Home \ index
 

Använd ett vattenrör.

 

Vid första ögonkastet kan ett vattenrör ser förvirrande ut. Det uppfanns i slutet av 1700-talet. Det finns en patenterad version i USA med nummer 3 863 646 Kahler 4 februari 1975. Ett vattenrör filtrerar och kyler allt du röker i det. Rökning erfarenhet är trevlig och kan avnjutas. Att använda en apparat med ett vattenfilter är ett av de renaste och hälsosammaste sätten att röka tobak eller andra rökämnen.

              

Förfarande .

    

    1      Rengör vattenröret och fyll det med vatten  ,

    
   
 1.                    1      Lär känna delarna av kroken. Vattenrören är enkla men väl genomtänkta anordningar. De består av olika delar som arbetar tillsammans. Genom att förstå hur länken fungerar, kommer du att kunna dra nytta av din väns eller din väns vattenkrok. Dessa är komponenterna i hooka:  
    
  • Inandningsöppning: Detta är en öppning i slutet av röret som du håller din mun på. Om du håller din mun nära röret, lägg dina läppar i öppningen till röret och inte runt röret.
  •  
  • Rökkammare: Det här är den del där röken samlas och är redo att inandas.
  •  
  • Standardhuvud (Skål): Standardhuvudet är en skål på haken. Det kallas också som ett rörligt huvud eftersom de flesta användare tar bort det från kolonn av rök innan inandning av röken från rökkammaren.
  •  
  • Rökkolumn: Det här är ett litet rör som förbinder vattnet i botten av kroken med halsen på det vanliga mobilhuvudet.
  •  
  • Ventil: Ett litet hål på kolvens sida ovanför vattennivån. Ventilen hålls stängd, medan det rörliga huvudet är upphöjt och inte täckt medan användaren inhalerar röken.
  •  
         
 2.  
 3.                  2      Se till att ditt vattenrör är helt rent. Om du har ett nytt vattenrör kan du hoppa över det här steget. Å andra sidan bör du vara försiktig eftersom att kasta ett vattenrör är ett hemskt avfall. Hartser och andra rester kan orsaka en sur buljong, vanligen kallad "bong-vatten". Byt vattnet åtminstone varje gång du röker för att undvika det. Vissa människor föredrar att noggrant rengöra sin vattenpipa en gång i veckan när den används ofta. Det är säkert att rökning erfarenhet med en ren vattenpanna är betydligt trevligare.        
 4.  
 5.                  3      Sätt isbitar i din vattenrör (tillval). Isen kyler vattnet i kroken. Detta kyler röken när den rör sig genom vattnet. Var försiktig om du ger isen in i kammarens hål. Släng inte bara in det, så att inget splittras eller rastas från glaset.  
    
  • Några krokar har så kallade isspetsar. Glaset från kammaren har vid denna tidpunkt en spett på vilken kuberna kan ligga. Dessa spettar fortsätter att kyla röken när den passerar genom kammaren.
  •  
         
 6.  
 7.                  4      Fyll din vattenpanna med kallt vatten över toppen av rökkolonnen, men inte över ventilen. Vattennivån är mycket viktig. Den ska vara tillräckligt låg så att den inte rinner ut ur ventilen om du lutar i vattenkroken för att dra. Men det ska vara tillräckligt djupt för att helt rena röken. Det ska också vara minst 2,5 cm till 5 cm över basen av din kolonn av rök. Ju mer vatten träffar röken, desto mjukare blir röken.  
    
  • Vissa användare föredrar att fylla kroken med is och tillsätt sedan tillräckligt med kallt vatten tills vattenröret ger ett bubblande ljud vid inandning.
  •  
  • Vissa användare föredrar mycket varmt vatten eftersom mer fukt kommer in i lungorna genom ångan. (Torkningseffekten av rök, inte rökens värme, är den främsta anledningen till att rökare hostar när man dricker ett vattenrör.) Om du vill använda varmt vatten, hoppa över isen från steg 2.
  •  
                   
 8.  
             

