Home \ index
 

Bli en nederländsk medborgare.

 

Så du vill flytta till det stora landet i Nederländerna, men vet inte exakt hur man gör det? Det är verkligen ett bra land att leva på, när du har sett dig ner, men det kan vara en svår upplevelse. Men om du läser den här artikeln kommer du förhoppningsvis att flytta till vindkraftverkens hus smidigt.

                 

Förfarande .

    
   
 1.            1      Fråga om Nederländerna . Du måste ta reda på så mycket som möjligt om landet. Kultur, historia och lagstiftning är bra utgångspunkter. Fortsätt sedan med saker som landskök och språk.  
    
  • Se till att du läser om arbetsmarknaden i Nederländerna för att se vilken typ av arbetskraft som behövs. Även om det kan vara svårt att hitta arbete i landet, söker vissa företag desperat efter högkvalificerade invandrare. Tänk på att dessa verk kan vara de som nederländarna inte vill göra, så det är hög sannolikhet att de blir ganska obehagliga.
  •  
  • Om du har barn, bör du leta efter bra skolor eller daghem.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Kompilera alla juridiska dokument. Denna del är avgörande, annars kommer du att nekas tillträde till Holland och arresteras med misstanke om olaglig invandring. Du behöver ett pass, visum, arbetstillstånd och uppehållstillstånd. Du bör också göra kopior av viktiga dokument, t.ex. bära ditt födelsedatum eller äktenskapsintyg.  
    
  • Hitta en holländsk ambassad nära dig och be om särskilda visumkrav för din situation. Om du bor i USA behöver du en visum och ett tillfälligt uppehållstillstånd (MVV) om du tänker stanna i Nederländerna i mer än 3 månader. För att ansöka om visum behöver du ett pass, två passfoton av sökanden, en fullständig och undertecknad viseringsansökan och alla andra dokument som är viktiga för ditt drag, till exempel: Dokument rörande din överföring, etc. måste bifogas.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Hitta en läkare och få alla vacciner du behöver och eventuella hälsointyg du behöver.        
 6.  
 7.             4      Bestäm en budget . Nu när du har bestämt dig för att flytta är det dags att spara lite pengar. Se till att du har tillräckligt med pengar för önskad egendom. En stadslägenhet i Amsterdam? En 3-rumshut? Skriv vilken typ av hem du letar efter. Tänk på det bra. Några exempel fastighetspriser i Nederländerna är:  
    
  • Radhus (även gamla hus, inklusive hus) - ca 412 600 kr / 435 000 kr.
  •  
  • Radhus - ca 206,300 / $ 215,000
  •  
  • Lägenhet - ca € 75.643 / $ 80.000
  •  
  • Villa stil villor - ca 275.066 / 300.000 dollar  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Boka din ankomst i Holland. Det enklaste, men inte alltid billigt, sättet att komma dit är med flyg, men om du bor i Europa kan du resa med båt eller buss. För en enkel och stressfri resa ska du skriva ner varje detalj du behöver för resan, till exempel: flygnummer, flygplatser och incheckningstider.        
 10.  
 11.             6      Packa dina väskor . Stora föremål kan transporteras separat, så du får bara ta med vad som passar i din resväska! Saker som iPod och böcker kan vara i ditt handbagage så att du har underhållning under resan. Saker som kläder, toalettartiklar, något att äta och dricka och viktigast av allt är pengar viktiga. Om du inte talar språket väl bör du också ta en ordlista med dig. Det tar lite tid att prata nederländska flytande.  
    
