Home \ index
 

Vet när din tonåring tar marihuana.

 

Att växa upp kan vara en svår och förvirrande tid. Förutom alla de biologiska, sociala och akademiska påtryckningar som barn upplever under den här tiden kommer vissa att komma i kontakt med vanliga olagliga droger som marijuana för första gången. Om du misstänker att ditt barn röker marijuana mot din vilja, bör du först söka specifika bevis innan du gör falska anklagelser. Viktigare än vad som helst är att du talar öppet med ditt barn och försäkrar honom om ditt stöd.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Leta efter tecken på ett problem  ,

    
   
 1.            1      Döm ditt barns humör. Tänk på varför du är orolig för ditt barn. Verkar det vara annorlunda än vanligt? Visar det oförklarliga humörsvängningar? Kanske är ditt barn orolig för ingen uppenbar anledning. En möjlighet för dessa humörförändringar kan vara användningen av marijuana. Marijuana är en psykoaktiv substans. Det påverkar användarens hjärna och förändrar tillfälligt hur han tänker eller känner.       
 2.  
 3.             2      Titta på beteendeförändringar. Konsumtion av marijuana kan leda till kognitiv försämring vid förgiftning. Denna effekt ökar utöver den mängd som konsumeras. Om du misstänker att ditt barn är "högt", var medveten om följande psykiska symptom:  
    
  • Minskade reaktionstid
  •  
  • Problemlös beslutsfattande
  •  
  • minskat minne
  •  
  • En tendens att "glida av" eller förlora tråden i en konversation.
  •  
  • Paranoia eller absurd rädsla för att någon är i fara. Dessa symtom är emellertid vanligare bland användare som har existerande psykiatriska problem eller predisponering för det.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Förstå en tonårs hjärna. Det är normalt att oroa dig för ditt eget barn, men det är lika vanligt att tonåringar upplever plötsliga humörförändringar. Att hålla koll på ditt barns humör kan ibland känna sig som en berg-och dalbana. Du får inte glömma att tonåringar går igenom många förändringar, både fysiskt och emotionellt. Vissa beteendemässiga och humörförändringar är ganska normala. Gör lite forskning eller fråga en betrodd vän för råd för att bättre förstå din tonårs handlingar.        
 6.  
 7.             4      Bedöm ditt förhållande. Även om din tonåring inte alltid kan erkänna det, är du en av de viktigaste människorna i hans eller hennes liv. Ditt förhållande är också ibland en stor faktor i varför ditt barn beter sig som det uppför sig. Försök att gå tillbaka och tänka objektivt om ditt förhållande. Har något ändrats nyligen? Kan ditt barns beteendeförändring vara en reaktion på någonting som händer i sitt hem?        
 8.  
 9.             5      Förstå när du ska vara orolig. Även om tonåringar ofta beter sig väldigt konstigt, kan inte allt detta märkas som ett typiskt problem att växa upp. Var uppmärksam på alla områden i din tonårs liv medan du respekterar hans eller hennes gränser och ökat självständighet. Om det finns tecken på potentiellt missbruk, är det dags att bli orolig. Lyssna på ditt hjärta. Du vet ditt barn bäst. Vad berättar din känsla av mage? Även om du kanske tror att ditt barn aldrig skulle göra sådana misstag, stäng inte dina ögon för tydliga tecken.                  
 10.  
             

  Del 2      Identifiera marijuanaanvändning  ,

    
   
 1.             1      Titta på röda ögon. Om du verkligen tror att ditt barn röker gräs, bör du aktivt söka bevis. Röda ögon är en av de mest ökända biverkningarna av marijuana. Marijuana-konsumtionen blir ibland röda eller rödaktiga i ögat. Anledningen till detta är att kapillärerna i ögonen kan expandera på grund av marijuana. Dessutom kan rök från marijuana irritera användarens ögon och därmed orsaka rodnad, även om marijuana inte behöver rökas för att orsaka rodnad i ögonen. Men du borde inte hoppa till slutsatser. Håller ditt barn ofta vaken på natten för att lära sig eller spela videospel? Det kan också förklara ögonens rodnad. 
    
