Home \ index
 

Hitta ditt ursprung.

 

Det är viktigt att känna till sina rötter. Mycket av vår ärvda historia är uppbyggd genom historier: dina morföräldrar berättade föräldrarna om familjehistoria, och dina föräldrar har gått igenom några av dessa historier till dig. Eller du har inte fått höra något om din familjhistoria. Oavsett vilken utgångspunkt du läser och läs mer om hur du bättre kan förstå var du kommer ifrån!

              

Förfarande .

    

    1      Utforska din släktforskning  ,

    
   
 1.            1      Ställ frågor. Ta reda på så mycket du kan om din familjhistoria. Kolla in gamla fotoalbum och fråga familjemedlemmar vad de vet. Be om namnen på morföräldrar, farföräldrar och andra släktingar, så långt tillbaka som personen kan komma ihåg. Bestäm namn, platser och tidslinjer för de förfäder du vill veta mer om. 
    
  • Se till att du får rätt stavning. Få mer erfarenhet av möjliga stavningsändringar som kan ha inträffat under åren. Kanske har dina förfäder ändrat sina namn när de flyttade till ett nytt land eller en ny kyrka.
  •  
  • Familjemedlemmar kan vara det enklaste sättet till det förflutna. Antag inte att dina föräldrar, farföräldrar och andra släktingar redan har berättat för allt de vet. Äldre släktingar kunde komma ihåg ännu längre tillbaka.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Bygg vidare på tidigare forskning. Ta reda på om din familj redan har gjort släktforskning. Sök efter befintliga (digitala eller verkliga) dokument som berättar något om din familj. Sök också efter bilder som kan ge dig en känsla av hur livet var när bilden togs. Sök efter familjeträd, certifikat och forskningsprojekt som kan ge dig en bra utgångspunkt.       
 4.  
 5.             3      Skapa ett släktträd för att strukturera vad du redan vet. Börja med dig själv och träna allt du vet om din släktforskning. Spåra din förfäderliga kedja tillbaka över dina föräldrar, dina morföräldrar, dina far-morföräldrar och så vidare. Lägg till födelsedagar, dödsdatum, bröllop, platser och annan relevant information.       
 6.  
 7.             4      Först gör du en enkel lista med "direkt väg". Skapa en gren i ditt förflutna till din mamma och pappa, sedan till sina föräldrar och sedan till sina morföräldrar. Om du listar dina far-morföräldrar har du redan 15 personer på ditt "träd". I början av din sökning ska du ta reda på så mycket som möjligt om dessa 15 personer. Prova med en enkel internetsökning. 
    
  • Ta reda på när och varifrån dessa förfäder föddes.
  •  
  • Observera när dessa personer gifte sig och hur många barn de hade.
  •  
  • Förstå när och var dessa människor dog.
  •  
                   
 8.  
             

    2      Granska filerna  ,

    
   
 1.             1      Sök i folkräkningsfilerna. Använd folkräkningen på ancestry.de. Börja med förfäderna från det förflutna: Hitta deras namn i varje folkräkning och arbeta dig tillbaka till det förflutna. Dessa censuses på internet är indexerade - så om du anger namn och födelsedatum kan den rätta personen förekomma bland andra möjligheter. När du bygger ditt släktträd ska du notera andra detaljer som hänvisar till fler sökområden - t.ex. yrke av en person.  
    
  • Om din familjemedlem inte visas i folkräkningen, försök att ändra sökningen. Lägg till eller ta bort ord för att göra resultaten tydligare.
  •  
  • Sök efter både födelse namn och äktenskapsnamn för kvinnliga förfäder. Folkräkningsdata kan bekräfta eller ange ett bröllopsdatum.
  •  
  • Var medveten om att stavningen av namn kan ha ändrats. Vissa förfäder kanske inte kan läsa eller skriva bra och har därför använt ovanliga stavar. Gamla censuses kan indikera om en person var läsbar eller inte.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Begränsa sökresultaten. Efter att ha granskat de historiska censusesna, försöker du alla andra poster. Det kan hjälpa till att minska filerna på äktenskap och skilsmässor eller invandring eller militär. Sök efter varje folkräkningskategori som dina förfäder kan innehålla. Försök att använda skatte- eller väljarlistor.        
 4.  
 5.             3      Använd naturaliseringscertifikat. Om dina förfäder kommer från ett annat land, kan du behöva söka sina invandrings- och naturaliseringshandlingar. Naturaliseringsintyg består av två delar: filerna och den slutliga ansökan. Om du inte har den andra delen kan du inte säkert anta att de har naturaliserats. Det kunde ha gått flera år och registeren kunde vara i ett annat arkiv - även i en annan del av landet. Använd folkräkningen för att förstå var dina förfäder bodde och leta efter naturaliseringshandlingar på dessa platser. 
    