  • Om du tar med bärbara enheter som en elektrisk rakapparat eller en hårtork, se till att de passar in i eluttagen i Holland, där spänningen är 220 volt. Om inte, bör du köpa en adapter eller lägga den på batteridrivna enheter.
  •  
  • Enligt nederländska turistbyrån är nederländarna mycket avslappnade över sina kläder, så du kan bära vad du känner dig bekväm att göra. Amsterdam är t.ex. en plats där människor kan gå till opera i jeans och T-shirts. Men om du planerar att gå till jobbintervjuer eller äta i en fin restaurang bör du ta med en kostym och en slips (män) eller en kjol (kvinnor). Dessutom bör du packa kläder efter årstiderna: se till att du packar ett par shorts och en lätt regnjacka för sommaren och varma kläder som är lämpliga för 35 graders väder för januari och februari.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Ändra din valuta till Euro. Kom ihåg, ju mer pengar du får, ju bättre du kan börja i Holland. Tänk på att euron kan vara mer eller mindre värd än din egen valuta, så titta på valutamarknaden för lite mer pengar!        
 14.  
 15.             8      Överför dina besparingar till en nederländsk bank. Du kan göra det själv online eller i Nederländerna. Du kommer att få expertstöd från bankerna, vilket kommer att omvandla denna till synes väldigt komplicerade process till en fin, enkel.        
 16.  
 17.             9      Ta reda på vården. Om du har ett internationellt sjukförsäkringskort får du den medicinska hjälp du behöver - det vill säga alla tjänster som omfattas av sjukförsäkringen kommer att ersättas. Mängden behandling är dock relaterad till vistelsens längd. Hitta en sjukförsäkring och en husarts (läkare). Om du inte är försäkrad får du grundläggande medicinsk behandling, men du måste förvänta dig en hög faktura. Varje sjukhus har emellertid medel för de som inte är försäkrade eller har inga papper. Du kommer aldrig att nekas akut behov av behandling. Sedan den 1 januari 2006 måste varje invånare i Holland ha en grundförsäkring mellan ca 900 € - 1000 € per år. Du kan välja din egen sjukförsäkring och ansöka om ytterligare förmåner som inte ingår i grundförsäkringen.  
    
  • Nederländerna har ömsesidiga hälsovårdsavtal med EU- och EES-länderna samt med Australien, Kap Verdeöarna, Kroatien, Marocko, Tunisien, Turkiet, Förbundsrepubliken Jugoslavien (Kosovo, Montenegro, Serbien, Vojvodina), Bosnien-Hercegovina och Makedonien , När det gäller ett land utanför EU eller utanför EES, kommer behandling endast att ges om den inte kan vänta på att patienten återvänder till sitt hemland.
  •  
  • Om ditt land inte har ett gemensamt avtal med Nederländerna, bör du ta ut reseförsäkring som täcker medicinsk behandling. Om du har några frågor angående sjukförsäkring i Nederländerna, kan du ringa Agis Health Insurance International Section på (31) (0) 30 233 06 00.
  •  
         
 18.  
 19.             10      Lär dig språket. Att köpa några böcker eller cd-skivor är en bra start. Om du har lite pengar kvar, kan du också ta en kurs. Att lära sig holländska kan vara knepigt, men det är lättare om du kommer från länder som Tyskland, Schweiz, Österrike eller andra som talar engelska. Holländska kan vara svårt om du bor utanför Europa.        
 20.  
 21.             11      Sök fastigheter i Holland . Att besöka landet själv är ett bra sätt att lära sig om livet i Holland. Nästa bästa sättet skulle vara genom fastighetsmäklare. Dessa kommer att ge dig det bästa. Ett annat bra sätt att hitta ett nytt hem är att använda resurser i närheten av dig, som internet och böcker.        
 22.  
 23.             12      Ta hand om dina husdjur. Om du flyttar från ett annat EU-land behöver ditt husdjur ett europeiskt pass. Du kommer att få detta pass från en registrerad veterinär i ditt hemland. Ditt husdjur behöver också en tydlig etikett eller chip. Var noga med att begära passet några veckor före ditt drag eftersom det tar lite tid. Om du inte har ett europeiskt pass när du anländer till Nederländerna får ditt husdjur rabiesvaccin. Därefter sätts ditt hus i karantän i 30 dagar. För vissa djur behöver du ett hälsointyg (fåglar, hästar, kor och rävar). Andra djur behöver inte pass eller hälsointyg. Harar, harar och fisk kan föras utan problem. För mer information bör du kolla den nederländska skatten & amp; Kontakta Tullverket.        
 24.  
 25.             13      Säg farväl till dina älskade människor om de inte följer dig när du är på väg. Det här kommer troligen att vara väldigt känslomässigt, så ta med din näsduk! Omsmycka var och en av dem och berätta för dem att du älskar dem och att de kan komma till besöket när de vill. Löfta att kontakta dem regelbundet.        
 26.  
 27.             14      Ankomma tillräckligt tidigt vid flygplatsen / hamnen / tågstationen / busshållplatsen. Du vill inte missa resan / flygningen! Om du är på en flygplats kan du ta en titt i de stora butikerna. Om du inte har någon aning om vad du ska göra, bör du kolla in artikeln "Tid på flygplatsen".        
 28.  
 29.             15      Kontrollera . Se till att du håller ditt pass och alla juridiska dokument med dig. Om inte, kan du få mycket problem. Det är viktigt att du tar med dig dessa dokument.        
 30.  
 31.             16      Styr din transport och ställ dig ut för Nederländerna. Koppla av under resan och var upphetsad att du börjar ett nytt liv i ett nytt land och att det blir ett fantastiskt äventyr för dig. Du bör inte oroa dig för mycket om din familj och dina vänner eftersom de är skyldiga att besöka dig ofta. Du hittar också många nya vänner!        
 32.  
 33.             17      Gör dig redo för en kulturchock. Vissa saker tar tid att vänja sig, som att köra över gatan eller temperaturen. Men du bör försöka skratta åt det, det gör sakerna lite enklare för dig. Dessa saker kommer med tiden.        
 34.  
 35.             18      Träffa nya människor. Även om holländarna är kända för att vara direkt och utåtriktad, kommer de i allmänhet inte att bjuda dig till sina hem om du inte är en av deras närmaste vänner och familj. Detta är Holland och inte Spanien eller Italien.  
    