  • Kom också ihåg att marijuana kan ge användaren möjlighet att bredda sina elever. Denna effekt är emellertid inte obestridlig och mindre välskriven, såsom ögonrötterna.  
  •  
  • En tillförsel av ögondroppar för ögonirritation (som Visine®) kan vara en indirekt indikation på marijuanaanvändning, eftersom det ofta används för att minska ögonröken.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Titta på dåsighet. Användning av marijuana kan orsaka dåsighet, vilket sänker användarens aktivitetsnivå. Om du misstänker din tonåring, se till att han ofta tar en tupplur, lägger sig på soffan, spelar videospel hela dagen och föredrar att inte göra någonting alls. Men glöm inte att detta inte är den enda anledningen till att en tonåring behöver mycket sömn. Många tonåringar behöver naturligtvis mer sömn än vuxna.  
    
  • Även om den duggiga, avslappnande effekten av marijuana kan tyckas roa vid första anblicken kan den också påverka kognitiva förmågor som minne, reaktionshastighet och kritiskt tänkande, vilket gör att marijuana använder sig mycket farligt i situationer där Full uppmärksamhet krävs (t.ex. när du kör bil).  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Se upp för "dumt" beteende. Det observeras ofta att människor som är under påverkan av marijuana beter sig mer dumma och mer barnsliga än normalt. Många användare har t.ex. tendensen att fnissa okontrollerbart, även om saker som inte är särskilt roliga. Vissa tycker att det är mycket svårt att förbli seriöst även i situationer där de är skyldiga att göra det. Om din tonåring tycks vara ute av kontroll över hans dumhet kan marijuanaanvändning vara en möjlig orsak till detta beteende, men som med de flesta vanliga marihuana symptomen är det verkligen inte den enda förklaringen.       
 6.  
 7.             4      Var uppmärksam på filmvalet. Om din tonåring blir involverad i Stoner-kulturen kan du hitta några ledtrådar i hans urval av underhållningsmedier. Filmer som använder mycket av ditt drogintag kan gnista ditt barns intresse för gräsrökning. Några exempel är "Förvirring - Sommar av Freaky", "Friday" och "The Big Lebowski". Det är helt möjligt att ditt barn helt enkelt går in i sådana filmer, men om han eller hon ständigt tittar på samma filmer kanske du vill vara noga med andra tecken på användning av marijuana.        
 8.  
 9.             5      Var uppmärksam på ditt barns sociala beteende. Titta på ett förändrat beteende i ditt barns "kommande och gå". Vanlig användning av marijuana kan störa användarens sömnmönster, ofta sova länge under dagen och hålla sig vaken hela natten. Om din tonåring förbrukar marihuana kan du märka andra förändringar i hans beteende, till exempel: en ny vänkrets, nya ställen där han tillbringar sin tid, ovanliga pauser etc. 
    
  • Men du borde inte göra grundlösa anklagelser bara för att ditt barn har ett ovanligt schema eller träffar vänner du inte godkänner. Ett sådant beteende kan ha många orsaker.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Se uppenbara. Leta efter drogen själv. Om du till exempel När du tvätter ditt barns dolda marihuana lager har du mycket starka bevis på att han eller hon konsumerar läkemedlet. Eftersom läkemedlet snabbt blir ganska dyrt med vikten kommer ditt barns bestånd antagligen att vara relativt litet vilket gör det lätt att gömma sig i små sprickor. 
    