  • Se passagerarlistan över fartyg. Om dina förfäder har emigrerat utomlands kan du ta reda på det exakta datumet genom att hitta deras namn.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Hitta konkreta poster. Om du vet var dina förfäder gifte sig, gå till denna plats (kyrka, kontorsbyggnad, etc.) och be om tillgång till filerna. Äktenskapsintyg innehåller ofta namnen på bruden och brudgummens föräldrar. Detta kan vara en användbar ledtråd för att få dig på rätt spår. Se om samma plats användes för andra förfäder, och leta efter deras filer också.       
 8.  
 9.             5      Hitta dina förfädernas gravstenar. Om du vet var dina avlidna släktingar begravdes eller var deras begravning ägde rum, besök personligen kyrkogården. Sök efter ledtrådar: Födelsedatum och död, namn som inte matchar posterna eller andra släktingar som begravdes i närheten. Var inte rädd att resa till avlägsna kyrkogårdar om dina förfäder bodde och dog på olika ställen. Det kan visa sig vara värdefullt för dig att följa din förhistoriska historia med första hand och att resa.       
 10.  
 11.             6      Använd dopregister för att kontrollera eventuella födelsedatum. Om dina förfäder har döpt sina barn, letar du efter dopskivor. Om du inte vet det exakta födelsedatumet för en förfader kan dopet hjälpa dig att uppskatta när en familjemedlem föddes. De flesta dop görs strax efter födseln. Du bör också kunna hitta dokument om bröllop och dödsfall i kyrkans arkiv. 
    
  • Kyrkans register är inte alltid fullständigt. Om kyrkan är långt ifrån dig, ring innan du går dit.
  •  
         
 12.  
             

    3      Sök en genealogists tjänster  ,

    
   
 1.             1      Forskningens släktforskningstjänster på Internet. I de flesta fall betalar du någon att gå och utforska ditt släktträd. Du måste ge så mycket relevant information som möjligt, inklusive namn, platser, datum, yrken och anslutningar. Detta kan vara ett bra alternativ om du inte har tid, energi eller önskan att springa.  
    
  • Var försiktig. Några av dessa tjänster är bedrägerier. Läs rapporter och meddela dig innan du betalar.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Kontaktgrupper som handlar om släktforskning i ditt område. Ta reda på om det finns en grupp nära dig som handlar om släktforskning eller var dina förfäder bodde. Dessa grupper kan ha dokument om din familj. Många av dessa föreningar har sin bas på Internet, men de kan också ha riktiga filer.       
 4.  
 5.             3      Använd gratis prövningserbjudanden. Sidor som ancestry.de har utformats för att hitta denna typ av information, och deras kostnadsfria prövningserbjudanden kan hjälpa dig att snabbt fördjupa dig i det förflutna. Varje försöksbud ger dig tillgång till en stor databas under en kort tid. Du måste motivera din forskning och göra en kort och intensiv insats. Du kan dock lära dig mycket.       
 6.  
 7.             4      Tänk på DNA-testning. Det finns många leverantörer som testar salivprover med ett laboratorietest för att isolera genetiska ärftliga faktorer. Du kan till exempel upptäcka att du har gener som bara kan hittas på en bestämd kontinent. Dessa tjänster är oftast dyrare än att betala någon för att söka dokument. Men för det här priset kan du få mycket djupare information.        
 8.  
             

Tips .

                Läs mer... (2)      
Index populär:
Sätta Eurostil skåp gångjärn.

Övertyga dina föräldrar om ett kärleksäktenskap.

Motivera ditt barn.

Zorua i Pokémon blir vit.

Var tålamod med barn.

Emotionellt förbereder sig för graviditet.

Förstå de senaste veckorna av graviditeten.

Skrämma dig själv.

Gör en Harlem shake video.

Gör något sött för din handled.

Accelerera en födelse.

Ge piskar fart och längd.

Att hantera att inte vara älskad av föräldrarna.

Skriv en graviditetsdagbok.

Hämta video från YouTube.

Gör dina egna skönhetsprodukter.

Starta ett företag.

Kasta inte upp när den är full.

Utbilda tonårsflicka.

Ange en dörr med framgång.

Gör ett sjukhushörn.

ako woman