    2      Fyll tobakshuvudet  ,

    
   
 1.                  1      Ta bort huvudet från kåpan så att du inte slår den av misstag medan du fyller den. Säkerhet först. Rätt?        
 2.  
 3.                  2      Rengör huvudet (skålen). Kontrollera först att det finns tillräckligt med luftcirkulation genom tobakshuvudet. Bubbla försiktigt genom huvudet på sidan av öppningen och inte på sidan där ångan träffar vattnet. Om luften cirkulerar fritt, då har du rätt. Om inte, rengör skräp som har ackumulerats med ett skarpt föremål. Nyckeln till en mjuk, mjölkaktig rök är tillräcklig luftcirkulation.        
 4.  
 5.                  3      Krossa ditt rökningsmaterial och ta bort frön, stjälkar eller löv. De påverkar renheten hos din rök och det är därför bättre att ta bort det. Det är nog bäst att dela ditt rökning i två små portioner och lämna något som en kroning. Om du använder en kvarn för att krossa ditt rökning material, undersöka ditt material i förväg och ta bort frön och stjälkar innan du maler den.  
    
  • Men försök att inte använda bruket för vattenrörets rökmaterial. Om du använder en kvarn, blanda en gång ungefär. Finmalt rökmaterial kan sugas in i kammaren och brännas innan det var dags att släppa sin förföriska rök. Denna process kallas ibland "bränn i skalet".  
  •  
         
 6.  
 7.                  4      Placera tobakshuvudets botten med två små portioner och fyll i luckorna på toppen med mindre bitar. De små bitarna på toppen ska placeras strategiskt så att hela toppen av tobakshuvudet är jämnt täckt med ditt rökmaterial.  
    
  • Se till att tobakets huvud inte är för fullt, annars kan ditt rökmaterial falla ut och det får inte vara för hårt och ingen luft kan sugas in. Fyll ditt material i en ljus till medelhög konsistens. Du behöver så mycket material i ditt tobakshuvud som möjligt, men du borde fortfarande kunna dra luften genom materialet varje gång du andas in.
  •  
         
 8.  
 9.                  5      Sätt tillbaka skålen på kopparrörets rökrör.        
 10.  
             

    3      Ta ett tåg  ,

    
   
 1.             1      Säkra vattenröret med din vänstra hand, placera helst den nedersta delen av haken på en plan yta. Oerfarna vattenrörsrökare bör alltid följa denna regel: Håll vattenröret på en plan yta för att minska risken för att den faller och bryts. De avancerade användarna kan hålla kroken utan stöd från nedan.  
    
  • Om du inte hittar en plan yta där du kan stänga av vattenkroken, placera vattenröret i magen eller håll det mellan knäna när det är tillräckligt stort för det.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Placera dina läppar mot öppningen för att bilda en lufttät försegling. Se till att hela öppningen är täckt, annars kommer du inte att kunna dra röken ur röret.  
    
  • Håll den goda etiketten medan du röker hooka genom att torka din mun och torka dina läppar. Placera dina läppar "i" inhalationsöppningen och inte runt den. På detta sätt kommer du att uppnå två positiva saker. Du kommer att skapa bättre dammsugare och du kommer inte att förorena öppningen av kroken, vilket kan vara en ganska obehaglig upplevelse för nästa användare.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Ta tag i vattenröret, täcka ventilen med en hand. Ventilen är ett litet hål någonstans på din krok. Vanligtvis är det fäst vid sidan.        
 6.  
 7.             4      Håll tändaren på skalet och inhalera samtidigt. Ljusa din tändare med din högra hand i uppåtgående vinkel och håll sedan långsamt ner den och börja inhägna.  
    
  • Om du inte vill andas in i rökgasen eller om du inte vill ta på dig de många rörelserna och rörelserna, kan du istället prova en Bee line . Bee-linjen är en organisk säkring som tänds och sedan brinner långsamt.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Inhalera med glödande rök i skalet och vänta på att kammaren börjar fylla med rök. Nyckeln är här för att andas långsamt. Du vill inte andas in din rökämne så mycket att du tömmer kammaren på en gång. (Du kommer att andas in resten senare.)        
 10.  
 11.             6      Innan lungorna når sin kapacitet, ta bort elden från skalet. Ta av huvudet från rökkolonnen och fingret från ventilen.        
 12.  
 13.             7      Inandning av återstående rök i kammaren med djupt andetag. Om du använde kroken ordentligt borde den vara ett mycket starkt drag.  
    