  • Marijuana kommer vanligtvis i grön eller grönbruna klumpar av växtmaterial som påminner om kryddorens oregano och har en stark, distinkt lukt.  
  •  
  • Marijuana lagras ofta i små plastpåsar ("baggies"), plastpiller, små glasögon eller andra improviserade behållare.
  •  
  • Se upp för drogtillförsel. Utrustning som rör, kvarn, bongar, papper, roach clips, tändare och andra tillbehör är starka indikatorer på användning av marijuana och är ofta det starkaste beviset som föräldrar kan hitta.  
  •  
  • Var uppmärksam på den typiska marihuana lukten. Om du kan lukta marijuana eller dess rök kan du vara säker på att den ligger i närheten (eller åtminstone var). Marijuana har en distinkt och ofta mycket stark lukt. Frisk marijuana har en mycket penetrerande lukt, som ofta beskrivs som den som en skunk, men mindre obehaglig. För vissa luktar marijuana också äckligt sött eller som trädgårdsavfall.
  •  
  • Marijuana rök har en "växtbaserad doft" som påminner om färska tomater och scorched tea leaves. Marijuana doft beskrivs ibland som en "sötare" tobakslukta. Lukten sticks till kläder, hår och stoppade möbler.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Observera ditt barns matvanor. Matbehov eller ökad aptit har länge varit förknippad med marijuanaanvändning, men studier som genomförts de senaste åren har visat att det är säkert att användningen av marijuana kan öka användarens aptit och matens tillfredsställelse. Så om ditt barn har perioder av till synes omätlig aptit för snacks kan orsaken vara marijuanaförgiftning.  
    
  • Observera att användningen av marijuana ibland kan torka ut och skrapa användarens mun och nacke. Detta får personen att dricka mycket vatten och andra drycker.  
  •  
  • Men kom ihåg att en viss aptitökning under normala tonåren är normalt. Kroppen upplever en snabb tillväxtspurt när vuxna växer, och därför äter tonåringar ofta mer.  
  •  
         
 14.  
             

  Del 3      Adressera problemet  ,

    
   
 1.             1      Bestäm hur du vill ta itu med problemet. Marijuana besittning är olaglig i Tyskland. Om du förstår att din tonåring har konsumerat marihuana och inte har fångats av myndigheterna än, är det ditt ansvar att ta situationen under kontroll. Det finns inget tydligt svar på frågan om hur man gör det, men man kan till exempel börja med en konversation om förväntningar. Det är upp till dig att ställa regler för ditt barn som du tycker är rimliga. 
    
  • Förstå att din tonåring är nyfiken på marijuana. Under ditt barns tonår är det troligt att hans vänner eller klasskamrater börjar prata om marijuana eller konsumerar den. Så det är naturligt för ditt barn att förstå varför en sådan väsen görs om den här saken.
  •  
  • Förklara för ditt barn att oavsett personens personliga åsikt om detta ämne är innehav och förvärv av marijuana i Tyskland ett brott. Även i länder där marijuana har legaliserats är tonåringar förbjudna att konsumera och vuxna får inte ge det till minderåriga.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Konfronter ditt barn opartiskt. Även om ditt barn inte fullt ut förstår effekterna av marijuanaanvändning vet det nästan säkert att det här är något som de flesta vuxna anser vara dåliga. Därför kommer det nog att vara nervöst, upprörd eller defensiv när du konfronterar det med ditt bevis på användning av marijuana. Ditt barn kanske till och med ljuger för att dölja sin marijuanaanvändning. Ge ditt barn sinnesro, men lyssna också på hans synvinkel. Ditt mål bör vara att uppnå en ömsesidig förståelse med ditt barn, för att inte skrämma det.       
 4.  
 5.             3      Förklara de personliga farorna med marijuana. I stället för att förbjuda användningen av marijuana enbart för "eftersom jag säger det," bör du förklara ditt barn genom att förklara de skadliga effekterna på användaren. Detta ger dig mycket mer legitimitet för ditt beslut. Ditt barn kommer vara mindre benägna att ta din sida eller respektera ditt beslut om du förbjuder konsumtion utan att ge någon anledning. Du kan t.ex. till de beprövade farorna i samband med konsumtionen av marijuana i en ung ålder. Dessa inkluderar: 
    