  • Du träffar bekanta på jobbet, i puben, i gymmet, i skolan eller i din hobby. När du är inbjuden till någons hem har din status uppdaterats från en vän till en vän. Kom ihåg att du förväntas delta i varje familjens födelsedagsfest.
  •  
  • Om du letar efter ett sätt till det nederländska samhället kan det hjälpa dig att komma i kontakt med likasinnade medborgare som en gång var på exakt samma punkt där du är nu. En av de rikaste källorna till emigranter i Holland är Expatica.  
  •  
         
 36.  
 37.             19      Förvärva medborgarskap. Det finns tre sätt att få holländskt medborgarskap:  
    
  •  
     
   • Vid födelse, om minst en av de två föräldrarna är holländska. Om föräldrarna inte är gifta kan barnet få nederländska medborgarskap om mamman är holländsk. Om föräldrarna inte är gifta och endast fadern har nederländska medborgarskap måste han känna igen barnet innan det är födt.
   •  
   • Med alternativproceduren kan invandrarbarn få nederländsk medborgarskap om de föddes i Nederländerna eller tillbringade det mesta av sitt liv där.
   •  
   • Ett naturaliseringsförfarande tillåter någon att ansöka om nederländska medborgarskap.  
      
    • För att få holländska medborgarskap genom naturalisering måste du uppfylla följande villkor:  
       
     • Du måste vara 18 år eller äldre.
     •  
     • Du har bott (lagligt) i Nederländerna, Nederländska Antillerna eller Aruba i mer än fem år. Om du är en holländares maka eller registrerade partner, kan du påbörja naturaliseringsprocessen oavsett var du bor efter tre års äktenskap eller medborgarskap. Det enda villkoret är att du måste leva i tre år.
     •  
     • Du måste ha ett holländskt uppehållstillstånd för obestämd tid (till exempel familjeåterförening eller arbete). Ett uppehållstillstånd för ett begränsat syfte (till exempel studie eller medicinsk behandling) är inte tillräcklig.
     •  
     • Du måste vara väl integrerad i nederländska samhället och måste kunna tala, läsa, skriva och förstå nederländska. Detta kommer att kontrolleras i ett naturaliseringstest.
     •  
     • Du har inte varit fängslad eller böter över € 2 453,78 under de senaste fyra åren.
     •  
     • Du måste ge upp ditt nuvarande medborgarskap. I vissa fall är dubbelt medborgarskap tillåtet.
     •  
     • Du måste ha råd med dem. Hela processen kan ta upp till ett år och kostar omkring 1250 euro (per 2012), beroende på din inkomst.
     •  
      
    •  
     
   •  
    
  •  
                   
 38.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                  

Vad du behöver för det .

      

<91112>             Läs mer... (6)      

Index populär:
Upptäck ditt barns kön.

Förvara blod.

Kontrollera om pumpad bröstmjölk är bortskämd.

Avvisa oönskade samtal.

Åka på en berg och dalbana.

Zorua i Pokémon blir vit.

Berätta mannen om skilsmässa.

Hjälp ditt barn att acceptera ett andra äktenskap.

Kräkningar under körning.

Ser ut som Kylie Jenner.

Rengör babyleksaker.

Förbättra barns uppfattningsförmåga.

Sluta oroa dig för vad som händer med dig eller din familj.

Skydda barn mot bekämpningsmedelförgiftning och blyförgiftning.

Bygg en kärnbunker.

Ansök om gemensam vårdnad.

Spara äktenskap.

Få visum för Kanada.

Få en adrenalinhastighet.

Lös familjeproblem.

Kör hemifrån.

ako woman