  • Håll andan. Försök att hålla röken i högst sex sekunder. Under denna tid absorberas åttio procent av röken genom kontakten och resten absorberas efter ca 5 sekunder. Om det här är första gången, se till att du undertrycker hostan. Det är normalt att nya vattenrökrökare hostar väldigt mycket. Så var beredd. Normalt är 5 sekunder korrekta för de flesta rökblandningar. Andas långsamt tills du inte längre kan se rök som kommer från dina lungor.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Om det fortfarande finns rök i kammaren, vila huvudet och täcka inhalationsöppningen med din öppna handflata. Detta förhindrar att röken sakta rinner ut ur haken. Andas ut.        
 16.  
 17.             9      Rök återstående rök från kammaren. Många rökare hävdar att röken från kammarens botten är "gammal". Så det är upp till dig att bestämma om du vill röka det eller inte.        
 18.  
             

    4      Etikett vid rökning av en hooka  ,

    
   
 1.                  1      Försök att inte spita saliv i kroken. Första gången du röker en hooka är det lätt för saliv att oavsiktligt komma in i hooka medan du andas in. Detta är en dålig etikett bland rökare. Ingen vill tänka på ditt saliv när den röda substansens avkopplande effekt uppstår. För att förhindra att ditt saliv kommer in i kroken kan du prova följande saker:  
    
  • När du känner att ditt saliv börjar flöda, lägg skålen på underdelen av din tändare och håll din mun stängd. Gör detta medan munen är i sin ursprungliga position utan att ta bort den från inhalationsporten. Försök att svälja så mycket saliv som möjligt utan att andas ut.  
  •  
  • Sluta inandning, släck skålen och ta ut munen ur inhalationsöppningen utan utandning och täck inhalationsöppningen med din öppna handflata. Torka din mun och försök igen.
  •  
         
 2.  
 3.                  2      Torka munstycket eller inhalationsöppningen med din tröja eller ärm efter varje dragning. Du kan vara bland vänner, men ingen av dem skulle vilja känna en känsla av hydratisering eftersom de tar en puff ut ur hookahen.        
 4.  
 5.                  3      Om du röker med en grupp människor, tänd inte hela skålen. Det är okligt att röka hela innehållet i hooka om det var meningen att det skulle delas med andra människor. Fråga ägaren om innehållet han fyller i skalet är för ett "enstaka drag". Det betyder att det bara finns tillräckligt med rökämne för att dra i skalet. Om så är fallet, tänd hela skålen på vattenröret. Om inte, måste du mäta mängden:  
    
  • Istället för att hålla din tändare eller biklinje över mitten av skålen, sikta på att tända en fläck på skålens sida. På så sätt får du mycket åtgärd medan du bara röker en liten del av skalet och lämnar resten för andra rökare.
  •  
         
 6.  
 7.                  4      Om skålen brinner ner efter att du röker den, slår du ut askan istället för att bara passera kroken till nästa person i raden. Igen vill ingen röka rester. Det är därför du borde inte lämna den i första hand. Ge skålen till personen som fyllde den. Hon kommer antingen att fylla på skålen eller avsluta rundan.        
 8.  
            

Tips .

    
   