  • Högre andel av tidiga skolavgångar
  •  
  • Högre grader av ångest eller social störning
  •  
  • Nedsatt minne och sinne
  •  
  • Ökad sannolikhet för psykos
  •  
  • Andnings- och lungproblem (liknande tobaksbruk)
  •  
  • En högre sannolikhet att konsumera andra olagliga droger.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Förklara de juridiska farorna med användning av marijuana. Lättare, tillfällig marijuanaanvändning orsakar sällan personliga eller hälsoproblem. Men beroende på var du bor, kan även en enda applikation av marijuana leda till juridiska problem för ditt barn. Dessutom är straffen i samband med marijuana nästan alltid högre om personen är fångad med en stor mängd eller på försäljning. Oavsett hur du personligen känner till det och om du vill tolerera ditt barns konsumtion, bör du se till att ditt barn är fullt medveten om den rättsliga ställningen i ämnet. 
    
  • I Tyskland är innehav, köp och försäljning av marijuana förbjuden. I många federala stater tolereras emellertid en "liten mängd för personlig konsumtion". Hur hög denna "lilla mängd" beror helt på respektive federalstat och tolkningen av domaren i fråga.
  •  
  • I de flesta stater anses en "liten mängd" vara mindre än sex gram. Detta bör dock endast ses som en riktlinje. Det finns inget krav på uteslutning av åtal för droginnehav i små kvantiteter. Tolkningen beror helt och hållet på den berörda domaren och åklagaren.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Kompilera en plan tillsammans. Om det här är första gången du pratar med ditt barn om att använda marijuana, ta tillfället i akt för att ange några tydliga familjebestämmelser om ämnet för framtiden. Gör klart för ditt barn att du inte är arg på sin ursprungliga nyfikenhet, men du vill att han ska hålla fast vid dina regler i framtiden. Se till att ditt barn förstår att det kan komma till dig utan rädsla när som helst om det har frågor om marihuana i framtiden.  
    
  • Om ditt barn medvetet bröt familjereglerna eller ljugit för dig, kan du straffa dem. Förklara för barnet att du inte är arg på hans nyfikenhet om dessa saker, men besviken över att det har brutit dina tydligt definierade regler.
  •  
  • Kom ihåg, din tonåring kan fortfarande vara ett barn, men han är väl på väg att bli en vuxen. Försök att involvera honom i beslutsprocessen när han är redo för en öppen konversation med dig. Ibland beter sig barn med mer ansvar mer ansvarsfullt.  
  •  
         
 10.  
             

Tips .

    
   
 • Kom ihåg att du är ansvarig för ditt barns liv. När du är orolig är det dags att göra något.
 •  
 • Var inte rädd för att söka hjälp utanför. Har ditt barn en favoritbror eller en favorit faster som han eller hon särskilt litar på? Be personen att hjälpa dig med samtalet med din tonåring.
 •  
 • Sök professionell hjälp om det behövs. Du har all rätt att vara osäker.
 •  
 

<91112>         

Index populär:
Rengör babyleksaker.

Bli av med lösslucka.

Straff ett barn.

Skapa en kontrakt.

Gå ut med en man som har ett barn, om du inte har en.

Hantera en fängelsestraff.

Återställ verktygsfältet.

Åka på en berg och dalbana.

Hjälpa din fru i födseln.

Grattis i hemlighet.

Hemma våld överlever.

Ansök om ett grönt kort om du gifter dig med en amerikansk medborgare.

Rapportera stöld på ett socialförsäkringskort.

Var en bra rumskompis.

Starta ett företag.

Behandla en urinvägsinfektion under graviditeten.

Använd toaletten som står upp.

Skapa ett Xbox Live konto.

Undvik fosterskador.

Kör hemifrån.

Gör bastardsnitt.

ako woman