aldrig använda den direkt i sängen. När allt kommer omkring vill du inte oavsiktligt somna med värmekudden på.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Rådfråga din läkare för smärta i buken. Om du lider av buksmärta, ska du genast gå till din gynekolog. Allvarligare problem med ditt barn kan vara orsaken. Även med smärta nära buken bör du inte använda en värmepanna. Medan det inte finns några konkreta bevis för att de elektromagnetiska strömmar som genereras genom att driva en värmepanna kan skada din baby, finns det risk för utvecklingsskador om temperaturen överstiger 39ºC. 
    
  • På grund av detta borde du aldrig sätta en värmepanna i magen.
  •  
  • Överväg att använda en extra varm filt istället för en värmepanna och kom ihåg att ta bort det så snart din hud känns bekvämt varm.  
  •  
         
 10.  
 11.             6      Använd en värmepanna för att värma din säng. Det kan vara att tanken på att sätta en värmepanna på kroppen under graviditeten stör dig på grund av eventuella brännskador eller den lilla mängd el som du släpper ut. Men du kan fortfarande överväga alternativ att utnyttja en värmepanna i viss utsträckning utan att ha direkt fysisk kontakt med den. Till exempel kan du slå på en elektrisk filt eller en värmepanna och placera den under din filt eller mellan dina lakan och madrass för att värma din säng. Ta bort den elektriska filten eller värmepuden eller stäng av den innan du lägger dig. 
    
  • Detta ger dig möjlighet att njuta av en varm värmeskydds behagliga värme utan att ha direkt kontakt med värmepuden eller strömflödet.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Vik upp värmeplattan i en handduk eller filt. För att dämpa effekten av värmeplattan kan du täcka den med en extra bit duk (t.ex. en handduk eller filt). Vidare lägger du upp värmeskyddet i ett annat lager av kläder (som en tröja som inte längre passar dig), vilket gör det säkrare att använda på dina muskler. 
    
  • Om du har ryggsmärta, försök sätta upp värmeplattan på baksidan med en tunn kudde inuti, medan du lutar tillbaka på en soffa eller säng. Men glöm inte att värmeplattan är påslagen och du bör stänga av den innan du somnar för att minska risken för brand och brännskada.
  •  
                   
 14.  
             

    2      Använd kyla för smärta  ,

    
   
 1.             1      Använd en färdig kallkompressor. Vissa kvinnor rapporterar att den kalla behandlingen, när den används först, kan lindra smärta och inflammation bättre än värme. Om du har en enda eller mindre skada på korset, använd de första dagarna över en kall kompress för smärtlindring. Kyl området först med en kall förpackning eller en kall kompressor. Lämna inte kylaren på området i mer än 20 minuter och ta sedan bort det.        
 2.  
 3.             2      Gör din egen kalla komprimering. I stället för att göra en sval pack kan du också göra din egen kalla kompress genom att fylla en återförslutbar fryspås med isbitar, hälla kallt vatten i en vattenflaska, blötlägga en tvättduk i kallt vatten eller ta en påse frysta grönsaker och linda i en handduk , Alla dessa saker kan sättas på din hud istället för en värmepanna. 
    
  • Samma tidsgräns gäller även för dessa metoder. Om din hud utsätts för kalla temperaturer för länge kan frostskada uppstå.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Testa kyl- och värmebehandlingar växelvis. Alternativ användning av värmnings- och kylbehandlingar kan hjälpa till att minska muskel- och ryggsmärta snabbare. Dessutom kan detta förhindra att huden överhettas. 
    
  • För att kyla din hud och muskler innan du använder en värmepanna kan det få det att känna sig varmare på en lägre nivå.
  •  
         
 6.  
             

Tips .

                Läs mer... (5)      
Index populär:
Ta reda på din ovulations tid.

Sätt på en automatisk klocka.

Smygar som en ninja.

Förhindra skilsmässa.

Var en bra son.

Vik en Graco barnvagn upp.

Fånga havskatt.

Förhindra håravfall efter graviditet.

Testning av asbest.

Öva avvikande tänkande.

Dyk dricksen av söta drycker.

Gör en växtbaserad tinktur.

Var en bra svärmor.

Lägg till mods till Minecraft.

Frågan om förekomsten av jultomten.

Planera en Grand Canyon semester.

Rengör kaffemaskinen.

Förhandla en högre lön.

Konvertera videor till iPad Air.

Sova med karpaltunnelsyndrom under graviditeten.

Ha kul med en presentation.

ako woman