 • Vänligen lägg inte munen på munstycket som visas på bilden. Gör bara en tätning med dina läppar.
 •  
 • När du känner att hostan kommer, dra din mun bort från haken. Hosten i vattenröret med skålen påslagen gör att den flyger bort (och ditt rökämne).
 •  
 • Om du känner att dina lungor spricker med en puff och du känner smärta, ta lite djupa andetag (men mycket smärtsamt). Efter några ögonblick kommer smärtan att passera. Uppfriskande dina lungor är nyckeln till att undvika hosta och smärta.
 •  
 • Passa alltid tändaren tillsammans med vattenröret till nästa person i linjen så att du kan följa sitt spår.
 •  
 • Vid rökning med andra personer rekommenderas det inte att sätta i bråken i munnen.
 •  
 • Oförändrat och avskallat vatten kan utveckla en mycket obehaglig lukt när den blir gammal en stund. För att ditt vattenrör behåller sin goda och mjuka smak, rengör den med en enkel blandning av salt (grovt salt föredras) och rengöringsalkohol (isopropylalkohol 90-100%). Efter skakning några gånger frigörs hartset från blandningen. Häll blandningen i toaletten och skölj omedelbart, annars kommer hartset att sätta sig på toaletten. Se till att du sköljer din hooka noggrant innan du fyller på den för att röka.
 •  
 • Använd en tunn stav, helst en utfälld papperslip, för att ta bort resterande och klumpiga bitar av substans och aska från skalet efter användning så att det är klart för nästa person.
 •  
 • Om du hostar och du känner att du har sugits i fel ände av en flamthrower och din hals fortfarande brinner efter att du har fått frisk luft i dina lungor, hjälper det vanligtvis att dricka något sugared. Kalla och icke-kolsyrade drycker är bäst. Den öppna burken av läsk, som har varit i kylskåpet sedan igår, är precis rätt.
 •  
 • En krok är ett utmärkt sätt för rökare som börjar röka för att röka. Var försiktig så att du inte andas in så länge och så svårt som en kryddat rökare, för det kan leda till en ful och smärtsam hostande passform som skakar bröstet.
 •  
 • Lägg inte vatten i din mun (som i bilden). Gör i stället en tätning med dina läppar.
 •  
 

<91112>             

Varningar .

    
   
 • Denna artikel hänvisar till bongs eftersom de är bättre kända av det namnet. Om en hooka kallas en bong betyder det vanligtvis att det röker marijuana. Det är olagligt. Försök att vänja dem på att kalla dem vattenrör i allmänhet och speciellt om du köper dem. Om du går till en rökbutik och ber om en bong är chansen att du kommer att kastas, oavsett vad du faktiskt använder den för. Ring till henne en hooka.
 •  
 • Aldrig hosta, medan din mun fortfarande är på kroken. Du kommer att fukta blandningen och alla dina vänner kommer att bli arg på dig.
 •  
 • Var aldrig den som vrider vatten och slänger vattnet. Vattnet luktar fruktansvärt och det är extremt svårt att få fläckarna ut ur mattan.
 •  
 • Om möjligt, använd färskt och rent vatten varje gång för att röka din rök. Genom att återanvända det smutsiga vattnet förstörs syftet med ditt vattenrör. Vattenröret är ditt filter - håll det rent.
 •  
 • Drick inte vattnet. Det smakar helt hemskt och förstör först och främst syftet med att röka.
 •  
 • Även om du är en miljövänlig person, ska du inte använda rengöringslösningen igen.
 •  
 • Om det är första gången, försök inte att andas in eller svälja vid utandning. Det kan vara smärtsamt.
 •  
 • Om du gör det bra kan det vara roligt att röka med dina vänner, men kom ihåg att krokarna har en lång historia som rekvisita. Var försiktig med det och låna inte ut det. Andra användare kan röka något olagligt eller oavsiktligt, eller båda.
 •  
 • Hookahs som filtrerar bort tjära och andra föroreningar från röken är inte ett säkert alternativ till de icke-filtrerade metoderna. Röket hör inte i de mänskliga lungorna. Innan du börjar röka något, överväga effekterna på din hälsa.
 •  
 • Denna artikel avser endast juridiska ämnen. WikiHow förespråkar inte användningen av olagliga ämnen.
 •  
             

Vad du behöver .

    
   
 • Ett vattenrör
 •  
 • Tobak eller annat rökämne
 •  
 • En tändare
 •  
           Läs mer... (1)      
Index populär:
Bli av med hicka i spädbarn.

Packa en målning för transport.

Transportmjölk.

Gör en skulptur från kanaltape.

Fry fisk som i södra staterna.

Kontrollera blåsan på bussritt.

Ansök om ett duplikat födelsecertifikat i Kalifornien.

Se dubbel medborgarskap.

Gör en trepartskonferens med din Blackberry.

För att få ett tvåårigt barn att sova.

Njut av varje dag.

Uppmuntra en ung att söka jobb.

Led ett lyckligt gift liv.

Barnmassage.

Hitta den resulterande kraften hos ett objekt.

Håll ditt gamla telefonnummer.

Ange en dörr med framgång.

Övervinna rädslan för äktenskap.

Spara en baby från kvävning.

Öppna en Internet Café.

Växa växter snabbare.

ako woman